Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@17:57:55 GMT

تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از رونق افتاد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۹۰۰۷

تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از رونق افتاد

رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان پلاستیک در مشهد گفت: معمولا نیاز مصرف کننده و طبیعتا تقاضا در ماه های محرم وصفر بیشتر است. از آن طرف هم تعداد تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف هم در مشهد محدود است. یعنی چیزی حدود چهار یا پنج واحد تولیدی و این تعداد جوابگوی نیاز استان نیستند.

هر ساله در ماه محرم و صفر که مراسم عزاداری در کشور برگزار می‌شود، تقاضای ظروف یکبار مصرف نیز در بازار افزایش می‌یابد اما در این یک سال و اندی که از شیوع ویروس کرونا می گذرد این صنف هم از آسیب های این بیماری منحوس مصون نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه قاسمعلی اسلامی، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان پلاستیک در مشهد در توضیح وضعیت بازار ظرف یکبار مصرف و قیمت مواد اولیه در ایام کرونا گفت: همانطور که میدانید مواد اولیه پولیمرها از بورس عرضه میشود و بورس هم متاسفانه تابع قیمت روز است. هر روز  یک‌شاخص و یک قیمت دارد  و این یعنی نواسان قیمت مواد اولیه لذا نباید تصور داشت که ظروف یکبار مصرف الزاما در شرایط و موقعیتی خاص، ارزان تر یا گران تر شود.

وی افزود: متاسفانه دست اندرکاران، سیستم فروش  را به شکلی  برنامه ریزی میکنند که بنابه نیاز بازار، جنس را در بورس عرضه کنند. گاهی پیش می آید که دوهفته موادی که با یک کد و گرید مخصوصی است را دربازار نمی اورند دقیقا همین کم شدنش دربازار در طول دوهفته  باعث بالارفتن‌قیمت میشود. کافی است دو هفته جنس را در بازار عرضه نکنند همین عامل باعث می شود که کالای مورد نظر حداقل کیلویی سه چهار هزار تومان افزایش قیمتی پیدا کند و قیمت هم برای مصرف کننده گران و گران تر شود. اینکه می گویند نوسان قیمتی دلار باعث این گرانی ها می شود اصلا درست نیست.

وی درتوضیح دلایل گرانی ظروف یکبار مصرف در بازار ادامه داد: متاسفانه افزایش قیمت مواد اولیه هم کار هلدینگ های پتروشیمی است آنها هستند که با بازار بازی می کنند و بازار را تشنه نگه می دارند. مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که معمولا نیاز مصرف کننده و طبیعتا تقاضا در ماه های محرم وصفر بیشتر است. از آن طرف هم تعداد تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف هم در مشهد محدود است. یعنی چیزی حدود چهار یا پنج واحد تولیدی و این تعداد جوابگوی نیاز استان نیستند. پس فروشندگان اجناس یکبار مصرف مجبورند نیازشان را از استانهای دیگرمخصوصا از تهران  تامین کنند و به این ترتیب و در نهایت این بنکداران تهرانی هستند که قیمت را تعیین می کنند.

وی اضافه کرد: متاسفانه شیوع بیماری کرونا مشکلات زیادی را برای صنوف مختلف از جمله رستوان داران و...که متقاضیان اصلی ظرف یکبار مصرف هستند ایجاد کرده است. تعطیلی کارخانجات بزرگ و سوپر مارکتهایی که عرضه کننده ظروف یکبار مصرف هستند نیازشان کمتر شده است. همه اینها به علاوه بیمه کارگران، هزینه کارگر و...باعث گران تر شدن پلاستیک و ظروف یکبار مصرف نسبت به سال گذشته شده است این در حالی است که بازار دیگر رونقی ندارد.

اسلامی افزود: بدبختانه کارخانجات پتروشیمی هیچگاه نیاز واقعی تولید کننده را تامین نمی کنند و چون تولید کننده مجبور است بخشی از مواد اولیه مورد نیازش را ازبازار آزاد تهیه کند طبیعتا کالای عرضه شده برای مصرف کننده گران تر آب می خورد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا در این مدت گزارشی هم از تعطیلی کارگاه تولید پلاستیک داشته اید گفت:بله متاسفانه وقتی چندین رستوران و تالار عروسی تعطیل شوند نیاز تولید کننده هم کم شده و مجبور به کم کردن کارگر یا تعطیلی واحد تولیدی اش می شود.

اسلامی ادامه داد: همه این مسائل را بگذارید کنار خاموشی های امسال وما با هر قطعی برق با ده، پانزده درصد ضایعات مواجه می شویم متاسفانه در این موقعیت وضعیت تولید تعریفی ندارد و در حالت رکود و تعطیلی است.  

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ظرف یکبار مصرف ظروف یکبار مصرف مواد اولیه مصرف کننده گران تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود

به گزارش تابناک اقتصادی؛ باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اول اردیبهشت ماه، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیئت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.  

براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است.  

در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند.  

یکی از فعالان صنعت چای گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود.  

 طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود.  

این فعال صنعت چای با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.  

او ادامه داد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد.   

این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به  صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت:  مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

دیگر خبرها

  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • مصرف ماهانه شکر به ۲۴۰ هزار تن رسید
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست