Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  در آستانه چهاردهم مرداد ماه، آغاز رسمی دوره ششم شورا‌های اسلامی شهر و روستا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با صدور پیامی ضمن تبریک به منتخبین، اهداف کارکردی نظام شورایی و انتظارات از شورا‌ها را برشمرد.

متن کامل این پیام بدین شرح است:

بسمه تعالی

بدون تردید یکی از مهم‌ترین برکات بزرگ در گام اول انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در جهت استقرار حکومت مردمی در ایران منبعث از نص صریح کلام الله مجید و سیره عملی رسول مهربانی‌ها حضرت محمد مصطفی (ص) و ائمه اطهار (ع)، تحقق اصل حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، به عنوان کلیدی‌ترین ضرورت‌های جمهوری اسلامی در برابر خودکامگی نظام طاغوت بود که این مهم با صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ متبلور و منتج به تثبیت در قانون اساسی و در ادامه تاسیس «نهاد مقدس شورا‌های اسلامی» به عنوان نمادی از «مردم سالاری دینی» و سمبل مشارکت پایدار مردم در اداره امور جوامع محلی گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک و بار دیگر در ظل توجهات حضرت بقیه الله الاعظم روحی فداه و در زعامت نایب بر حق ایشان مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله العالی) و بدنبال خلق حماسه‌ای دیگر از سوی مردم شریف ایران اسلامی، منتخبین ششمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستای کشور با بهره گیری واستفاده ازتجارب گذشته دورجدیدی از مدیریت محلی وارایه خدمات به مردم عزیز را آغاز می‌نمایند.

با گرامیداشت یاد و خاطره و تجدید پیمان مجدد با آرمان‌های امام راحل (ره) و در آغازین سال‌های طلیعه «گام دوم انقلاب» که به فرموده مقام معظم رهبری، «جهاد بزرگ برای ساختن ایرانی اسلامی بزرگ» و «دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی، برای رسیدن به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) هست» و اکنون که مردم شریف ایران اسلامی در انتخاباتی آزاد، پرشور و شعور؛ اشخاص مورد اعتماد خود را برای پذیرش و سپردن بار مسئولین خطیر مدیریت محلی شهر‌ها و روستا‌ها برگزیده اند، ضمن عرض صمیمانه‌ترین تبریک‌ها به منتخبین محترم بابت اخذ رای اعتماد و امانت شهروندان و قبول مسئولیت سنگین و خطیر مدیریت محلی در این مقطع حساس از تاریخ کشور؛ از منتخبین مردم، این انتظار می‌رود با تکیه و امید به فضل الهی، وحدت کلمه و یک صدایی، امید و نگاه خوشبینانه به آینده بعنوان گشایش گر همه قفلها، تعامل منطقی و سازنده با مجموعه کارگزاران نظام و با رعایت کامل قوانین و مقررات جاری کشور، در چهار سال پیش روی، همه اهتمام و توان خود را معطوف به انجام مسئولیت و ادای وظایف مصرحه قانونی نموده و فرصت توفیق خدمتگزاری به مردم را مغتنم شمردهواز آن به نیکی استفاده نمایند.

بی شک رشد و توسعه و جایگاه امروزی شهر‌ها و روستا‌های کشور در حوزه‌های متکثر عمرانی، فرهنگی، ورزشی، مذهبی و... را بایستی توامان مرهون برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر شایسته و بایسته مدیریت دولتی و جامعه بزرگ و منسجم مدیریت محلی کشور به دلیل نقش محوری آنان در تمرکززدایی، چابک سازی و هم افزایی مجموعه کارگزاران نظام مبتنی بر سیاست‌ها و چشم انداز کاری نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست. فلسفه وجودی و هدف غایی و کارکردی نظام شورایی به عنون تبلور عینی مردم سالاری دینی، مبتنی بر قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات و اسناد بالادستی، قطعا صرفا خدمت بی منت به مردم، پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و عمرانی با جلب مشارکت و همراهی مردم، جلوگیری و رفع تبعیض، خیر عمومی، نظارت بر عملکرد مدیریت محلی، تقویت سرمایه ارزشمند اعتماد عمومی، پاسخگویی معقول و سریع و صحیح به مطالبات به حق شهروندان، حل عملگرایانه مشکلات عینی و ملموس شهروندان، کاهش حجم تصدی گری و مسئولیت‌های زاید و مزاحم دستگاه‌های اجرایی، تحقق مدیریت مطلوب واحد شهری و روستایی، بهسازی زندگی اجتماعی و فرهنگی جامعه، ارتقای هویت و همبستگی اجتماعی، کاهش نارضایتی‌های عمومی ناشی از عدم رسیدگی صحیح به مشکلات زندگی جوامع امروزی، بهبود کیفیت زندگی شهروندان، ارتقای فرهنگ شهروندی، گسترش نماد‌های دین و اخلاق، ترویج فرهنگ نظم و قانون، اهتمام به سلامت محیط زیست، نگاه عدالت گستر به تمامی شهروندان و محلات، توجه ویژه به بانوان و جوانان، تحکیم بنیان خانواده، حفظ هویت و اصالت شهر‌ها و روستاها، پایبندی به معماری اسلامی ایرانی، گزینش شهرداران و دهیاران فارغ از هر نگرش خاص سیاسی، حزبی، گروهی و شخصی، رعایت تقوا و دینداری، تقویت کارآمدی، اجتناب از آلوده شدن به مصادیق و مظاهر فساد تحت هر عنوان و توجیه، رعایت ویژه حال محرومان و مظلومان، رعایت و حفظ بیت المال و حقوق عمومی، بهره گیری از مشاوران امین و دلسوز و نیروی انسانی مستعد به ویژه جوانان کارآمد، بهره گیری از تمام‌های ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کشور، شناسایی و اولویت بندی مشکلات شهروندان با لحاظ منابع درآمدی، تکریم و تعظیم و حسن سلوک با مردم به عنوان، ولی نعمتان اصلی و ستون مستحکم و استوار نظام، می‌باشد و منتخبین محترم می‌بایست از اولین روز آغاز بکار همه سعی و تلاش خود را به تحقق این مهم معطوف نمایند.

در خاتمه، ضمن آرزوی توفیق برای همه منتخبین عزیز، امید می‌رود با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو عنایات خاصه حضرت ولیعصر عج و تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری در سال (تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها) و در استمرار آن، در انجام هر چه بهتر وظایف قانونی به ویژه توسعه عدالت و رفاه اجتماعی و شکوفایی اقتصاد محلی بیش از پیش کوشا و موفق باشید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت کشور عبدالرضا رحمانی فضلی مدیریت محلی شورا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۵۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم

ایسنا/قم برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور، هزینه‌های نگهداری شهر، فعالیت کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی و رفع ۸۰ درصدی معضل آب‌گرفتگی در سطح مناطق شهری از جمله موضوعاتی بود که در نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم مطرح شد.

محسن محرری امروز ۵ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری رؤسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم در آستانه روز شوراها که در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار کرد: شورای اسلامی شهر قم در شش دوره فعال با ترکیب نیروهای متعهد، انقلابی و متخصص در راستای رضایت شهروندان تلاش کرده تا عملکرد شایسته‌ای داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم ارتباط بیشتر با رسانه‌ها و مردم را رویکرد شورای اسلامی شهر دانست و افزود: تلاش شده است تا در عرصه‌های مختلفی چون مساجد، مجامع عمومی، مجالس و هیئت‌ها و همچنین ملاقات‌های مردمی این ارتباط چهره به چهره حفظ شود و اعضای شورا نیز متعهد و موظف به ارتباط با رسانه‌ها هستند.  

وی با تأکید بر اینکه نگاه برنامه‌ای در شورا اسلامی شهر حاکم است، تصریح کرد: دقت در تنظیم بودجه به‌طوری بوده که بودجه با رعایت روند رشد منطقی تعرفه که از تورم عقب نماند و فشاری هم به مردم وارد نشود و در این سال‌ها عملکرد بودجه منطبق با بودجه مصوب است.  

وی طرح‌های نیمه‌تمام را از اولویت‌های شورای اسلامی شهر دانست و تأکید کرد: تعدادی از پروژه‌های نیمه‌تمام در هسته مرکزی شهر تکمیل و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

محرری با بیان اینکه توازن در مناطق از هدف‌های مهم است، گفت: توازن درآمد و توزیع بودجه در مناطق شهری متناسب با نیاز هر محله با توجه به درآمد کلی شهرداری به شکل مناسب و متوازن انجام می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه ۱۲۴ جلسه رسمی در دوره ششم برگزار شده است، عنوان کرد: در طول این مدت ۸۲۰ مورد لوایح و ۷۸ طرح مورد بررسی قرار گرفته است.  

وی از برگزاری هفتاد و یکمین اجلاسیه مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهر مراکز شهرها در ایام دهه کرامت خبر داد و گفت: شورای اسلامی شهر قم، ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت، میزبان اجلاس رؤسای شورای استان‌ها خواهد بود.

روزانه ۳ میلیارد تومان هزینه نگهداری شهر می‌شود

در ادامه مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم، اظهار کرد: کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر وظیفه نظارت، تدوین و اجرا را بر عهده دارد.  

وی افزود: از هزینه‌های جاری شهرداری اعم از پرسنل و هزینه‌های اداری و تشکیلاتی، هزینه‌های ضروری در اولویت قرار می‌گیرد.  

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به بودجه شهرداری قم در سال جاری، بیان کرد: با وجود اینکه بودجه شهرداری قم در نیازهای شهری و مباحث توسعه و عمران شهری با توجه به کمبودهای سنواتی جوابگو نیست، اما شاهد رشد مناسبی هستیم.

اخوان ادامه داد: همه تلاش مجموعه شورای اسلامی شهر بر این است تا دریافت عوارض با رشد معتدلی انجام شده و فشاری محتمل شهروندان نشود.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه نقدی و غیر نقدی است، تصریح کرد: از ۱۴ هزار ۲۰۰ میلیارد، ۲.۵ میلیارد تومان بودجه جاری شهرداری قم است که شامل حقوق و دستمزد کارکنان و پرسنل و کمک به سازمان‌هایی چون سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی است.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم هزینه نگهداری شهر را هزار میلیارد تومان در سال دانست و گفت: روزانه سه میلیارد تومان هزینه رفت‌وروب سطح شهر و نگهداری فضای سبز است.

 اخوان سرانه عمرانی برای هر نفر را ۱۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای امور عمرانی شهر صرف می‌شود.

امکان برپایی بازارچه‌های موقت در ۱۳ بوستان شهری قم

همچنین نرجس نیازمند رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: بعد از تشکیل دوره ششم شورای اسلامی شهر، به دنبال مطالبات از سوی اقشار مختلف بانوان جامعه و شهر قم، در ابتدا کمیته بانوان و در اردیبهشت‌ماه سال گذشته کمیسیون زنان و خانواده تشکیل شد.

وی با بیان اینکه قبلاً هیچ موضوع متناسب و متناظر درباره بانوان در شهرداری قم وجود نداشت، افزود: ابتدای امر تشکیل کارگروه‌ها را داشتیم که تمام مواردی که مربوط به حوزه زنان و خانواده است بررسی‌شده و مهم‌ترین سرفصل‌ها مربوط به حوزه شهری پیاده شود.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عمده فعالیت‌ها در کمیته بانوان و کمیسیون زنان و خانواده تصریح کرد: جوانی جمعیت، حمایت از محافل قرآنی در راستای تربیت دینی فرزندان، حمایت از مشاغل خانگی و تقویت اقتصاد خانواده، ازجمله فعالیت‌هایی بود که در کمیته بانوان و کمیسیون زنان و خانواده انجام شده است.

وی ادامه داد: در راستای ایجاد بازارچه‌های ثابت و موقت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری ۱۳ بوستان را برای ایجاد فضای بازارچه‌ها معرفی کرده است.

نیازمند با تأکید بر ورزش و اهمیت نشاط اجتماعی، اظهار کرد: در راستای افزایش نشاط اجتماعی  ورزش صبحگاهی بانوان راه‌اندازی و فضاهای بوستان بانوان گسترش یافت.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای شهر قم از همایش ملی پیاده‌روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت‌ماه خبر داد و گفت: در تلاشیم تا ورزش همگانی را در شهر گسترش دهیم.

اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم

در این نشست روح‌الله امراللهی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم عنوان کرد: سه موضوع تملک، شهرسازی الکترونیک و معماری و شهرسازی اسلامی در کمیسیون معماری و شهرسازی مطرح است.

وی با بیان اینکه در مباحث اجرایی چون پروژه‌های تملک موفق عمل کرده‌ایم، افزود: در بحث تملکات، ۱۳ خیابان از برنامه پیش‌بینی‌شده برای بازگشایی ۱۶ خیابان، در سطح شهر بازگشایی‌شده و این موضوع در هفت سال گذشته اتفاقی کم‌نظیر و بی‌سابقه است و تا حدودی ساختار معابر شهری تکمیل‌شده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم با اشاره به پروژه‌های تملک و بازگشایی، تصریح کرد: خیابان‌های شهیدان برقعی، شهید صادقی، بلوار جمهوری اسلامی، شهید خسروبیگی، مجموعه تملکات پروژه چهل اختران، پروژه چندساله محور عماریاسر، تکمیل طرح میدان تره‌بار در میدان مطهری و پروژه طرح بازآفرینی قبرستان نو ازجمله پروژه‌هایی بوده که در سال گذشته اجرایی شده است.

وی با تأکید بر اهمیت شهرسازی الکترونیک اظهار کرد: با هوشمند سازی حوزه شهرسازی در حوزه نقل و انتقالات موفق بوده‌ایم که در کاهش آمار مراجعات حضوری شهروندان به شهرداری مؤثر بوده است.

امراللهی با بیان اینکه به دلیل بعضی از موضوعات حقوقی ما هنوز به صدور پروانه در یک هفته نرسیده‌ایم، ادامه داد: هدف اصلی کمسیون معماری و شهرسازی بر این است تا مجموعه کار نظام‌ مهندسی را از شهرداری مستقل کنیم و نظارت بر اجرا را در مرحله بعد قرار دهیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر قم یادآور شد: عملکردمان در مباحث زیرسازی سیستم، در حوزه بانک‌های اطلاعاتی کم‌نظیر بوده است.

وی معماری و شهرسازی اسلامی را چالش مهم در شهر قم دانست و تاکید کرد: تلاش ما در زمینه معماری و شهرسازی اسلامی سطحی بوده است.

امراللهی با بیان اینکه معماری و شهرسازی اسلامی دغدغه نمایندگان منتخب شهر قم است، گفت: بعد از طرح جامع سوم که بعد از انقلاب اسلامی داشته‌ایم، دیگر نمی‌گذاریم مطابق تئوری‌ها و رفتارهای گذشته برای شهر قم تصمیم‌گیری شود.

تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم

همچنین سید مجتبی سبحانی ثابت -رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم- بیان کرد: در سال نخست دوره ششم شورای اسلامی شهر قم، سیاست‌گذاری‌ها و اهداف تعیین شد و مطابق این سیاست‌ها در حال حرکتیم.  

وی با بیان اینکه بودجه شهرداری قم متناسب با این سیاست‌ها تعیین می‌شود، افزود: در زمینه آتش‌نشانی و سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آتش‌نشانی که با جان شهروندان در ارتباط است، پیگیری‌های مطلوبی شده و فرایندها در زمینه تسریع خدمات به شهروندان انجام شده است.  

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم با تأکید بر اینکه کیفی سازی و ابنیه‌سازی فضای سبز در دستور کار این کمسیون قرار دارد، تصریح کرد: سیستم آبیاری و کاشت درختان مثمر در بوستان‌های سطح شهر در حال پیگیری است و بودجه لازم برای توسعه زیرساخت‌ها در بوستان‌ها مثل تقویت مجموعه‌های فرهنگی که فعالیت دارند، تعریف و پیش‌بینی‌شده است.  

سبحانی ثابت با اشاره به اهمیت حراست از باغ‌های شهر قم ادامه داد: در راستای حفظ تمام باغ‌های سطح شهر درخواست تدوین شناسنامه داده شده است.  

وی با بیان اینکه دفن شهیدان گمنام در بوستان‌های شهری بسیار اثرگذار بوده، اضافه کرد: به‌منظور حفظ هویت فرهنگی شهر در بوستان‌ها، پنج نقطه از سطح شهر شناسایی و شهیدان گمنام در این پنج نقطه دفن شدند.

 رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی قم با اشاره به پروژه نقاط آب‌گرفتگی در سطح شهر عنوان کرد: در ابتدا بیش از ۲۵ نقطه در هر منطقه شهر، درگیر معضل آب‌گرفتگی بودند که پس از شناسایی، ۸۰ درصد از این نقاط رفع شد.

سبحانی ثابت معیشت مردم را از اهم موضوعات دانست و گفت: سیاست‌گذاری‌های خوبی در سازمان میادین و تره‌بار شهرداری قم در حال انجام است تا بتوانیم در بازارها وارد شویم و در شکست نرخ قیمت‌ها تأثیرگذار باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • دادستان کل کشور: مصادیق آزادی‌های مشروع باید روشن شود
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • قم میزبان اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی می‌شود
  • رهبر انقلاب: با جهش تولید، جیب و دست کارگر پر می‌شود /هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است
  • رویکرد مردم‌محور در دستور کار نظام شورایی کشور است
  • رویکرد مردم ‎محور در دستورکار نظام شورایی کشور است
  • لزوم مدیریت مسائل فرهنگی در تفرجگا‌ها و سواحل مازندران
  • تحقق اهداف نظام اسلامی در دانشگاه‌ها با همکاری بسیج اساتید و نهاد