Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@00:53:16 GMT

9باور غلط درباره درمان سنگ کلیه

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۸۱۸۸

سنگ‌های کلیه رسوبات سختی هستند که اغلب به علت بالا رفتن غلظت املاح و نمک در ادرار به وجود می‌آیند. ناطقان: به نقل از پایگاه خبری «only my health»، سنگ کلیه بیماری رایجی است که در صورت عدم درمان صحیح منجر به عفونت و از کارافتادگی کلیه می‌شود.

هنگامی که شما دچار این عارضه می‌شوید برای درمان آن به دنبال راهکار هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید بدانید که توصیه‌های بهداشتی باید به وسیله شواهد پزشکی که با آزمایش و تحقیقات حاصل می‌شود، مورد پشتیبانی قرار گیرد.

برخی ممکن است به شما درمان‌های فوری و یا خانگی را توصیه کنند، باید بدانید بسیاری از آن‌ها اثبات نشده و شاید حتی غیرقابل اطمینان باشند.

در این گزارش می‌خواهیم ۹ خرافه رایج در خصوص سنگ کلیه را مورد بررسی قرار دهیم.

۱- مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی باعث سنگ کلیه می‌شود

اینکه گفته می‌شود مصرف شیر و فرآورد‌های لبنی باعث سنگ کلیه می‌شود، یک مطلب نادرست است. هیچ تحقیقاتی وجود ندارد که نشان دهد محصولات لبنی خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. بر عکس، تحقیقات خلاف این مسئله را نشان می‌دهد. مصرف محصولات لبنی در واقع می‌تواند خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.

سازوکار آن نیز بدین شکل است که کلسیم که در محصولات لبنی به وفور وجود دارد، مولکول سنگ ساز معروف به اگزالات را در روده متصل می‌کند که پس از ترکیب با کلسیم، در مدفوع دفع شده و جذب نمی‌شود؛ بنابراین شیر یک ماده مغذی بسیار خوب است و اگر از سنگ کلیه رنج می‌برید، باید مقدار بیشتری شیر مصرف کنید تا خطر تشکیل سنگ کلیه کاهش یابد.

۲- مصرف کلسیم را برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کاهش دهید

این مسئله نیز یک خرافه است که کاهش کلسیم مصرفی، به کاهش تشکیل سنگ‌های حاوی کلسیمی منجر می‌شود. این اقدامی مضر بوده و می‌تواند به مشکلات سلامتی منتهی شود. باید درک کنیم که بدن انسان دارای مخزن طبیعی کلسیم به شکل استخوان است؛ بنابراین استخوان‌های شما ذخیره کلسیم هستند و اگر مقدار توصیه شده کلسیم را در رژیم غذایی روزانه خود مصرف نمی‌کنید، بدن شما کلسیم را از استخوان‌های شما جذب می‌کند و سطح کلسیم خون را حفظ کرده و تراکم استخوان‌های شما را کاهش می‌یابد.

یافته‌ها نشان می‌دهد که کاهش کلسیم در رژیم غذایی شما، خطر تشکیل سنگ کلسیم را کاهش نمی‌دهد، بلکه خطر ضعیف شدن استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. توصیه‌ها بر این است که افراد باید مقدار توصیه شده کلسیم را روزانه مصرف کنند که حدود ۱ تا ۱.۲ گرم کلسیم در روز است.

۳- خوردن گوجه فرنگی و دیگر سبزیحات حاوی دانه، سبب ایجاد سنگ کلیه می‌شود

شماری پژوهش‌ها انجام شده است تا میزان اگزالات موجود در این سبزیجات دانه دار را مورد بررسی قرار دهد. با این تحقیقات مشخص شد خوردن آن‌ها با تشکیل سنگ کلیه ارتباطی ندارند. اگزالات یک ماده شیمیایی است که تقریباً در همه سبزیجات وجود دارد و عملاً نمی‌توانید از خوردن اگزالات اجتناب کنید. خوردن گوجه فرنگی و یا بادمجان با دانه و یا بدون دانه، خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش نمی‌دهد.

۴- مصرف مکمل‌های ویتامین در صورت داشتن سنگ کلیه بی خطر است

ما نمی‌توانیم بگوییم تمامی ویتامین‌ها برای تمامی بیمارانی که کلیه هایشان سنگ ساز است، ایمن است. به خصوص فردی در گذشته سنگ کلیه داشته و یا در حال حاضر از سنگ کلیه رنج می‌برد، مصرف مکمل‌های ویتامین C و یا مکمل کلسیم به شکل قرص و یا گاهی اوقات استفاده دوز بالا از ویتامین D با خطر تشکیل دوباره سنگ کلیه همراه است.

سنگ کلیه

۵- راهی برای آب کردن سنگ کلیه وجود دارد

سنگ کلیه زمانی که تشکیل شده، در واقع یک سنگ است و تا کنون تحقیقی که ثابت کرده باشد با خوردن دارویی می‌توان آن‌ها را حل کرده و آب کرد، وجود ندارد.

۶- تمام سنگ‌های کلیه نیاز به درمان دارند

درمان سنگ کلیه بستگی به سایز، محل تشکیل سنگ کلیه و علائم آن دارد. بسیاری از سنگ‌های کلیه بسیار ریز هستند و معمولا نیازی به درمان ندارند و برخی ملاحظات ساده می‌تواند آن را از بدن شما خارج کند. هیچ درمان و یا جراحی برای سنگ‌های ریز توصیه نمی‌شود. درمان و یا جراحی تنها برای سنگ‌هایی که در مجاری گیر کرده و سبب ایجاد علائم و سنگ‌های کلیوی بزرگ می‌شوند، توصیه می‌شود.

۷- سنگ کلیه تنها می‌تواند سبب ایجاد درد شود

این نیز یکی دیگر از خرافات است. بسیاری از سنگ‌های کلیه می‌توانند علائم مختلفی را ایجاد کنند که به مشکلات جدی در سلامتی منجر می‌شود.

سنگ کلیه در صورتی که سبب انسداد مجرای ادرار شود، به تورم کلیه، تجمع ادرار و افزایش فشار درون کلیه‌ها منجر می‌شود که می‌تواند به عملکرد کلیه آسیب برساند. همچنین تخلیه نشدن ادرار می‌تواند به عفونت مبدل شده و این عفونت می‌تواند به عاملی تهدید کننده حیات در جریان خود تبدیل شده که «سپسیس» یا «گند خونی» نامیده می‌شود.

۸- نوشیدنی‌های الکلی منجر به از بین رفتن سنگ کلیه می‌شوند

باید در این باره گفت نوشیدنی‌های الکلی نه تنها در این مورد موثر نیست؛ بلکه الکل سبب از دست رفتن آب بدن می‌شود. بسیاری از این نوشیدنی‌ها سرشار از ترکیباتی هستند که مسئول تشکیل سنگ کلیه مانند اگزالات و پورین‌ها هستند؛ بنابراین الکل در واقع اثرات سوء بر سلامت کلیه شما دارد و ممکن است خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهد.

۹- زغال اخته می‌تواند جلوی تشکیل سنگ کلیه را بگیرد

باید بدانید زغال اخته برای جلوگیری از عفونت مجاری ادراری مفید است، اما از سنگ کلیه جلوگیری نمی‌کند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: باور غلط ، درمان ، سنگ

منبع: ناطقان

کلیدواژه: باور غلط درمان سنگ خطر تشکیل سنگ کلیه سنگ های کلیه سنگ کلیه کلیه می شود استخوان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!

آفتاب‌‌نیوز :

خوددرمانی از جمله مشکلات موجود در چرخه درمان و یکی‌ از مهم‌ترین دلایل مصرف بی‌رویه دارو در کشور محسوب می‌شود.  زیاد دیده‌اید افرادی که بدون مراجعه به پزشک و به صورت خودسر از داروهایی که در منزل دارند یا مراجعه به داروخانه‌ها و گفتن علایم بیماری خود دارو دریافت کرده و به این شیوه به درمان خود می‌پردازند. بررسی‌ها نشان می‌دهند میزان تجویز داروها با جمعیّت کشور و وضعیت اپیدمیولوژیکِ بیماری‌ها همخوانی ندارد و نظام دارویی کشور همچنان با مشکل مصرف بی‌رویه و خودسرانه دارو روبرو است.

خود درمانی و مصرف خودسرانه دارو

معمولا در خود درمانی افراد سعی می‌کنند بدون مراجعه به پزشک و استفاده از نظر او به درمان بیماری خود بپردازد. متاسفانه رواج این فرهنگ در کشور ما تا حدی است که این روزها کمتر کسی برای بیماری‌های سطحی به پزشک مراجعه می‌کند. افراد ترجیح می‌دهند خودشان با داروهایی که دارند یا به شیوه‌های مختلف تهیه می‌کنند، به درمان بیماری خود یا اعضای خانواده‌شان بپردازند. سرماخوردگی، بدن درد، دردهای شکمی، دندان درد و....از جمله بیماری‌هایی شایعه‌ای هستند که افراد، در صورت بروز معمولا خود درمانی می‌کنند.

عوامل موثر در مصرف خودسرانه دارو

عوامل گوناگونی باعث می‌شود که افراد ترجیح دهند در صورت بروز بیماری به جای مراجعه به پزشک، به صورت خودسرانه دارو مصرف کنند مواردی چون استفاده از داروهای موجود در منزل و اعتقاد به بی‌خطر بودن این داروها، گرانی ویزیت پزشکان، تحویل دارو بدون نسخه توسط داروخانه‌ها و .... از جمله مهم‌ترین علل مصرف خودسرانه دارو در کشور هستند.

همان‌طور که گفته شد از جمله علل مصرف خودسرانه دارو در کشور، تحویل دارو بدون نسخه توسط داروخانه‌هاست. اما بهمن صبور نائب رئیس انجمن داروسازان تهران مشکل اصلی را داروخانه‌ها نمی‌داند او می‌گوید:

زمانی که ویزیت یک چشم پزشک منوط به پرداخت پول از سوی بیمار است، در اینجا بیمار دستور می‌دهد که فلان دارو را بنویس. به جای این که پزشک طبابت کند، خدمتی را با پول انجام می‌دهد.
حالت بدتر آن در حال حاضر در فضای مجازی اتفاق افتاده است. پلتفرم‌هایی که از وزارت صمت مجوز گرفتند در سکوهایشان نیاز به حضور پزشک نیست. پولی را پرداخت می‌کنید بدون این که پزشک شما را ویزیت کند، پزشک که نیست چون نام کاربری و گذرواژه پزشک را خرید و فروش می‌کنند. متاسفانه بدون این که پزشک شما را ببیند، فقط یک کد ملی می‌دهید برای شما نسخه می‌نویسند. این موضوع در حال حاضر یک معضل بزرگ است. با نسخه‌هایی مواجهه هستیم که همه آن‌ها فرمایشی هستند، فقط پول آن را پرداخت کن، هر کاری دلت می‌خواهد انجام می‌دهند.

مصرف خودسرانه داروها چه عواقبی دارد؟

بسیاری از مردم بدون در نظر گرفتن کارکردهای یک دارو، در شرایط مختلف اقدام به مصرف خودسرانه آن می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از این داروها می‌تواند عواقب خطرناکی برای آن‌ها داشته باشد. تداخلات دارویی، مشکلات گوارشی و کبدی، مقاومت بدن در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها، مسمومیت‌های ناخواسته، طولانی شدن درمان و... از مهم‌ترین این مشکلات هستند.

 صبور در مورد عوارض مصرف خودسرانه دارو، این گونه عنوان می‌کند: هر دارویی عوارض خاص خود را دارد. اگر داروها با تجویز پزشک و تشخیص بیماری مصرف شود قابل قبول است. ولی نوعا افراد فامیلی به هم مشاوره می‌دهند و این باعث می‌شود ما عوارض دارو را خیلی زیاد ببینیم. بر اساس تجربه‌ای که داشتم نوع داروهای مورد استفاده در مناطق مختلف فرق می‌کند برای مثال در مناطق شمال شهر داروهای روان‌گردان و آرام‌بخش بیشتر مصرف می‌شود. در مناطق پایین شهر بیشتر به خاطر وضعیت آلودگی و بیماری‌هایی که وجود دارد بیشترین مصرف آنتی‌بیوتیک را داریم.
داروهای روانگردان یک خانواده ای از داروهایی مثل کلونازپام و آلپرازولام و داروهای قوی‌تر از این طیف هستند که معمولا باعث عدم تمرکز و مشکلات خاصی برای بعضی از افراد مخصوصا سالمندان می‌شود.

نائب رئیس انجمن داروسازان تهران در پاسخ به سوالی درباره عوارض مصرف خودسرانه داروها برای کودکان، با تاکید بر آسیب‌پذیری بالای کودکان می‌گوید: کودکان قشر خاصی هستند. سیستم دفع و جذب، گوارش و سیستم‌های مغزی‌شان کامل نشده است و در سن رشد هستند، بنابراین داروها حتما باید با احتیاط خاص برای آن‌ها مصرف شود تا با کم‌ترین عارضه کودکان دوران خود را سپری کنند. عوارضی که در کودکان ایجاد می‌کند شدت و زمان آن اگر طولانی شود، آسیب آن خیلی بیشتر از یک فرد بالای 15 یا 20 سال است. چرا که بیشترین درصد بدن آن‌ها از آب است. برخی از داروها در صورت مصرف خودسرانه می‌توانند برای کودکان فوق العاده سمی باشند.

صبور در پاسخ به سوالی درباره مصرف رایج استامینوفن در بین مردم گفت: استامینوفن داروی پرمصرفی میان مردم است. این در حالی است که مصرف آن برای افراد بزرگسال در مقادیر بالا و بیش از 4 تا 5 روز می‌تواند سمیت کبدی ایجاد کند. برای بچه‌ها هم به همین شکل است مقادیر باید کنترل شده و تحت نظر پزشک و دکتر داروساز باشد، تا از سمیت کبدی مخصوصا در کودکان و خردسالان جلوگیری شود.

وی در پایان درباره داروهای گیاهی و نحوه‌ استفاده از آن‌ها می‌گوید: داروهای گیاهی درمان نمی‌کنند. بلکه به روند درمان کمک می‌کنند. در استفاده از داروهایی که از وزارت بهداشت مجوز و در داروخانه‌ها قابلیت فروش دارند، مشکلی نمی‌بینم. اما در استفاده از آن‌ها هم نباید از آن ور بوم بیافتیم و بگوییم چون گیاهی هستند به هر میزان خورده شوند. بلکه مصرف آن‌ها هم باید تحت نظر پزشک باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده