Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌  گزارش روز دوشنبه روابط‌عمومی این اداره‌کل، علی مستوفیان اظهار داشت: عملیات اجرایی دیوار ساحلی با هدف جلوگیری از رانش بنای تاریخی بابا و بی‌بی و مرمت اضطراری آن از محل منابع استانی و ملی آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: آرامگاه بابا و بی‌بی مربوط به دوره تیموریان در روستای خسرویه شهرستان فاروج واقع شده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرامگاه بابا و بی‌بی بر روی تپه ای مشرف به رودخانه خسرویه مایوان در میانه روستای خسرویه در ۳۱ کیلومتری جنوب غربی شهر فاروج، با چشم اندازی زیبا و دیدنی واقع است.

شالوده این بنای قدیمی از سنگ لاشه و ملاط گل و گچ ساخته شده و برای استحکام آن از ساروج و چوب و برای نمای خارجی آن از کاه و گل استفاده شده که بقعه آن، ایوانی در جانب مشرق دارد و پس از عبور از آن به مرقد بی بی راه دارد و بر بالای آن گنبد هرمی کوچکی به ارتفاع ۲ متر قرار دارد.

 قبر دوم که در اتاق متصل به اتاق اول قرار دارد، متعلق به باباست که این ۲ توسط یک در به هم متصل می شوند که در میان بقعه‌ها، ۲ صندوق چوبی منبّت کاری زیبا به چشم می خورد که نشان می دهد این بنا قبل از دوره صفویه ساخته شده است.   

این بنا به شماره ۵۹۴۵ در سال ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسیده و شخصیت های مدفون در آن، از اعلام قرن نهم و دهم هجری معرّفی شده اند که این بنای زیبا به دلیل نفوذ رطوبت و نزولات آسمانی دچار آسیب شدیدی شده است.

روستای خسرویه در دامنه شمالی رشته‌کوه  شاه جهان و در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب غربی فاروج، در دل دره‌ای زیبا و پر آب جای گرفته است.

آرامگاه تاریخی بابا و بی‌بی به همراه بافت معماری سنتی، کوهستان و باغ های سرسبز، گورستان تاریخی، سنگ قبور صندوقی و خانه آقا نجفی قوچانی از جمله جاذبه‌های مهم گردشگری این روستا است.

برچسب‌ها گردشگری فاروج مرمت خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری فاروج مرمت گردشگری فاروج مرمت خراسان شمالی بابا و بی بی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۷۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد با بار مالی ۱۸۴ میلیارد ریال وارد کرده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمد هادی طهرانی مقدم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد کرد.

وی افزود: در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد بخش زیادی از بنا‌ها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدند.

وی ادامه داد: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی سیستان وبلوچستان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در نیکشهر با ریزش حصار، دیوار‌ها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوار‌ها ۵۰ درصد تخریب شدند.

وی بیان کرد: همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوار‌ها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل‌ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدند.

طهرانی‌مقدم گفت: برج‌ها و دیوار‌ها و فضا‌های داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بنا‌ها وارد شده است.

وی بیان کرد: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بنا‌ها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روز‌های آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • عملیات اجرایی میدان ورودی رزن آغاز شد
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرایی شد
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • آغاز ساخت عملیات اجرایی مرکز بهداشت امام سجاد (ع) در همدان
  • عملیات آبرسانی به تنها روستای محروم از شبکه آب در باخرز خراسان رضوی آغاز شد
  • مدیران مصوبات سفر رئیس‌جمهور را پیگیری کنند