Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@02:13:41 GMT

ارتباط بین رژیم فاقد گلوتن و فعالیت بیماری سلیاک

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۵۹۳۴

ارتباط بین رژیم فاقد گلوتن و فعالیت بیماری سلیاک

بررسی های پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان داد که پایبندی کودکان مبتلا به بیماری سلیاک به رژیم فاقد گلوتن، می تواند در کاهش فعالیت این بیماری موثر باشد.

به گزارش ایسنا، بیماری سلیاک در پاسخ به عوامل محیطی ناشناخته در افراد با استعداد ژنتیکی ایجاد می‌شود و با درگیری سیستم‌های مختلف بدن همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن، اهمیت بالایی در مدیریت درمان بیماری دارد، چرا که این رویکرد، تنها روش درمانی شناخته شده برای بیماری سلیاک است.

 با توجه به اهمیت این بیمای، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با انجام یک مطالعه میزان پذیرش رژیم فاقد گلوتن را در کودکان مبتلا به سلیاک بررسی کردند.

در این مطالعه، کمترین سن در هنگام تشخیص بیماری سلیاک شش ماه و بیشترین سن ۱۷ سال بود. اغلب بیماران مورد بررسی از پایبندی متوسط و خوب به رژیم غذایی فاقد گلوتن برخوردار بودند.

بررسی ها نشان داد که سطح پایبندی به رژیم غذایی فاقد گلوتن، تحت تاثیر عواملی همچون سن، جنس، وزن، قد، اعضای خانواده، سن هنگام تشخیص، طول مدت بیماری، سن والدین، تحصیلات والدین و سطح درآمد خانواده قرار نمی گیرد. پایبندی متوسط و خوب به رژیم فاقد گلوتن، با کاهش فعالیت بیماری همراه بود که این موضوع خود را با کاهش معنادار سطح سرمی آنتی بادی‌های معرف فعالیت بیماری نشان می داد. بر همین اساس، این مسئله کارایی استفاده از رژیم غذایی فاقد گلوتن در این گروه از بیماران را تایید می کند.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: با در نظر گرفتن پایبندی مناسب بیماران مورد مطالعه و اثبات اثربخشی آن، در کنار عدم تاثیرپذیری میزان پایبندی از عواملی همچون سن، وزن، قد، اعضای خانواده، سن هنگام تشخیص، طول مدت بیماری، سن والدین، تحصیلات والدین، سطح درآمد خانواده؛ می‌توان نسبت به تدوین راهنمای بالینی درمان کودکان مبتلا به سلیاک با رژیم غذایی فاقد گلوتن اقدام کرد.

با توجه به اینکه نتایج این پژوهش به طور مستقیم منجر به بهبود سلامت بیمار و جامعه نمی‌شود، ضروری است که با تدوین راهنماهای بالینی، اصول استفاده از این رویکرد درمانی در تمامی مراکز در کشور مورد توجه قرار گیرد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی پذیرش رژیم فاقد گلوتن در کودکان مبتلا به سلیاک» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و سید علی جعفری و مریم آراسته؛پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

سلیاک یک بیماری گوارشی وراثتی  است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) ایجاد می شود. زمانی که فرد مبتلا ، گلوتن دریافت می کند ، سیستم ایمنی او فعال می شود و به سلول های روده حمله می کند. این امر منجر به آسیب سطح جذبی روده شده و در نتیجه بدن قادر نخواهد بود مواد مغذی مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ها و مواد معدنی را جذب کند. بنابراین سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که در تمام طول عمر همراه فرد مبتلاست و منجر به عدم تحمل گلوتن می شود. در حال حاضر تنها درمان بیماری سلیاک پیروی از رژیم فاقد گلوتن در تمام طول عمر است.  این افراد باید از مصرف غذاهای حاوی گندم، جو و جو دوسر مانند نان پرهیز کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلیاک گلوتن رژیم غذایی فاقد گلوتن رژیم فاقد گلوتن کودکان مبتلا بیماری سلیاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۵۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایبندی حماس به مواضع اصلی در مورد آتش‌بس

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیه‌ای اعلام کرد که اسرائیل به هیچ یک از خواسته‌های اساسی مردم و مقاومت که خواستار آتش‌بس همه جانبه، عقب‌نشینی از نوار غزه، بازگشت آوارگان و تبادل اسیران است، پاسخ نداد.»

این جنبش بنیامین نتانیاهو و رژیم افراطی او را به طور کامل مسئول مانع تراشی در تمامی تلاش‌ها برای دستیابی به توافق آتش‌بس می‌داند.

پس از 171 روز جنگ در غزه شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار آتش‌بس فوری در ماه مبارک رمضان شد.

حماس نیز در بیانیه‌ای از درخواست شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس فوری استقبال و بر لزوم دستیابی به آتش‌بس دائمی که منجر به خروج تمامی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه شود، تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟
  • مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند
  • بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است
  • رژیم غذایی فستینگ ریسک این بیماری خطرناک را افزایش می‌دهد
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارند؟
  • چرا ایرانیان بدترین روش پخت غذا را دارند؟
  • فعالیت ۱۷ بازارچه صنایع دستی در کرمان
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارتد؟
  • کمک فوری برای درمان دختر یتیمی که دچار سوختگی شده است
  • پایبندی حماس به مواضع اصلی در مورد آتش‌بس