Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از مرکز روابط عمومی‌ و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی چهارشنبه شب در مراسم رونمایی از «داشبورد کتاب، بخش داده‌کاوی کتاب و نشر و پورتال جامع خانه کتاب و ادبیات ایران»، گفت : آینده توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ما در گرو این است که تا چه اندازه فرآوری داده‌ها را خواهیم داشت و امید است این گامی که برداشته شده استمرار پیدا کند و تکامل و ‌تعمیق داشته و براین‌اساس آینده وزارت فرهنگ و ‌ارشاد اسلامی و قدر داده‌ها را بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در بخش ساختاری سه موسسه ادغام شده یعنی خانه کتاب، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی معاونت فرهنگی مشکلات زیادی را به دوش‌ کشید و از این رو از این مجموعه تشکر و قدردانی دارم، اظهار داشت: سعی این مجموعه بر این بوده که تاریخ و تجارب گذشته مجموعه‌ها در مسیر این یکپارچه‌سازی انضباط مالی و انسانی حفظ شود.

وی ادامه داد: این یکپارچه‌سازی که باید برای مجموعه این موسسات اتفاق می‌افتاد با وجود کرونا و محدودیت‌ها برکاتی را برای حوزه فرهنگ و هنر داشته و تاثیرات آن را دیده‌ایم که می‌توان به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان یک نمونه اشاره کرد. منابع مالی، برندسازی و نظام ارتباطی و تعاملی هر سه موسسه باوجود یکپارچه‌سازی به‌گونه‌ای عمل کردند که نسبت به گذشته موثرتر باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در بحث‌های قدرت و ثروت ملی در نگاه کلاسیک یک‌ برداشت داشتیم به این معنا که ‌قدرت ملی موقعیت استراتژیک از نظر جغرافیایی و منابع نظامی بود، در حوزه ثروت هم منابع طبیعی، منابع مالی چون طلا و ‌نقره، سهام بورس و حوزه‌های صنعتی و همچنین مهارت‌های انسانی مدنظر بوده است، اما در نگاه جدید و عصر دیجیتال عنصر اصلی قدرت و ثروت ملی «داده‌ها» است.

در عصر جدید ما وارد یک فضای جدید از قدرت و ثروت شده‌ایم، در واقع اینکه در داده‌ها چه اقداماتی می‌توان انجام داد منابع ثروت و قدرت‌ محسوب می‌شود و اگر نگاهمان به توسعه و ماندگاری ملی است باید بر روی داده‌ها کار کنیم، این داده‌ها همانند منابع خام نفت و گاز سابق هستند.

صالحی یادآور شد: در دوره پساسایبری و عصر دیجیتال داده‌ها از طلا و جواهرات و منابع طبیعی خیلی مهم‌تر است و اینها قدرت‌ساز و ثروت‌ساز هستند و اگر چنین نگاهی به داده داشته باشیم آنگاه تک‌تک داده‌ها مهم خواهد بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ادغام سه موسسه فوق نیز به ما قدرت پردازش و ساخت آینده قوی‌تر را می‌دهد، اقدام ما در وزارت فرهنگ و ‌ارشاد اسلامی با این نگاه بود که براساس آن داده‌های گذشته را با عنوان بازنگری در نظر بگیریم، این ادغام مجموعه‌ای از داده‌ها را در کنار هم قرار داد و امید است مسیر داده‌پردازی و داده‌کاوی در این ادغام هم به خوبی به پیش برود.

صالحی ابراز داشت: در این ادغام قدم ‌اول ما جمع‌آوری داده‌های داخلی بود اما این داشبوردی که امروز رونمایی می‌شود باید داده‌های بیرونی ‌را هم رصد کند تا بتوانیم ذائقه‌های تولید و مصرف بیرونی را هم ببینیم، هراندازه قدرت ترکیب‌سازی بالا برود امکان‌ برنامه‌ریزی برای نظام‌ حکمرانی، ناشران و تسهیل‌گران را فراهم می‌کند. 

برچسب‌ها سید عباس صالحی مرکز رسانه های دیجیتال ارتباطات و رسانه کتابخانه ‌های عمومی کشور  کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عباس صالحی مرکز رسانه های دیجیتال ارتباطات و رسانه سید عباس صالحی مرکز رسانه های دیجیتال ارتباطات و رسانه کتابخانه های عمومی کشور کتاب ارشاد اسلامی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه پتروپالایشگاه‌ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف می‌کند

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از اولویت‌های مجلس آینده توجه به پتروپالایشگاه‌هاست، زیرا می‌توان با توسعه آن‌ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف کرد.

به گزارش شانا، مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس روز یکشنبه (دوم اردیبهشت‌) در نشست منتخبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب مؤتلفه اسلامی با عنوان «اولویت‌های مجلس آینده» با بیان اینکه باید بیش‌ازپیش به صنعت نفت کشور توجه شود، زیرا این صنعت، صنعتی پیشرو به شمار می‌آید، بیان کرد: در مجلس دوازدهم یکی از اولویت‌ها توجه به پتروپالایشگاه‌ها خواهد بود، زیرا معتقدم توسعه این بخش می‌تواند بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف کند. توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز از دیگر مسائل مهم به‌ شمار می‌آید.

وی تصریح کرد: هرچه در حوزه‌ تجارت نفت و گاز ارزآوری بیشتری وجود داشته باشد، بی‌شک این موضوع بر رشد اقتصاد ملی تأثیرگذار خواهد بود. همچنین باید منابع حاصل از فروش نفت و گاز را صرف توسعه‌ زیرساخت‌ها در کشور کنیم.

محمدرضا پورابراهیمی داورانی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این نشست ضمن تشریح وضع اقتصادی کشور گفت: انتظار این است که مهم‌ترین تصمیم‌های مجلس دوازدهم در حوزه اقتصادی باشد. برای اینکه این تصمیم‌ها کارآمد باشد، باید وضع موجود شناسایی و آسیب‌شناسی شود و تحلیلی هم از اوضاع آینده و متغیرهای داخلی و خارجی داشته باشیم تا بر این اساس بتوانیم مسیر اصلاح مشکلات را طراحی کنیم.

وی  تصریح کرد: براساس گزارش‌ مرکز آمار و بانک مرکزی، طی دو سال اخیر نرخ رشد اقتصادی روند روبه‌رشدی داشته است و پیش‌بینی می‌شود این روند در سال‌های آینده تکرار شود.

نشست منتخبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب مؤتلفه اسلامی با عنوان «اولویت‌های مجلس آینده» روز یکشنبه (دوم اردیبهشت‌) برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰ برنامه فرهنگی ورزشی در خلیل آباد اجرا می‌شود
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • آیا قامت این قوم افراخته می‌شود؟
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند
  • آشنایی با مالکان تمامی باشگاه‌های لیگ برتر و میزان ثروت آن‌ها
  • توسعه پتروپالایشگاه‌ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف می‌کند