Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت موسس انجمن علمی دفاع مقدس گفت: بهترین شیوه برای بالفعل کردن موضوعات مقالاتی که در راستای بیانیه گام دوم انقلاب نوشته شده، توجه به کاربردی بودن آن‌ها قبل از نگارش است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، چهارمین وبینار مربوط به دومین همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم، روز سه شنبه ( ۲ شهریورماه ) برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در همین راستا دکتر سید محمودرضا شمس دولت آبادی، عضو هیئت موسس انجمن علمی دفاع مقدس  از اهمیت برگزاری همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم می‌گوید. او معتقد است یکی از راه‌های بالفعل رساندن مفاد مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب برپایی همایش‌هایی است که در آن مقالات علمی در راستای عملیاتی کردن بیانیه گام دوم، ارائه و بررسی می‌شوند.
متن گفت‌وگوی تفصیلی شمس دولت آبادی با خبرنگار مرکز رسانه و روابط عمومی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به شرح زیر است: 
- ضرورت بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی بر پایه بیانیه گام دوم چیست؟
بیانیه گام دوم، از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول، زمینه‌ها و عواملی که منجر به وقوع انقلاب اسلامی ایران و تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران شد و اصول حاکم بر این نظام مقدس و همچنین برخی عوامل افول و فعالیت‌های دشمنان و ایضا سرمایه‌ها و فرصت‌های آن، پرداخته شده است. در ابتدای بیانیه گام دوم انقلاب، رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «انقلاب اسلامی همچون پدیده‌ای زنده و با اراده، همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش است، جمهوری اسلامی، متحجّر و در برابر پدیده‌ها و موقعیّت‌های نو به نو، فاقد احساس و ادراک نیست، امّا به اصول خود به شدّت پایبند و به مرزبندی‌های خود با رقیبان و دشمنان به شدّت حسّاس است.» در بخش دوم به عنوان گام دوم، رهبری معظم در آسیب شناسی عوامل موثر، به فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و نقاط قوت نظام جمهوری اسلامی ایران که مغفول مانده، پرداخته‌اند. بنابراین می‌توان از بیانیه گام دوم، برخی مولفه‌هایی که می‌توانند در بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی، بدون خدشه به اصول، استخراج و مورد بهره‌برداری قرار بگیرند.
-چه موضوعاتی محورهای اصلی بیانیه گام دوم را تشکیل داده است؟
بیانیه گام دوم، در بخش‌های ابتدایی به تبیین ضرورت وجود گام دوم، فطری بودن شعارهای انقلاب، بررسی عملکردها، ضرورت شناخت گذشته برای ترسیم راه آینده، الهی بودن منشا و آغاز انقلاب، و در نتیجه ایجاد تقابل دوگانه اسلام و استکبار پرداخته است. همچنین در این بیانیه در مورد ویژگی‌ها و برکات انقلابَ، شاخص‌های تعیین‌کننده گام دوم، و توصیه‌هایی برای اقدام در گام دوم مباحثی مطرح شده است.
-در حال حاضر مقالات فراوانی در مورد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ارائه شده است، جهت عملیاتی کردن این قبیل مقالات و موضوعات چه راهکاری وجود دارد؟
بهترین شیوه برای بالفعل کردن موضوعات مقالاتی که در راستای بیانیه گام دوم انقلاب نوشته شده، توجه به کاربردی بودن آن‌ها قبل از نگارش است. در حقیقت اگر نوع پژوهش کاربردی بوده و سطح مقالات هم علمی پژوهشی باشد، مقصود حاصل می‌شود. عامل تعیین‌کننده در امکان بالفعل کردن یک مقاله غنای موجود در محتوای آن است. مطالب عمیق و راهبردی در متن و ترسیم پیشنهاداتی در فصل پایانی می‌تواند امتداد کاربردی کردن تحقیق را ممکن سازد. 
- اگرچه مخاطب بیانیه گام دوم امت اسلامی است، اما هسته اصلی مخاطبان آن جوانان است، رهبر معظم انقلاب برون رفت مشکلات را تشکیل دولت جوان انقلابی و حزب اللهی ارزیابی می‌کنند، حال جوانان چگونه با مباحث مطرح شده در بیانیه گام دوم باید ارتباط برقرار کنند؟
طبعا موثر واقع شدن برای هر گروهی در هر پروژه‌ای بدست آوردن شناخت نسبت به مفاد پروژه و ارتباط آن با ظرفیت‌هایی است که آن گروه نسبت به پروژه دارند. توصیه‌های اصلی در بیانیه، خطاب به نسل جوان به عنوان صاحبان و کنشگران آینده انقلاب است. اما وظیفه‌ای که اکنون به عهده نسل انقلابی است، زمینه آشنایی جوانان با زمینه‌های پیدایش انقلاب، ظرفیت‌های الهی در رهبری و مردم، ایده‌ها، آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب، جان‌های شیفته‌ای که خود را نثار انقلاب کردند و ظرفیت های استفاده نشد، است. باید گروهی دغدغه‌‎مند به کمک جوانان، توصیه‌های بیانیه را به عنوان مباحث آسیب شناسانه مورد توجه قرار دهند. در مرحله بعد نیز چالش‌ها و نواقص را با توجه به مفاد بیانیه در قالب برنامه‌های زمان‌بندی شده پنج ساله با همکاری دولت رفع کنند.
-آیا بیانیه گام دوم انقلاب به خوبی برای نسل جوان تببین و تشریح شده است؟
تبیین و تشریح بیانیه گام دوم، مستلزم وجود نگاه انقلابی و اعتقاد به گفتمان انقلاب است. واقعیت امر این است که دولت به اصطلاح تدبیر و امید اساسا معتقد به چنین نگاهی نبود. کما اینکه مقام معظم رهبری نیز در فرمایشاتشان هشدار داده بودند که مبادا این بیانیه نیز مانند دیگر فرمایشات و بیانیه‌های بالادستی انقلاب به تعریف و تمجید و غیره دچار نشود. بلکه به دقت روی مفاد آن کار شود.
-    در حال حاضر چه مخاطراتی بیانیه گام دوم را تهدید می‌کند؟ 
طبعا اولین خطر همین روزمرگی و تعاریف سطحی در مصاحبه‌ها و سپس به فراموشی سپردن آن است. علاوه بر این برخی از مخاطرات همان‌هایی هستند که تاکنون وجود داشته و باعث کندی پیشرفت در گفتمان انقلاب و حوزه نفوذ و تاثیرپذیری آن شده، که منظور مواردی از قبیل بی‌توجهی مسئولین، دنیازدگی و تجمل‌گرایی مسئولین، عدم باور برخی دست اندرکاران به مبانی انقلاب است. همچنین موضوعاتی نظیر عدم اعتقاد به گفتمان انقلاب، برداشت‌های غیر واقعی از محتوای بیانیه، تحلیل‌های غیرواقعی و منحرفانه از بیانیه، سطحی انگاشتن، نفی شخصیت و یا حتی حمله به جایگاه مولف عالی‌قدر بیانیه و بالطبع محتوای بیانیه از جمله مخاطراتی هستند که بیانیه گام دوم را تهدید می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیانیه گام دو انقلاب بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب بالفعل کردن دفاع مقدس ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۹۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیمات غیرسازنده باعث افزایش تنش خواهد شد

در این بیانیه آمده است: طی سال‌های گذشته رژیم اسرائیل به انحای مختلف و با نقض فاحش اصول بنیادین حقوقی بین المللی و قواعد آمره به منافع جمهوری اسلامی ایران لطمه وارد کرده است که ازجمله آنها می‌توان به خرابکاری‌های متعدد در تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای، حملات سایبری در تاسیسات زیربنایی کشور، ترور هدفمند تعداد زیادی از متخصصین و دانشمندان هسته‌ای و در آخرین مورد حمله تروریستی مسلحانه به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق اشاره کرد.

این بیانیه با اشاره به اینکه «حمله علیه ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عربی سوریه به عنوان نقض فاحش کنوانسیون‌های بین المللی ناظر بر مصونیت اماکن دیپلماتیک و منشور ملل متحد بشمار می‌رود» می‌افزاید: متعاقب این اقدام وحشیانه، جمهوری اسلامی ایران در پیروی از سیاست اصولی خود مبنی بر ممانعت از گسترش تنش و جنگ در منطقه خواستار نشست فوری شورای امنیت، محکومیت این اقدام و تنبیه آن رژیم شد که متاسفانه آن شورا با وجود تلاش اکثریت اعضا، به خاطر مخالفت ایالات متحده آمریکا، انگستان و فرانسه موفق به انجام وظیفه مصرح خود در منشور ملل متحد نشد. در این راستا همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۲ دور گفت‌وگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل خواستار اقدام متناسب و محکومیت قاطع جامعه بین الملل و شورای امنیت شد.

سفارت ایران در لندن یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مسئول سازمان ملل، متعهد به اهداف و اصول مصرح در منشور آن سازمان است و بر تعهد خویش به حفظ صلح و امنیت بین المللی اصرار و تاکید می‌ورزد.

بر اساس بیانیه یادشده، «پاسخ نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در سحرگاه ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (۲۵ فروردین‌ماه) در قالب حق دفاع مشروع ذیل ماده ۵۱ منشور ملل متحد و پس از ناامیدی از محکومیت این اقدام هنجارشکنانه رژیم اسرائیل صورت گرفت و از منظر جمهوری اسلامی ایران خاتمه یافته تلقی می‌شود.»

در این بیانیه تصریح شده است: «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی از همه توان و ظرفیت خویش در مقابل تکرار احتمالی شرارت آن رژیم استفاده خواهد کرد.»

در بخش دیگری از بیانیه یادشده، سفارت ایران اشاره کرده است: جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال توسعه اعتبار دیپلماسی است و در چارچوب پیام آرزومندی برای صلح، امنیت و پیشرفت برای منطقه از اظهارات روز سه شنبه ۱۶ آوریل ۲۰۲۴ آنتونیو تایانی، وزیر محترم امور خارجه و همکاری‌های بین المللی جمهوری ایتالیا در جمع سفرای کشور‌های اسلامی استقبال می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: تهران با در نظر داشتن جایگاه دولت ایتالیا به عنوان رئیس دوره‌ای گروه ۷ و همچنین نقش منطقه‌ای و بین‌المللی آن به‌عنوان یکی از مهمترین کشور‌های اروپایی، خواستار تلاش آن دولت برای مسوولیت پذیر ساختن شرکای اروپایی (اتحادیه اروپا) و بین المللی خود (به‌ویژه اعضای گروه ۷) در برابر نقض قوانین بین المللی، تشدید هدفمند تنش‌ها در منطقه و استمرار کشتار مردم مظلوم فلسطین از سوی رژیم اسرائیل است.

سفارت ایران در انگلیس در حالی‌که برخی گزارش‌ها از دستورکار نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا، برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم‌ها علیه ایران حکایت دارد، هشدار داد: بی‌تردید اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال جمهوری اسلامی ایران از یک سو و سکوت و همراهی غیر مسوولانه کشور‌های غربی در برابر اقدامات رژیم اسرائیل در نقض قوانین بین المللی از سوی دیگر موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد.

در پایان این بیانیه با اشاره به اینکه «منطقه خاورمیانه دوران پرالتهابی را سپری می‌کند»، آمده است: بی‌گمان مسوولیت‌پذیری و موفقیت دولت ایتالیا در کاهش تنش‌ها و برقراری ثبات در این منطقه، در حافظه تاریخی جامعه بین الملل باقی خواهد ماند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمانشاه در راستای پاسخ سپاه به اسرائیل
  • بیانیه ضد ایرانی آمریکا و متحدانش
  • گفتمان سازی برای محوری شدن مدارس در جامعه
  • هشدار درباره توطئه جدید اشغالگران علیه مسجدالاقصی
  • بیانیه قدردانی حماس از حمله ایران به اسرائیل
  • هشدار ایران به گروه ۷
  • خواستار وعده صادق مدیران میانی استان هستیم
  • فرمانده کل ارتش: جز حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب، کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود/ در راستای بیانیه گام دوم وظیفه‌ ارتش این است که هم منتظر باشد، هم مستحق ظهور؛ یعنی ارتشی که آرمانش نابودی رژیم صهیونیستی و فروکشیدن استکبار از اریکه‌ قدرت
  • تصمیمات غیرسازنده باعث افزایش تنش خواهد شد
  • مقاومت لبنان ۲ پایگاه‌ نظامی اسرائیل را هدف قرار داد