Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین،  بر اساس بررسی‌های وزارت نیرو، کنار گذاشتن مصارف صنعتی بزرگ از محاسبات مصرف برق در اردیبهشت ماه- که رشد غیر متعارفی نسبت به سال قبل را تجربه کرده‌اند و سئوال برانگیز است- موجب می‌شود تا بتوان افزایش مصارف صورت گرفته را به عاملی جدید (تولید رمزارز) که مصرف برق شبانه روزی دارد، اختصاص داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه‌های تولید رمزارز می‌توانند در تمام ایام سال و همه ساعات شبانه روز فعال باشند و با افزایش آنها (با توجه به سود زیاد تولید رمزارز) می‌تواند مساله تأمین برق در همه ایام سال و همه ساعات شبانه روز را با مشکل جدی مواجه کند.

کاهش بارش‌ها به واسطه روند درازمدت تغییر اقلیم و کاهش نزولات جوی کشور، و کاهش ظرفیت استفاده از برق تولیدی سدها، می‌تواند معضل را تشدید کند.

متغیرهای ساختاری موثر بر انگیزه صاحبان سرمایه نیز هم راستا با روند افزایش تولید رمزارز است. قیمت‌های پایین برق در ایران نسبت به سایر کشورها، قیمت نسبی پایین برق در مقایسه با سایر کالاها و به صرفه بودن استفاده هر چه بیشتر از آن برای تولید ثروت به هر شیوه‌ای -که مولد افزایش تقاضاست- و شرایط اقتصادی دشوار واحدهای تولیدی که به آنها انگیزه می‌دهد برق خود را به عوض تولید کالا و خدمات به تولید رمزارز اختصاص دهند، ابعاد و اهمیت مساله رمزارزها را وسیع تر و پیچیده تر می‌کند.

 این فرضیه هنگامی بیشتر تقویت می‌شود که اتفاقات چند ماهه اخیر در ایران و جهان با موشکافی مورد تحلیل قرار گیرد. در بهمن ماه سال ۱۳۹۹، خودروسازی مشهور نسلا ابتدا اعلام کرد که از محل بخشی از ذخایر نقدی خود، مبلغی با میزان ۱.۵ میلیارد دلار در بیت کوین سرمایه‌گذاری کرده است. تسلا بعد از آن انجام تراکنش‌های مالی در خرید و فروش محصولات خود را با بیت کوین به رسمیت شناخت. این اقدام یک کمپانی تراز اول جهانی، چنان اعتباری به بیت کوین و سایر رمزارزها بخشید که به سرعت آنها را به تیتر اول اخبار جهانی تبدیل کرد و اقبال عمومی به خرید و به تبع آن تولید رمزارزها را به شدت افزایش داد به گونه‌ای که قیمت رمزارزها و در صدر آنها بیت کوین روندی به شدت صعودی گرفت و در عرض کمتر از چند ماه، قیمت بیت کوین با ۲۰۰ درصد رشد مواجه شده و سه برابر شد. در ایران نیز این مساله مورد توجه تعداد قابل توجهی از مردم کشورمان قرار گرفت خصوصا که کمی قبل از شروع روند صعودی قیمت رمزارزها، شاخص بورس در ایران دچار ریزش کم سابقه‌ای شده بود و نقادینگی سرگردان خارج شده از بازار سرمایه به دنبال مکان مناسبی بارای سودآوری بود و مطابق برآوردهای غیررسمی، میلیون‌ها ایرانی (طبق برآورد اتاق بازرگانی) بخشی از سرمایه خود را در رمزارزها سرمایه‌گذاری کردند. مسلما، تعداد قابل توجهی از این افراد به جای خرید مستقیم رمزارزها به خرید دستگاه‌های استخراج رمزارزها روی آورده که با توجه به قیمت یارانه‌ای برق در ایران بسیار به صرفه تر از خرید رمزارزها است (رشد ناگهانی قیمت دستگاه‌های استخراج رمزارز و نایاب شدن آنها در بازار ایران در زمستان سال گذشته موید این ادعاست).

