Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@10:35:42 GMT

۱۰ سوال کلیدی درباره واکسن کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۳۰۸۲

۱۰ سوال کلیدی درباره واکسن کرونا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، اما از آغاز واکسیناسیون تا به امروز سوالات بی‌پاسخ یا کمتر پاسخ داده شده زیادی ذهن مردم را درگیرکرده است. بخشی از این سوالات مربوط به نگرانی درباره ابتلای بعد از تزریق واکسن است، اما سوالات دیگری نیز ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد.

مثلا اینکه اگر شخصی دوز اول واکسن را تزریق کرده باشد و در فاصله بین دوز اول و دوم به کرونا مبتلا شود، چه اتفاقی می‌افتد؟! آیا می‌توان همزمان با ابتلا به کرونا، واکسن تزریق کرد؟ یا  اساسا می‌توان بعد از دریافت واکسن میزان اثرگذاری آن را در بدن‌مان آزمایش کنیم؟ در این گفت‌وگو، ما 10 سوال کلیدی و دست اول را با مسعود مردانی فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی و عضو ستاد مبارزه با کرونا مطرح کردیم که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای مردانی؛ این روزها جسته و گریخته خبر ابتلای افرادی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند اما باز هم به کرونا مبتلا شده‌اند را می‌شنویم. بنابراین این خبرها گاهی مردم را نسبت به کارایی واکسن‌ها نگران می‌کند. نظر شما درباره این اتفاق چیست؟

عمده افرادی که این روزها بعد از تزریق واکسن به کرونا مبتلا می‌شوند، افرادی هستند که 15 ، 16 ماه در خانه‌هایشان قرنطینه بودند و با هیچ‌کس تماس نداشته‌اند(عمدتا افراد میانسال یا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها) بعد با اعلام نوبت واکسن به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند و از طرف دیگر الان سویه دلتا در کشور شیوع پیدا کرده که سریعا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. بنابراین این افراد در معرض ویروس که قرار بگیرند، سریعا مبتلا می‌شوند. عده‌ای هم تصور می‌کنند که بعد از تزریق واکسن دیگر نیازی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارند. این افراد هم در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. با این حال عمدتا کسانی که واکسن می‌زنند، اگر مریض هم بشوند، یک مریضی خفیف خواهند گرفت و به نوع شدید بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند و در آی‌سی‌یو هم بستری نخواهند شد.

اگر شخصی دوز اول واکسن را تزریق کرده باشد و در فاصله بین دوز اول و دوم واکسن به کرونا مبتلا شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا دوز اول واکسن بی‌اثر می‌شود و واکسیناسیون باید از اول تکرار شود؟

نیاز به تکرار نیست، چون واکسن بی‌اثر نمی‌شود. فقط ممکن است همزمان با ابتلا به کرونا، تولید پادتن در بدن یک مقدار دچار اشکال شود که با تزریق مجدد واکسن این موضوع جبران خواهد شد. بنابراین کسانی که بعد از تزریق نوبت اول واکسن به کرونا مبتلا می‌شوند، موظف هستند که 6 هفته بعد از ابتلا به کرونا، دوز دوم واکسن را بزنند.

اگر بعد از تزریق دو دوز واکسن، باز هم به کرونا مبتلا شویم، چطور؟ آیا کارکرد واکسن دچار اختلال می‌شود و باید دوباره واکسینه شد؟

خیر، اگر فردی بعد از تزریق دوز دوم واکسن به کرونا مبتلا شود، بعد از بهبودی همچنان اثر واکسن در بدنش وجود دارد و نیازی به دوباره واکسینه‌شدن وجود ندارد.

واکسن‌ها تا چه زمانی اثرگذاری دارند؟ آیا مادام‌العمر هستند یا موقت؟

همه واکسن‌هایی که امروزه در جهان تولید شده‌اند، ایمنی مادام‌العمر ایجاد نمی‌کنند. آن چیزی که تا الان مشخص شده این است که واکسن‌ها حداقل بین 6ماه تا یک‌سال ایمنی مطلوب را می‌دهند.

فردی به کرونا مبتلا می‌شود و در همین زمان هم نوبت تزریق واکسنش فرا می‌رسد. در این شرایط آیا می‌توان واکسن را همزمان با بیماری کرونا دریافت کرد یا خیر؟

نه‌تنها کسانی که به کرونا مبتلا می‌شوند بلکه هر فردی که بیماری حاد تب‌دار داشته باشد و بیماری‌اش همزمان با نوبت تزریق واکسن می‌شود، به هیچ‌وجه نباید واکسن بزند. اگر بیمار‌اش کرونا باشد که توضیح دادم 6 هفته بعد از ابتلا می‌توان واکسن را دریافت کرد. اگر بیماری‌اش غیر از کرونا باشد نیز، باید 2 هفته بعد از بهبودی برای تزریق واکسن اقدام کند.

آقای از آنجایی که گفته می‌شود عده‌ای به کرونا مبتلا می‌شوند اما چون بدون علایم هستند، خودشان از بیماری‌شان خبر ندارند. در این شرایط اگر این فرد برای تزریق واکسن کرونا اقدام کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

ببینید وقتی فردی به کرونا مبتلا می‌شود، سیستم ایمنی بدن با این عامل خارجی(ویروس کرونا) شروع به جنگیدن می‌کند. حالا در این شرایط جنگی تصور کنید که با تزریق واکسن، یک آنتی‌ژن هم وارد بدن شود که می‌خواهد پادتن ایجاد کند. در این شرایط سیستم ایمنی بدن نه می‌تواند به خوبی علیه ویروس کرونا واکنش نشان دهد و نه علیه پادتن.

یعنی اگر بدن همزمان با ابتلا به ویروس کرونا واکسن دریافت کند، خطرناک است؟

خیر، اتفاق خطرناکی نمی‌افتد و فقط ممکن است که فرآیند تولید آنتی‌بادی و پادتن در بدن با تأخیر انجام شود.

با توجه به اینکه هنوز هیچ‌کدام از واکسن‌های ایرانی به‌خصوص واکسن کووبرکت که در مرحله واکسیناسیون عمومی قرار گرفته، تأییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارند. تأییدیه این سازمان چقدر اهمیت دارد؟  

تأییدیه این سازمان بسیار اهمیت دارد؛ نه‌تنها برای ما بلکه برای همه دنیا مهم است که از این سازمان مجوز بگیرند. سازمانی که بسیار کارآمد است و همه مسائل مربوط به حوزه بهداشت و به‌خصوص در این شرایط خاص واکسیناسیون را رصد می‌کند. بنابراین واکسن‌هایی که تأییدیه این سازمان را داشته باشند، بهتر از این است که تأییدیه‌ای از این سازمان نگیرند. همین‌طور در کشور ما، سازمانی وجود دارد به نام سازمان غذا و دارو که واکسن‌ها حتما می‌بایست تأییدیه این سازمان را هم داشته باشند.

درحال حاضر چه واکسنی از همه واکسن‌های تولیدشده در جهان بهتر است؟

من معتقد هستم که در زمان اپیدمی، بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است.

آقای بعد از تزریق دو دوز واکسن، چطور می‌شود فهمید سطح ایمنی بدن ما در مقابله با کرونا به چقدر رسیده؟ اساسا آزمایشی برای تشخیص اثرگذاری و میزان کارایی واکسن بعد از تزریق وجود دارد؟

می‌توان با تست آنتی‌بادی میزان کارایی واکسن را آزمایش کرد. با این حال چون میزان آنتی‌بادی استاندارد نیست.

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۵/۱۲) این افراد نباید خربزه بخورند آیا بهبودیافتگان کووید۱۹ به کرونا دلتا مبتلا می‌شوند؟ متولدین ١٣۴٧ به قبل در سامانه تزریق کرونا ثبت‌نام کنند واکسن زده ها چگونه کرونا می گیرند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واکسن کرونا کرونا مبتلا می شوند واکسن به کرونا مبتلا ابتلا به کرونا بعد از تزریق تزریق واکسن اول واکسن دوز اول واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی

تین نیوز رضا محمد علی بیگی* :

عدم دانش و مهارت کافی اکثر خدمه کلیدی شناورها از کم و کیف محتوای نقشه های پایپینگ یا لوله کشی و ابزار دقیق مرتبط با سیستم های مختلف کشتی و نیز نقشه های سازه یا ساختمان کشتی یا به طور خلاصه عدم توانمندی ایشان در خواندن و تحلیل نقشه های ذکر شده در کنار عدم دانش و مهارت شان در خواندن دستورالعمل ها و کتابچه های تعمیراتی سازندگان تجهیزات که به زبان انگلیسی می باشد، موجب شده تا نظام تعمیر و نگهداری ماشین آلات بر روی کشتی ها، با ضعف ها و ایرادات بزرگی همراه شود. و این یعنی ریسک های عملیاتی شناور از منظر نوع، کمیت و کیفیت افزایش یابد.

بی توجهی به محتوای این نقشه ها تا جایی پیش رفته که مسئولان کلیدی کشتی و کارکنان زیر مجموعه شان به ویژه در بخش موتورخانه، در نگهداری و حفاظت نظام مند و لازم از این نقشه ها و یا بهتر بگویم این اسناد مهم کشتی، چندان که باید دغدغه ای نداشته باشند !!

از طرفی متاسفانه اغلب بازرس های موسسه های رده بندی، بازرس های کنترل بندر و نیز ارزیابان خسارت هم در زمان انجام انواع بازرسی از کشتی ها به دلیل دانش و مهارت اندک شان در خواندن نقشه ها و کتابچه های فنی موجود روی کشتی، به این مهم توجه چندانی ندارند!! حتی اغلب دریانوردان در خواندن و تحلیل نقشه ایمنی و کنترل حریق کشتی دچار چالش های اساسی هستند در حالی که عدم تسلط نفرات کلیدی کشتی ها بر محتوای کتابچه تعادل کشتی، نقشه های پایپینگ و سازه کشتی یکی از دلایل اصلی غرق شد بسیاری از شناورهای غیرکنوانسیونی است.

این غفلت موجب می شود تا: ۱)- نگهداری و تعمیرات تجهیزات و ماشین آلات کشتی علمی و اصولی انجام نپذیرد. ۲)- هزینه های نگهداری و تعمیرات در فاز بهره برداری افزایش یابد. ۳)- ریسک های فرایند تعمیرات به درستی شناسایی نشوند. ۴)- عیب یابی و ارائه راهکار برطرف نمودن عیوب در کوتاهترین زمان و با دقت بالا انجام نپذیرد. ۵)- در زمان داک یا تعمیرات زیرآبی شناور، شاهد افزایش ریسک، زمان‌ بر شدن تعمیرات، افزایش هزینه ها و کیفیت پایین کار انجام شده باشیم. 

و اما در راستای رفع این چالش یا نقص مهم چه باید کرد ؟ موسسه های آموزشی دارای مجوز از اداره دریایی کشورها یا تحت نظارت  دولت های صاحب پرچم و حتی دانشگاه های فعال در رشته های عرشه و مهندسی کشتی و نیز موسسه های رده بندی و اداره دریایی کشورها به منظور تقویت دانش و مهارت کارکنان، فراگیران و دانشجویان شان در بخش های زبان انگلیسی و نیز خواندن و تحلیل نقشه های پایپینگ، سازه و ایمنی و حریق، باید از مدرسین توانمند در این رشته ها بهره ببرند و در آزمون های پایان دوره (آزمون های کتبی و شفاهی)، دانش و مهارت فراگیران در این زمینه های مهم و کلیدی بطور جدی راستی آزمایی گردد و نیز پس از قبولی در آزمون و طی مدت اشتغال به کار، دانش و مهارت کارکنان در قالب برگزاری دوره های آموزشی در حین خدمت، به روز شود.

* مدرس و بازرس دریایی 

 

رضا محمدعلی‌بیگی وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تزریق ۲ همت اعتبار برای اجرای طرح‌های کلیدی استان گلستان
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • برای خرید مسکن باید این 10 نکته را بدانید+ نکات کلیدی در تنظیم مبایعه‌ نامه
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • ◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • علما نقش‌آفرینان کلیدی در تمدن نوین اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی
  • اتفاق نادر در اردوی سپاهان پیش از دربی