Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطالعات نشان می‌دهد هرچه اطلاعات عموم در مورد این عارضه بیشتر باشد، مدیریت و کنترل آن ساده‌تر است.

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک عارضه‌ای است که در آن تعادل هورمون‌های استروژن و پروژسترون از بین می‌رود. این امر منجر به رشد کیست‌های تخمدانی (توده‌های خوش خیم تخمدان) و بی‌نظمی قاعدگی، سطوح بالای آندروژن (هورمون‌های مردانه)، آکنه و اختلالات باروری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علل بروز این عارضه چیست؟
با وجود پیشرفت علم، هنوز علت اصلی PCOS مشخص نیست، ولی پزشکان بر این باورند که عدم تعادل هورمونی و ژنتیک، نقش مهمی در این عارضه دارند، برای مثال؛ اگر مادر یا خواهر زنی در خانواده به این عارضه مبتلا باشد، احتمال ابتلا افزایش می‌یابد.
تولید بیش از حد هورمون آندروژن در بدن و افزایش انسولین نیز در این عارضه نقش دارند.

مهمترین علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
این عارضه با علائم مختلفی همراه است؛ ولی به دلیل افزایش هورمون تستوسترون در این عارضه، معمولا در مبتلایان آکنه و سیاهی و زبری موهای زائد به ویژه در ناحیه صورت، قفسه سینه و کمر و پشت دیده می‌شود. افسردگی، مقاومت نسبت به انسولین و چاقی نیز در مبتلایان دیده می‌شود. اضطراب، ریزش مو،‌ کبد چرب غیر الکلی و آپنه خواب نیز از علائم غیر شایع بیماری است.

مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک با رژیم غذایی
مطالعات جدید نشان می‌دهد این عارضه تا حد زیادی به سبک زندگی و رژیم غذایی بستگی دارد. در ادامه به چند راهکار غذایی برای کنترل این عارضه اشاره شده است:

مدیریت و جلوگیری از مقاومت نسبت به انسولین
همانطور که گفته شد مقاومت نسبت به انسولین از مهمترین عوارض این عارضه است؛ بنابراین مدیریت میزان کربوهیدرات ضروری است. به این منظور لازمست غذاهایی با شاخص گلایسیمیک کمتر استفاده شود. به سرعت هضم، جذب و سپس بالا بردن ترشح انسولین در  مواد غذایی کربوهیدرات‌دار شاخص گلایسیمیک گویند. هرچه این شاخص بالاتر باشد، نشان می‌دهد آن ماده غذایی زودتر هضم و جذب شده، بنابراین ترشح انسولین را سریع‌تر بالا می‌برد. لوبیا، برنج قهوه‌ای، ‌سبزیجات نشاسته‌ای، ماکارونی و نان تهیه شده از غلات کامل شاخص گلایسیمیک پایینی دارند.
 
رژیم غذایی DASH را انتخاب کنید
رژیم غذایی DASH سال‌هاست که به عنوان بهترین رژیم برای مبارزه با انواع سرطان، سکته مغزی، سنگ کلیه، دیابت و کاهش وزن انتخاب می‌شود. این رژیم غذایی یک رویکرد مادام العمر برای مصرف غذای سالم است که تمرکز عمده آن روی پیشگیری و درمان فشار خون بالاست. این برنامه غذایی افراد را به کاهش مصرف سدیم تشویق می‌کند و در آن مواد غذایی حاوی پتاسیم، کلسیم و منیزیم گنجانده شده است.
یکی از مهمترین مزیت‌های این روش، انعطاف‌پذیری آن است و اینکه از هیچ دستور پیچیده‌ای تبعیت نمی‌کند. توصیه محققان در رژیم غذایی DASH، مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، محصولات لبنی کم چرب، روغن سبزیجات، آجیل، گوشت سفید و حبوبات است و مصرف نوشیدنی های شیرین و چربی‌های اشباع شده را ممنوع می‌کند.
یکی دیگر از توصیه‌های پزشکان به مبتلایان به سندم تخمدان پلی‌کیستیک، تقسیم وعده‌های غذایی به چند وعده سبک است.

نحوه تشخیص این عارضه
معمولا تشخیص این بیماری به کمک سونوگرافی یا لاپاراسکوپی لگن انجام می‌شود. برای تشخیص دقیق معمولا پزشک آزمایش های تیرویید، کلسترول و قند خون در حالت ناشتا را توصیه می‌کند. در صورت موارد خاص، نمونه برداری نیز یکی از روش هاست. بر اساس آمار وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، از هر ۱۰ زن، یک نفر به این عارضه مبتلا است.

مطالعات با بررسی ۲ هزار و ۵۰۰ زن مبتلا به عارضه (PCOS) و مقایسه با همین تعداد زن سالم نشان می‌دهد احتمال بستری شدن زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در بیمارستان، دو برابر زنان عادی است. در این تحقیقات آمده است که این زنان به دلیل اختلالات هورمونی و مشکلات ناباروری، مدام در بیمارستان بستری می شوند و زندگی آنان روال طبیعی ندارد؛ همچنین سوخت و ساز بدن این افراد با اختلال مواجه است و اغلب به بیماری های قلبی مبتلا هستند. سقط جنین و حاملگی خارج رحمی نیز برخی از عوارض این بیماری هستند. اختلال سوخت و ساز بدن مهمترین عامل در بروز چاقی و دیابت در این افراد است.


 منابع:
پایگاه خبری کلینیک مایو
پایگاه خبری ساینس‌دیلی

برچسب‌ها کلسترول قند خون کلسیم ریزش مو چاقی دیابت برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کلسترول قند خون کلسیم کلسترول قند خون کلسیم ریزش مو چاقی دیابت برگزیدگان علم سندرم تخمدان پلی کیستیک نشان می دهد رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی
  • جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • ریزپلاستیک‌ها احتمالا به مغز انسان‌ها هم راه پیدا کرده‌اند
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!
  • بایدها و نبایدهای مسافران در قطارهای سفیر ریل