Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق آمار ارائه شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید انواع فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در تیرماه سال جاری نسبت به خردادماه کاهش شدیدی داشته است که منجر به ثبت آمار کاهشی تولید در چهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. این کاهش تولید از اثرات همان قطعی‌های برق واحدهای تولیدکننده فولاد و عدم توجه به هشدارهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، از نیمه تیرماه سال جاری شرکت توانیر (مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران) دستور توقف فرآیند اصلی شرکت‌های فولادی و سیمانی را صادر کرد و پیرو مصوبات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هیات وزیران و مصوبه تاریخ ١٥ تیر ماه ١٤٠٠ ستاد فرماندهی راهبری اوج بار وزارت نیرو، اعمال محدودیت‌های جدی در تامین برق به دلیل افزایش بی‌سابقه مصرف، به منظور حفظ  پایداری شبکه سراسری برق و جلوگیری از خاموشی‌های گسترده را ضروری دانست.

پس از آن،  انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه‌ای از وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن درخواست بازنگری در محدودیت ابلاغی فعالیت کارخانه‌های زنجیره فولاد به ارائه پیشنهاداتی برای مدیریت تولید زنجیره فولاد در شرایط کمبود برق شده و بر لزوم تفکیک حلقه‌های زنجیره فولاد در محدودیت‌های اخیر شرکت توانیر تاکید کرد؛ اما در نهایت زمانیکه درخواست‌ها، پیگیری‌ها و هشدارها، راه به جایی نبرد؛ انجمن مذکور مجدد در نامه‌ای به وزیر صمت برنامه پیشنهادی خود برای تولید در زنجیره فولاد در شرایط اضطراری کمبود برق را ارائه داد.

اما بالاخره با انتشار آمار تولید فولادی‌ها در تیرماه امسال، تبعات قطعی‌ برق صنایع مشخص شد. کاهش تولید فولاد کشور در تیرماه آن‌چنان شدید بوده که نرخ تولید مقاطع تخت و طویل فولادی، محصولات فولادی،   فولاد میانی در چهار ماهه نخست امسال منفی و در صد تغییرات تولید آهن اسفنجی صفر  شد.

طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در تیرماه امسال نسبت به خردادماه، تولید بیلت‌وبلوم ۴۲ درصد، تولید میلگرد ۵۳ درصد، تولید آهن اسفنجی ۴۲ درصد و تولید ورق گرم ۲۲ درصد کاهش یافته است.

در چهار ماهه ابتدایی سال جاری، بیشترین کاهش تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته مختص کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) است که با افت ۱۱ درصدی از سه میلیون و ۱۶۷ هزار تن به دو میلیون و ۸۰۷ هزار تن رسیده است.

براین اساس، در چهار ماهه امسال ورق گرم با کاهش ۱۰ درصدی سه میلیون و ۵۱ هزار تن و ورق سرد با کاهش ۹ درصدی ۹۰۴ هزار تن تولید شده است. ورق پوششدار نیز ۴۹۳ هزار تن تولید شده که نسبت به چهارماهه ابتدایی ۱۳۹۹، پنج درصد افزایش تولید داشته است.

از ابتدای امسال تا پایان تیر ماه، در مجموع تولید محصولات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، کاهش شش درصدی داشته است. مجموع تولید محصولات فولادی در چهار ماهه نخست امسال شش میلیون و ۴۷۰ هزار تن است؛ در حالی که در همین مدت در سال ۱۳۹۹، شش میلیون و ۸۶۴ هزار تن محصولات فولادی تولید شده بود.

طبق آمارهای انجمن فولاد، در چهار ماهه ابتدایی سال جاری تولید بیلت و بلوم در ایران با کاهش پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به پنج میلیون و ۷۸۱ هزار تن و تولید اسلب با کاهش سه درصدی به سه میلیون و ۷۹۴ هزار تن رسیده است. در مجموع چهار ماه نخست سال گذشته به ترتیب شش میلیون و ۱۰۴ هزار تن بیلت‌وبلوم و سه میلیون و ۹۲۱ هزار تن اسلب تولید شده بود.

بنابراین، فولاد میانی در چهار ماهه سال جاری چهار درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت تولید را ثبت کرده است و از ۱۰ میلیون و ۲۵ هزار تن به ۹ میلیون و ۵۷۵ هزار تن رسیده است.

کمترین میزان کاهش تولید در چهارماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته مختص کل مقاطع طویل فولادی است. در این مدت سه میلیون و ۶۶۳ هزار تن مقاطع طویل تولید شده که نسبت به سه میلیون و ۶۹۷ هزار تن تولید شده در چهار ماهه سال گذشته، یک درصد کاهش تولید داشته است.

از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، تیرآهن با افت ۹ درصدی نسبت به چهارماهه سال گذشته، ۳۷۴ هزار تن و میلگرد با افت یک درصدی سه میلیون و شش هزار تن تولید شده است.  

طبق گزارش آماری انجمن فولاد، تولیدکنندگان آهن اسفنجی در چهارماهه نخست سال جاری ۱۰ میلیون و ۵۸۵ هزار تن از آهن اسفنجی تولید کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نداشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فولاد تولید فولاد ایران شبکه سراسری برق قطعی برق صنایع وزارت نيرو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته هزار تن تولید شده محصولات فولادی زنجیره فولاد چهار ماهه سه میلیون آهن اسفنجی کاهش تولید ماهه سال سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۹۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیش از ۳۰ تن انواع بذر دانه‌های روغنی در کشور

 

به گزلرش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس بخش تحقیقات دانه‌های روغنی، سال زراعی ۱۴۰۲ را سالی با دستاورد‌های متنوع و ارزشمند برای این بخش تحقیقاتی خواند و از معرفی رقم هیبرید آفتابگردان آذر و تولید بیش از ۳۰ تن بذر انواع دانه‌های روغنی خبر داد.

بهرام علیزاده، از تکمیل واحد بوجاری، واحد پوشش‌دهی (کوتینگ) بذر و تکمیل واحد گلخانه به‌عنوان مهم‌ترین اقدامات بخش در سال گذشته نام برد و معرفی رقم هیبرید آفتاب‌گردان آذر و تولید بیش از ۳۰ تن بذر انواع دانه‌های روغنی در طبقات مختلف بذری؛ آفتاب‌گردان (۸/۱ تن)، سویا (۳/۹ تن)، کلزا (۴/۵ تن)، کنجد (۵/۵ تن) و گلرنگ (۹/۴ تن) توسط بخش را تضمینی برای تأمین بذر موردنیاز کشاورزان و تولیدکنندگان دانست.

وی، استقبال خوب بهره‌برداران از برنامه روز انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی "آشنایی با ارقام و روش‌های مدیریت مزرعه " و شرکت در کاروان ترویج بهره وری" ویژه الگوی کشت محصولات زراعی پاییزه "همچنین کسب رتبه برتر آزمایشگاه ملی روغن (مستقر در بخش) نیز در بین آزمایشگاه‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را از رویداد‌های مهم سال گذشته عنوان کرد.

رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه‌ای در ادامه افزود: درصورتی‌که نیاز به تولید بیشتر بذر ذرت باشد امکان تأمین انواع بذر این محصول زراعی، بیش از نیاز کشور وجود دارد.

علی ماهرخ در بیان دستاورد‌های این بخش تحقیقاتی، از معرفی پنج رقم اصلاح‌شده ذرت و گیاهان علوفه‌ای به بخش کشاورزی و بهره‌برداران خبر داد و تشریح کرد: سه رقم اسپرس؛ کوهین، مختار، بهار، یونجه ماندگار و ذرت هیبرید چوگان توسط اعضای هیئت‌علمی و محققان این بخش در سال ۱۴۰۲ به جامعه کشاورزان معرفی‌شده است.

وی در خصوص انتقال فناوری به بخش خصوصی در سال گذشته گفت: چهار رقم ذرت، یک رقم شبدر و یک رقم یونجه به بخش خصوص و تجاری‌سازی ارقام واگذارشده است. وی به تولید ۹۰۰۰ کیلوگرم بذر هسته‌های اولیه والدین انواع هیبرید‌های ذرت (دیررس، میان رس و زود رس) به‌عنوان برونداد این بخش تحقیقاتی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد. ۵۵ پروژه تحقیقاتی در دست اجرا، انتشار دستورالعمل ترویجی تولید بذر هیبرید سورگوم از دیگر فعالیت‌های شاخص این بخش تحقیقاتی در سال گذشته بود.

دیگر خبرها

  • افزایش ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • وعده مهم قهرمان سابق لیگ به هواداران خودی
  • چشم انداز روشن صادرات در خراسان شمالی
  • بازیافت آجر و مواد نسوز در صنعت فولاد
  • رشد ۲۰ درصدی تولید انواع محصولات کشاورزی در کردستان
  • هنگام خرید ورق به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
  • تولید بیش از ۳۰ تن انواع بذر دانه‌های روغنی در کشور
  • اشتغال زایی، اولین آورده توسعه معادن کوچک برای اقتصاد