Web Analytics Made Easy - Statcounter

سایت میدل ایست آی گزارشی را درباره تبدیل بندر بلحاف که زمانی ثقل صنعتی یمن محسوب می‌شد به پادگانی نظامی اماراتی منتشر کرد. در این گزارش آمده است: امارات برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ در قالب بخشی از ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان وارد یمن شد تا انصارالله را که بر صنعا مسلط شده بود، از این شهر بیرون کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از این سایت، ائتلاف عربی با هدف منع تبدیل یمن به مرکز قدرت‌های مخالف کشورهای عرب حوزه خلیج فارس وارد یمن شد. امارات نیز از شورای انتقالی جنوبی یمن که خواهان جدایی جنوب از شمال است علیه دولت مستعفی یمن به رهبری عبدربه منصور هادی، مورد حمایت عربستان، حمایت و به این ترتیب اکثر جنوب یمن را فئودالیسم خصوصی خود تبدیل کرد.

دلیلی بر این مساله، وضعیت بندر بلحاف است که زمانی شریان حیات اقتصادی در جنوب یمن بود. این بندر به دلیل صادرات گاز طبیعی از چنین جایگاهی برخوردار بود که امارات از سال‌ها پیش بر آن تسلط یافته و آن را تبدیل به پادگان نظامی کرده است. با ورود جنگ به سال هفتم خود استان شبوه که بندر بلحاف در آن واقع است به دست دولت مستعفی افتاد که آن را از نیروهای امارات در سال ۲۰۱۹ پس گرفت اما بندر بلحاف همچنان در دست اماراتی‌هاست و این مساله خشم ساکنان محلی که تمایل دارند وضعیت بندر به وضعیت قبلی خود بازگردد، خشمگین کرده است.

آنها می‌خواهند بندر همان مرکز صادرات گاز باشد و اقتصاد این کشور را به منظور نجات یمنی‌ها از فقر تقویت کند.

امارات بر این بندر که در آن اولین پایانه گاز طبیعی مایع در سال ۲۰۰۶ راه اندازی شد، تسلط یافت که مداخله آن با عربستان در یمن عامل آن بود.

محمد صالح بن عدیو، استاندار شبوه اماراتی‌ها را به غارت ذخایر مهم این کشور و استفاده از آنها برای ایجاد آشوب متهم کرد. او در توییتی در ۲۴ اوت نوشت: صادرات گاز از بلحاف شریان زندگی در اوضاع سخت است. شما اماراتی‌ها منبع صادرات گاز برای نجات ارز کشور و اقتصاد کشور را به سمت گروهی از شبه‌نظامیان و صادرات شورش برده‌اید.

این سایت می‌افزاید، حاکمیت یمن بر بندر تبدیل به نقطه تنش شده و امارات طی هفته‌های اخیر شبه‌نظامیانی را جذب پادگان کرده و گزارش‌های محلی حاکی است آنها را بازداشت کرده و ایست‌های بازرسی در مسیرهای بلحاف ایجاد کرده است.

در حالی‌که نگرانی‌ها از درگیری دو قدرت وجود دارد اما مقامات محلی تمایل دارند بندر به مرکز درآمد ملی برای کنترل یمنی‌ها بر آن بازگردد.

صالح از ساکنان شبوه گفت: انصارالله در شبوه و بلحاف نیست. بلحاف یک بندر صنعتی برای صادرات گاز و نفت است نه یک پادگان نظامی و امارات باید اینجا را ترک کند.

صالح افزود: اکثر ساکنان شبوه با حضور امارات در بلحاف مخالفند. اگر اماراتی‌ها خواهان جنگ با انصارالله هستند باید جای دیگری بروند. استاندار در مسیر صحیح حرکت می‌کند و ما از آن به خاطر شبوه حمایت می‌کنیم مبارزان در بلحاف برادران ما هستند و کل آنچه ما می‌خواهیم این است که به پادگان سربازان بروند و بلحاف را ترک کنند.

سعودی‌ها روز دوشنبه بین اماراتی‌ها و استاندار میانجی‌گری کردند اما نتایج میانجی‌گری اعلام نشد. در صفحه اطلاع‌رسانی دفتر شبوه آمده است، استاندار با هیئت سعودی نقض‌های مستمر نیروهای امارات در بلحاف را بررسی کرد.

یک منبع مطلع بلحاف نیز گفت: سعودی‌ها با استاندار ملاقات کردند اما به توافقی نرسیدند زیرا سعودی‌ها تلاش کردند شروطی که اماراتی‌ها می‌خواستند تحمیل کنند.

این منبع تصریح کرد: استاندار مسؤول استان است و مسؤول است که از اماراتی‌ها یا هر گروه دیگری بخواهد این استان را ترک کند. هدف از حضور نیروهای اماراتی در بلحاف ایجاد آشوب و درگیری بین نخبگان شبوه و نیروهای طرفدار دولت مستعفی است. نخبگان شبوه از حمایت شورای انتقالی جنوب که مورد حمایت امارات هستند، حمایت می‌شوند.

قبل از جنگ درآمد گاز و نفت ۷۰ تا ۷۵ درصد از درآمد کشور و میزان ۹۰ درصد صادرات کشور را تشکیل می‌داد اما صادرات تقریبا با آغاز جنگ در سال ۲۰۱۵ متوقف شد و بر وضعیت نابسامان اقتصادی افزود. حقوق کارمندان در سال ۲۰۱۶ پرداخت نشد و ارز یمن از ۲۱۵ دلار به ۱۰۰۰ دلار افزایش یافت و ۸۰ درصد ساکنان نیاز به کمک‌های انسانی پیدا کردند، در حالی که ۱۴.۳ میلیون نفر از فقر شدید رنج می‌برند.

سالم العولقی، عضو شورای ریاست شورای انتقالی جنوب در توییتر نوشت: وضعیت بلحاف باثبات است و ایست‌های بازرسی که نیروهای دولت ایجاد کرده‌اند برداشته شده و مبارزان حامی امارات آزاد شدند.

العولقی افزود، ائتلاف هرگونه باج‌خواهی را رد می‌کند و به اخوان المسلمین نسبت به حمله به مقرهای ائتلاف هشدار می‌دهد.

طرفداران شورای انتقالی جنوب حمایت خود را از امارات ابراز داشتند و گفتند، به حمایت از امارات علیه حزب اصلاح وابسته به اخوان ادامه می‌دهند.

عبدالرحمان العبید، حامی شورای انتقالی گفت: اخوان المسلمین بر شبوه مسلط هستند و تلاش می‌کنند بر منبع ملی آن مسلط شوند اما ما به آنها اجازه نمی‌دهیم و آنها مزدورانی از شمال هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگ یمن امارات متحده شورای انتقالی جنوب بندر بلحاف اماراتی ها صادرات گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | پدیده اقلیمی نادر در امارات | فرودگاه دبی به دریاچه تبدیل شد

به گزارش جام جم آنلاین، در پی بارندگی شدید و جاری سیل در کشور کوچک حاشیه خلیج فارس، فرودگاه بین‌المللی دبی که عنوان دومین فرودگاه شلوغ جهان را یدک می‌کشد، زیر آب رفت و ویدئوهای منتشرشده آن را بیشتر شبیه به یک دریاچه به تصویر می‌کشد!

بارندگی‌های سیل‌آسا در امارات از دیروز شروع شد و جاده‌های اصلی را به رودخانه بدل کرد و حرکت سریع آب، منازل مسکونی و ساختمان‌های اداری را زیر آب فرو برده است.

تصاویر ویدئویی غافلگیرکننده، باند فرودگاه بین‌المللی دبی را زیر آب نشان می‌دهد و یک فروند هواپیمای غول‌پیکر نیز در تلاش است تا راه خود را از بین سیلاب باز کند. هواپیماهای بزرگ بیشتر شبیه به قایق‌هایی هستند که در فرودگاه سیل‌زده حرکت می‌کنند.

اختلال در فعالیت فرودگاه دبی امروز نیز ادامه یافته است و دسترسی به جاده‌ها مسدود شده است و بسیاری از خطوط هوایی پروازهای خود را لغو کرده یا به تعویق انداخته‌اند.

خبرگزاری دولتی امارات «WAM» این بارندگی را «پدیده آب و هوایی تاریخی» خوانده که «از تمام رویدادهای اقلیمی ثبت‌شده از زمان آغاز جمع‌آوری داده‌ها در سال ۱۹۴۹» پیشی گرفته است.

همچنین در بارندگی‌های مجزا در عمان که طی روزهای اخیر جریان داشته است، تاکنون دست کم ۱۸ نفر جان خود را از دست داده و تیم‌های امداد و نجات همچنان به‌دنبال مفقودشدگان هستند.

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل دستگاه قضایی برای حل مشکل ترافیک در ایست بازرسی کنجی بندر خمیر
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • ببینید | پدیده اقلیمی نادر در امارات | فرودگاه دبی به دریاچه تبدیل شد
  • ضرب العجل دستگاه قضا برای حل ترافیک در ایست و بازرسی خنجی بندرخمیر
  • رشد ۱۰ برابری صادرات راه آهن تهران در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۱۰ برابری صادرات راه‌آهن تهران در فروردین ۱۴۰۳
  • فرودگاه دبی به دریاچه تبدیل شد+ فیلم
  • میدل‌ایست‌آی: نتانیاهو قمار کرد اما ضربت راهبردی از ایران خورد
  • سورپرایز شهروندان دبی؛ روز کاملا به شب تبدیل شده است! | فیلم
  • میدل‌ایست‌آی: حمله ایران، ضعف اسرائیل را آشکار کرد