Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@23:36:53 GMT

تغییر در بخش تولید هوشمند و بیمه با فناوری بلاکچین

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۴۵۱۷

تغییر در بخش تولید هوشمند و بیمه با فناوری بلاکچین

رییس کنفرانس بین‌المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی گفت: فناوری "بلاکچین"(Blockchain) خلاف آن‌چه که تصور می‌شود، تنها برای استفاده در سیستم بانکداری نیست، بلکه کل دنیای فناوری و به‌ویژه بخش تولید هوشمند و بیمه را نیز دستخوش تغییر اساسی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر پیمان سرحدی، رییس‌کل باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو اظهار کرد: کنفرانس علمی-بین‌المللی حوزه بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی در ایران با حضور اساتید، اندیشمندان، فعالان و توسعه‌دهندگان و متخصصان این حوزه، به همت باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو و کمیسیون ملی یونسکو- ایران و با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، کمیسیون‌های اقتصادی، برنامه و بودجه و فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی، سازمان جهانی مالکیت فکری، باشگاه آموزش‌های الکترونیکی یونسکو، سیویلیکا و دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علامه طباطبایی، آزاد اسلامی و علوم پزشکی مجازی، ۱۴ و ۱۵ مرداد ماه جاری به‌شکل آنلاین از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰ برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس کنفرانس بین‌المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی در این‌باره عنوان کرد: فناوری بلاکچین می‌تواند امکان انتقال مطمئن و معتبر داده‌ها و همچنین یک شبکه قابل ردیابی ناگسستنی را فراهم کند که این ویژگی‌ها تنها برای امور بانکی نیست.

بلاک‌چین پدیده‌ای تأثیرگذار در تولید هوشمند
تاثیر بلاکچین در صنعت بیمه

وی ادامه داد: با توجه به پیشرفت روزافزون ارزهای دیجیتال و استفاده آن‌ها از قابلیت‌های بسیار زیاد تکنولوژی بلاکچین به‌عنوان سیستمی غیرمتمرکز با امنیت بالا، آشنایی بیشتر با این تکنولوژی یکی از اصول و مفاهیم پایه برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و بهره‌وری از آن‌ها است. علاوه بر این افراد با آشنایی بیشتر با بلاکچین می‌توانند ارز دیجیتال خود را ایجاد کنند، پس بسیار واضح است که درک درست بلاکچین و کاربردهای آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که به‌عنوان پدیده ای اثرگذار در تولید هوشمند نباید نادیده گرفته شود.


سرحدی با اشاره به تاثیر بلاکچین در صنعت بیمه گفت: بلاکچین پتانسیل بالایی برای به‌کارگیری در صنعت بیمه دارد. در شرایطی که اثبات و تأیید اعتبار، ضرورت بالایی داشته باشد، بلاکچین به‌کار می‌آید. تشخیص و جلوگیری از تقلب و خودکارسازی فرآیند رسیدگی، از مهم‌ترین مزایای بلاکچین در صنعت بیمه محسوب می‌شوند.

رییس کنفرانس بین‌المللی بلاکچین با توضیحاتی درباره تحقیق و بررسی علمی اقتصاد جهان و استفاده از فناوری‌های نوظهور با امنیت بالا همچون بلاکچین؛ ایجاد زمینه مناسب برای همکاری، تبادل نظر و انتقال تجربیات و دستاوردهای علمی و عملی اساتید و پژوهشگران حوزه‌های فناوری بلاکچین، ارائه راهکارهای نوین برای پیشبرد صنعت کشور با استفاده از فناوری‌های جدید و به‌ویژه فناوری بلاکچین، فرهنگ‌سازی و انتقال درست تعریف بلاکچین و فناوری‌های نوین علمی در صنعت‌های مختلف، تبادل‌نظر درباره فرصت‌شناسی با استفاده از فناوری زنجیره ‌بلوک، معرفی مدیریت دانش‌محور برای اداره هر چه بهتر سازمان‌ها و آموزش و مفهوم‌شناسی در حوزه کریپتوکارنسی‌ها (رمز ارزها) را از اهداف این کنفرانس بین‌المللی برشمرد.

رییس‌کل باشگاه نوآوری و فناوری درباره کارگاه‌های آموزشی حین برگزاری کنفرانس نیز توضیحاتی داد و اظهار کرد: ما تلاش کردیم در این حوزه به موضوعات تازه‌ای ورود کنیم؛ چراکه این فناوری در دنیا به‌طور گسترده‌ای توسعه یافته است و صنایع بزرگ دنیا در تلاشند تا بتوانند از ظرفیت این فناوری نوین برای توسعه و پیشبرد خود استفاده کنند.

