خسارت خشکسالی به کشاورزان جغتایی/ کاهش ۲۰ هزار تنی برداشت گندم
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۳۲۷۱۹
مدیر جهاد کشاورزی جغتای گفت: میزان برداشت گندم از مزارع شهرستان در سال گذشته ۴۳ هزار تن بوده که این میزان در سال جاری به ۲۳ هزار تن کاهش یافته است.
به گزارش قدس آنلاین، خلیل شایستگان با اشاره به کاهش برداشت گندم در جغتای، اظهار کرد: امسال به دلیل وقوع خشکسالی و تنشهای زراعی، برداشت از سطح ۷.۳ هزار هکتار مزارع گندم شهرستان جغتای بهمیزان ۴۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
وی ادامه داد: میزان برداشت گندم از مزارع شهرستان در سال گذشته ۴۳ هزار تن بوده که این مقدار در سال جاری به ۲۳ هزار تن کاهش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی جغتای اضافه کرد: از ۲۳ هزار تن گندم برداشتی، معادل ۱۷.۸ هزار تن آن بهعنوان گندم مازاد کشاورزان توسط سه مرکز خرید تضمینی گندم شهرستان شامل مراکز خرید گندم غزنوی جغتای، انقلاب آزادور و شهریار ریواده با نرخ مصوب ۵۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری شده است.
وی افزود: این مقدار نیز نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد کاهش یافته است چراکه گندم مازاد تحویلی به مراکز دولتی خرید تضمینی گندم در سال گذشته، معادل ۴۲.۵ هزار تن بوده است.
شایستگان با اشاره به اینکه امسال مقداری از سطوح سبز گندم برای تعلیف دام حذف شده است و باقیمانده توسط تعداد ۳۵ کمباین در سطح شهرستان برداشت شده است، بیان کرد: به منظور تشویق کشاورزان به تحویل گندم به سیلوهای دولتی، به ازای هر تن گندم تحویلی از طرف کشاورزان، حواله تعداد دو کیسه کود اوره به آنان داده شد.
وی با بیان اینکه میزان خسارت اراضی آبی و دیم غلات شهرستان به ترتیب ۴۷ و ۹۵ درصد برآورد شده است، گفت: این خسارات از طریق صندوق بیمه کشاورزی در حال پرداخت است.
منبع: مهر
انتهای خبر/

تبلیغات در خبربان
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: برداشت گندم کاهش یافته برداشت گندم سال گذشته هزار تن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۲۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
سفر به تالش، مسیر رسیدن به ییلاقات بهشتی
تهیه غذا
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
بولتن خبری شماره دو ساختمان آنلاین - اردیبهشت 1401
تعمیر فوری گوشی شیائومی
دوره دیجیتال مارکتینگ
کتاب صوتی
داربست
فروش کفش
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
اجاره کلبه چوبی
میلاد خدایی دوست پسر جدید ریحانه پارسا را بشناسید...
دومان سهند
سرنوشت زمین 90 هکتاری پتروشیمی میانکاله چه می...
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
خبر هوشمند فهام
کدام گوشیها آپدیت اندروید 13 را دریافت خواهند کرد؟
شروط دوازده گانه عقدنامه
اطلاعیه و اتفاقات مهم صرافیهای ارز دیجیتال؛ ۲۳ مرداد...
بهترین برند کولر چیست؟
کولر گازی 36000 گری
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
خط چشم کشیدن ریحانه پارسا ؛ خودنمایی جدید خانم...
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
تصاویر تجلیل از خبرنگاران شهرستان شاهینشهر و میمه
تفاوت کولر گازی و آبی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
کلینیک بتن ایران
اخبار فناوری
افزودنی های بتن چیست؟
خبر بعدی:
نابودی گندم کشاورزان زنجانی توسط کمباینهای فرسوده / لزوم نوسازی ادوات کشاورزی
فرسوده بودن کمباینها سبب شده تا حجمی از محصول تولیدی گندم در زمان برداشت دچار ریزش شده و از دسترس کشاورزان خارج شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، گندم از جمله محصولات استراتژیک است که در استان زنجان توسط کشاورزان بیشتر مورد توجه قرار دارد و قسمت عمده اراضی کشاورزی نیز سالانه زیر کشت این محصول میرود به طوری که در سال جاری نیز قریب به 330 هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم دیم و آبی رفته است، همین عامل سبب شده تا این استان جز 10 استان برتر تولیدکننده گندم در کشور باشد.
با این وجود این محصول به دلیل نقش موثری که در سفره غذایی دارد کمیت و کیفیت تولید آن همواره مورد تاکید قرار دارد چرا که گاهاً گندم تولیدی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت با مشکلاتی روبهرو میرود که در نهایت روی محصول تولیدی اثرگذار است.
با این حال در سال جاری گندمکاران استان زنجان با مشکلاتی مواجه شدند چرا که این روزها در سطح این استان کشاورزان گندمکار در برداشت محصول خود با مسائلی از جمله کمباینهایی با درصد ریزش بالا که عموماً مهاجر نیز هستند مواجه شدهاند که این امر نیز میتواند در کاهش هرچه بیشتر حجم تولید اثر گذار باشد.
در این راستا یوسف بوئینی یکی از کشاورزان گندمکار زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در زمان برداشت گندم در این استان سالانه کمباینهای مهاجر از استانهای دیگر همانند قزوین، گلستان و اردبیل وارد استان شده و برداشت گندم را انجام میدهند اما متاسفانه این کمباینها استانداردهای لازم را ندارند و سبب ریزش حجم بالایی از گندم برداشتی میشوند.
وی گفت: با بکارگیری کمباینهای مدل روز ریزش گندم حتی به صفر میرسد که در نهایت ضرر و زیانی متوجه تولید کننده نمیشود.
برداشت گندم سال 1401 در خراسانشمالی 5برابر افزایش یافتپرداخت 8 هزار میلیارد تومان به حساب کشاورزان گندمکار گلستانخرید تضمینی گندم 51 درصد افزایش یافتبوئینی با بیان اینکه عمده کشاورزانی که سالانه سطح بالایی از گندم را کشت میکنند خود اقدام به خرید کمباین کردهاند، تصریح کرد: متاسفانه حمایتی در راستای تهیه کمباین با ارائه تسهیلات انجام نمیشود و متقاضیان باید با پرداخت کامل هزینه اقدام به اخذ این ماشین نمایند که البته به دلیل قیمت بالای کمباین تامین هزینه لازم از عهده بسیاری از کشاورزان نیز خارج است.
اما سوال این است که سازمان جهاد کشاورزی برای به حداقل رساندن مشکل ریزش گندم توسط کمباینها و استانداردسازی آنها چه راهکاری اندیشیده است؟
در این خصوص روح الله حسنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتوگو با تسنیم با اشاره اظهار داشت: از 800 دستگاه کمباین بومی که در استان وجود دارد بیش از 60 درصد نوسازی شده به طوری که 500 دستگاه حتی زیر پنج سال عمر کردهاند بنابراین نمیتوان مشکل ریزش گندم را به فرسوده بودن کمباینها نسبت داد چرا که نوسازی در حجم وسیعی از این ماشینها انجام گرفته است.
وی افزود: بیش از 45 اکیپ برداشت گندم در شهرستانهای مختلف حضور داشته و رصد کاملی بر برداشت محصول و عملکرد کمباینها دارند با این حال سه راننده ماهر کمباین از نظر فنی نیز در سطح استان در حال فعالیت هستند و در زمان ایجاد مشکل خدمات لازم را به کمباینداران ارائه میدهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: کاهش میزان بارندگیها عملکرد گندم دیم را به شدت تحت تاثیر قرار داده است؛ از سوی دیگر معتقد هستیم باید کمباینداران تنظیمات خرمنکوب را به نحوی انجام دهند که کمترین میزان ریزش و ضایعات در این محصول ایجاد شود.
وی با بیان اینکه دولت عزم جدی برای نوسازیماشینآلات کشاورزی دارد، گفت: امیدواریم در دولت سیزدهم گشایشهایی برای نوسازی ماشینآلات رخ دهد.
مصطفی طاهری نماینده مردم و زنجان در مجلس (رئیس کمیسیون صنایع و معادن در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: متاسفانه اکثر کمباینها استاندارد لازم را ندارند و در هشت سال گذشته دولت (یازدهم و دوازدهم) اقدامات چشمگیری در زمینه نوسازی کمباینها انجام نداد.
وی گفت: اگر چه تسهیلاتی در این زمینه صورت گرفت ولی واقعیت این است که کمباینها در سطح کشور به معنای واقعی نوسازی نشده و هنوزم که هنوز است کمباینهای فرسوده در سطح کشور استفاده میشود.
حسنی ادامه داد: محصول گندم در کشور بسیار حائز اهمیت است و باید تلاش کنیم در موقع برداشت این محصول حتی 10 درصد محصول هم ریزش نداشته باشد؛ از سوی دیگر امسال به خاطر خشکسالی به اندازه کافی با کمبود گندم مواجه هستیم و اگر کمباینها در سالهای گذشته به خوبی نوسازی میشدند خسارتها در سال جاری به حداقل میرسید.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس گفت: قطعاً مجلس در آینده به موضوع نوسازی کمباینها و ادوات کشاورزی ورود خواهد کرد؛ باید ادوات کشاورزی به قدری نوسازی شود که از هدررفت محصولات در زمان برداشت جلوگیری شود.
با این تفاسیر آنچه مشهود است حجم بالای ضایعات خوشههای گندم توسط کمباینهای فرسوده بوده و در شرایطی که خشکسالی تقریباً بخشهای عمدهای از کشور را درگیر کرده استفاده از تک تک دانههای گندم و بطورکلی محصولات کشاورزی میتواند فرصتی برای کاهش وابستگی غذایی ایران به سایر کشورها باشد. خصوصاً این روزها که امنیت غذایی در دنیا با چالش مواجه شده و دولت عزم جدی برای قاچاقگندم به خارج از کشور دارد.
انتهای پیام/ن