Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، پلاک‌های آمیلوئید رسوبات پروتئینی هستند که بین سلول‌های مغز جمع شده و مانع عملکرد درست آن شده و در نهایت منجر به مرگ عصبی می‌شوند. آن‌ها به عنوان مشخصه بیماری آلزایمر (AD) در نظر گرفته می‌شوند و تحقیقات متعددی برای کاهش یا جلوگیری از ایجاد این عارضه در دست انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسوبات آمیلوئید ممکن است در شبکیه چشم نیز ایجاد شود و اغلب در بیمارانی که از نظر بالینی با AD تشخیص داده می‌شوند که نشان دهنده آسیب‌های مشابه در هر دو اندام است. در یک مطالعه کوچک و مقطعی، تیمی از محققان به سرپرستی دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در دانشکده پزشکی سان دیگو، آزمایش آمیلوئید‌های شبکیه و مغز را در بیماران A۴ مورد این مطالعه و مطالعه دیگری (ارزیابی طولی خطر آمیلوئید و تخریب عصبی) را به منظور ارزیابی خطر تخریب عصبی در افراد با سطح پایین آمیلوئید انجام دادند. 

محققان مشاهده کردند وجود لکه‌های شبکیه در چشم‌ها با اسکن مغز که سطوح بالاتری از آمیلوئید مغزی را نشان می‌دهد، مرتبط است. این یافته نشان می‌دهد تصویربرداری غیر تهاجمی شبکیه ممکن است به عنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص خطر ابتلا به AD در مراحل اولیه مفید باشد.

رابرت ریسمن، نویسنده ارشد، دکترای علوم عصبی در دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا و مدیر مرکز بیومارکر برای بیماری آلزایمر، گفت: این یک مجموعه داده کوچک اولیه از بازدید غربالگری بود. یافته‌های این مطالعه دلگرم کننده است، زیرا آن‌ها می‌گویند ممکن است شروع، گسترش و مورفولوژی AD (تشخیص پیش بالینی) با استفاده از تصویربرداری از شبکیه، به جای اسکن‌های سخت‌تر و پرهزینه‌تر مغز، امکان پذیر باشد. اسکن شبکیه چشم و تاثیر سولانزوماب (آنتی بادی مونوکلونال) بر تصویربرداری از شبکیه زمان بر است، متاسفانه ما باید منتظر بمانیم و این داده‌ها را پس از اتمام آزمایش A۴ به پایان برسانیم.

گام بعدی به گفته ریسمن، انجام یک مطالعه بزرگتر برای مستندسازی کامل و اطمینان از رابطه بین آمیلوئید شبکیه و آمیلوئید مغزی، به صورت مقطعی و به مرور زمان است.

بیشتر بخوانید 

یافته‌های جدید در خصوص تشکیل توده‌های سمی در بیماری آلزایمر

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری چشم بیماری آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۳۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود

دانشمندان دانشگاه «رایس» آمریکا یک ایمپلنت مغزی کوچک و بدون نیاز به باتری ابداع کرده‌اند که می‌تواند اختلالات عصبی نظیر افسردگی را درمان کند.

به گزارش ایسنا، یک ایمپلنت جمجمه به اندازه یک نخود می‌تواند مغز انسان را برای درمان اختلالات عصبی تحریک کند.

به نقل از اس‌ای، پژوهشگران دانشگاه رایس(Rice) یک محرک مغزی منحصر به فرد به نام DOT ساخته‌اند که یک جایگزین درمانی برای شرایطی مانند افسردگی مقاوم به دارو و سایر اختلالات روانپزشکی ارائه می‌دهد.

این دستگاه در مقایسه با سایر فناوری‌ها، روش راحت‌تر و کم‌خطرتری برای تحریک عصبی در بیماران ارائه می‌کند.

جیکوب رابینسون استاد مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی زیستی در دانشگاه رایس می‌گوید: ما نشان دادیم که دستگاه ما که به اندازه یک نخود است، می‌تواند قشر حرکتی را فعال کند که نتیجه آن حرکت دست بیمار است.

تولید ۱۴.۵ ولت تحریک

ایمپلنت DOT برخلاف سایر فناوری‌های رابط مغزی به باتری‌های بزرگ و سیم‌های بلند نیاز ندارد و این امر باعث می‌شود که آن را کمتر تهاجمی و بیشتر در دسترس بیماران قرار دهد.

این دستگاه زیست پزشکی کاشتنی بر فناوری انتقال نیروی مغناطیس‌الکتریک تکیه دارد که میدان‌های مغناطیسی را به پالس‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. این فناوری به محرک اجازه می‌دهد تا در حین تحریک مغز به صورت بی‌سیم انرژی بگیرد.

جاشوا وودز دانشجوی مهندسی برق در آزمایشگاه رابینسون خاطرنشان کرد: ما با تغذیه بی‌سیم دستگاه با استفاده از یک فرستنده خارجی نیاز به باتری را از بین بردیم.

این دستگاه کوچک با عرض تنها ۹ میلی‌متر می‌تواند ۱۴.۵ ولت تحریک را در ناحیه خاصی از مغز اعمال کند.

کاشت ۳۰ دقیقه‌ای

کاشت این دستگاه، کم‌تهاجمی است و تنها ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. پزشکان در این مدت کوتاه این دستگاه کوچک را در استخوان بالای مغز قرار می‌دهند. همچنین می‌توان آن را روی سخت‌شامه یا دورا(dura) که یک غشای محافظ در پایه جمجمه است، قرار داد.

طبق بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران این مطالعه، ایمپلنت و برشی که برای کاشت آن انجام می‌شود، هر دو تقریباً غیرقابل تشخیص هستند و بیمار می‌تواند در همان روز عمل به خانه بازگردد.

پژوهشگران برای ارزیابی اثربخشی این دستگاه به طور موقت آن را در یک بیمار کاشتند.

آنها از آن برای فعال کردن ناحیه خاصی از مغز به نام قشر حرکتی که حرکات ارادی را کنترل می‌کند، استفاده کردند و با انجام این کار، پاسخی را مشاهده کردند که در آن دست بیمار حرکت کرد.

علاوه بر این، پژوهشگران عملکرد بلند مدت این دستگاه را در مدل‌های خوک آزمایش کردند.

قابل ذکر است که DOT به مدت ۳۰ روز در خوک‌ها پایداری نشان داد که سازگاری دستگاه با بافت مغز را به نمایش گذاشت.

وودز گفت: این کار قبلاً انجام نشده بود، زیرا کیفیت و قدرت سیگنال مورد نیاز برای تحریک مغز از طریق سخت‌شامه قبلاً با انتقال انرژی بی‌سیم برای ایمپلنت‌های کوچک غیرممکن بود.

در آینده نزدیک، بیماران ممکن است بتوانند از DOT در خانه خود استفاده کنند و استقلال کامل را برای آنها فراهم کند.

رابینسون می‌گوید: بیمار در بازگشت به خانه، کلاه یا پوشیدنی خود را به سر می‌گذارد و با ایمپلنت ارتباط برقرار می‌کند، به ترتیبی که آیفون یا ساعت هوشمند خود را روشن می‌کند و سپس با دستور ارسال تحریک الکتریکی، ایمپلنت یک شبکه عصبی را داخل مغز فعال می‌کند.

رابینسون همچنین استارت‌آپی به نام موتیف(Motif) تاسیس کرده است که قصد دارد این دستگاه را از طریق آن به زودی به بازار عرضه کند.

این یافته‌ها در مجله Science Advances منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • افزایش ابتلا به بیماری کبدی با این نوشیدنی شیرین
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • چرا از تورم متنفریم؟
  • پنج فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
  • نتیجه پژوهش محققان؛ رژیم فستینگ می تواند به سلامت روده کمک کند
  • رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند
  • مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد
  • افزایش ریسک ابتلا به دیابت با مصرف این ماده غذایی
  • کاربرد عجیب پلک که نمی‌دانستید!