Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان عصر امروز با حضور استاندار کردستان کلنگ مکانیکی آغاز اجرای پروژه آبرسانی به بیجار و حسن‌آباد یاسوکند به زمین خورد.

بهمن مرادنیا استاندار کردستان عصر چهارشنبه (۱۳ مردادماه) در جلسه شورای اداری شهرستان بیجار با اشاره اهمیت مسئله آب در دولت دوازدهم در حوزه آب شرب و کشاورزی، اظهار کرد: در استان کردستان فقط ۱۰ درصد اراضی ما آبی هستند و سال‌های سال استان از تخصیص آب محروم بود، خوشبختانه با پیگیری‌ها در سال ۹۸ مجوز ۹۶ هزار هکتار تخصیص آب در بخش کشاورزی از وزارت نیرو گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با این وضعیت اراضی آبی ما به ۲۲ تا ۲۴ درصد خواهد رسید؛ تحقق توسعه استان کردستان به بخش کشاورزی بستگی دارد، متاسفانه به دلیل عدم فروش نفت و نداشتن ورودی صندوق توسعه، اجرای تبدیل اراضی دیم به آبی با کندی مواجه است.

مرادنیا به منابع آبی خوب در استان کردستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود این منابع تامین آب شرب به خصوص در شرق استان با مشکل جدی مواجه است؛ حتی در همین روزها آب شرب شهر سنندج ناگوار است و با صحبت‌هایی که با مقامات داشتیم توانستیم تامین اعتباری انجام دهیم تا آب شرب تمام شهرهای استان را تامین کنیم.

وی افزود: به یاری خداوند در دهه فجر امسال آب شرب سنندج از سد آزاد به صورت مستقیم تامین خواهد شد و سد قشلاق برای بخش کشاورزی آزاد می‌شود و ۴۵۰ میلیارد تومان در همین چند ماه تامین اعتبار شد.

استاندار کردستان با اشاره به شروع پروژه اجرایی آبرسانی به قروه و دهگلان از یک ماه گذشته، عنوان کرد: در سقز و بانه نیز تلاش شد تا از سد عباس‌آباد برای بانه و از سد چراغ ویس برای سقز تا چند ماه آینده مشکل این دو شهر نیز حل شود؛ خوشبختانه برای شهر دیواندره نیز شروع به کار شد و تصفیه خانه در حال اجرا است و تا دو ماه آینده آب شرب دیواندره و ۷۵ روستا که جزو اوباتو هستند از همان مسیر تامین شود.

وی با اشاره به پروژه آبرسانی به بیجار و یاسوکند، بیان کرد: این پروژه به قیمت امروز ۱۷۵۰ میلیارد تومان است و با آغاز عملیات اجرایی که امروز به انجام می‌رسد به سرعت باید به دنبال تامین اعتبار برای مراحل بعدی باشیم؛ در بیجار هفت هزار هکتار از سد سیازاخ برای بخش کشاورزی و تبدیل اراضی از دیم به آبی لحاظ شده است و پیشرفت این پروژه ۸۰ درصد بوده است و به زودی آماده بهره برداری است.

مرادنیا به منافع پروژه آبرسانی در خصوص صنعت نیز اشاره و عنوان کرد: برای پتروشیمی بیجار و سایر صنایع بیجار نیز تخصیص آب از همین محل لحاظ شده است؛ در خصوص پروژه پتروشیمی تمامی کارها انجام شده است و متاسفانه به دلیل کمبود منابع صندوق توسعه پروژه فعلا اجرایی نشده است و امیدواریم با گشایش در فروش نفت و تامین منابع صندوق توسعه پروژه آغاز شود.

وی در پایان به اهمیت سرمایه گذاری بخش خصوصی اشاره و عنوان کرد: امروز از سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کرانی بازدید داشتیم و جای خوشحالی دارد که نزدیک به دوهزار میلیارد تومان در تولید گندله سرمایه گذاری شده است؛ از همشهریان تقاضا دارم که اگر به دنبال توسعه و خارج شدن شهرستان از محرومیت هستند باید تمامی سرمایه‌گذاران بومی در بیجار سرمایه‌گذاری کنند تا همانند شهر بانه دچار تحول در بیجار باشیم.

آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در خصوص پروژه آبرسانی عنوان کرد: این پروژه برای آبرسانی به شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستای شهرستان بیجار است؛ اعتباری بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان برای امسال تخصیص داده شد و در فاز اول تفاهم نامه ای در بهمن ماه سال گذشته با قرارگاه خاتم الانبیا انجام شد و امیدواریم به زودی در فاز دوم نیز قراردادی منعقد کنیم و با همتی استانی و ملی بتوانیم این پروژه را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: در حال حاضر تمامی تامین آب شرب و صنعت بیجار از طریق منابع آب زیرزمینی است؛ منابع زیرزمینی استراتژیک هستند و با تامین پایدار و سالم آب ، آب شرب و صنعت از این راه تامین می‌شود و این پروژه پتروشیمی را به عنوان یک صنعت مادر و مولد پوشش خواهد داد و به دنبال آن صنایع پایین دستی فعال خواهد شد و باعث رشد و رونق اشتغال در استان خواهد شد.

عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به بیجار،حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستای شهرستان بیجار از سد سیازاخ با تخصیص آب شهری و روستایی  ۸.۱۳ میلیون متر مکعب، پتروشیمی بیجار ۷ میلیون متر مکعب و صنایع دیگر بیجار ۲.۴۳ میلیون متر مکعب در سال خواهد بود و مسیر انتقال از سد سیازاخ تا بیجار ۶۲.۵ کیلومتر و از بیجار تا یاسوکند ۸۰ کیلومتر خواهد بود؛ ضمنا در مجاورت روستای چنگیز قلعه تصفیه خانه ای با ظرفیت ۱۵۷ هزار نفر با افق طرح سال ۱۴۲۵ پیش بینی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آبرساني آب شرب پتروشيمي بیجار آبرسانی به بیجار حسن آباد یاسوکند پروژه آبرسانی میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش کشاورزی تخصیص آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، عبدالحمید حمزه‌پور افزود: برای آبرسانی به این شهر‌ها و روستا‌ها ۳۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته، در هرمزگان ۲۰۱ روستا و ۶ شهر از تنش آبی خارج شد.
حمزه پور افزود: پارسال طرح آبرسانی به شش شهر و ۱۵۶ روستا با اجرای ۶۶ طرح و سرمایه گذاری ۲۹ هزار و ۷۸۷ میلیارد ریال اجرایی شد که ۲۲۵ هزار و ۹۷۲ تن از جمعیت استان به آب پایدار دست یافتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: در دولت سیزدهم نیز لوله‌گذاری خط انتقال به طول ۵۸۰ کیلومتر، توسعه شبکه توزیع آب به طول ۵۴۴ کیلومتر و اصلاح شبکه آب به طول ۲۰۶ کیلومتر از محل طرح‌های عمرانی و محرومیت زدایی و جاری در استان اجرا شد.
وی افزود: جهاد آبرسانی به شهر‌ها و روستا‌های به‌ویژه مناطق کم برخوردار و دارای تنش آبی یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم و طرح‌های شاخص وزارت نیرو است.

بیشتربخوانید:ساخت مخزن هزار متر مکعبی آب در بشاگرد
حمزه پور گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود که از این حجم ۴۰ درصد از چاه‌ها، ۳۵ درصد از آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سد‌ها و چشمه‌ها تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • آغاز اجرای پروژه تعریض محور دهگلان_ بلبان آباد
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه هتل پنج ستاره ملل مشگین‌شهر
  • آغاز لوله گذاری آبرسانی در مناطق حاشیه ای خرمشهر
  • تکمیل آبرسانی به ۱۶۲ روستا تا پایان سال جاری
  • آغاز عملیات اجرایی فاز ‌سوم طرح آبرسانی رینگ جنوبی اراک
  • عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سد کارون ۳ به ایذه اجرا شد
  • بررسی روند عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به روستای هفتوان سلماس
  • مانور آغاز عملیات اجرایی مولدسازی روستا‌های همدان