Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@20:36:32 GMT

۶ عامل مهم برای افزایش قد فرزندان کدامند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۹۶۴۷

۶ عامل مهم برای افزایش قد فرزندان کدامند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  باشگاه خبرنگاران،اگرچه ژنتیک کنترل کننده‌ترین عامل در قد است، اما روش‌هایی وجود دارد که می‌توان برای افزایش قد کودک از آن استفاده کرد.

۱. رژیم‌ غذایی سالم داشته باشید

به گزارش العالم، قد کودکانی که رژیم غذایی سالم ندارند معمولاً در مقایسه با کودکانی که از رژیم غذایی سالم استفاده می‌کنندT کوتاهتر است زیرا مواد مغذی اصلی در رژیم غذایی کودک باید از میوه‌ها و سبزیجات گرفته تا کلسیم و پروتئین در دسترس باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشت، مرغ و غذا‌های دریایی، تخم مرغ، حبوبات، آجیل، ماست، شیر، کلم بروکلی، سویا، پرتقال، ساردین و ماهی آزاد از این قبیل غذاهاست.

۲. داشتن خواب کافی

هورمون رشد در هنگام خواب ترشح می‌شود، بنابراین داشتن خواب کافی، علاوه بر خواب عمیق، برای رشد و افزایش قد به طور طبیعی ضروری است؛ در خطوط زیر خلاصه ساعات طبیعی خواب برای کودک بر اساس سن ارائه شده است:

نوزادان تازه متولد شده - ۳ ماهگی: ۱۴-۱۷ ساعت

۳-۱۱ ماهگی: ۱۲-۱۷ ساعت

۱ - ۲ سالگی: ۱۱ - ۱۴ ساعت

۳ - ۵ سالگی: ۱۰ - ۱۳ ساعت

۶ - ۱۳ سالگی: ۹ - ۱۱ ساعت

۳. انجام ورزش

ورزش به ساخت استخوان‌های قوی‌تر و متراکم‌تر کمک می‌کند، بنابراین راهی بهتر برای افزایش قد فرزند شما به شیوه‌ای سالم را تضمین می‌کند.

۴. مکمل‌های غذایی مصرف کنید

گاهی مکمل‌های غذایی به افزایش قد کودک کمک می‌کند، اما این تحت شرایط خاصی قرار می‌گیرد، مانند کمبود هورمون رشد در کودکان که باید تحت نظر پزشک انجام شود. مکمل‌های غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D نیز ممکن است تجویز شوند اما همچنین باید تحت نظر پزشک باشد.

۵. تمرینات کششی

تمرینات کششی قد کودک را افزایش می‌دهد و با تمرینات متعددی نشان داده می‌شود؛ در حالی که تمرین را برای هر دو پا تکرار می‌کنید، در تلاش برای لمس انگشتان پا، تنه را تکیه دهید.

۶. آویزان شدن

اعتقاد بر این است که آویزان شدن روی لوله‌ها به تقویت و افزایش طول ستون فقرات کمک می‌کند. بسیاری از مردم در طول چند دهه از این روش استفاده کرده اند.

چه عواملی بر قد کودک تأثیر می‌گذارد؟

کودک در ۹ ماه اول از زمان تولد تا حد ممکن رشد می‌کند و پس از آن رشد شروع به کند شدن می‌کند و مهمترین عواملی که بر افزایش قد کودک تأثیر می‌گذارد، شامل موارد زیر است:

مواد ژنتیکی: مواد ژنتیکی عامل اصلی افزایش قد کودک است؛ تحقیقات نشان می‌دهد بیش از ۷۰۰ ژن موجود در مواد ژنتیکی بر افزایش قد تأثیر می‌گذارند.

هورمون‌ها: برخی هورمون‌ها بر قد تأثیر می‌گذارند، مانند هورمون رشد، هورمون‌های تیروئید و هورمون‌های جنسی (ستوسترون و استروژن).

جنسیت: قد پسر‌ها در مقایسه با دختر‌ها بیشتر افزایش می‌یابد اما، افزایش قد پسران در مقایسه با دختران برای مدت زمان بیشتری طول می‌کشد.

آیا بزرگسالان می‌توانند قد خود را افزایش دهند؟

پاسخ منفی است، پس از رسیدن یک فرد بزرگسال به سن ۱۸ سالگی، استخوان‌های او جوش می‌خورند و رشد آن متوقف می‌شود، اما می‌تواند شکل نشستن و ایستادن خود را طوری تنظیم کند که فقط قد بلندتر به نظر برسد.

پربیننده ترین ۵ اقدام ساده برای خواب راحت علائم خطرناک سرگیجه ۱۲ فایده شگفت‌انگیز پیاده روی ! صدور کارت دیجیتال واکسن کرونا برای تردد در شهر زنانی که دچار حمله قلبی می شوند از یک ماه قبل این علائم را حس می کنند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: افزایش قد افزایش قد کودک هورمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۹۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده

طی این سالها، "سرکوب دستمزدها" باعث عقب‌مانندگی شدید میزان حقوق کارگران از تورم اعلامی سالیانه شده و تکرار هر ساله این عقب‌مانندگی دستمزدهای کارگری، سخت‌تر شدن وضعیت معیشتی کارگران در هر سال و ده‌ها مفسده و لطمه در بخش‌های مختلف را به همراه داشته است - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ هر ساله با رسیدن به ماه‌های پایانی سال به‌ویژه در اسفند ماه، منازعات بر سر تعیین میزان افزایش دستمزد کارگران و تعیین عدد سبد معیشت کارگران بالا می‌گیرد.

متاسفانه طی چند دهه اخیر شاهد رویه‌ای ناصواب بوده‌ایم که در منازعات جامعه کارگری با کارفرمایان بر سر تعیین میزان افزایش سالیانه حقوق کارگران، نهایت اعمال فشارهای چندجانبه به جامعه کارگری وارد می‌شده که بر خلاف نص صریح "قانون کار"، حداقل درصد افزایش حقوق کارگری اعمال شود.

هر ساله در حالی شاهد فشارها و لابی‌ها جامعه کارفرمایی با همراهی برخی مسولان دولتی برای ممانعت از افزایش معقول و قانونی حقوق کارگران بوده‌ایم که نص صریح قانون کار تصریح به "افزایش سالیانه حقوق کارگران متناسب با میزان رشد تورم اعلامی" دارد.

همین رویه غلط باعث شده در حال حاضر شاهد سطح بسیار نازل و حقوق سرکوب شده کارگران در صنوف مختلف باشیم به‌گونه‌ای که امروز  در بسیاری از مشاغل تخصصی کارگری، رغبت برای اشتغال به کار در قالب بیمه کارگری در آن مشاغل به حداقل رسیده چرا که مزدهای پرداختی، به هیچ وجه کفاف تامین حداقل سبد معیشت کارگران را نمی‌دهد و بسیاری از افراد متخصص جویای کار با وجود داشتن پیشنهادهای مختلف کاری در قالب قرارداد بیمه‌ای، ترجیح می‌هند به‌صورت غیربیمه‌ای در مشاغل کاذب و فعالیت‌های دلالی و غیرکارگری، امورات زندگی خود را بگذرانند.

به عبارتی دیگر، طی این سالها، "سرکوب دستمزدها" باعث عقب‌مانندگی شدید میزان حقوق کارگران از تورم اعلامی سالیانه شده و تکرار هر ساله این عقب‌مانندگی دستمزدهای کارگری، سخت‌تر شدن وضعیت معیشتی کارگران در هر سال و البته وخالت وضعیت تولید و لنگ شدن چرخ بسیاری از کارگاه‌ها را رقم زده است.

اما امروز سؤال بسیاری کارگران این است که چرا هر ساله آنها باید شاهد همراهی پیدا و پنهان دولت و در راس آن وزارت کار با بخش کارفرمایی برای ممانعت از افزایش دستمزدهای کارگری به میزانی که قانون کار بر آن تصریح دارد، باشند؟!

پیشنهاد عجیب افزایش 22درصدی دستمزد کارگران برای 1403 از سوی وزیر کار

و سؤال مهم دیگر اینکه آیا واقعاً سرکوب حقوق‌های کارگری به نفع بخش‌های تولیدی کشور است و آیا در دراز مدت، این سرکوب حقوق‌های کارگری، خود  نمی‌تواند منجر به لطمه به تولید به واسطه ناتوانی بسیاری از واحدهای تولیدی تخصصی از جذب نیروی انسانی متخصص مورد نیاز شود؟

درباره این سؤال اخیر، ذکر این نکته مهم ضروریست که طی سالیان اخیر، سرکوب دستمزدهای کارگری باعث شده که میزان دریافتی نیروهای بیمه‌ای کارگری تامین اجتماعی در مقایسه با بسیاری از مشاغل آزاد غیربیمه‌ای، شاهد یک اختلاف فاحش معنادار باشد؛ به طور مثال امسال حداقل دریافتی بخش‌های کارگری حدود 10 میلیون تومان تعیین شده اما یک نیروی شاغل در بسیاری از بخش‌های آزاد تخصصی حداقلی درآمدی را که می‌توان برای آن برآورد کرد، عددی بیش از 50 میلیون تومان است!

آیا چنین وضعیت پرداختی ناچیزی در بخش‌های کارگری، نمی‌تواند عامل بسیار بزرگی برای سرخوردگی شدید نیروهای کارگری و به تبع آن خانواده و فرزندان این کارگران مظلوم و زحمت‌کش باشد؟!

و آیا آن دسته از مشاغل کارگری که نیروهای مشغول به کار در آنها، دارای تحصیلات عالیه دانشگاهی هستند اما با این حال، سرجمع حقوق دریافتی آنها به سختی به عدد 20 یا 25 میلون تومان می‌رسد، این مسئله، عامل بزرگی برای سلب انگیزه از ادامه تحصیل و کسب مدارج عالیه دانشگاهی در فرزندان این دسته از کارگران نمی‌شود؟! چرا که فرزندان این دسته از کارگران هر روز از نزدیدک وضعیت بغرنج و سخت اقتصادی پدران تحصیل کرده خود را به دلیل سرکوب دستمزها با گوشت و پوست لمس می‌کنند و درازمدت، دسته و پنجه نرم کردن این فرزندان با وضعیت بد معیشتی و اقتصادی در خانه پدری باعث ایجاد این ذهنیت خطرناک در آنها می‌شود که "ادامه تحصیل و کسب مدارج بالای دانشگاهی و اشتغال در قالب یک کار تخصصی در قالب بیمه کارگری در کشورمان نتیجه و عایدی جز وضعیت اقتصادی و دستمزدی بد شبیه پدران ما را در پی نخواهد داشت لذا در پی تحصیلات دانشگاهی بودن برای استخدام در یک شغل تخصصی با پایه بیمه کارگر، بیهوده است!"

شاید بتوان به عنوان سندی روشن برای اثبات این خطر یعنی "سلب انگیزه از ادامه تحصیل و کسب مدارج دانشگاهی" در فرزندان دهه هشتادی و بالاتر کارگران امروز را در میانگین معدل کشوری در امتحانات نهایی پایه دوزادهم در رشته‌‌های علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فیزیک جست‌و‌جو کرد؛ میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان پایه دوازدهم در امتحانات خرداد 1402 بدین شرح است:

رشته انسانی: 8.75

رشته تجربی: 11.23

رشته ریاضی: 10.79

آیا میانگین معدل 8.5 دانش‌آموزان علوم انسانی یا میانگین معدل 10 در رشته ریاضی پایه دوازدهم، "بی‌رغبتی مفرط دانش‌آموزان به درس خواندن در میان فرزندان کارگران" را در حال فریاد کردن نیست؟!

در پایان باید گفت که "سرکوب حقوق‌های کارگری" که  طی این سالها شاهد آن بوده‌ایم، از هر جهت در حال وارد کردن سنگین‌ترین لطمات و آسیب‌ها در ابعاد مختلف به کشور و جامعه کارگری، معیشت آنها، چرخ‌های اقتصادی و نیروهای کار نسل آینده این کشور است.

پس هر چه زودتر باید در دهه پنجم و در گام دوم انقلاب اسلامی برای این "زخم کهنه" که تا به امروز لطمات زیادی را به کشور و چرخ‌های اقتصادی ایران عزیزمان و البته معیشت کارگران زحمت‌کش این دیار زده، چاره‌ای اساسی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • افزایش تعداد حامیان ایتام و محسنین در چهارمحال و بختیاری
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد