Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل بیمه سلامت استان فارس گفت: به صورت علی‌الحساب مطالبات پزشکان خانواده شهری و روستایی تا تیرماه پرداخت کرده‌ایم و سه‌ ماهه اول پایش پزشک خانواده شهری نیز در حال محاسبه و پرداخت هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، به دنبال تماس برخی از شهروندان به‌منظور پیگیری مشکلات ایجاد شده برای دفترچه‌های روستایی و دریافت هزینه آزاد در مراکز دولتی؛ فرهاد لطفی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: روستائیان و عشایر با داشتن برگ ارجاع از پزشک خانواده روستایی می‌توانند خدمات درمانی خود را از مراکز درمانی دولتی دانشگاهی با پرداخت تعرفه دولتی همچون سابق دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه البته افرادی هستند که از خدمات دفترچه روستایی استفاده می‌کنند ولی در شهر سکونت دارند که تصمیماتی برای این دسته از افراد گرفته شده است، افزود: تلاش داریم با الکترونیکی شدن تمام خدمات بیمه روستایی تنها افرادی که در روستاها و شهرهای زیر بیست هزار نفر سکونت دارند و از خدمات پزشک خانواده روستایی بهره‌مند می‌شوند،  از خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی با تعرفه دولتی منتفع شوند و ارجاع آنان نیز به صورت الکترونیک باشد. 

مدیرکل بیمه سلامت استان فارس با بیان اینکه ماهانه به طور منظم 80 درصد علی الحساب سرانه پزشکان خانواده شهری و روستایی پرداخت می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر در این استان دارای بیمه سلامت هستند و با تمهیدات انجام‌شده، نیاز به چاپ دفترچه بیمه سلامت نیست  تنها هنگام مراجعه به داروخانه و یا دیگر مراکز، خدمات‌دهندگان باید کد ملی بیمار را وارد سامانه کنند تا از اعتبار دفترچه اطمینان پیدا کنند.

‌بی‌توجهی دولت به بخش بهداشت و سلامت/ طرح پزشک خانواده بلاتکلیف مانده است‌اجرای پرونده الکترونیک سلامت و پزشک خانواده باید اولویت دولت سیزدهم باشدپیش‌بینی اعتبار 4800 میلیارد تومانی برای برنامه پزشک خانواده روستایی در بیمه سلامت

وی از پرداخت 30 درصدی بیمه‌شدگان مبتلا به کرونا برای بستری موقت خبر داد و گفت: چنانچه بیمه‌شدگان مبتلا  به کرونا در بیمارستان، بستری شوند، فقط 10 درصد هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند که این امر در خدمات سرپایی 30 درصد است بنابراین 90 درصد هزینه‌های بستری و 70 درصد هزینه‌های سرپایی توسط سازمان‌ بیمه سلامت، پرداخت می‌شود.

لطفی همچنین درباره وضعیت پرداخت‌ها به پزشکان، داروخانه‌ها، سایر مراکز ارائه‌کننده خدمات درمانی گفت: تمامی مطالبات کلیه مراکز درمانی سال قبل از سوی بیمه سلامت فارس و مطالبات مراکز خصوصی هم تا پایان اردیبهشت ماه همچنین اسناد الکترونیک مراکز نیز تا پایان خردادماه 1400 تسویه شده است.‌ 

مدیرکل بیمه سلامت فارس بیان کرد: علی‌الحساب مطالبات پزشکان خانواده شهری و روستایی تا تیرماه پرداخت کرده‌ایم و سه‌ ماهه اول پایش پزشک خانواده شهری نیز در حال محاسبه و پرداخت هستیم.  

وی به افراد فاقد هرگونه پوشش بیمه‌ای توصیه کرد که برای استفاده از خدمات بیمه سلامت با مراجعه به دفاتر پیشخوان و یا از طریق سامانه الکترونیک، نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

انتهای پیام/ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پزشکان خانواده شهری و روستایی پزشک خانواده بیمه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۷۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این تصمیم داروخانه‌ها، دارو گران می‌شود

کارد به استخوان داروخانه‌داران رسیده، بیش از ۵ ماه است که مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت نمی‌شود.

به گزارش همشهری، طلب ۳۰ هزار میلیارد تومانی ۱۶ هزار داروخانه کشور از بیمه‌ها توانایی خرید دارو را کاهش داده و حالا تنها راه را شکایت از سه سازمان بیمه‌ای –تامین اجتماعی، نیرو‌های مسلح و بیمه سلامت- دیده‌اند؛ که البته به تاکید خودشان اگر همین هم مسیر هم به سرانجام نرسد، قطعا دود پرداخت نشدن مطالباتشان به چشم بیماران خواهد رفت. یک سرگردانی عجیب برای یافتن دارو‌هایی که یا در داروخانه‌ها موجود نیست یا باید با قیمت آزاد خریداری شود،، چون داروخانه‌ها دیگر داروی بیمه‌ای عرضه نخواهند کرد.

هادی احمدی، سخنگو و عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران درباره آسیب‌هایی که پرداخت نشدن مطالبات داروخانه‌ها به چرخه عرضه دارو وارد می‌کند به نکات مهمی اشاره می‌کند.

ترک فعل سازمان‌های بیمه‌گر

بعد از طرح دارویار میزان مطالبات داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر تقریبا ۵ برابر شد. احمدی با بیان این مطلب می‌گوید: قسمت اعظم پول دارو‌ها در اختیار بیمه‌هاست و بیماران ۵ تا ۱۰ درصد هزینه را در زمان خرید دارو پرداخت می‌کنند. نقدینگی داروخانه‌ها دست سازمان‌های بیمه‌گر افتاده و آن‌ها خلاف قراردادی که با داروخانه‌ها دارند عمل کرده و ترک فعل رخ داده است.

سخنگوی انجمن داروسازان ایران با بیان این که در این بخش دو ماده قانونی صراحتا وظایف سازمان‌های بیمه‌گر را مشخص کرده، عنوان می‌کند: ماده ۳۸ الحاقی بعضی از مقررات دولت که در سال ۹۳ از سوی مجلس تصویب شده، تصریح می‌کند سازمان‌های بیمه‌گر بعد از این که مراکز درمانی و داروخانه‌ها اسناد خود را تحویل دادند، دو هفته بعد باید ۶۰ درصد از مطالبات را پرداخت کند و ۴۰ درصد باقیمانده هم سه ماه بعد. سازمان‌های بیمه‌گر به این قانون بی‌توجه بودند.

او ادامه می‌دهد: در ادامه ماده ۳۸ هم آمده که اگر این سازمان‌ها تاخیر در پرداخت داشتند، باید سود معادل اوراق مشارکت پرداخت کنند که همین هم تاکنون محقق نشده. البته در این باره کم‌کاری از سوی ما هم رخ داده، چون باید زودتر شکایت می‌کردیم. حالا هم با شکایتی از این سازمان‌ها کرده‌ایم امیدواریم که پرداخت مطالبات محقق شود.

به گفته احمدی، یک ماده قانونی هم در بودجه ۱۴۰۲ داریم که در بند «ل» آن تصریح شده که سازمان‌های بیمه گر مکلف هستند ظرف حداکثر یک ماه مطالبات مراکز درمانی را بدهند. در حال حاضر آخرین پرداختی آبان ۱۴۰۲ بوده است.

او تاکید می‌کند: مطالبه داروخانه‌ها شامل دو بخش است؛ سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان هدفمندی یارانه‌ها. ۱۶ هزار داروخانه موجود در کشور ماهانه چیزی حدود ۶.۵ هزار میلیارد تومان از این دو بخش مطالبه دارند. این عدد بعد از گذشت ۵ ماه فقط از سازمان‌های بیمه‌گر چیزی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

چرخ اقتصادی داروخانه‌ها مختل شده

احمدی با تاکید بر این که ترک فعل رخ داده باعث شده چرخ اقتصادی داروخانه‌ها مختل شود و نقدینگی آن‌ها به شدت کاهش پیدا کند، بیان می‌کند: در حال حاضر توان خرید دارو از سوی داروخانه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده که نتیجه آن کمبود‌های دارویی به دلیل همین ضعف اقتصادی می‌شود. دود این شرایط فقط به چشم بیماران خواهد رفت و مقصر این وضعیت هم سازمان‌های بیمه‌گر هستند.

احتمال لغو یک‌طرفه قرارداد

سخنگوی انجمن داروسازان ایران در پاسخ به این سؤال که آیا سازمان‌های بیمه‌گر این بودجه را دریافت کرده و در پرداخت آن به داروخانه‌ها کوتاهی می‌کنند، بیان می‌کند: این که آن‌ها چنین پولی را دریافت کرده و در جای دیگر هزینه کرده‌اند یا خیر را من نمی‌دانم و بحث جداگانه‌ای است. قرارداد ما با این سازمان‌ها بر اساس مصوبات قانونی است و آن چیزی که اکنون رخ داده، ترک فعل از سوی آنهاست.

این فعال حوزه دارو از یک احتمال آسیب‌رسان به تداوم این شرایط خبر می‌دهد و می‌گوید: این احتمال وجود دارد که ما اقدام به قطع قرارداد یکطرفه کنیم. زمانی که یک طرف قرارداد به تعهد خودش عمل نکند، طرف دیگر قطعا قادر به ارائه خدمات نخواهد بود. تاکنون تمام تلاش ما این بوده که خللی در عرضه دارو به بیماران وجود نداشته باشد، به هیچ عنوان تمایلی نداریم که بیمار دچار استیصال شود، اما چاره‌ای نیست و خالی ماندن صندوق داروخانه‌ها، ناخواسته باعث می‌شود که بیمار خودش طرف حساب با سازمان‌های بیمه‌گر شود و در هنگام خرید کل هزینه‌های دارویی را به داروخانه‌ها پرداخت کند.

احمدی با بیان این که درباره تاخیر در پرداخت مطالبات و آسیب‌هایی که می‌تواند متوجه بیماران شود، بار‌ها به سازمان‌های بیمه‌گر هشدار دادیم، عنوان می‌کند: جلساتی با ریاست این سازمان‌ها همچنین نمایندگان مجلس، کمیسیون اصل ۹۰، ارگان‌های امنیتی، استانداری‌ها و... برگزار و اعلام کردیم که در پرداخت نشدن این مطالبات چاره‌ای جز شکایت و لغو یکطرفه قرارداد نداریم.

او بروز چنین وضعیتی را هم قابل پیش‌بینی می‌داند و می‌گوید: زمانی که سال گذشته برای طرح دارویار به جای ۱۰۵ هزار میلیارد تومان، ۶۵ همت بودجه تصویب شد، این کمبود بودجه ۴۰ همتی اینجا خودش را نشان داد.

دیگر خبرها

  • واریزبخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • موسسات درمانی و تشخیصی در صورت قطع سامانه‌های بیمه نیز موظف به ارائه خدمات هستند
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری‌های صعب العلاج
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری های صعب العلاج
  • اختلاف نظر پزشکان و بیمه‌ها بر سر نسخه الکترونیک/ نسخه‌های کاغذی دوباره استفاده می‌شود؟
  • کارگران شهرداری یاسوج پیگیر مطالبات خود شدند
  • ۴۲ هزار نفر از مراکز بهداشتی و درمانی خوشاب خدمات گرفتند
  • با این تصمیم داروخانه‌ها، دارو گران می‌شود
  • ۴۲ هزار نفر از مراکز بهداشتی و درمانی خوشاب خراسان خدمات گرفتند