Web Analytics Made Easy - Statcounter

پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی از آن پروژه‌هایی است که بارها و بارها بهره برداری از ردیف های پالایشی آن با تأخیر مواجه شده و آخرین وعده زنگنه برای بهره برداری از آن در دولت دوازدهم نیز محقق نشد و بهره برداری از این پروژه به دولت سیزدهم موکول شد.

به گزارش قدس آنلاین، طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با هدف تولید گاز طبیعی به‌میزان دو میلیارد فوت‌مکعب استاندارد (برابر با ۵۶ میلیون مترمکعب) آغاز شد و به‌منظور تحقق این هدف، ساخت و نصب ۴ سکوی دریایی هر یک به‌ظرفیت تولید ۵۰۰میلیون فوت‌مکعب (حدود ۱۴ میلیون مترمکعب) در روز در برنامه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای سال ۹۵ دو سکوی ۱۴C و ۱۴D که در یارد بندرعباس مراحل نهایی تکمیل و آماده‌سازی را می‌گذراندند، به پروژه فاز ۱۷ و ۱۸ اختصاص یافتند. به‌دلیل آماده شدن بخش دریایی فازهای ۱۷ و ۱۸ برای نصب سکو از یک طرف و آماده نبودن سکوهای ۱۷B و ۱۸B در یارد شرکت صدرا در آن زمان، وزارت نفت تصمیم گرفت تا با اعمال تغییراتی در سکوهای ۱۴C و ۱۴D آنها را با مشخصات سکوهای ۱۷B و ۱۸B راهی خلیج فارس کند.

یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این فاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، همین اولویت‌بندی و تغییر در برنامه‌ها بود.

بالاخره دو سکوی دریایی فاز ۱۴ در سال ۹۷ (یکی در اردیبهشت ماه و دیگری در آبان ماه) وارد مدار بهره‌برداری شد و تولید روزانه یک‌میلیارد فوت‌مکعب گاز ترش از مخزن پارس جنوبی در این پروژه محقق شد.

سومین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز در تیرماه سال ۹۸ در محل خود نصب شد اما تولیدی شدن این سکو تا دی ماه این سال به طور انجامید. چهارمین و آخرین سکوی این فاز از میدان مشترک پارس جنوبی نیز که در میانه بهمن ماه سال ۹۸ در محل پروژه نصب شده بود، در آخرین روز سال ۹۸، به بهره برداری رسید.

یکی از مسائل مربوط به فاز ۱۴ پارس جنوبی تأخیر در احداث پالایشگاه این فاز است. مهرماه سال ۹۹ بیژن زنگنه، وزیر سابق نفت در این خصوص در صحن علنی مجلس، از عملیاتی شدن نخستین ردیف پالایشی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در اواخر سال ۹۹ خبر داد و گفت: سه ردیف دیگر این پالایشگاه نیز اوایل سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد. این وعده وزیر سابق نفت با اتمام دولت دوازدهم نیز محقق نشد.

روز گذشته جواد اوجی، وزیر جدید نفت در بازدید از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: دوستان قول دادند نخستین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی زمستان امسال به بهره‌برداری برسد و به کمک شبکه گازی کشور بیاید.

پالایشگلاه فاز ۱۴ پارس جنوبی که در مهرماه سال ۹۹ به پیشرفت ۸۴ درصدی رسیده بود، اکنون به ۹۰ درصد پیشرفت در اجرا رسیده و طبق وعده مدیران پروژه به وزیر نفت، قرار است در زمستان امسال یک ردیف پالایشی با ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز به مدار بهره برداری وارد شود و به نظر می‌رسد بهره برداری از سه واحد دیگر به اوایل سال ۱۴۰۱ موکول خواهد شد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پالایشگاه پارس جنوبی زنگنه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی بهره برداری فوت مکعب ماه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۰۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از المان شهید گمنام علوم پزشکی مشهد؛ بزودی

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تخصیص اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی به پروژه المان شهید گمنام دانشکده پزشکی و بهره‌برداری مرحله نخست این پروژه تا پایان بهار سال جاری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، علیرضا مسلم ضمن اشاره به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: پیروی دغدغه اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی و جامعه فرهیخته دانشجویان و نظر به اینکه قرآن شریف، شهدا را زنده یاد کرده و این مقام بالایی بوده که قرآن نیز به آن اشاره داشته است، مزار شهدای گمنام باید به محور فرهنگی هر شهر تبدیل شود.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فرایند طراحی این المان از یک سال نیم پیش شروع شده است، افزود: در طراحی این المان  از نمادهای اسلامی و شاخصه‌های معماری مشهد استفاده شده و همچنین از  گنبد و گلدسته حرم مطهر رضوی ایده و الهام  گرفته شده است.

مسلم افزود: پروژه المان شهید گمنام در مساحت 100 مترمربع به ارتفاع 12 تا 16 متر به صورت پلکانی طراحی شد. همچنین فضاهای باز، نیمه باز و بسته برای استفاده هر چه بهتر دانشجویان و اساتید از این محل در نظر گرفته شده است.

معاون توسعه مدیریت،  منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر گودبرداری فونداسیون و حفاری محل انجام شده است، گفت: پروسه انتخاب پیمان کار در حال انجام است و پس از آن به اجرای مرحله یک اقدام خواهد شد. 

مسلم ضمن اشاره به مرحله دوم و مرحله نازک کاری پروژه تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز برای مرحله دوم این پروژه حدود 5 میلیارد ریال برآورد شده است که در فصل تابستان تامین خواهد شد .

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی گفت: پروژه فرهنگی المان شهید گمنام با توجه به ماهیتی که دارد، مشارکت تمام حوزه‌های دانشگاهی را می‌طلبد و می‌توان از تمام ظرفیت‌های موجود در این خصوص بهره برد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • اوجی: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • پروژه خط ۱۴ اینچ تبریز _ ارومیه در آستانه بهره‌برداری
  • پلاتوی بوستان خانواده مرداد ماه به بهره برداری می رسد
  • خط لوله فرآورده تبریز - خوی - ارومیه به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره‌برداری از ۶ پروژه خیران سلامت در خراسان شمالی تا شهریور
  • بهره برداری از فاز اول پایانه شرق تا پایان خرداد ۱۴۰۳
  • بهره‌برداری از المان شهید گمنام علوم پزشکی مشهد؛ بزودی
  • برنامه عملیاتی شرکت مترو تهران برای خط ۷ در سال جاری
  • بهره‌مندی ۵ کاروان حج تمتع استان سمنان از مدیران جوان
  • ◄ بررسی اهم اقدامات شرکت مترو تهران در خط 6 برای سال جاری