Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ کاهش نزولات آسمانی و خشک شدن اکثر چشمه‌های آب در استان ایلام، تامین آب عشایر را با سختی روبه‌رو کرده و موجب افزایش هزینه‌های تأمین آب شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازایلام؛ مشکل کم‌آبی و تنش آبی که به یکی از موضوعات روز کشور تبدیل شده، بحرانی ‌است که نه‌تنها مردم مناطق کم‌آب بلکه مردم بخش‌های پرآب کشور را هم درگیر کرده است؛ در همین راستا استان ایلام نیز ازجمله استان‌هایی محسوب می‌شود که مدت‌هاست با مشکل کم‌آبی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم به ذکر است این معضل در استان به دنبال خشک شدن چشمه‌ها و رودخانه‌ها حادتر شد و بیشتر دامنگیر‌ عشایر ساکن در شهرستان‌های چوار، ملکشاهی، آبدانان، ایوان، چرداول و سیروان شده که پس از خشک شدن آب‌های سطحی هیچ‌گونه منبع آبی برای شرب و نگهداری دام ندارند.نماینده مردم قزوین در مجلس: عشایر امکانات بهداشتی و اقامتی دریافت می‌کنند"سیاه‌چادر" نمادی از فرهنگ و تمدن عشایر / آمیزه‌ای از ذوق و هنر و صنعت که کمرنگ شده استسهم عشایر در نابودی جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد چقدر است؟

هزینه هنگفت تأمین آب توسط عشایر

نوری، از عشایر استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: هم‌اکنون به علت خشک شدن منابع آبی بخش عمده‌ای از آب موردنیاز مناطق عشایری استان از طریق تانکر تأمین می‌شود.

وی افزود:این مهم در حالی است که به علت کمبود تانکر دولتی، عشایر مجبور برای تأمین آب موردنیاز خود هزینه‌های هنگفتی را متحمل شوند.

احمدی از دیگر عشایر ایلامی به خبرنگار تسنیم گفت: به دلیل عدم بارش باران و نزولات آسمانی بسیاری از چشمه‌ها خشک‌شده و یا دارای آب کمی هستند که جوابگوی آب شرب و دام عشایر نیستند.

وی افزود:برخی از عشایر به دلیل بالا بودن هزینه نگهداری احشام در تکاپوی فروش آن‌ها هستند که همین امر علاوه بر این‌که ضرر بالایی را برای عشایر به دنبال دارد، پای دلالان را نیز به بازار دام باز می‌کند.

کاهش 50 درصدی بارش‌ها در ایلام

احسان یاراحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به این‌که منابع آب استان ایلام نسبت به سنوات گذشته 50 درصد کاهش داشته، خوشبختانه با مدیریت صحیح تا حدودی از بحران کم‌آبی رد شده‌ایم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب بابیان اینکه مشکل کمبود آب در حوزه عشایر و روستاها جدی‌تر است افزود: به علت خشک شدن چشم‌ها و رودخانه‌ها، دام عشایر که درگذشته از رودخانه‌های فصلی و سایر آب‌های سطحی استفاده کرده، با مشکل مواجه شده است.

این مسئول تصریح کرد: شرکت آبفا و امور عشایری تا حد توان سعی بر آب‌رسانی به روستاهای کم‌آب همچون چوار داشته‌، اما برای اینکه معضل کمبود آب در ماه‌های آینده افزایش پیدا نکند نیازمند رعایت الگوی مصرف و توزیع مناسب آب از سوی آب و فاضلاب هستیم.

کمبود تانکر جهت آب‌رسانی به عشایر

فرشاد یاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: طی ماه‌های اخیر به علت خشک و کم آب شدن چشمه‌ها، عشایر هم استانی برای تأمین آب موردنیاز خود جهت شرب و نگهداری دام‌ها با مشکل مواجه شده‌اند.

وی بابیان این‌که تنها راه تأمین آب عشایر آب‌رسانی با تانکر است افزود: به علت کمبود تانکر هر ده روزیک بار آب‌رسانی می‌شود که به علت کافی نبودن موجب شده عشایر به‌صورت شخصی با پرداخت هزینه‌های گزاف سعی بر رفع مشکل کم‌آبی کنند که این مهم نیز تاکنون برای این قشر خالی از زیان نبوده است.

این مسئول تصریح کرد: برای تأمین آب موردنیاز عشایر نیازمند تهیه حداقل 22 تانکر و افزایش بودجه از سوی اعتبارات استانی هستیم که باوجود مکاتبات انجام‌شده هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

یاسمی بیان کرد: اگر به‌سرعت اعتبار لازمه اختصاص داده نشود، قادر به آب‌رسانی به عشایر نخواهیم بود که همین امر تبدیل به یک بحران عظیم در سطح استان خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ عشایر یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی در استان ایلام محسوب می‌شوند که هرساله با تولید لبنیات، گوشت، صنایع‌دستی و... تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کند، اما ظرفیت‌های و پتانسیل بالای این قشر در حالی است که عشایر از مشکلات متعددی رنج می‌برند، ازاین‌رو الزامی است مسئولان مربوطه جهت حمایت از عشایر اقدامات لازم را به عمل‌آورند.

گزارش از مهسا نظری

انتهای پیام/180/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خبرنگار تسنیم استان ایلام آب موردنیاز آب رسانی تأمین آب چشمه ها مشکل کم خشک شدن کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام الله نور کریمی تبار روز سه شنبه در دیدار با اعضاب ستاد بزرگداشت هفته کار و کارگر به نقش حساس و مؤثر جامعه کارگری در تحقق جهش تولید هم پرداخت و افزود: ایجاد انگیزه مالی و حفظ شأن و کرامت جامعه کارگری از راه کارهای مهم برای توسعه و پویایی حوزه تولید است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام همچنین توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی را از موارد ضروری برای اشتغالزایی در استان عنوان کرد.

نورالدین الیاسی مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان هم با بیان اینکه حدود نیمی از سه هزار و چهارصد تعاونی استان، نیمه فعال یا غیر فعال هستند، اضافه کرد: احیاء این تعاونی‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

کد خبر 6086938

دیگر خبرها

  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین
  • تخصیص اعتبار برای مسکن نیرو‌های مسلح
  • تخصیص یک میلیارد ریال اعتبار برای ساخت آسمان نمای دیجیتال
  • تخصیص 108 میلیارد اعتبار برای طرح های آب و خاک محمودآباد
  • تخصیص ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار به شبکه‌های بهداشت چابهار
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • مزایای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر اطلاع رسانی شود
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • ۱۰۱ میلیون دلار ارز به نیازهای خدماتی تخصیص داده شد