Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، تحریم یکی از مهمترین ابزارها برای فشار به دیگر کشورها در سیاست خارجی آمریکا بوده است. در جعبه ابزار سیاست خارجی ایالات متحده، تحریم‌های اقتصادی نخستین گزینه برای مقابله با کشورهای مخالف است. این سیاست از سالها قبل در دستور کار آمریکا بوده است با این حال  در یکی دو دهه اخیر  این ابزار کاربرد بیشتری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران چهار دهه است که با تحریم‌های آمریکا دست و پنجره نرم می کند با این حال این تحریم‌ها در سال‌های اخیر تشدید شده و عمدتا مردم عادی را هدف قرار داده است. دولتمردان ‌آمریکایی در سال‌های اخیر که ایران درگیر کرونا بوده عملا تغییری در محدودیت‌های اقتصادی علیه ایران نداده اند از همین روست که محمدجواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه از تحریم‌ها بعنوان تروریسم اقتصادی یاد کرد.

دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا با قمار بر وضع تحریم‌های سخت و اجرای سیاست فشار حداکثری وعده فروپاشی سه ماهه ایران را به رهبران کشورها می‌داد، ‌ایران بیش از سه سال با اتخاذ سیاست مقاومت حداکثری ایستادگی کرد و در نهایت این طراحان و مجریان سیاست فشار حداکثری بودند که با ناکامی کاخ سفید را ترک کردند. سیاست تحریم اگر چه به اقتصاد ایران لطمات بسیاری زد اما در نهایت این سیاست دستاورد قابل اعتنایی برای آمریکا هم نداشت و اهداف  دولت پیشین این کشور از این سیاست محقق نشد. کما اینکه مقامات آمریکایی بارها به شکست تحریم‌ها و فشار حداکثری در قبال ایران اعتراف کرده اند.

 در حالی که مقامات آمریکا بارها بر شکست سیاست فشار و تحریم علیه ایران اذعان کرده اند با این حال  دولت جدیدآمریکا هم پا جای پای دولت ترامپ گذاشته است. که آخرین نمونه آن تحریم چهار شخص ایرانی بوده است. در این زمینه سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام خزانه‌داری آمریکا در اعمال تحریم‌های جدید گفت: متاسفانه مقامات فعلی آمریکا مسیر شکست‌خورده دولت قبلی را طی می‌کنند. حامیان و کاسبان تحریم در آمریکا جعبه ابزار تحریمی خود را در اثر مقاومت حداکثری ایران خالی دیده‌اند و این بار با توسل به سناریوهای هالیوودی، تلاش دارند حیات برگرفته از فضای تحریمی را برای خود زنده نگه دارند.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: واشنگتن بداند راهی جز ترک اعتیاد تحریمی خود و استفاده از ادبیات و رفتار محترمانه در قبال تهران ندارد.

اعمال تحریم های اقتصادی از سوی آمریکا غالبا با به کارگیری ادبیات تهدیدآمیز و غیرمحترمانه همراه است تهدیدهایی که از سوی مقامات آمریکایی از موضعی برتر بیان می شود نه تنها در اصول دیپلماسی بین الملل جایی ندارد بلکه کشور مخاطب را در موضعی دفاعی قرار می‌دهد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه هم اخیرا در این مورد گفت: آمریکایی‌ها از ادبیات تهدید علیه ایران نتیجه‌ای نمی‌گیرند و تا زمانی که مودبانه با مردم ایران صحبت نکنند به نتیجه‌ای نخواهند رسید و آنها باید از این ادبیات دست بردارند چراکه اینگونه ادبیات پیام سازنده‌ای به دولت جدید ایران منتقل نمی‌کند. آنها باید مرور کنند که آیا تاکنون از این ادبیات دستاوردی داشته‌اند یا نه.

دولت آمریکا در مذاکرات اخیر که در وین برگزار می‌شد، با تهدید به ترک میز مذاکره سعی می‌کرد که خواسته‌های خود را به جمهوری اسلامی تحمیل کند. جو بایدن نیز تهدید کرده است که اگر مذاکرات شکست بخورد، آماده بررسی گزینه‌های دیگر است.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز روز جمعه ۱۲ شهریور گفت: ما نمی‌توانیم هنگامی که ایران در حال پیشرفت هسته‌ای است، تا ابد منتظر بمانیم. چراکه زمانی می‌رسد که پیشرفت‌های آن‌ها بازگشت به برجام را برای آمریکا بسیار کم ارزش‌تر می‌کند.

او در گفت‌وگو با تلویزیون بلومبرگ افزود: تا به‌حال چیزی در خصوص این‌که سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران آماده متعهد شدن به دور هفتم مذاکرات وین بوده را، دریافت نکرده است.

این در حالی است که آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور کشورمان چندی پیش اعلام کرد: آمریکایی‌ها با وضع تحریم‌های جدید تعهدات خود را به‌طور آشکار نقض کرده و حتی تحریم‌های جدید را به حوزه اقلام بشردوستانه هم کشاندند. در هر مذاکره ای باید حقوق ملت ایران استیفا و منافع ملت ما تامین شود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه نیز روز جمعه ۱۲ شهریور در مورد تحریم اقلام بشردوستانه گفته است که ایران با توجه پاندمی ویروس کرونا نیاز به کمک دارد، اما غرب محدودیت‌ها علیه این کشور را لغو نمی‌کند. رئیس‌جمهوری روسیه افزود که در مورد ایران، نمی‌خواهم وارد مسائل سیاسی شوم، اما این کشور به کمک نیاز دارد ولی هیچ‌یک از تحریم‌ها لغو نمی‌شود. حتی در این خصوص گفت‌وگوهایی صورت نمی‌گیرد. من در خصوص سایر کشورها چیزی نمی‌گویم. به عنوان مثال ونزوئلا را در نظر بگیرید، سیاست جای خودش، اما مسائل انسانی باید مورد توجه قرار گیرد. ولادیمیر پوتین افزود که محدودیت‌های مربوط به همه‌گیری، به ویژه در زمینه توزیع داروها و واکسن‌ها برداشته نمی‌شود.

آمریکا مدعی است که دارو و اقلام بشردوستانه شامل تحریم‌ها نمی‌شوند. اما همزمان تحریم‌های گسترده آمریکا و اقدامات تنبیهی این کشور علیه بانک‌هایی که مراودات تجاری با ایران دارند، انتقال پول از ایران را با دشواری‌های غیر قابل انکاری روبه‌رو کرده است.

دولت بایدن اعلام کرده که در حال بازنگری جامع در سیاست‌های کلان تحریم‌ها است. بر اساس این بازنگری تحریم‌های آمریکا باید به میزان بی‌سابقه‌ای کاهش می‌یابد و تحلیلگران این اقدام را نتیجه انتقادات در مورد اثربخشی تحریم‌ها بر مبنای تغییر رفتار می‌دانند.

دولت جو بایدن که با وعده رفع تحریم، وارد کاخ سفید شد تاکنون اقدامی برای رفع تحریم‌ها انجام نداده و حتی تلاش کرده از تحریم‌های گسترده ای که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا علیه ایران وضع کرد،   به عنوان اهرم فشاری در مذاکره با ایران استفاده کند.

 ایران بیش از سه سال است که شدیدترین و بی‌سابقه ترین تحریم‌ها را متحمل شده است با این حال  این تحریمها نتوانست خللی در عزم و اراده ایران ایجاد کند و عملا طراحان سیاست فشار حداکثری بدون کسب دستاورد قابل اعتنایی کاخ سفید را ترک کردند. در چنین شرایطی انتظار می رود دولت بایدن با نگاهی به تجربه دولت پیشین‌آمریکا واقعا در صدد تجدید نظر در این سیاست بوده و سیاست ناکام فشار حداکثری را رها کند.

برچسب‌ها برجام وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا برجام وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی ایران فشار حداکثری علیه ایران امور خارجه رئیس جمهور سیاست فشار تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۰۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین، تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ دیروز (سوم اردیبهشت) در گزارشی با اشاره به تصویب تشدید تحریم های جدید علیه صادرات نفت ایران در مجلس آمریکا نوشت: تحلیلگران بازار نفت معتقدند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از انجام هرگونه حرکتی که می تواند قیمت نفت خام یا بنزین را برای مصرف کنندگان آمریکایی افزایش دهد، بیزار است.

به گفته کارشناسان، رئیس جمهوری آمریکا احتمالا از اختیارات پیش بینی شده در این طرح برای اعمال معافیت ۱۸۰ روزه در اجرای این تحریم ها استفاده و از اجرای سختگیرانه آن اجتناب خواهد کرد.

به نوشته بلومبرگ، وضعیت کنونی تا حدودی مشابه اوضاعی است که دولت بایدن با روسیه و تهاجم آن به اوکراین مواجه است. اگرچه کاخ سفید تحریم هایی را علیه روسیه اعمال کرده، اما در همین حال تلاش کرده تا ضمن محدود کردن درآمدهای این کشور اجازه دهد صادرات نفت آن همچنان جریان داشته باشد تا عرضه جهانی تحت فشار قرار نگرفته و تورم که از جمله دغذغه های انتخاباتی بایدن است، افزایش نیابد.

واشنگتن همچنین در روزهای اخیر و با وجود تمدید تحریم ها علیه نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، با تداوم صدور نفت آن کشور موافقت کرد.

به گفته شرکت مشاوره انرژی کلیر ویو (ClearView Energy Partners) مستقر در واشنگتن، در صورت اجرا و اعمال تحریم های جدید، قیمت های جهانی نفت می تواند به میزان ۸.۴۰ دلار افزایش یابد.

رویترز پیشتر به نقل از کلیر ویو نوشته بود که ۲ طرح مصوب مجلس، "در صورت اجرا و اعمال می‌توانند بر صادرات نفت ایران تأثیر مستقیم بگذارند. "

به گفته این گروه پژوهشی، در طرح نخست که "قانون توقف پهلوگرفتن نفتکش های ایران" (SHIP / Stop Harboring Iranian Petroleum) نامگذاری شده، بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی که "آگاهانه" در حمل و نقل، انتقال، تراکنش مالی و فرآوری نفت خام و محصولات نفتی ایران شرکت می‌کنند، تحریم می شوند. کشتی هایی که این ممنوعیت را نقض کنند به مدت ۲ سال از ورود به بنادر آمریکا منع خواهند شد.

با این حال، این طرح شامل معافیت های ۱۸۰ روزه است که بایدن می تواند از آن برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت استفاده کند.

مصوبه دوم نیز یک طرح ضد ایران و چین است که تحریم‌های ثانویه بر نفت ایران را به هرگونه معامله خرید نفت از ایران توسط یک موسسه مالی چینی گسترش می دهد. این تحریم ها با ارزیابی های سالانه آغاز شده و اجرای آن تا سال ۲۰۲۹ ادامه خواهد داشت.

رئیس جمهوری آمریکا در این مورد نیز می تواند معافیت های دوره ای تحریم ها را اعمال کند.

کد خبر 846699 منبع: ایرنا برچسب‌ها نفت ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • سیاست بایدن در قبال فلسطین می‌تواند به شکست وی در انتخابات منجر شود
  • سیاست تحریم‌ شکسته خورده است/رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است
  • وال‌استریت‌ژورنال: دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف‌کردن ایران از حمله به اسرائیل بود
  • دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود | انتظار عذاب‌آور بایدن در مدت حمله ایران