Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از تشکیل شورای راهبردی تعاونی های استان از هفته آینده خبر داد.
به گزارش روابط عمومی تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی بهزاد سام دلیری سه شنبه 16 شهریورماه در شانزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونی‌های برتر ملی و افتتاح همزمان 268 طرح تعاونی در سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس در شهرستان محلات برگزار شد، افزود: تشکیل تعاونی نهضتی اخلاقی و انسانی است که برای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی پی ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه های اجتماعی بدون حضور مردم معنا ندارد بر این اساس در بسیاری از کشورها از ظرفیت تعاون به عنوان ابزاری موثر در توسعه اقتصادی بهره‌برداری می‌شود.
وی گفت: توزیع عادلانه ثروت، جلوگیری از بروز فساد اقتصادی، فعالیت جمعی، تقویت رفاه عمومی و توسعه اقتصادی را از جمله ثمرات بخش تعاون به عنوان یک نظام کارآمد اقتصادی و اجتماعی است.
وی افزود: در اهمیت بخش تعاون همین بس که 65 درصد محصولات کشاورزی و 95 درصدی محصولات شیلات از طریق بخش تعاون در کشور تولید و روانه بازار مصرف می‌شود و این بخش می‌تواند به عنوان یک نظام کارآمد اقتصادی نیاز کشور در حوزه‌های گوناگون را تامین کند.
سام‌دلیری افزود: رشد اقتصادی، فقرزدایی، اشتغال مولد، یکپارچگی اجتماعی، تقویت کارآفرینی و مدیریت، تمرکز بر سرمایه‌گذاری کوچک و تبدیل به سرمایه‌های متوسط و کلان از اهداف مهمی است که در تعاونی‌ها دنبال می‌شود.
وی به مردمی کردن اقتصاد در تعاونی‌ها اشاره کرد و افزود: اعتماد و باور به بخش تعاون و بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های این بخش می‌تواند در راستای مردمی کردن تعاون که از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است کمک کند و سهم تعاون در اقتصاد افزایش یابد. وی بیان کرد: از مجموع بیش از پنج هزار و 500 تعاونی ثبت شده در سال های گذشته در استان مرکزی تنها دو هزار و 278 تعاونی (تقریبا 50 درصد) فعال هستند که باید با ریشه یابی و آسیب‌شناسی، دلایل عدم فعالیت نیمی از تعاونی‌های ثبت شده را بررسی کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از تشکیل شورای راهبردی تعاونی ها از هفته آینده در استان مرکزی خبر داد و افزود: با تشکیل کمیته های تخصصی در این شورای راهبردی موانع پیش روی فعالیت تعاونی‌ها بررسی و ظرفیت‌های جدید برای فعالیت در قالب تعاونی ایجاد خواهد شد. همچنین موضوع تجاری سازی ایده های اقتصادی در استان با تشکیل مرکز نوآوری در دستور کار قرار دارد.
رئیس اتاق تعاون استان مرکزی نیز گفت: هدف اصلی بخش تعاون صرفا منفعت اقتصادی نیست بلکه فعالیت جمعی و گروهی و منفعت رساندن به آحاد مختلف جامعه است.
حسین خسروبیگی افزود: تلاش برای ایجاد اشتغال با سرمایه‌های اندک موضوع مهمی است که در تعاونی‌ها دنبال می‌شود و با هدفمند شدن فعالیت‌ها، این مسیر، شتابان طی می‌شود.
وی بیان کرد: اتاق تعاون از تعاونی‌هایی تشکیل می‌شود که نتیجه تشکیل اتحادیه‌های تعاونی هستند و اتاق تعاون استان مرکزی توانسته است در سطح کشور و در حوزه داوری رتبه برتر را کسب کند.
وی در ادامه به مشکلات مالیاتی و بیمه‌ای تعاونی‌ها اشاره کرد و خواستار اتخاذ سازوکار مناسب برای حل مشکلات مالیاتی تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های مصرف شد.
در این آئین چهار طرح تعاونی "صنعتگران هنر سلطان آباد"، "بهامین فرابر پارس"، "کیان قزل" و "پوران سنگ محلات" به بهره برداری رسید.
16 شهریور 1400 16:50
روابط عمومی تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی |
کد خبر : 244,847
کلیدواژه ها: هفته تعاون,سام دلیری, شانزدهمین جشنواره تجلیل,تعاونی‌ها,برتر ملی
نظرات بینندگان

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی شورای راهبردی بخش تعاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۳۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال اخیر

به گزارش خبرنگار مهر، امروز دوشنبه سوم اردیبهشت نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. محمد چکشیان، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامه‌های هفته کار و کارگر گفت: یکی از این برنامه‌ها «جشنواره امتنان» و تقدیر از ۲۶ کارگر برگزیده با حضور رئیس جمهوری است؛ این مساله از حدود ۸ ماه قبل آغاز و در حال پیگیری است.

وی افزود: شکل‌گیری شورای سیاست گذاری هفته کار و کارگر در اسفند ماه گذشته، دیدار دو هزار کارگر با رهبر انقلاب اسلامی از دیگر برنامه‌هایی است که در این معاونت پیگیری شد. بازدید از کارخانجات، سخنرانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نماز جمعه این هفته، اهدا نشان اقتصاد مقاومتی به کارگاه‌های نمونه، تجلیل از زنان کار و تولید، نشست وزیر کار با تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بازنشستگان، مکاتبه با ائمه جمعه برای اشاره به منزلت کار و تقدیر از کارگران و.... از جمله دیگر برنامه‌های وزارت کار در هفته جاری است.

شعار هفته و پویش هفته کارگر

چکشیان در ادامه سخنان خود عنوان کرد: شعار هفته با تاسی از شعار سال «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» انتخاب شد. راه اندازی پویش هشتگ «پای کار ایرانیم» از دیگر برنامه‌های هفته جاری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راه اندازی لیگ‌های سراسری ورزشی خبر داد و گفت: امسال لیگ‌های سراسری ورزشی کارگری کلید می‌خورد. نخستین لیگ مربوط به «تنیس روی میز» است و دومی «فوتسال» خواهد بود که در فاصله زمانی کوتاه پیگیری و عملیاتی می‌شوند.

وی درباره دلیل انتخاب این دو ورزش نیز توضیح داد: معمولاً این ورزش‌ها در کارخانجات بیشتر احتمال برگزاری دارند.

وی اظهار کرد: هدف اصلی، فراگیری لیگ‌های ورزشی به شکل ملی است، تیم‌هایی که بتوانند در رقابت‌های جدی شرکت داشته باشند.

وی افزود: رویکرد دیگر ورزشی در سال جاری، مجموع خدمات ویژه ورزشی معطوف به کارگران دهک اول تا پنجم است.

تحقق شعار سال و رفع موانع

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به چگونگی تحقق شعار سال و شعار هفته کارگر گفت: در راستای تحقق اهداف تعیین شده شعار سال قطعاً موانع کار باید کاهش پیدا کند به گونه‌ای که بیش از رشد، تولید همراه با جهش باشد.

وی تاکید کرد: در انتخاب شعار سال رهبری عنوان کردند شتاب کار در جایی اتفاق می‌افتد که مردم پای کار باشند از این رو تاکید شده جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد.

چکشیان با بیان اینکه «فرهنگ کار» مهم‌ترین مؤلفه تولید است، ادامه داد: در ارتقا فرهنگ کار مولفه‌هایی مانند وجدان کاری مساله مهمی است که نهضت ملی فرهنگ کار از سال گذشته آغاز شده و قرارگاه جوانی جمعیت با ریاست وزیر کار نیز از دیگر امور فرهنگی است که برای جامعه کارگری پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: امسال ماده ۲۱ و ۲۴ قانون جوانی جمعیت عملیاتی شد و زنان خانه دار با ۳ فرزند تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. همچنین بنا بر ماده ۲۴ طرح «یسنا» پیاده شد و سبد غذایی برای مادران باردار و مادران دارای فرزند زیر ۵ سال تخصیص یافت.

کشف استعدادهای پنهان

چکشیان در ادامه با اشاره به ۱۰ هزار ایستگاه خانه بهداشت و مراکز بهداشتی، گفت: ۳ هزار خانه بهداشت در ۲ سال اخیر شکل گرفته که یکی از فعالیت‌ها در این راستا ارائه آموزش‌های روان شناختی به جامعه هدف بوده است.

وی تصریح کرد: در بازدیدهای ۳ سال گذشته، ۱۲۰ هزار کارگر نخبه و نوآور کشف شد، افرادی که توانسته اند برخی مشکلات سال‌های یک واحد تولیدی را با نوآوری‌هایی که داشتند حل و فصل کنند. از این رو جشنواره امتنان راه اندازی شد تا از این تلاش‌ها تقدیر شود.

بهره‌وری و ارتباط آن با دستمزد

یکی از مسائل مهم در حوزه کار، بهره‌وری بوده که بر اساس برخی گزارش‌ها آمار بیکاری پنهان گویای عدم راندمان کاری بر اساس مدت زمان صرف شده و خروج کار واحدهای تولیدی است. بخشی از بهره‌وری به میزان رضایت افراد از شغل، سطح درآمد و شرایط کاری برمی‌گردد. معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش مهر که برای تحقق شعار هفته کارگر آیا زیرساخت‌های مورد نیاز فراهم شده است، گفت: بی شک مشارکت کارگر در تولید با میزان دستمزد رضایت وی رابطه مستقیم داشته و سطح درآمد در مشارکت افراد دخیل است. از این رو همزمان با دغدغه ترویج فرهنگ کار در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، مساله صیانت از کارگران و دفاع از حقوق آنها نیز پیگیری می‌شود. کارهای زیادی شده اما کافی نیست و مسؤولان وزارت کار وضعیت موجود را مطلوب نمی‌دانند.

چکشیان اظهار کرد: اما تلاش‌های زیادی در چند سال اخیر انجام شده که در مقایسه با گذشته مثبت ارزیابی می‌شود. این اتفاق‌ها نمی‌تواند عقب ماندگی سال‌های گذشته را جبران کند و نیاز به تلاش بیشتر دارد.

کد خبر 6085409 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • گرامیداشت هفته کارگر در مازندران با ۳۰۰ برنامه
  • پرداخت بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات به فعالان مشاغل خانگی در همدان
  • افزایش ۴۹ درصد صادرات تعاونی های خراسان جنوبی
  • ۲۸۰ برنامه ویژه کارگران در همدان برگزار می‌شود
  • رتبه اول و دوم استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی
  • اجرای ۴۰۰ ویژه برنامه در هفته کار و کارگر استان مرکزی
  • بیش از ۱۹ هزار شغل جدید در استان مرکزی ایجاد شد
  • صادرات تعاونی های خراسان جنوبی ۴۹ درصد افزایش یافت
  • ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال اخیر شناسایی شدند
  • شناسایی ۱۲۰ هزار نخبه جامعه کارگری در ۳ سال اخیر