Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طی نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور دولت سیزدهم به بیان ۱۰ ملاحظه اساسی پیرامون سیاست خارجی کشورمان پرداخت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی طی نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور دولت سیزدهم به بیان ۱۰ ملاحظه اساسی پیرامون سیاست خارجی کشورمان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی
رئیس جمهور منتخب مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
با سلام و تحیت

ضمن تبریک پیروزی جنابعالی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، یادآور می‌شویم سیاست خارجی همواره یکی از مهمترین رکان دولت‌ها برای پیشبرد اهداف و آرمان‌های جمهوری اسلامی بوده است. با توجه به اقدامات نامعقول دلت گذشته و زمان اندک باقی مانده تا آغاز به کار رسمی دولت حضرتعالی، بسیج دانشکده حقوق و علوم سیاسی علامه طباطبایی بر آن شده است تا نکاتی را در بعد سیاست خارجی و روابط بین المللی دولت که ناشی از اهمیت این حوزه همچنین دلسوزی و دغدغه مندی ویژه ما نسبت به آینده ایران عزیز می‌باشد، خدمت تان عرض کنیم.

۱-همان گونه که مستحضرید با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ راهبرد اصلی سیاست خارجی کشور خروج ایران از وضعیت امنیتی در محیط بین المللی و حل و فصل مسئله هسته‌ای در چارچوب توافقی برد – برد موسوم به برجام بود که البته تجربه این هشت سال به خوبی نشان داد این راهبرد به شکست انجامیده و شرایط فعلی کشور هم گواهی بر این مدعاست؛ لذا لازم است بیش از هر چیز این عبرت را با حوصله بازخوانی کرده و دقت لازم را به عمل آورید تا این تجربه تلخ بار دیگر تکرار نگردد.

۲. راهبرد مذاکره به تنهایی برای حل مشکلات کافی نمی‌باشد مذاکره و دیپلماسی یک بعد از سیاست خارجی است و باید تمام ظرفیت‌ها در عرصه سیاست خارجی فعال شود. عرصه سیاست خارجی یک عرصه پویا و فعال است که باید مرتبا به تولید قدرت فزاینده برای کشور اقدام کند. هنر سیاست خارجی دولت حضرتعالی باید این باشد که در کنار مذاکره و دیپلماسی بتواند واقعیات و مسائل موجود در این عرصه را اولا خوب بشناسد و درک کند و ثانیا به موقع از این فرصت‌ها در راستای تامین منابع کشور بهره ببرد.

۳. اگر بناست در دولت شما مذاکره‌ای پیگیری شود، توصیه می‌کنیم علاوه بر تیم سیاست خارجی با تجربه آشنا به فنون دیپلماسی و البته متعهد به منافع ملی حتما متخصصان مالیه عمومی و اقتصاد سیاسی بین الملل نیز جزو کادر اصلی مذاکره کنندگان باشند. به طور کلی یک تیم هماهنگ منسجم و چند بعدی روانه میدان مذاکره گردد.

۴. تنها راهبرد موجود به منظور فائق آمدن بر مشکلات خنثی سازی تحریم هاست. با علم به اینکه امروزه دشمن تمام توان خود را برای فشار بر مردم به کار گرفته و در این جهت از ابزار‌های مختلفی به ویژه تحریم استفاده می‌کند و نیز با توجه به این نکته که پدیده‌ای تحت عنوان لغو تحریم‌های ایران، اساسا در دستور کار ایالات متحده قرار نداشته و نخواهد داشت، به نظر می‌رسد بقای تحریم‌ها یک اصل انکارناپذیر برای تحریم کنندگان باشد؛ لذا وزارت خارجه وظیفه دارد با مفروض گرفتن این موضوع، زمینه‌های سیاست خارجی خنثی سازی تحریم‌ها را فراهم نماید.

۵. با وجود آنکه تیم سیاست خارجی دولت آقای روحانی و شخص وزیر امور خارجه دولت ایشان توجه ویژه‌ای به روابط با همسایگان داشته است، اما واقعیت آن است که تمرکز تیم دیپلماسی دولت عمدتا بر روی مذاکرات هسته‌ای و ایجاد مناسبات دوستانه، عمدتا با طرف غربی بوده لذا امید است اکنون با روی کار آمدن دولت حضرتعالی و به خصوص تغییر تیم سیاست خارجی رویکرد هماهنگ‌تر و قدرتمندتر در حوزه سیاست خارجی به ویژه در روابط با همسایگان اتخاذ گردد.

۶. اگر دولت سیزدهم قصد رشد و بهبود شاخص‌های اقتصادی را دارد باید توجه ویژه‌ای به مقوله دیپلماسی اقتصادی داشته باشد. بی شک پیوند اقتصادی با کشور‌های منطقه و دیگر کشور‌های استقلال طلب آفریقایی و آمریکای جنوبی، ضمن کاهش تهدیدات سیاسی – امنیتی سبب احیای اقتصاد ملی، جهش تولید و کاهش تاثیر تحریم‌ها خواهد شد. همچنین اگر جمهوری اسلامی قصد دارد تا در میان مدت جزو قدرت‌های منطقه‌ای و حتی قاره‌ای قرار بگیرد؛ گام نخست بهبود روابط با همسایگان و فتح بازار‌های منطقه است. اینگونه کشور‌های مطنقه به جای آنکه محلی برای تهدیدات مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی باشند، تبدیل به فرصتی برای رشد و ترقی کشور خواهند شد.

۷. تعامل گسترده و سازنده با جهان نیز در این زمینه از اهمیت وافری برخوردار است. دنیا در چهار یا پنج کشور غربی خلاصه نمی‌شود و نمی‌توان کشور را معطل مذاکره با چند کشور و اراده یک یا دئو قدرت در دنیا کرد. در حال حاضر نه تنها ایران بلکه چین، روسیه و تعدادی دیگر از کشور‌های دنیا مورد تحریم‌های آمریکا قرار گرفته اند که این تقابل می‌تواند زمینه ساز همکاری میان این کشور‌ها در جهت فرصت اقتصاد باشد؛ لذا علاوه بر ایجاد و بهبود روابط با همسایگان، تعامل موثر و فزاینده با جهان به خصوص چین و روسیه نیز قطعا می‌تواند در مسیر خنثی سازی و مقابله با تحریم‌ها کاستن از مشکلات و کسب منافع اقتصادی راهگشا باشد.

در این راستا باید فرصت‌های خارجی و بین المللی که حادث می‌شوند را ابتدا شناسایی نموده و سپس از آن‌ها کمال استفاده را برد تا شکوفایی در کشور شکل بگیرد.

۸. معاونت اقتصادی وزارت خارجه و رایزن‌های اقتصادی این وزارتخانه از کلیدی‌ترین پست‌ها در وزارت خارجه می‌باشند. انتظار می‌رود در انتخاب و گزینش افراد در این پست‌ها دقت لازم به عمل آورده شود.

۹. در دیپلماسی اقتصادی نقشی که سفارتخانه‌های ما به عنوان بهترین دیده بان‌های کشور ایفا می‌کنند بسیار حائز اهمیت است. آن‌ها باید نیازها، مسائل و مشکلات کشور مربوطه را به موقع رصد کنند، اطلاعات را منتقل کرده و این اطلاعات توسط وزارت خارجه به مقامات مربوطه منعکس شود.

۱۰. در شرایط فعلی تحریم پیشرفت و تامین مالی توسعه و پیشرفت کشور منوط به پیوستن به محور‌های توسعه‌ای متعدد و پیمان‌های دو جانبه راهبردی است. امید است دولت جنابعالی تصور واقعی از وضعیت تجارت بین الملل و بازار جهانی داشته باشد و امید واهی بدان‌ها نبندد.

در نهایت باید خاطرنشان کنیم هر گونه تغییر مثبت در سازمان تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران زمانی انتفاع اقتصادی برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد که اصلاحات اقتصادی اساسی در ساختار حکمرانی اقتصادی کشور به وجود آمده باشد. بهتر است حضرتعالی جایگاه وزارت خارجه کشور را در خدمت باقی نیاز‌های کشور درآورید و از افراط در امید بستن به دیگران برای حل مشکلات داخلی بپرهیزید.

موفقیت دولت حضرتعالی را از خدای منان خواستاریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی دانشکده حقوق و علوم سیاسی سیاست خارجی رئیس جمهور دولت سیزدهم مذاکرات برجام خنثی سازی تحریم ها روابط با همسایگان دولت حضرتعالی وزارت خارجه سیاست خارجی خنثی سازی تحریم ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی عصر دوشنبه در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به پاکستان، در دیدار «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان که در محل اقامت رئیس دولت انجام شد، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این سفر گامی در جهت توسعه روابط باشد، نقش مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین مهم و موثر عنوان کرد.

بنابر روایت ایرنا، رئیسی با بیان اینکه در برابر دشمنی‌های دشمنان ۲ راه تسلیم یا مقاومت وجود دارد، افزود: در فلسطین نیز عده‌ای راه سازش را در پیش گرفتند و عده‌ای راه مقاومت که هزینه سازش به مراتب از مقاومت بیشتر است. جمهوری اسلامی ایران از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارها و تحریم‌های آمریکایی‌ها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد، در نتیجه امروز شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم و مقامات رسمی آمریکایی اعتراف می‌کنند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.

رئیس دولت با برشمردن برخی توانمندی‌های کشورمان از جمله در حوزه تولید خودرو، فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان و نظایر آن، از آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در حوزه‌های مختلف با کشور دوست و برادر پاکستان و ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف خبر داد.

هیچ کدام از احزاب پاکستانی مخالف روابط دوستانه با ایران نیستند

«سردار ایاز صادق» نیز در این دیدار از طرف خود و احزاب مختلف پاکستانی به رئیسی خوش‌آمد گفت و افزود: هیچ کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

رئیس مجلس ملی پاکستان همکاری، تفاهم و اشتراک نظر میان مقامات دو کشور را کم‌نظیر توصیف و با بیان اینکه گروه دوستی ایران بیشترین عضو را در مجلس پاکستان دارد، تصریح کرد: پاکستان هم علاقمند به گسترش روابط و هم نیازمند توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی، توسعه بازارچه‌های مرزی، همکاری‌های اقتصادی و تعاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و مجلس پاکستان آمادگی دارد در جهت رفع هر گونه مانع یا مشکلی در مسیر تقویت روابط فیمابین گام‌های عملی و موثر بردارد.

رئیسی: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است

همچنین بنابر روایت ایرنا، سید ابراهیم رئیسی ظهر دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

رئیس‌ دولت با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و افزود: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیسی با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیس‌ دولت با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

رئیسی همچنین بر اهمیت تبادل هیات‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

رئیس دولت با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

نخست وزیر پاکستان: سفر رئیسی به اسلام آباد به پاکستان عزت بخشید

«شهباز شریف» هم در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

شهباز شریف ضمن ابلاغ سلام‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

شهباز شریف همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

نخست‌وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898397

دیگر خبرها

  • جریمه ۶ میلیارد تومانی کارفرما‌ها برای بکارگیری اتباع خارجی غیر مجاز
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • دولت رئیسی متوجه ظرفیت ظریف نیست
  • دیپلماسی فعال انرژی ایران، زمینه‌ساز افزایش چشم‌گیر فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی شد
  • دیپلماسی فعال انرژی کشور زمینه ساز افزایش چشم‌گیر فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی شد
  • دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایط تحریمی با تکیه بر تحولات بخش نفت و گاز
  • دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی در شرایط تحریمی با تکیه بر تحولات بخش نفت و گاز
  • درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است