وی افزود: بلاکچین و استخراج رمز ارزها (ماینینگ)، بلاکچین در زنجیره تأمین و صنایع غذایی، بلاکچین و حقوق مالکیت فکری (Copyright)، بلاکچین در صنعت برق و مخابرات، حاکمیت توکن و حاکمیت در بلاکچین، بلاکچین و غیرمتمرکزسازی اقتصادی (DeFI) و بلاکچین در صنعت بیمه از پنل‌های تخصصی این کنفرانس بین‌المللی هستند.

سرحدی، کنفرانس بین‌المللی بلاکچین و رمز ارزها را محلی برای گفتمان مشترک دولت، مجلس، متخصصان و نخبگان در بخش خصوصی برشمرد و گفت: در این کنفرانس با بسترسازی مناسب برای هم‌فکری و همچنین ارائه نظرات درست و کارشناسی می‌توان به یک چارچوب و قاعده مشترک رسید.

رییس‌کل باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو، عمده برخوردهای حاکمیتی و دولتی در حوزه بلاکچین و رمز ارزها را از روی ناآگاهی دانست و افزود: متأسفانه متخصصان، توسعه‌دهندگان و صاحب‌نظران در این رابطه دخالت داده نشده‌اند. حوزه بیت‌کوین، رمز ارزها و بلاک‌چین هرکدام متفاوت هستند و این فناوری نقاط ضعف و قوت دارد؛ ما به‌عنوان یک کشور در حال توسعه و دارای نیروی متخصص جوان باید از این نقاط قوت استفاده حداکثری کنیم، آن هم در شرایطی که این فناوری روز به‌روز در حال رشد و استقبال عمومی در جهان است.

ارز دیجیتال؛ ابزاری برای پرداخت

رسول شاهسونی، دبیر کمیته بین‌الملل کنفرانس بلاکچین با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس، پژوهشگاه‌ها، بانک‌ها، شرکت‌های صنعت بیمه، صنایع برق، متخصصان و توسعه‌دهندگان و سیاست‌گذاران از مخاطبان اصلی این کنفرانس هستند، گفت: با توجه به گستردگی جامعه مخاطب این فناوری نوظهور، طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مقرر شده است این کنفرانس بین‌المللی، سالانه و با همکاری دانشگاه‌های داخلی و خارجی برگزار شود. 

شاهسونی اظهار کرد: در دنیا، سالوادور اولین کشوری است که بیت‌کوین را به پول قانونی و رسمی خود تبدیل کرده و این به این معناست که این رمز ارز برای اولین‌بار به یک ارز رسمی در کشوری تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در کشورهایی چون هند، کانادا، اردن و ویتنام، ارز دیجیتال ممنوع نیست، اما قوانین جزئی برای آن در نظر گرفته شده است. برخی دیگر از کشورها نیز ارز دیجیتال را به‌عنوان ابزاری برای پرداخت، قانونی می‌دانند. در ایران هم رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره موافقت کمیسیون اقتصادی دولت با به رسمیت شناختن صنعت «بیت‌کوین» مطالبی را عنوان کرد، اما بانک مرکزی بارها در اطلاعیه‌هایی ورود ارزهای دیجیتال به حوزه پرداخت کشور را ممنوع کرده است؛ به‌طور کلی خرید و فروش و نگهداری بیت‌کوین توسط مردم جرم نیست، اما در مقیاس وسیع و حوزه پرداخت‌های کلان کشور، تاکنون مجوز خاصی صادر نشده است.

جهان با شتاب زیادی به سمت فناوری های نوین می‌رود

سجاد برخورداری، اقتصاددان و استادیار دانشگاه تهران و دبیر علمی کنفرانس، حضور تصمیم‌گیران، قانون‌گذاران و نمایندگان مجلس در این کنفرانس را نقطه عطفی برای آشنایی بیشتر آن‌ها ‌با این فناوری و آگاهی‌بخشی جامعه نسبت به این حوزه دانست و ادامه داد: آنچه بیش از پیش در این کنفرانس حائز اهمیت است، همکاری و حضور دانشگاه‌ها در این کنفرانس علمی برای تبیین این فناوری نوظهور است؛ چراکه دنیا در حوزه علم و فناوری با شتاب بسیاری به این سمت می‌رود و تمرکز و فعالیت دانشگاه‌هایی چون دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر درخصوص این موضوع، حکایت از اهمیت آن دارد.

برخورداری با تأکید بر این موضوع که آینده جهان به سمت جایگزینی ارزهای دیجیتال به‌جای ارزهای مرسوم می‌رود، گفت: این حوزه برای ما در مدیریت سیستم پولی می‌تواند به عنوان تهدید یا فرصت مطرح شود؛ البته حتی در دنیا نیز به این موضوع فکر می‌کنند و با توجه به وضعیت ارزهای رایج همچون دلار و یورو، حوزه بلاکچین و رمز ارزها به‌عنوان یک چالش جدی، مورد تامل قرار گرفته، هر چند که هنوز اجماعی روی آن وجود ندارد، ولی ممکن است اتفاقاتی همچون پاندمی کرونا به کاربرد و گستردگی این فناوری سرعت ببخشد. همچنین می‌توان گفت در نهایت با توجه به تحولات پیش‌رو، در ۱۰ سال آینده این جایگزینی بی‌تردید رخ می‌دهد.

این اقتصاددان و استادیار دانشگاه تهران اظهار کرد: ما باید این را به‌عنوان یک اصل بپذیریم که اقتصاد ما نیز از این موضوع متأثر خواهد شد و این تأثیر همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره کردم، هم می‌تواند تهدید باشد و هم فرصت. ولی اگر روش تقابلی نسبت به این حوزه داشته باشیم، متضرر خواهیم شد و از تحولات جهانی عقب می‌مانیم. بنابراین بهترین راه این است که حاکمیت را با فرصت‌های این حوزه آشنا کنیم هر چند که درست است در نگاه نخست، به‌دلیل ناکافی بودن آشنایی نسبت به رمز ارزها این فناوری یک تهدید به شمار می‌آید؛ اما فرصت‌های زیادی نیز در آن وجود دارد؛ از جمله این‌که وابستگی‌ها را کاهش می‌دهد. از این‌رو می‌توان با آگاهی‌بخشی درست، تصمیم‌گیران و حاکمیت را به‌سمت بهره‌مندی از بلاکچین هدایت کرد و خوشبختانه انعطاف و نگاه مثبتی در حال حاضر در این‌باره وجود دارد که می‌تواند عملیاتی شود و این نگاه فرصت‌محور از اهداف مهم این کنفرانس است.

وی افزود: در این همایش گفتمان‌هایی می‌تواند شکل گیرد و روی آن اجماع شود مبنی بر این موضوع که این فناوری وجود دارد و ما باید آن را بپذیریم. اما چگونگی برخورد با آن که بیشترین منفعت و کم‌ترین هزینه را برای ما به‌دنبال داشته باشد، موضوعی قابل بحث است.

عضو شورای سیاستگذاری و دبیر علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی بلاکچین، رمزارزها و اقتصاد جهانی اهداف این همایش را جمع‌بندی و اظهار کرد: همایش با چند هدف دنبال می‌شود که یکی از اهدافش آشنا کردن تصمیم‌گیران و قانون‌گذاران با پتانسیل‌ها و نگاه مثبت به این موضوع و ارائه راهکارهای کارشناسانه برای آگاهی‌بخشی عمومی است.

برخورداری تأکید کرد: اگر کنفرانس موفق باشد، می‌تواند بیانیه‌ای ارائه دهد که در آن اجماعی در حوزه‌های علمی مرتبط با حوزه بلاکچین و رمزارزها صورت گیرد؛ چراکه این موضوع، تک‌حوزه‌ای و تک‌رشته‌ای نیست و این اجماع برای تصمیم‌گیری‌هایی که در سطح حاکمیتی کشور صورت می‌گیرد، بسیار راه‌گشاست و می‌تواند نهادهایی همچون شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی را نیز درگیر موضوع کند تا بتوانیم این موضوع را نهادینه کرده و یک گام رو به جلو در این حوزه برداریم که موفقیت خوبی برای کشور محسوب می‌شود.

به نقل از روابط عمومی باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو، علاقه‌مندان، پژوهشگران، محققان، اساتید و دانشجویان برای شرکت در این کنفرانس می‌توانند با مراجعه به سایت کنفرانس به آدرس http://unescoconf.ir و یا سایت https://unescotech.org/ ضمن کسب اطلاعات بیشتر فرآیند ثبت‌نام را انجام دهند.

باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو با هدف توسعه فعالیت‌های علمی، فرهنگی و آموزشی در حوزه‌های نوین علمی و فناوری و استارت آپی، ایجاد شبکه بین‌المللی در حوزه فناوری با رویکرد انتقال تجارب موفق، ارتباط با باشگاه‌های یونسکو مرتبط با حوزه فناوری وتکنولوژی و حضور در محافل بین‌المللی در عرصه فناوری و تکنولوژی به‌جهت تجاری‌سازی دستاوردهای علمی، از دی‌ماه سال ۱۳۹۹ به‌طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فناوری بلاک چین باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو کنفرانس بین المللی بلاکچین ارزها و اقتصاد جهانی فناوری بلاکچین ارزهای دیجیتال بلاکچین و رمز حوزه بلاکچین تولید هوشمند ارز دیجیتال رمز ارزها دانشگاه ها بیت کوین رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۴۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد

شهر هوشمند فوجیساوای ژاپن (Fujisawa SST) از حیث استفاده از فناوری‌هایی نظیر زیرساخت‌های ضدزلزله، تحویل خودران، حمل‌ونقل هوشمند، تامین انرژی از پنل‌های خورشیدی و سیستم‌های نظارتی پیشرفته سرآمد است و به عنوان شهری برای ۱۰۰ سال آینده شناخته می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهر هوشمند پایدار فوجیساوا یک شهر کوچک به اصطلاح «تجربی» است که با حمایت پاناسونیک و با هدف توسعه فناوری‌هایی برای کاهش تأثیر انسان در جهان و با رویکردی شهروندمحور توسعه یافته است.

این شهر هوشمند ژاپنی یک هدف اضافی را نیز دنبال می‌کند که استفاده از فناوری اطلاعات برای دستیابی به اهداف ۷، ۱۱، و ۱۷ توسعه پایدار سازمان ملل متحد است که به ترتیب شامل مفاهیم انرژی مقرون‌به‌صرفه و پاک، شهرها و جوامع پایدار و مشارکت برای اهداف است. حال آیا فوجیساوا می‌تواند به این هدف دست یابد؟

شهر هوشمند چیست؟

در حالی که تفاسیر متفاوتی از شهر هوشمند وجود دارد اما یک اجماع مشترک وجود دارد: شهری است که به تقویت پایداری اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی اختصاص داده شده است، در حالی که خدمات را از طریق نوآوری‌های دیجیتالی که نیازهای همه ساکنانش را برآورده می‌کند، افزایش می‌دهد.

نوآوری‌ها شامل سیستم‌های حمل‌ونقل شهری هوشمندتر، مدیریت تأمین آب پیشرفته، طرح‌های کاهش زباله و اجرای سیستم‌های روشنایی و گرمایش کارآمدتر در ساختمان‌ها است. علاوه بر این، شهر هوشمند مستلزم تقویت مدیریت شهری تعاملی‌تر و پاسخگوتر و همچنین طراحی فضاهای عمومی است که برای ساکنان قابل سکونت و ایمن‌تر باشد.

شهرهای هوشمند را می‌توان در تمام قاره‌ها از جمله آسیا، آفریقا، خاورمیانه یا اروپا یافت. این شهرها به ترویج شیوه زندگی پایدارتر اختصاص دارند و اغلب با نام‌های مختلفی مانند شهر دیجیتال، شهر حساس، شهر بوم‌گردی یا شهر سبز فعالیت می‌کنند.

شهر هوشمند پایدار فوجیساوا

شهر هوشمند فوجیساوای ژاپن که با نام Fujisawa SST شناخته می‌شود، یک پروژه توسعه شهری پایدار است که توسط پاناسونیک و چند شرکت فناوری شریک ایجاد شده است و در استان کاناگاوا حدود ۵۰ کیلومتری توکیو قرار دارد.

با مساحت ۱۹ هکتار و با فضایی برای حدود هزار خانه، هدف اصلی این شهر کشف فناوری‌هایی است که برای کاهش اثرات زیست‌محیطی شهرها طراحی شده‌اند. راه‌حل‌ها عمدتاً توسط پاناسونیک ارائه می‌شوند، با این حال، سایر همکاران این شهر شامل شرکت گاز توکیو و یاماتو ترانسپورت هستند.

یکی از اهداف اصلی تعیین‌شده فوجیساوا کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به میزان ۷۰ درصد در مقایسه با سطوح سال ۱۹۹۰ است. این شهر خانه‌های تک‌خانواده و حذف وسایل نقلیه موتوری را در اولویت قرار داده است.

نوآوری‌هایی نیز در زمینه پنل‌های خورشیدی، مدیریت شبکه هوشمند، فناوری باتری، وسایل نقلیه تحویل خودران، سیستم‌های نظارتی، سازه‌های مقاوم در برابر زلزله در این شهر به وضوح به کار برده شده است.

اولین ساکنان فوجیساوا در سال ۲۰۱۴ وارد شدند، اما انتظار می‌رود این پروژه برای چندین دهه ادامه یابد. بسیاری از اهداف به‌ویژه استفاده بهتر از انرژی، انسجام اجتماعی بالقوه یا کاهش درازمدت مورد انتظار در نرخ جرم و جنایت با چشم‌انداز ۱۰۰ ساله تعیین شده‌اند.

پروژه‌های شهر هوشمند و پایدار فوجیساوا

یکی از پروژه‌های اولیه شهر مربوط به پنل‌های خورشیدی است که روی همه پشت‌بام‌ها نصب شده است و هدف آن تأمین صددرصدی انرژی مورد نیاز خانواده‌ها است. یک سیستم باتری، انرژی تولیدشده توسط پنل‌های خورشیدی در طول روز را ذخیره می‌کند تا در مواقع نیاز مورد استفاده قرار بگیرد.

مانند سایر شهرهای آسیایی، فوجیساوا در حال آزمایش فناوری نظارت انبوه به نفع امنیت عمومی است. این شهر کوچک با نصب ۵۰ دوربین در مجموعه و گشت‌های فیزیکی متعدد، قصد دارد هر نوع جرمی را کنترل کند.

جابه‌جایی الکتریکی یکی از ارکان اساسی این جامعه هوشمند است و شامل اتومبیل‌های برقی و دوچرخه و نقاط شارژ متعدد در سراسر شهر می‌شود. در پایان سال ۲۰۲۰، پاناسونیک شروع به استفاده از ربات‌های تحویل خودکار کرد که با سرعت بسیار کم (۴ کیلومتر در ساعت، مشابه سرعت پیاده روی تند) رانندگی می‌کنند.

توسعه فناوری ژاپنی مقاوم در برابر زلزله برای محافظت از خانواده‌ها و شبکه‌های برق در این شهر نیز برجسته است. ژاپن در بین گسل‌ها قرار دارد به دلیل فراوانی و شدت زلزله‌هایش مشهور است و چندین دهه است که راه حل هوای مقاوم در برابر زلزله را توسعه داده است. در فوجیساوا، تمام زیرساخت‌ها به گونه‌ای ضدزلزله احداث شده‌اند که قبل و بعد از حرکت زمین به کار خود ادامه می‌دهند.

با این حال، همه ویژگی‌های فوجیساوا در مورد تکنولوژی نیست. قلب شهر میزبان نهادی است که مردم می‌توانند در آن جمع شوند تا در مورد مسائل مربوط به شهر بحث کنند و نقش فعالی در توسعه این محله عجیب و غریب ژاپنی داشته باشند.

انتقادها به فوجیساوا

واضح‌ترین انتقاد از فوجیساوا دقیقاً مدل شهری آن است که ساخت خانه‌های تک‌خانواده را تقویت می‌کند. از آنجایی که این مدل بیشترین تأثیر زیست‌محیطی را دارد، بیشترین مصرف آب و انرژی را نیز به همراه خواهد داشت.

انتقاد دوم که اغلب در گزارش‌های رسانه‌های غربی دیده می‌شود، مربوط به استفاده از داده‌ها و مسائل اخلاقی مرتبط با نوآوری شرکت‌های مؤسس شهر است. بر اساس گزارش سازمان ملل، شرکت‌های بزرگ فناوری سهم قابل‌توجهی در انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی دارند و ردپای کربن آن‌ها تقریباً دو تا سه درصد از کل انتشار جهانی را تشکیل می‌دهد.

در میان شرکت‌های فناوری پیشروی ژاپن، گروه پاناسونیک مسئول انتشار حدود ۱۱۰ میلیون تن CO۲ در سال در کل زنجیره ارزش خود است. این رقم معادل مصرف سالانه برق ۲۰ میلیون خانوار است و حدود یک درصد از کل انتشارات ناشی از مصرف برق جهان را نشان می‌دهد. بنابراین، آیا فوجیساوا نشان‌دهنده تعهد واقعی به تغییر است یا صرفاً تلاشی برای تغییر نام تجاری چندملیتی ژاپنی است؟

کد خبر 745298

دیگر خبرها

  • رشد تولید در صنعت شوینده‌ها و محصولات بهداشتی
  • تلفیق صنعت و دانشگاه توسعه جامعه را رقم می زند
  • پذیرش طرح تغییر اقلیم و تاب آوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف در "یونسکو"
  • افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا
  • افتتاح دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت های ارتوپدی در پارک فناوری پردیس
  • اعطای تسهیلات به صنعت داروسازی و اظهار امیدواری معاون وزیر صمت
  • تلاش برای رسیدن خدمات هوشمند دولت به ۳۰ درصد
  • فعالیت دو مرکز تحقیقاتی و فناوری در حوزه تولید واکسن
  • دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت‌های ارتوپدی افتتاح شد
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد