Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-مهدی بیک؛ نماینده مردم آستارا در مجلس با اشاره به ورود کمیسیون‌های تخصصی به بحث بررسی وزرای پیشنهادی گفت: بلافاصله پس از اعلام وصول نامه رییس جمهوری و ارسال اسامی وزرای پیشنهادی، نمایندگان کمیسیون‌های تخصصی طی یک هفته تلاش خواهند کرد تا با بررسی رزومه، کارنامه و عملکرد افراد در بخش‌های مختلف، داده‌های اطلاعاتی لازم را در خصوص کیفیت، توانایی و تخصص وزرا به دست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعی است با توجه به اولویت موضوعات اقتصادی و معیشتی، بیشترین حساسیت‌ها، متوجه چهره‌هایی است که قرار است سکان هدایت وزارتخانه‌های اقتصادی را به دست گیرند.

مرحبا افزود: اقتصاد ایران با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست که طی سال‌ها انباشت شده و خروجی این مشکلات از یک طرف باعث تنگی معیشت و کوچک شدن سفره‌های مردم شده و از سوی دیگر روند توسعه و پیشرفت کشور را به تاخیر انداخته است. نمونه عینی مشکلات معیشتی مردم در ماجرای تامین نهاده‌های دامی، دانه‌های روغنی و سایر مواد اولیه مورد نیاز علی رغم تخصیص ارز۴۲۰۰تومانی قابل مشاهده است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی یادآور شد: نباید فراموش کرد طی سال‌های اخیر دامنه وسیعی از کارشناسان و تحلیلگران در خصوص مشکلات موجود در وزارتخانه‎هایی چون اقتصاد، صمت، راه‌وشهرسازی و...تذکر می‌دادند و اعلام می‌کردند نحوه عملکرد این وزارتخانه‌ها متناسب با نیازها و شرایط کشور نیست. بنابراین ترکیب اقتصادی کابینه سیزدهم باید به گونه‌ای باشد که بتواند مجموعه این مشکلات انباشت شده را پاسخ دهد.

مرحبا با اشاره به اینکه در حال حاضر یک نوع پریشانی و بی انضباطی در ارکان اقتصادی کشور وجود دارد، گفت: اقتصاد ایران نیازمند کابینه‌ای منسجم و توانا است که بتواند با ابرچالش‌های اقتصادی و معیشتی کشور روبه‌رو شود. تورم ۴۰درصدی، افزایش چند برابری نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی، رکود در تولید، رشد نقدینگی افسارگسیخته و... بخشی از مشکلاتی است که تیم اقتصادی دولت جدید باید تلاش برای پایان دادن به آن را در دستور کار قرار دهند.

او در ادامه افزود: البته تحریم‌ها نیز در این میان اثرات مخرب خود را دارند، بنابراین یکی از پرونده‌های جدی که پیش‌روی دولت جدید قرار دارد، حل مشکل تحریم‌های اقتصادی به هر طریق ممکن است. مجلس با مورد توجه قرار دادن مجموعه مشکلات اقتصادی، بهترین گزینه‌های ممکن را برای مواجهه و حل این معضلات انتخاب خواهد کرد.

مهمترین چالش های پیش روی وزرای اقتصادی

نماینده آستارا در مجلس با بررسی محتوایی مهمترین چالش‌های پیش‌روی وزارتخانه‌های اقتصادی گفت:  وزارت اقتصاد از یک طرف باید اصلاحات لازم در نظام‌های مالیاتی، بانکی و یارانه‌ای را در دستور کار قرار دهد و از سوی دیگر بهبود در عملکرد گمرک، بیمه، ارائه راهبردهای موثر اقتصادی، رونق بورس، مقابله با انحصارات و... را مد نظر قرار دهد. ضمن اینکه فردی که برای وزارت صمت گزینش می‌شود می‌بایست، زمینه خروج تولید کشور از رکود، مقابله با قاچاق کالا، تامین تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز صنعت، شفاف سازی تولید، تسهیل روند اخذ مجوز و...را مد نظر قرار دهد.

مرحبا ادامه داد: چهره‌ای که برای وزارت جهاد کشاورزی گزینش می‌شود، باید در حوزه تامین و توزیع نهادها و مواد اولیه، استفاده از روش های نوین آبیاری، رشد کشاورزی، بهبود وضعیت دامداری و به طور کلی تامین اقلام مصرفی مردم و...برنامه‌های مدون و قابل اجرایی داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی باید راهبردهای مشخصی برای خروج مسکن از رکود فعلی و رشد ساخت و ساز داشته باشد و برنامه‌ریزی برای توسعه راه‌ها و نوسازی حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی را در دستور کار قرار دهد.

این نماینده همچنین گفت: سایر وزارتخانه‌های اقتصادی مانند وزارت نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ... نیز به همین تناسب، باید برنامه‌ریزی‌های عاجلی برای حل مشکلاتی چون توسعه صنعت نفت، حل مشکلات صندوق‌های بازنشستگی، و...داشته باشند. حل این معضلات نیز نباید با استفاده از روش‌های سنتی و امتحان پس داده، بلکه با استفاده از رویکردهای نوین علمی، هدف‌گذاری مناسب و ارائه برنامه‌های اجرایی مدون صورت پذیرد.

مرحبا گفت: تک تک افرادی که قرار است نمایندگان از آنها دفاع کنند یا در مخالفت با آنها سخن بگویند، مبتنی بر این اولویت‌ها و ضرورت‌ها عمل خواهند کرد. البته باید توجه داشت، فردی که در این شرایط بخواهد سکان هدایت ساختارهای اجرایی را به دست بگیرد باید دل شیر داشته باشد. چرا که مواجهه با مشکلات فعلی دشواری‌های خاص خود را دارد و ممکن است هر فردی قادر به انجام آن نباشد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین که با توجه به شناختی که از احسان خاندوزی برای تصدی پست وزارت اقتصاد دارید، حضور ایشان در این سمت را چطور ارزیابی می‌کنید؟ گفت: آقای خاندوزی در مباحث اقتصادی فردی دانشمند هستند. از منظر علمی کاملا بر مباحث اقتصادی تسلط دارند و می‌توانند توجه کارشناسان اقتصادی را به برنامه‌های خود جلب کنند. البته هنوز نه ایشان و نه سایر وزرا، برنامه‌هایشان را ارائه نکرده‌اند، باید تا زمان ارائه برنامه‌ها وزرای پیشنهادی صبر کنیم تا مشخص شود چند نفر از این ۱۹ نفر می‌توانند از مجلس رای اعتماد بگیرند.

به گفته مرحبا بر اساس قانون پس از ارائه نامه رسمی رییس جمهوری به مجلس و اعلام وصول فهرست وزرای پیشنهادی، موضوع صلاحیت‌ها در کمیسیون‌های تخصصی از جمله کمیسیون اقتصادی به مدت یک هفته بررسی و نهایتا جلسات رای اعتماد در مجلس برگزار خواهد شد.

پربیننده ترین زمان واریز اولین « یارانه نقدی » دولت رییسی پرداخت حقوق با وام بانکی! آشنایی با سید احسان خاندوزی، گزینه پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی اصلاحیه های قانون بودجه۱۴۰۰ برای اجرا ابلاغ شد زنگ خطر تشدید تورم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک مهدی بیک غلامرضا مرحبا وزرای پیشنهادی وزارتخانه ها برنامه ها قرار دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع

به گزارش خبرنگار مهر، دقایقی پیش جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد. دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

- گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی (طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع)

- گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (اعاده شده از شورای نگهبان)

- گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

- گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری

- گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن

- گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات دولتی ۱

- گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره طرح استفساریه بند الف ماده ۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰

- بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی

- بررسی تقاضای دو فوریت درباره طرح اجماع برخی از احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم

کد خبر 6084981 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • «نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید
  • بررسی مشکلات دو واحد تولیدی و معدنی استان یزد
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو
  • توسعه پتروپالایشگاه‌ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف می‌کند
  • آغاز مزایده رسمی استقلال و پرسپولیس
  • قالیباف: گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود
  • هفته آینده گزارش جمع‌بندی جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن ارائه می‌شود
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی جزئیات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع