Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از ساینس‌دیلی، "اطلس سلول انسان"(Human Cell Atlas)، بزرگترین اطلس مرجع تک‌سلولی در جهان است. این اطلس، مرجع میلیون‌ها سلول را در بافت‌ها، اندام‌ها و مراحل رشد را در بر می‌گیرد. این مرجع به پزشکان کمک می‌کند تا تاثیر بالا رفتن سن، محیط زیست و بیماری بر سلول را بفهمند و نهایتا بیماران را بهتر شناسایی و درمان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلس‌های مرجع هنوز با چالش‌هایی همراه هستند. مجموعه داده‌های تک‌سلولی ممکن است خطاهای اندازه‌گیری را شامل شوند. دسترسی جهان به منابع محاسباتی، محدود است و به اشتراک گذاشتن داده‌های خام نیز از نظر قانونی، محدودیت‌هایی دارد.

پژوهشگران "دانشگاه فنی مونیخ"(TUM) به سرپرستی "محمد لطف‌الهی"(Mohammad Lotfollahi)، دانشمند ایرانی، الگوریتم جدیدی موسوم به "scArches" ابداع کرده‌اند. بزرگترین مزیت الگوریتم scArches این است که به جای به اشتراک گذاشتن داده‌های خام با مراکز درمانی و پژوهشی، از انتقال یادگیری استفاده می‌کند تا پایگاه داده‌های جدید از ژنومیک تک‌سلولی را با منابع موجود مقایسه کند و بدین ترتیب، حریم شخصی و ناشناس ماندن نیز حفظ شود. این کار موجب می‌شود که تفسیر داده‌های جدید نیز به سادگی صورت بگیرد.

تصاویر جدید از تلاش دانشمندان ایرانی برای ساخت واکسن‌ کرونا

پژوهشگران از scArches برای بررسی کووید-۱۹ در چندین نمونه به دست آمده از ریه استفاده کردند. آنها سلول‌های بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را با استفاده از "ترانسکریپتومیکس تک‌سلولی"(single-cell transcriptomics)، با مرجع سالم مقایسه کردند. الگوریتم توانست سلول‌های بیمار را از مرجع جدا کند و کاربر را قادر سازد تا به مشخص کردن سلول‌های مورد نیاز برای درمان موارد خفیف و شدید کووید-۱۹ بپردازد. تغییرات بیولوژیکی میان بیماران، بر کیفیت روند نقشه‌برداری تاثیر نگذاشت.

"فابیان تیس"(Fabian Theis)، از پژوهشگران این پروژه گفت: چشم‌انداز ما این است که در آینده می‌توانیم از مرجع سلول به همان سادگی استفاده کنیم که در حال حاضر مرجع ژنوم را به کار می‌بریم. به عبارت دیگر، برای درست کردن کیک، معمولا دستور تهیه خودتان را امتحان نمی‌کنید؛ بلکه در عوض به جستجو در کتاب شیرینی‌پزی می‌پردازید. ما با scArches، این فرآیند جستجو را ساده می‌کنیم.

این پژوهش، در مجله "Nature Biotechnology" به چاپ رسید.

کد خبر 623783 برچسب‌ها کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کرونا کووید ۱۹ تک سلولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های عملی درمان چاقی از دیدگاه طب ایرانی و تغذیه نوین

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ناصر رضایی‌پور، متخصص طب سنتی گفت:این اقدامات تنها توسط پزشک متخصص طب ایرانی، و پس‌از اصلاح سبک زندگی، با توجه به شرایط اختصاصی هر بیمار، طراحی و اجرا می‌گردد. 

گام نخست: پاکسازی لوله گوارشی

در افرادی که می‌خواهند لاغر شوند، نخستین اقدام، پاکسازی لوله گوارشی و داشتن یک لوله گوارشی عاری از هرگونه مواد تخمیرشده، چسبندگی، میکروارگانیسم‌های مضر و... است. منظور از لوله گوارشی، همه طول آن از دهان، مری و معده تا روده باریک و بزرگ و مقعد، به‌علاوه اندام‌های متصل به آن یعنی کیسه صفرا و لوزالمعده است.

روش‌های پاکسازی لوله گوارش

برای پاکسازی لوله گوارشی،‌ از روش‌هایی استفاده‌می‌شود که ضمن حفظ رطوبت طبیعی سطح داخلی روده‌ها، سبب تخلیه کامل مواد زائد موجود شوند؛ چون ازبین‌رفتن این رطوبت، موجب زخم و دیگر مشکلات و بیماری‌های عفونی روده می‌شود. برای این کار، پزشک می‌تواند با تشخیص و ارزیابی شرایط بیمار، از ملین‌ها (مانند آش‌های ملیّن)، داروهای مسهل، داروهای قی‌آور، ضمادها و روغن‌ها و انواع ماساژ بهره‌بگیرد. از ملین‌ها برای پاکسازی نسبی روده‌ها، از مسهل‌ها برای دفع فضولات و اخلاط فاسد از عمق بدن، از روغن‌ها برای پاکسازی بخش‌های پایینی روده‌ها به‌ویژه کولون، از ماساژ، برای جداکردن اخلاط لزج از جدار روده‌ها،‌ و از داروهای قی‌آور برای پاکسازی معده استفاده‌می‌شود.


گام بعدی این پاکسازی اصلاح مزاج و تقویت عملکرد کبد است که با اصلاح وضعیت خواب، ورزش مناسب، پرهیز از حالات روحی نامناسب، و درصورت‌لزوم تجویز داروهای خاص از سوی پزشک انجام‌می‌شود. توجه به سلامت کبد و کارکرد درست آن، در درمان بسیاری از بیماری‌ها و ازجمله بیشتر انواع چاقی، بسیار مهم و حیاتی است

آیا برای لاغرشدن همه باید به یک روش عمل‌کنند؟

استعداد لاغرشدن در همه افراد هم‌سان نیست و پس از پاکسازی اولیه لوله گوارشی، افراد برپایه میزان کاهش‌وزن در همین مرحله، به سه گروه دارای استعداد کم، متوسط و زیاد تقسیم‌می‌شوند که با تشخیص پزشک درمان‌گر، برای رسیدن به وزن دلخواه، نیازمند رعایت رژیم غذایی، ورزش‌های طبی یا داروهای لاغری، یا ترکیبی از دو یا سه روش درمانی هستند.

گام دوم: تنظیم برنامه غذایی

اما کسانی که چاقی پیهی دارند، باید در برنامه غذایی خود، مصرف غذاهای بلغم‌زا را محدودکنند. زیرا بلغم در بدن ذخیره می‌شود تا در هنگام نبود غذای کافی یا دیررسیدن غذا، در اختیار اندام‌ها قرارگیرد. چون افراد چاق، معمولاً دست‌کم سه‌بار در روز غذا می‌خورند، فرصتی برای مصرف بلغم‌های ذخیره‌شده بدن‌شان فراهم‌نمی‌شود که موجب عدم کاهش وزن در این افراد می‌گردد.
برخی غذاهای سرد‌وتر (غلبه بلغم):

گوشت‌ها: گوشت ماهی
سبزیجات: خیار، کدو، چغندر، کاهو، اسفناج، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، قارچ، بامیه
آجیل و میوه‌جات: خیار، هندوانه، توت‌فرنگی، کیوی، مرکبات، هلو، شلیل، شفتالو، آلو، گیلاس
حبوبات: تخم خیار، تخم هندوانه، تخم کدو، تخم کاهو، تخم کاسنی، نشاسته
غلات: رشته آشی و رشته‌فرنگی، ماکارونی و لازانیا
لبنیات: دوغ، شیر، ماست، پنیر تازه، سرشیر
نوشیدنی‌ها و مزه‌دهنده‌ها: دوغ، لیموناد، شربت آلبالو، شربت عناب، ماءالشعیر

علاوه‌بر تأثیر کیفی غذاها بر مزاج بدن، میزان غذارسانی هر ماده غذایی (کثیر، قلیل یا متوسط‌الغذا بودن) نیز باید با توجه به نیاز بدن هر فرد در مواقع مختلف، از قبیل فصول سال و همچنین نوع فعالیت جسمانی و ورزشی و...، به‌طور شایسته و بایسته انتخاب‌شود تا فرد را در جریان کاهش‌وزن یاری‌رساند.

مورد مهم دیگری که باید هنگام انتخاب غذا رعایت‌شود، درنظرگرفتن وضعیت و حجم معده، عادات غذایی و علایق بیمار است. مثلاً کسی که عادت به پرخوری دارد، باید از غذاهای حجیم با میزان غذارسانی کم یا متوسط استفاده‌کند؛ درحالی‌که فردی که عادت به کم‌خوری دارد، باید غذاهای کم‌حجم با خاصیت غذارسانی کم یا متوسط را در برنامه خود بگنجاند.

گام سوم: ورزش طبی

ورزش عبارت است از حرکات جسمانی منظم و تکرارشونده که سبب ایجاد حرارت در بدن شده، موجب افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس شود و تعریق ملایمی ایجاد کند. با این تعریف، روشن می‌شود که فعالیت‌های روزمره شغلی و ازجمله کارهای منزل در بانوان خانه‌دار، ورزش طبی محسوب‌نمی‌شود. باید توجه‌داشت که در برخی موارد، نمی‌توان ورزش را از ابتدای درمان آغازکرد، به‌ویژه اگر بیمار دچار چاقی مفرط و ضعف باشد. در این هنگام، ورزش سبب ایجاد عوارض می‌شود و باید تا سبک‌ترشدن بیمار و قوت‌گرفتن نبض او به تأخیر بیافتد. البته تاب‌بازی به عنوان ورزش عامِ محلّل (تحلیل‌برنده رطوبات) و بدون‌عارضه، توصیه‌می‌شود.

انتخاب ورزش مناسب

در طب ایرانی، ورزش از نظر شدت و قوت حرکات ورزشی، سرعت حرکات، و مدت‌زمان انجام آنها، به ۲۷ نوع تقسیم‌می‌شود که هریک، اثرات متفاوتی در بدن و اعضای مختلف، به‌ویژه از لحاظ ایجاد حرارت و تحلیل مواد زائد دارد. در درمان چاقی که هدف، تحلیل رطوبت‌ها و دفع مواد زائد با ایجاد حرارت معتدل است، لازم است برنامه‌های ورزشی با شدت و سرعت متوسط اما درازمدت، متناسب با تحمل بیمار، طراحی گردد. ورزش نباید باعث تنگی نفس، تپش قلب غیرطبیعی، درد قلبی و ضعف گردد. احساس نشاط در پایان فعالیت ورزشی، از نشانه‌های یک ورزش متناسب با شرایط فرد است.

ورزش‌های ویژه افراد چاق

بسیاری از افراد چاق، به سبب تنبلی که پیامد چاقی است، از رفتن به ورزشگاه‌ها و بوستان‌ها خودداری‌می‌کنند. بدین‌سبب، در اینجا چند حرکت ورزشی بسیارساده و بی‌نیاز از وسایل ورزشی گران‌بها، که در هر مکان و زمانی قابل‌اجرا هستند، معرفی‌می‌شود.

همچنین با توجه به شیوع بالای چاقی موضعی (چاقی باسن و شکم و در خانم‌ها بزرگی پستان‌ها) که موجب آسیب به زیبایی اندام‌ها و کاهش اعتمادبه‌نفس افراد می‌شود، ورزش‌های خاص هم معرفی‌خواهندشد.

حرکات ورزشی عام

هدف از انجام این حرکات ورزشی، کاهش حجم همه اندام‌های بدن است. این حرکات ورزشی، گاهی به کاهش حجم و گاه به کاهش وزن منجر می‌شوند.

نکته: کسانی که عادت به ورزش ندارند، باید تمرینات را در مدت‌زمان کمتر و تعداد کمتر آغازکنند و کم‌کم که در بدن خود استعداد بیشتری یافتند، به زمان و تعداد دفعات این حرکات بیافزایند تا بتوانند برای مدت‌ها، آنها را انجام دهند و از فوایدشان بهره‌ببرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرایط بهتر موجودی کیت‌های آزمایشگاهی در کشور/مرجع سلامت حامی تولید داخل
  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • این میوه از صدتا کدئین بهتر است
  • نتیجه تلاش جامعه آزمایشگاهی تحقق خطوط درمان و شفای بیماران است
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • اثربخشی بهتر از کدئین با این میوه فصل
  • درمان با سلول‌های بنیادی برای آسیب نخاعی با نتایج مثبت فاز اول
  • درمان بیماران مبتلا به MS ساده‌تر می‌شود
  • گام‌های عملی درمان چاقی از دیدگاه طب ایرانی و تغذیه نوین
  • (ویدیو) حاج آقا دانشمند: دوست دارم کنسرت بروم اما می‌ترسم