Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمار‌های گمرک از افزایش واردات عجیب برخی از اقلام غیر ضروری به ارزش ۴ میلیارد دلار خبر می‌دهد. در سال ۹۰ وزارت جهاد کشاورزی واردات هر نوع میوه گرمسیری به جز انبه، نارگیل، موز و آناناس را ممنوع کرد و به گمرک مجوز ترخیص آن‌ها را نداد، اما با وجود این ممنوعیت‌ها در سال ۹۹ بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صرف واردات میوه‌های گرمسیری از جمله پشن فروت و لیچی شده است!
این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد، علاوه بر واردات پشن فروت و لیچی، پوره‌های حاصل از آن‌ها هم وارد کشور می‌شوند و طبق آمار رسمی گمرک سالانه مقدار زیادی ارز صرف واردات این اقلام می‌شود، به عنوان مثال در بهار ۱۴۰۰، ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار صرف واردات پشن فروت و لیچی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لازم به ذکر است واردات بیش از حد پوره، موجب تعطیلی کارخانه‌های داخلی شده و همین موضوع کارخانجات خارجی را راغب تر کرده تا تولیداتشان را برای صادرات به ایران افزایش دهند.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تولیدات پوره، به سراغ یکی از تولیدکنندگان فعال در این حوزه رفتم.

واردات پوره به کشور مانع تولید در داخل شد
یکی از کارکنان کارخانه تولید پوره ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: معمولا برای تولید پوره از میوه‌های درجه ۲ و ۳ که برای مصرف بازار مناسب نیست، استفاده می‌شود. یکی از مشکلاتی که در این صنعت وجود دارد این است که واردات برخی از میوه‌های گرمسیری به داخل کشور ممنوع شده، اما واردات آن‌ها به صورت پوره هیچ منعی ندارد.

او ضمن اشاره به اینکه واردات بی رویه پوره باعث تعطیلی تعدادی از خطوط تولید کارخانه‌ها شده است، بیان کرد: میوه‌ها پس از دریافت، در سکوی بارگیری کارخانه وزن کشی و توسط جک تخلیه و وارد حوضچه‌های مشبک شست و شو می‌شوند، در مرحله بعد به سمت خط تولید راه می‌یابند. در ادامه میوه‌ها برای شست و شوی نهایی از زیر دوش‌های آب رد شده و از روی نوار غلطکی سورتینگ توسط کارگرانی که دو طرف نوار قرار دارند، مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

او تصریح کرد: بعد از هسته گیری و فیلتراسیون وارد مرحله نهایی یعنی بسته بندی و سپس به ماکز توزیع(دستگاه بسته بندی) منتقل می‌شوند.

جهت پیگیری بیشتر به سراغ مدیرعامل یکی از کارخانه های تولید پوره در ایران رفتم.

بامدادی مدیرعامل کارخانه تولید پوره در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: پوره‌ها در بشکه‌های ۲۲۰ لیتری از کشور‌هایی که دارای میوه‌های گرمسیری و تکتولوژی هستند، مانند آمریکای جنوبی، هند و کشور‌های خط استوا وارد کشور می‌شوند.

او ضمن اشاره به اینکه واردات میوه‌های گرمسیری ممنوع است، بیان کرد: مرزنشینان و شلوغی‌های اخیر در سیستان و بلوچستان باعث آزاد شدن واردات برخی میوه‌های گرمسیری مانند انبه، آناناس، موز و نارگیل در قبال صادرات سیب آزاد شد.

بنا بر گفته این مدیرعامل تعرفه واردات میوه ۱۰۶ درصد، اما پوره آن‌ها ۵ درصد است، او در ادامه گفته‌های خود بیان کرد: در حال حاضر هزاران راننده بلوچستانی و ۱۸۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند، اگر این واردات قطع شود، اشتغال زایی چندین برابر خواهد شد. اما هم اکنون به جای اینکه تولیدات افزایش یابد در حال واردات هستند.

بامدادی تصریح کرد: کارخانجات آبمیوه پوره را دریافت و سپس با آب و شکر ترکیب می‌کنند، در نهایت به صورت بستنی یا آب میوه‌های طبیعی به دست مصرف کننده می‌رسانند.

او ضمن اشاره به زیاد بودن منابع توت فرنگی ایران بیان کرد: بسیاری از کشاورزان به دلیل عدم حمایت دولت از محصولات و واردات پوره توت فرنگی، به سمت کشت توت فرنگی نمی‌روند و تولیدات خود را در این زمینه متوقف کرده‎‌اند.

مدیرعامل این کارخانه در پایان تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال اعطای مجوز به شرکت‌های واردکننده این محصولات است در حالی که هم اکنون ۳ هزار تن پوره در سردخانه‌ها وجود دارد و زمینه فروش آن‌ها فراهم نیست.

بعد از شنیدن صحبت‌های رئیس این کارخانه تولید پوره سراغ گمرک رفتیم تا دلیل ترخیص این میوه‌های عجیب و غریب را جویا شویم که در پاسخ به خبرنگار ما گفت: حتما واردات این اقلام توسط وزارت صمت تایید شده که اجازه ترخیص آن‌ها نیز صادر شده است. البته واردات اقلامی مانند موز که تولید آن کفایت بازار داخل را نمی‌کند، واردات ممنوع نیست.

بعد از این ادعا سراغ وزارت صمت رفتیم اما جوابی برای چرایی واردات این محصولات دریافت نکردیم!

سخن پایانی

بسیاری از کشاورزان که تولید کننده توت فرنگی در ایران بودند که به دلیل واردات بی رویه در این زمینه تولیدات خود را تعطیل و یا تغییر داده‌اند، زیرا در صورت تولید و کشت این محصولات انبار‌ها و سردخانه‌های لازم وجود ندارد. در صورتی که اگر هزینه‌هایی را که صرف واردات می‌شود، در جهت رفع این مشکلات خرج کنند، دیگر شاهد واردات بی رویه و در پی آن خروج ارز و همچنین بی کاری هزاران نفر در این زمینه نخواهیم بود.

/ باشگاه خبرنگاران جوان برچسب ها: میوه های ممنوعه ، گمرک ، مهمان ناخوانده لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ore

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: میوه های ممنوعه گمرک مهمان ناخوانده میوه های گرمسیری تولید پوره صرف واردات توت فرنگی واردات بی پشن فروت میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۰۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو به دریافت «هدیه ممنوعه» از میلیاردر آمریکایی متهم شد

آفتاب‌‌نیوز :

«جنبش دولت مطلوب در اسرائیل» در بیانیه‌ای اعلام کرد: اقامت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در خانه سایمون فالیک، میلیاردر آمریکایی ممکن است دریافت یک «هدیه ممنوعه» تلقی شود.

طبق گزارش روزنامه تایمز، مشاور حقوقی دفتر نخست وزیر در نامه‌ای که برای گالی باهاراو میارا، دادستان کل فرستاده است، اعلام کرد علاوه بر موضوع اخلاقی اقامت نخست وزیر در خانه یک خارجی در اسرائیل، اقدامات نتانیاهو ممکن است نقض ممنوعیت پذیرش هدایا در مورد کارمندان دولتی باشد.

در این بیانیه آمده است: خدمات اقامتی و سکونت در ویلایی بزرگ به صورت رایگان، ممکن است به منزله هدیه ممنوعه و مغایر با قوانین مربوط به اخذ مزایا باشد. در طول جنگی که در آن ده‌ها هزار نفر از شهروندان آواره شدند، برای نخست‌وزیر اسرائیل مناسب نیست که در خانه شخصی یک مقیم خارجی زندگی کند. دادستان رژیم صهیونیستی اعلام کرد اقامت نتانیاهو در منزل این میلیاردر سوالات جدی را در مورد حفظ سه اقامتگاه نخست وزیر با هزینه عمومی ایجاد می‌کند.

پیشتر رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند نتانیاهو آخر هفته را در عمارت مجللی در خیابان کاسپی در قدس گذراند که متعلق به سایمون فالیک، میلیاردر آمریکایی است که گفته می‌شود یک پناهگاه پیشرفته ضد موشکی و هسته‌ای در آنجا قرار دارد.

این اقامت در حالی رخ داده که شامگاه شنبه، ایران در واکنش به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق با استفاده از ده‌ها پهپاد و موشک بالستیک، حمله‌ گسترده‌ای را به اراضی اشغالی انجام داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رئیسی: ۸۴۰۰ کارخانه و کارگاه نیمه‌راکد و راکد در سراسر کشور احیا شدند
  • تولید روزانه بیش از ۱۲ تُن کنسرو ماهی در اردبیل
  • تولید سالانه ۴۰ هزار تن ورق و فویل آلومینیومی در رزن 
  • مشکل ارز اتوبوس های جدید را پشت گمرک گذاشت
  • تولید روزانه بیش از ۱۲ تن کنسرو تن ماهی در اردبیل
  • واردات نامرئی خودرو
  • وقتی وزیر صمت بخاطر هماهنگ نکردن حرفهایش با وزیر اقتصاد،گاف می دهد/ علی آبادی در باره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟
  • وقتی وزیر صمت بخاطر هناهنگ نکردن حرفهایش با وزیر اقتصاد،گاف می دهد/ علی آبادی در باره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟
  • کمبودی در تولید و توزیع روغن نباتی وجود ندارد
  • نتانیاهو به دریافت «هدیه ممنوعه» از میلیاردر آمریکایی متهم شد