در کنار عامل فوق، اعمال ممنوعیت استخراج رمزارز در چین -که بیش از ۵۰ درصد ظرفیت استخراج بیت کوین را میزبانی می‌کند- از تابستان امسال و الزام دستگاه‌های استخراج رمزارز به خروج از این کشور ایران را، به دلیل وجود برق یارانه‌ای با قیمت‌های ناچیز در مقایسه با قیمت‌های جهانی، در معرض تهدید کم سابقه ورود دستگاه‌های استخراج رمزارزها از مبادی غیررسمی قرار داده است که در صورت عدم حساسیت کلیه دستگاه‌های مسئول در کشور، به یک تهدید جدی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تبدیل خواهد شد.

یک فرضیه قابل توجه و دارای اهمیت سیاسی، اجتماعی و امنیتی نیز این است که جاذبیت مصرف برق برای تولید رمزارز سبب می‌شود برق به عوض تولید کالا و خدمات صرف تولید رمزارز شده و علاوه بر فشار بر صنعت برق و ایجاد بحران خاموشی، مسبب کاهش تولید سایر کالاها و خدمات ضروری نیز بشود. تحقق این فرضیه، ثبات سیاسی و اجتماعی را به شکل مضاعفی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سالانه حدود یک میلیون مشترک جدید به مشترکین برق کشور اضافه می‌شود و مقدار مصرف دستگاه‌های تولید رمزارز در کشور نیز حداقل معادل همین یک میلیون مشترک برآورد می‌شود و بنا بر برآوردها به تولیدی معادل ۲۰۱۸ مگاوات قدرت واقعی یا ۲۹۷۵ مگاوات ظرفیت اسمی نیاز دارد.

این میزان مصرف معادل مصرف برق همه مصارف سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل است.

میزان متوسط خاموشی در روزهای محدود ماه‌های گرم امسال قریب ۲۰۰۰ مگاوات بوده است که معادل مصرف برق برآوردی دستگاه‌های استخراج رمزارز است. چنانچه در سال جاری دستگاه‌های تولید رمزارز به عنوان مهمان ناخوانده مصرف برق حضور نداشتند علیرغم کمبود منابع آبی و با اقدامات موثری که با اجرای برنامه‌های پاسخگویی بار صورت گرفت (مطابق روش‌های معمول در دنیا) هیچگونه خاموشی عمومی متوجه مشترکین برق نمی‌شد.

این استمرار مصرف شدید برق، به‌ویژه در فصل زمستان که بطور طبیعی امکان تولید برقابی کاهش می‌یابد و همچنین تعدادی از واحدهای نیروگاه حرارتی برای تعمیرات سالیانه از مدار خارج می‌شوند، اثر منفی بزرگتری در تامین برق کشور خواهد شد.

مساله رمزارزها را باید فراتر از افزوده شدن یک مصرف‌کننده به دیگر مصرفکنندگان برق در نظر گرفت و باید اثرات همه جانبه آن بر بهم خوردن توازن تولید و مصرف برق؛ و اثار جانبی آن بار انگیزه‌های کنشگران اقتصادی و در نهایت اثر آن بر تولید سایر کالاها و خدمات را لحاظ کرد و در سطح مساله‌ای که می‌تواند به تهدیدی فزاینده برای ثبات صنعت برق، و ثبات اجتماعی و سیاسی تبدیل شود با آن مواجه شد.

پربیننده ترین پراید ۱۵۶میلیون شد/ قیمت ساینا، کوییک و تیبا + جدول مقایسه صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله / بازدهی خیره کننده دارا یکم و پالایش ثبت نام ایران خودرو (رانا پلاس / تحویل ۹۰روزه) ثبت نام ایران خودرو ( دنا پلاس توربو اتوماتیک ) ارزان ترین موبایل های سامسونگ +قیمت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رمزارز دستگاه های استخراج رمزارز تولید رمزارز مصرف برق بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۵۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت بیت‌کوین دوباره سقوط کرد / آخرین وضعیت بازار رمزارزها

به گزارش خبرآنلاین،هاوینگ یک اتفاق از پیش برنامه‌ریزی‌شده در پروتکل بیت کوین است که بعد از استخراج هر ۲۱۰ هزار بلاک یا تقریباً هر چهار سال یک بار اتفاق می‌افتد. بر اساس داده‌های کوین گلس، این مجموع شامل ۲۰۲.۳۵ میلیون دلار از موقعیت‌های خرید و ۷۳.۸۲ میلیون دلار از موقعیت‌های فروش است.

علاوه بر این، شاخص ترس و طمع بیت‌کوین کاهش یافته و از سطح طمع ۷۴ به ۶۵ تغییر کرده است.

این نوسانات اخیر با اصلاح گسترده‌تر بازار به دنبال ریزش‌های ژئوپلیتیکی آخر هفته گذشته مطابقت دارد، با این حال، خبر تایید صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین و اتریوم در هنگ کنگ، بازار را تقویت کرد و برای مدت کوتاهی بیت‌کوین را به بالای ۶۶هزار دلار رساند.

جالب اینجاست که نوسانات فعلی بیت‌کوین با رویداد هاوینگ پیش‌بینی شده در ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ همزمان شده است.

به نقل از کریپتو، پیچیدگی و نوسانات بازار کریپتو، آن را با نوسانات مکرر قیمت، به‌طور ذاتی غیرقابل پیش‌بینی می‌کند اما شکست بیت‌کوین در حفظ سطح حمایت ۶۳هزار و ۷۰۰ دلاری می‌تواند چشم‌انداز صعودی را باطل کند و به‌طور بالقوه منجر به کاهش قیمت بعدی شود.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۳ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۴.۷۸ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۴.۰۴ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۱۰ درصد افزایش روزانه را ثبت کرده است.

به نقل از ایسنا،حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۳.۶۳میلیارد دلار است که ۲.۹۳ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۹ میلیارد دلار است که ۷.۹۲ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۱۰۶.۲۱میلیارد دلار است که ۹۳.۴۷ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۱۰:۴۸ دقیقه به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین
قیمت: ۶۳ هزار و ۳۶۶.۴۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۴۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۰.۴۴ درصد کاهش

۲- اتریوم
قیمت: ۳۰۹۷.۱۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۵۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۵.۱۰ درصد کاهش

۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۷ درصد کاهش

۴- بایننس کوین
قیمت: ۵۵۰.۶۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۵۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۸۲ درصد کاهش

۵- سولانا
قیمت: ۱۳۷.۰۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۱.۷۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۲.۱۹ درصد کاهش

۶- یو اس دی کوین
قیمت: ۰.۹۹۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش

۷- ریپل
قیمت: ۰.۴۹۷۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۵۸ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۱۸.۸۸ درصد کاهش

۸- دوج کوین
قیمت: ۰.۱۵۷۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۵.۶۸ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۰.۱۱ درصد کاهش

۹ – تون کوین
قیمت: ۶.۳۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱۰.۵۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۷.۸۸ درصد کاهش

۱۰- کاردانو
قیمت: ۰.۴۶۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۱۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۲۲.۴۲ درصد کاهش

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895912

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • ۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه بامداد شنبه شارژ می‌شود
  • ۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت ماه بامداد شنبه شارژ می شود
  • ۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بامداد شنبه شارژ می‌شود
  • اقتصاد در ورطه خاموشی / هشدار برقی به اقتصاد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۹ فروردين
  • قیمت بیت‌کوین دوباره سقوط کرد / آخرین وضعیت بازار رمزارزها
  • بازار رمزارز‌ها / پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
  • آخرین وضعیت بازار شیرخشک در کشور
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید