Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، پورملایی، مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد گفت: یکی از راه‌های حفاظت و حراست زیستگاه‌های حیات وحش جلب مشارکت‌های مردمی و جبران کاستی‌های موجود در زمینه حفاظت فیزیکی از طریق قرق و قرقبانی است.

او افزود: با وجود زیرساخت‌های قانونی و ظرفیت‌های قانونی در حوزه مدیریت زیستگاه‌های آزاد از طریق ایجاد قرق‌های اختصاصی و همینطور بنا بر اصل۴۴ قانون اساسی مبنی برکاهش تصدی گری دولت و بومی سازی وظایف برای اولین بار شورای عالی حفاظت محیط زیست در سال۱۳۹۵ نسبت به صدور پروانه سه قرق اختصاصی در استان یزد اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول در ادامه اظهار داشت: کارشناسان محیط زیست استان یزد در طول هر ماه با توجه به برنامه ریزی‌های که دارند چندین بار وارد قرق‌ها می‌شوند و نسبت به کنترل زیستگاه‌های حساس، پاسگاها، منابع آبی و آبشخور‌ها اقدام می‌کنند و برای حل مسائل قرق‌ها اقدام می‌کنند.

مدیر کل محیط زیست استان یزد با بیان اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد که عملکرد قرق‌ها در حفاظت از عرصه‌های آزاد خوب بوده است، عنوان کرد: به نظر می‌رسد با گذشت زمان منطقی که از فعالیت این قرق‌ها داریم، یک بررسی دقیق منطقی و کارشناسی بر عملکرد این قرق‌ها در دستور کار قرار بگیرد و در صورت مثبت بودن، نتایج این ارزیابی بتوانیم تمدید این فعالیت‌ها را داشته باشیم و همینطور خیلی از جوامع محلی که به صورت داوطلبانه فعالیت خودشان را آغاز کرده اند بتوانیم آن‌ها را هم مدیریت کنیم.

او تصریح کرد: با توجه به استقبال علاقه‌مندان به طبیعت از فرصت واگذاری قرق‌ها به بخش خصوصی به عنوان فرصتی برای احیای زیستگاه‌ها و جمعیت‌های حیات وحش بهره، از پنج قرق مصوب در شورایعالی حفاظت محیط زیست، سه قرق اختصاصی به نام‌های علی آباد چهل گزی، دربید و روباز در یزد ایجاد شدند و این سه قرق مجموعاً ۱۳۲۸۹۷ هکتار مساحت دارند و ۸/۱ درصد از خاک استان یزد را پوشش می‌دهند.

انتهای پیام/و

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست مشارکت مردمی زیستگاه ها محیط زیست استان یزد قرق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۴۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند

داود میرشکار مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است که باعث شده این اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان در پارک ملی کرخه متولد شوند.

او ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میر شکار ادامه داد: بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ باعث تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد این اداره کل با بر نامه‌های پایشی و رصد شبانه روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرده و برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: هدف این اداره کل علاوه بر تکثیر در محیط‌های کنترلی، تکثیر بصورت آزاد در محیط‌های طبیعی بوده و به همین منظور در سایت تکثیر از ۵ رأس در سال ۱۳۹۸به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسید است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه می‌باشد وی پیشبنی کرد که در سال جاری ۳ تا ۴ گوساله به این جمعیت اضافه شود.

گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطقی هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شد. جزیره اشک ارومیه، دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