Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-23@18:13:14 GMT

بی وفایی آمریکا به سگ های وفادار خود در افغانستان

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۷۳۸۵۱

بی وفایی آمریکا به سگ های وفادار خود در افغانستان

به گزارش جماران به نقل از نووستی، نظامیان آمریکایی جواب وفاداری سگ های خود در افغانستان را نداده با ترک آنها در این کشور به آنها بی وفایی کردند.

سازمان همیاری حیوانات در آمریکا اقدام دولت آمریکا برای منتقل نکردن سگ های خدمت در ارتش در جریان عملیات تخلیه از افغانستان را محکوم کرد.

«روبن گانزرت» رئیس این سازمان گفت: از انتشار اخباری مبنی بر این که دولت آمریکا کابل را در حالی ترک می کند که سگ های خدمت شجاع که در ارتش آمریکا فعالیت کردند را به جای گذاشته است، شوک زده شدم زیرا این سگ ها منتظر شکنجه و مرگ به دست دشمنان مان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که آخرین گروه آمریکایی‌ها، افغانستان را ترک کرده‌اند و پس از ۲۰ سال طولانی‌ترین جنگ در تاریخ ایالات متحده آمریکا با پرواز آخرین هواپیما به پایان رسید.

بنا به اعلام پنتاگون، سفیر آمریکا در افغانستان و یک ژنرال آمریکایی آخرین افرادی بودند که دوشنبه‌ شب خاک افغانستان را ترک کردند. مقامات وزارت دفاع آمریکا می‌گویند که موفق به تخلیه همه افرادی که مایل به خارج کردن آنها از خاک افغانستان بودند نشدند.

ژنرال کنت مک‌کنزی، رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در یک نشست خبری گفت: «آخرین هواپیمای سی-۱۷ در ۳۰ اوت در ساعت ۱۹:۲۹ به وقت گرینویچ از فرودگاه کابل بلند شد.»

وی گفت بیش از شش هزار شهروند آمریکا در جریان عملیات تخلیه اتباع این کشور به خارج از افغانستان منتقل شدند. فرمانده سنتکام گفت: «هرچند عملیات تخلیه نظامی به پایان رسیده است اما ماموریت دیپلماتیک برای اطمینان یافتن از اینکه تعداد بیشتری از اتباع آمریکایی و افغان‌های واجد شرایط خواهند توانست از افغانستان خارج شوند ادامه می‌یابد.»

آمریکا و متحدانش طی ۱۸ روز گذشته بیش از ۱۲۳ هزار غیرنظامی را از افغانستان خارج کردند.

در شامگاه دوشنبه پس از تایید خروج ارتش آمریکا، صدای تیراندازی در کابل شنیده شد. خبرنگاران خبرگزاری فرانسه اعلام کردند در شهر صدای تیراندازی را از ایست بازرسی‌های مختلف طالبان شنیده‌اند که خوشحالی آن‌ها را از خروج نیروهای آمریکایی نشان می‌داد.

گروه طالبان که از دو هفته پیش در افغانستان به قدرت رسیده است به دنبال خروج آخرین نظامیان آمریکا از «استقلال کامل» افغانستان سخن گفت. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اولین ساعت‌های روز سه‌شنبه گفت: «سربازان آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کردند و کشور ما استقلال کامل خود را به دست آورد.»

آخرین گروه از نظامیان آمریکا در حالی از افغانستانِ تحت کنترل طالبان خارج شدند که ۲۰ سال پیش پس از حملات ۱۱ سپتامبر حکومت این گروه را سرنگون کرده بودند.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه در مورد تصمیمش برای عدم تمدید حضور نظامیان این کشور در افغانستان با مردم ایالات متحده سخن خواهد گفت.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه ساعاتی پس از خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان گفت که ایالات متحده اگر طالبان به تعهدات خود پایبند باشند، «با آنها همکاری خواهد کرد».

 بلینکن با تأکید بر اینکه مسئولان جدید افغانستان برای تقاضای مشروعیت و حمایت جامعه بین‌المللی باید «استحقاق» داشته باشند، گفت: «هر گامی که ما برمی‌داریم نه بر اساس آنچه دولت طالبان می‌گوید، بلکه بر اساس آنچه که این گروه برای انجام تعهدات خود انجام می‌دهد، انجام می‌شود.»

وی افزود: «طالبان مشروعیت و حمایت بین‌المللی می‌خواهند. پیام ما این است که برای کسب مشروعیت و حمایت، باید شایستگی آن حاصل شود.»

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به «جوّ امنیتی نامشخص و شرایط سیاسی» در افغانستان اعلام کرد که ایالات متحده فعلا حضور دیپلماتیک خود در کابل را متوقف و فعالیت‌های سفارتش را به دوحه قطر منتقل کرده است.

به گفته آنتونی بلینکن، نمایندگی دیپلماتیک جدید آمریکا در قطر را «یک تیم جدید» به رهبری ایان مک کاری، دیپلمات شماره دو سفارت پیشین آمریکا در کابل رهبری خواهد کرد.

رئیس دستگاه سیاست خارجی آمریکا گفت: «ما از این پست در دوحه برای انجام دیپلماسی خود در رابطه با افغانستان استفاده خواهیم کرد» و توضیح داد که این فعالیت‌ها به ویژه شامل کمک به آمریکایی‌های باقی مانده در افغانستان، کمک‌های بشردوستانه به این کشور و نیز گفتگو با طالبان خواهد بود.

او با یادآوری این که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ آمریکایی هنوز در افغانستان هستند، همچنین تأکید کرد که واشنگتن با این حال به «کمک» خود به اتباع آمریکایی که می‌خواهند پس از پایان خروج نیروها از افغانستان خارج شوند، ادامه می‌دهد.

از زمان راه‌اندازی مسیر پروازی برای انتقال افراد از کابل در روز ۱۴ اوت تا کنون حدود ۶ هزار نفر به خارج از افغانستان منتقل شده‌اند.

درتحولی دیگر، ده ها ژنرال بازنشسته آمریکایی خواستار استعفای فوری لوید آستین شدند.

نزدیک به ۹۰ ژنرال بازنشسته آمریکایی با امضای نامه‌ای خواستار استعفای فوری لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به دلیل نقش‌آفرینی در خروج فاجعه‌بار آمریکا از افغانستان شده‌اند.

در این نامه آمده است: «عقب‌نشینی عجولانه باعث شده طبق برآوردهای اولیه نزدیک به ۱۵۰۰۰ آمریکایی و ۲۵۰۰۰ افغانستانی همکار با نیروهای آمریکایی در مناطق خطرناکی که کنترل آن دست دشمن بی‌رحم ما است سرگردان شوند.

استعفای میلی و آستین، تنها اقدام مناسب برای ابراز پشیمانی از عملیات عجولانه و خطرناک خروج از افغانستان بوده است. وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در کسوت مشاوران رئیس‌جمهور، بایستی با شدیدترین لحن توصیه می‌کردند این خروج خطرناک انجام نشود. اگر آنها از تمامی اختیاراتشان برای متوقف کردن این خروج عجولانه استفاده نکرده‌اند بایستی استعفا کنند.

 چنانچه آنها تمام توانشان را برای متقاعد کردن رئیس‌جمهور جهت جلوگیری از خروج عجولانه از آن کشور به کار گرفته‌اند، اما موفق به جلوگیری از این اقدام نشده‌اند باز هم باید به نشانه اعتراض استعفا می‌کردند.

از دست رفتن میلیاردها دلار تجهیزات نظامی پیشرفته و افتادن آنها به دستان دشمنانمان فاجعه‌بار است. لطمه‌ای که به اعتبار ایالات متحده وارد شده قابل توصیف نیست. ما از حالا تا سالیان سال بعدتر در هر توافق یا عملیات چندملیتی شریکی غیرقابل اتکا دیده خواهیم شد. اعتماد به ایالات متحده لطمه‌ای جبران‌ناپذیر خورده است.

مضاف بر این، دشمنان ما حالا به دلیل ضعفی که در افغانستان نشان داده شده برای اقدام علیه آمریکا جسور شده‌اند. در این میان ابتدا چین و بعد از آن روسیه، پاکستان، ایران، کره شمالی و دیگران بیشترین نفع را می‌برند.

بنا به این دلایل ما از وزیر دفاع آمریکا، آستین و رئیس ستاد مشترک ارتش، ژنرال میلی می‌خواهیم از سمت‌هایشان استعفا کنند. یک اصل بنیادین در ارتش، مسئول و پاسخگو کردن افراد بابت اقداماتی که انجام داده و آنچه انجام نداده‌اند است. باید در همه سطوح برای این افتضاح غم‌انگیز و اجتناب‌پذیر مسئولیت‌پذیری وجود داشته باشد».

شایان ذکر است که آمریکا سال ۲۰۰۱ در قالب مأموریتی به نام «آزادی ماندگار» وارد افغانستان شد. بایدن در یکی از سخنرانی‌های خود مدعی شد که مأموریت آمریکا در افغانستان هیچ‌گاه برقراری دموکراسی یا آزادی در این کشور نبوده است.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 تحولات افغانستان خروج آمریکا از افغانستان سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 ایالات متحده ارتش آمریکا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدودف خطاب به آمریکایی‌ها: حرامزاده‌ها فقط جنگ را طولانی می‌کنید

مدودف گفت، کمک نظامی به اوکراین که توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد، ارتش روسیه را متوقف نمی‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از راشاتودی، مجلس نمایندگان آمریکا پس از چند ماه تاخیر و درگیری سیاسی بالاخره بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین را تصویب کرد.

دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه و معاون رئیس شورای امنیت این کشور استدلال کرد: رای حرامزاده‌های سرخوش آمریکایی فقط جنگ را طولانی می‌کند و تعداد قربانیان این جنگ را افزایش می‌دهد.

وی در کانال تلگرامی خود با بیان اینکه آمریکا «یک امپراتوری منفور شیطانی قرن ۲۱» است، ادامه داد: مشخص است که ما با وجود دلار‌های خونینی که در گلوی صنعت دفاعی سیری ناپذیر آمریکا ریخته شده، پیروز می‌شویم. قدرت و حقیقت طرف ماست.

مجلس نمایندگان آمریکا تا پیش از این از لایحه کمک به اوکراین حمایت نمی‌کرد و تمرکزش را روی فشار بر کاخ سفید برای مقابله با موج عظیمی از مهاجران در مرز با مکزیک گذاشته بود. برخی از قانونگذاران جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را به فقدان داشتن یک استراتژی مشخص برای پایان دادن به درگیری اوکراین و روسیه متهم کرده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هشدار داد بود که اگر کنگره آمریکا کمک مازاد به کی‌یف را تصویب نکند، اوکراین شکست می‌خورد.

در پی انتقاد‌هایی از سوی کی‌یف و متحدان غربی واشنگتن در اروپا، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تصمیم گرفت تا این لایحه کمک را به رای بگذارد.

دیگر خبرها

  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • بشار اسد : گاهی دیدارهایی با آمریکایی ها داریم
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف قرار گرفت
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف گرفته شد
  • زلنسکی : اوکراین افغانستان دوم نخواهد شد
  • مدودف خطاب به آمریکایی‌ها: حرامزاده‌ها فقط جنگ را طولانی می‌کنید
  • خروج نیرو‌های آمریکا از نیجر، پیروزی استراتژیک روسیه