Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتش آمریکا در حال آزمایش‌هایی با هوش مصنوعی، پردازش ابری، و سنسورهایی است که امکان پیش‌بینی اتفاقات را «از چند روز قبل» فراهم می‌آورد.

به گزارش ایسنا به نوشته ایندیپندنت، به گفته ژنرال گلن ون‌هرک، فرمانده پایگاه دفاعی هوافضای آمریکای شمالی و فرماندهی شمال ایالات متحده، این سیستم که «آزمایش‌های جهانی سلطه اطلاعات» نام دارد تاکنون سه بار مورد آزمایش قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو سازمان نظامی در این آزمایش در کنار گروهی متحد و متشکل از 11 نهاد نظامی وزارت دفاع قرار دارند که فرماندهی فضایی، فرماندهی سایبری، و نیز فرماندهی چند منطقه جغرافیایی را در بر می‌گیرد.

ون‌هرک در مصاحبه‌ای مطبوعاتی گفت: «تهدیداتی که با آن مواجه هستیم و سرعت تغییرات فضای ژئواستراتژیک، با نرخی نگران‌کننده رو به افزایش است. ما به عصر جدید و احیا شده‌ای از رقابت‌های راهبردی وارد شده‌ایم و این بار با دو رقیب قدر مواجه‌ هستیم که هر دو مجهز به تسلیحات هسته‌ای هستند و هر روز به رقابت با ما می‌پردازند.»

این آزمایش روی مناطق تحت منازعه و تفوق اطلاعاتی مقابل یک کشور «رقیب قدر»، برای زمانی که راه‌های ارتباطی (مانند کانال پاناما) دچار مشکل باشد، متمرکز شده است.

ژنرال ون‌هرک گفت: «ما از سنسورهای سراسر جهان، و نه فقط سنسورهای نظامی، بلکه مواردی که در عرصه تجاری هم در دسترس‌ هستند، بهره می‌گیریم تا اطلاعات سیستم خود را به بهترین شکل ارتقا دهیم. می‌توانیم از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین‌ استفاده کنیم تا این اطلاعات  را بررسی و ارزیابی کند و بر فرض به ما بگوید تعداد میانگین خودروهای پارک شده در پارکینگی در مکانی مشخص در مواجهه با رقیب یا هنگام ظهور تهدیدی جدید، چقدر است و ما این اطلاعات را طی زمان زیر نظر می‌گیریم.»

او همچنین در نمونه‌های دیگر کاربرد این فناوری، به هواپیماهای پارک شده در فرودگاه‌ها، خروج زیردریایی از محل لنگر انداختن، یا هنگام شلیک یک موشک، اشاره کرد و توضیح داد که به عبارت دیگر، اطلاعاتی که جمع‌آوری آن‌ها  شاید چند روز به طول انجامد، اکنون طی چند دقیقه یا ثانیه به دست می‌آید.

ون‌هرک همچنین ادعا کرد که این آزمایش‌ها تمرکز ارتش را از «سازوکارهای صرفا دفاعی برای دفاع از میهن به سازوکارهای پیشگیرانه‌تری هدایت می‌کند تا پیش از وقوع درگیری احتمالی یا بسیار پیش‌تر، آن را تشخیص دهد و جلو وقوعش را بگیرد.»

این دستاوردها «فناوری آینده» نیستند، اما به اعتقاد ارتش می‌توانند «قطعا بستر فناوری فردا» را فراهم آورند و «به طرزی قابل توجه مستعد» باشند.

ژنرال گفت: «در زمینه فناوری جدید، اگر بخواهم صادقانه بگویم، باید گفت مطمئن نیستم فناوری خیلی جدیدی اینجا به کار گرفته شده باشد. آمازون و گوگل هم این کار را به همین شکل انجام می‌دهند. افراد بسیاری راه‌هایی یافته‌اند که چگونه اطلاعات را گرد آورند و به اشتراک گذارند.»  به جای ابداع «ابزاری» جدید، این سیستم درواقع «مبتنی بر نرم‌افزار» است که از فناوری‌های «موجود و واقعی» بهره می‌گیرد.

او افزود: «در واقع مثل این است که دوچرخه را هنگام سوار بودن بر آن، بسازیم.»

وقتی از او درباره شرایطی پرسیده شد که ممکن است به خاطر استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی تشدید شود، چون بر پایه فرضیات انسانی و جانب‌داری علیه نیت دشمنان برنامه‌ریزی می‌شود،  ون‌هرک پاسخ داد که در امور نظامی، هنوز «تمام تصمیمات» را انسان‌ها می‌گیرند، اما هوش مصنوعی گزینه‌های بیشتری پیش روی آنان قرار خواهد داد.

او ادامه داد: «آنچه درباره پیشگویی کاملا خودکار گفته می‌شود، درواقع کاملا نقطه مقابل چیزی است که ما انجام می‌دهیم. امروز ما در شرایط واکنشی قرار داریم، چون در اقدامات خود در زمینه داده‌ها و اطلاعات عقب هستیم و به همین دلیل، اغلب صرفا به اقدامات رقبای خود واکنش نشان می‌دهیم. ولی با استفاده از این ابزار، امکان خواهیم داشت بازدارندگی ایجاد کنیم که با آگاهی‌بخشی قبل از وقوع حادثه‌ یا اقدامی، به ما ثبات و پایداری می‌دهد.»

او افزود: «و با استفاده از این اطلاعات می‌توان به بهترین اقدام دست زد، می‌توان تلفن را برداشت و تماسی گرفت و گزینه‌های بازدارنده واقعی ایجاد کرد، یا نیروهای نظامی را در موقعیتی قرار داد که برای رقبا بازدارنده باشد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پنتاگون هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۰۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت اینترنتی تهران چگونه است؟

بحث پوشش فیبر نوری مدت‌ها‌ است مطرح شده و به عنوان یکی از مهم‌ترین طرح‌های دولت با همکاری بخش‌های خصوصی در حال اجرا و پیگیری است. فناوری‌ که گفته می‌شود می‌تواند سرعت فعلی اینترنت را تا چندین برابر افزایش دهد و تجربه جدید و متفاوتی را در زمینه مصرف اینترنت برای کاربرانی که در زمینه‌های مختلف فعالیت دارند٬ رقم بزند.

پیرو همین موضوع از مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران پیگیر وضعیت اینترنتی کلان شهر تهران شدیم که جمعیت زیادی از مردم را در خود جای داده است.

مرتضی رضایی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گزارشی از وضعیت ارتباطی استان ارائه کرد که در بخشی از این گزارش با اشاره به این که استان تهران ۵۳۰ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد٬ گفت: در حوزه توسعه زیرساخت ارتباطات روستایی، برای روستا‌های بالای ۲۰ خانوار استان، پوشش بیش از ۹۹.۵ درصدی اینترنت پهن باند ایجاد شده است.  

وی افزود: در مجموع سه روستا در استان تهران فاقد دسترسی به اینترنت پرسرعت سیار هستند که این روستاها نیز در شهرستان‌های فیروزکوه و دماوند روستا‌های فصلی محسوب می‌شوند، با این حال این سه روستا نیز با تامین برق به زودی به شبکه ارتباطات پرسرعت سیار متصل خواهند شد.

 رضایی با بیان این که استان تهران در شاخص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI) رتبه اول کشور را دارد٬ ادامه داد: تمام ۴۸ شهر استان تهران تحت پوشش اینترنت 4G هستند و تاکنون ۴۷۶ سایت 5G نیز در شهر‌های استان تهران راه اندازی شده است.

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران با اشاره به پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها گفت: خوشبختانه اجرای این طرح ملی اثرگذار در استان آغاز شده و در شهر‌های پردیس، چهاردانگه، شهریار، گلستان شاهدشهر، پرند، کمرد فردوسیه و تعدادی دیگر از شهر‌ها عملیات اجرایی شروع و مذاکره برای انعقاد قرارداد و صدور مجوز حفاری با شهرداری‌ها در جریان است که ضرورت دارد شهرداران اهتمام و جدیت بیشتری برای تفاهم و شروع عملیات داشته باشند، تا ان شاءالله نهایتا تا هفته دولت سال آینده کل شهر‌های استان پوشش شبکه فیبر نوری ایجاد شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • چگونگی کسب اطلاعات دارویی از سامانه «تیتک»
  • دیدار نوروزی کارکنان پست بانک ایران با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین/قرار گرفتن رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در لیست ترور روسیه
  • مسکو: رئیس اطلاعات نظامی اوکراین یک هدف مشروع برای ارتش روسیه است
  • رتبه ایران در شاخص جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش یافت
  • بیانیه ارتش سوریه درباره حمله هوایی آمریکا به دیرالزور
  • جستجوی ذرات مرموز «شبح» را در تونل‌های زیرزمینی سرن
  • ایران در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات ۶ پله صعود کرد
  • وضعیت اینترنتی تهران چگونه است؟
  • جستجوی ذرات مرموز «شبح» در تونل‌های زیرزمینی سرن