Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2025-04-21@18:39:32 GMT

مضرات نارنگی که نمی دانید

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۴۵۴۴۶

مضرات نارنگی که نمی دانید

بخش اعظم این میوه از آب تشکیل شده است. این میوه دارای مقادیر فراوانی فیبر است. (۱/۹ گرم فیبر در یک نارنگی ۱۰۰ گرمی) که این فیبر به خصوص در قسمت سفید بین گوشت میوه و پوست آن است، البته محتوی ویتامین ث این قسمت ها از سایر قسمت ها کمتر است.

به گزارش برنا؛ میوه ی نارنگی کوچک تر از نارنج بوده، بسیار خوش طعم و گاه شیرین و گاه ترش و شیرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاه به اندازه یک فندق و گاه به اندازه یک گرمگ است. میوه نارنگی پوست لطیف و نرمی دارد که به آسانی از قسمت خوراکی میوه جدا می شود.

درخت نارنگی به وسیله کاشتن تخم به وجود می آید و به درخت نارنج نیز پیوند داده می شود.

خواص نارنگی

به تصفیه خون کمک می کند.

نارنگی مسکن اعصاب است.

صفرابر بوده و فرونشاننده لهیب معده و کبد است.

اعمال قلب را تنظیم می کند.

چسبندگی خون را درمان می کند.

در درمان سرگیجه موثر است.

سموم بدن را دفع می کند.

به بهبود تصلب شرائین، ورم جدار، ورید و سیاه شدن شریان کمک می کند.

در درمان فلج ناقص و آنژین تاثیر دارد.

در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.

به خاطر داشتن فسفر بالا و ویتامین های آن باعث تقویت حافظه و هوش می شود.

در کاهش گرمای بدن موثر می باشد.

جوشانده برگ آن برای تصفیه ی خون بسیار مناسب است.

ادرار آور است

دارای عناصر تشکیل دهنده خون است.

سایر مصارف نارنگی

نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و در تولید و انتقال انرژی متابولیسم ها کمک می کند.

به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.

اگر می خواهید شب راحت بخوابید، چند تکه نارنگی بخورید.

از پوست آن اسانس معطر می سازند که ضدعفونی کننده بوده، در ساختن ادکلن و مرهم های زخم به کار می رود.

رگه تلخی که در آن مزه می شود یکی دیگر از محاسن نارنگی است. زیرا این تلخی مربوط است به یک ماده موثر که اشتها را باز می کند. بنابراین توصیه می شود نارنگی را قبل از غذا مصرف نمایید تا معده شما برای قبول و هضم غذا آماده شود.

جوشانده ی برگ آن برای تغذیه ی خون بسیار مناسب است.

آب نارنگی به دلیل دارا بودن بروم خاصیت تسکین دهندگی دارد.

همچنین کلسیم موجود در نارنگی باعث تقویت دندان ها و استخوان ها نیز می شود و به عملکرد  ماهیچه ها و رقیق تر کردن خون نیز کمک می کند.

ماهیچه ها و اعصاب بدن برای ادامه کارایی خودشان به میزان مورد نیاز، منیزیم نیاز دارند که با خوردن نارنگی مقداری از آن انجام می گیرد.

جهت لطیف کردن پوست دست و صورت مفید است.

چند نکته در مورد نارنگی

۱- در اثر گرم و سرد بودن محیط، میزان ویتامین ث نارنگی کاهش می یابد.

۲- آب مرکبات دارای فلاونوئید است و از ساخته شدن کلسترول در کبد جلوگیری می کند البته این ماده در پوست مرکبات بیشتر یافت می شود

۳- میوه هایی مثل نارنگی و پرتقال منابع خوبی از ویتامین ث هستند و هر خانم باردار در روز برای برطرف کردن نیاز خود به ویتامین ث و آ می تواند به طور مثال از آبمیوه یا میوه تازه یا میوه خشک شده در  وعده های صبحانه و بین غذا یا به صورت سالاد یا کمپوت برای دسر وشام استفاده نماید.

تسکین اعصاب با نارنگی

آنالین نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است. مقدار بالای منیزیم در نارنگی در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است. اگر کم می خوابید و شب ها در حسرت یک خواب آرام و راحت هستید، چند برش نارنگی نوش جان کنید و از خواب راحت لذت ببرید.

فواید نارنگی

۱- دارای پکتین یا همان الیاف گیاهی است که برای تنظیم کلسترول خون مفید است.

۲- منبع سرشار ویتامین ث و کاروتنوپتاسیم حل شدنی است.

مضرات نارنگی

ممکن است روغن موجود در پوست نارنگی پوست بدن برخی از افراد را تحریک کند.

روانشناسی رنگ ها

یک نکته ی رنگی

توجه و علاقه شما به رنگ ها در طی زمان تغییر می کند به دلیل آن که خصوصیات اخلاقیتان نیز در سالیان دراز تغییر خواهد کرد. اما اگر در مورد رنگی ناگهان عقیده خود را عوض کنید به علت ضعف شما و یا به علت نیازتان به تغییر محیط است.

روان‌شناسی رنگ نارنجی

رنگ نارنجی، ترکیب زرد و قرمز است و به عنوان یک رنگ انرژی‌زا در نظر گرفته می‌شود و احساس هیجان، گرما و شور و شوق را به ذهن می‌آورد.

این رنگ ، معمولاً برای جلب توجه مورد استفاده قرار می‌گیرد. آن هایی که این رنگ را رنگ دلخواه خود می دانند متکی به نفس نیستند. اجتماعی و خوش خلقند و با مردم خوب رفتار می کنند.

نفوذ در این گونه افراد مشکل است اما و اگر با کسی دوستی کنند صداقت و فداکاری دارند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پوست مسکن قلب درمان درمان ویتامین انرژی تغذیه مرکبات مرکبات صبحانه ذهن نارنگی فواید نارنگی ویتامین ث بدن موثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۵۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکه سیب و زردچوبه برای چی خوبه ؟ ؛ خواص و مضرات مخلوط سرکه سیب و زردچوبه + نحوه مصرف

به گزارش آفتاب نو به علاقه مندان به سبک زندگی سالم، مخلوط سرکه سیب و زردچوبه را به عنوان اکسیری قدرتمند برای مقابله با التهاب، بهبود گوارش، تنظیم قند خون و حتی کاهش وزن می‌شناسند. اما آیا این ترکیب واقعاً همان «معجون جادویی» است که تبلیغ می‌شود؟

مخلوط کردن سرکه سیب و زردچوبه در بین علاقه مندان به سلامتی به عنوان درمانی طبیعی برای طیف گسترده‌ای از نگرانی‌های سلامتی محبوبیت پیدا کرده است. طرفداران ادعا می‌کنند که این ترکیب فوایدی از کاهش التهاب و بهبود هضم گرفته تا پوستی شفاف تر، قند خون پایدارتر و مدیریت وزن دارد.

هر دوی این مواد ممکن است فوایدی داشته باشند. با این حال، داده‌ها لزوماً از این ایده که این دو یک معجزه گر هستند، آن‌طور که اغلب نشان داده می‌شود، پشتیبانی نمی‌کنند.

ممکن است التهاب را کاهش دهد

کورکومین ماده فعال موجود در زردچوبه است. زردچوبه تازه و خشک حاوی مقدار بسیار کمی از آن است. تولیدکنندگان این ماده را از زردچوبه استخراج می‌کنند تا محصولاتی با غلظت بسیار بالای کورکومین تولید کنند. شواهد مربوط به کورکومین و سرکه سیب شامل موارد زیر هستند:

کورکومین درد و التهاب را کاهش می‌دهد: کورکومین التهاب را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲، و همچنین درد و التهاب مفاصل ناشی از آرتریت را کاهش داده است. مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ با حضور افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو نشان داد که کورکومین ممکن است در کاهش درد و التهاب مؤثرتر از داروی ایبوپروفن عمل کند.

دوزهای بالای کورکومین مورد نیاز است: مطالعات از ۱۰۰۰ تا ۲۸۰۰ میلی گرم کورکومین از مکمل‌های غلیظ شده در روز استفاده کرده اند. با این حال، برای به دست آوردن این مقدار کورکومین از زردچوبه، باید بیش از ۲۰ قاشق چایخوری زردچوبه مصرف کنید که توصیه نمی شود. فراهمی زیستی کورکومین هنگام ترکیب شدن با چربی و پیپرین افزایش می‌یابد، از این رو مکمل‌های برتر این دو را با هم ترکیب می‌کنند.

سرکه سیب التهاب را کاهش نمی‌دهد: شواهد از استفاده از سرکه سیب برای کاهش التهاب پشتیبانی نمی کنند.

نشان داده شده است که کورکومین فواید ضد التهابی قوی دارد، اما شواهد کمتری برای حمایت از سرکه سیب در کاهش التهاب وجود دارد. نتیجه ترکیب زردچوبه با سرکه سیب برای اثرات ضد التهابی نامشخص است.

ممکن است هضم را بهبود بخشد

هم سرکه سیب و هم زردچوبه مدت هاست که به عنوان درمان‌های طبیعی گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه داده‌های محدودی برای حمایت از استفاده از آنها وجود دارد:

کورکومین و زردچوبه ممکن است از بهبود سندرم روده تحریک پذیر حمایت کنند: زردچوبه و کورکومین ممکن است درد شکمی را در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (آی بی اس) تسکین دهند. مطالعات از دوزهای تا پنج گرم زردچوبه در روز استفاده کرده اند.

کورکومین ممکن است به سوء هاضمه کمک کند: کورکومین نتایج متفاوتی در درمان سوء هاضمه نشان داده است.

کورکومین ممکن است به بیماری التهابی روده (آی بی دی) کمک کند: تحقیقات نوظهور نشان می‌دهند که کورکومین، همراه با داروهای تجویزی، ممکن است به بهبود علائم کولیت اولسراتیو کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد استفاده از آن در بیماری کرون مورد نیاز است.

سرکه سیب احتمالاً کمکی نمی کند: در حالی که سرکه سیب اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای رفلاکس اسید و حمایت از هضم و جذب مواد مغذی توصیه می‌شود، تحقیقات در این زمینه کافی نیست.

شواهد کمی وجود دارند که نشان دهند ترکیب زردچوبه با سرکه سیب سلامت گوارش را بهبود می‌بخشد. کورکومین یا سرکه سیب نباید به عنوان جایگزینی برای داروهای تجویزی استفاده شود.

ممکن است از مدیریت قند خون حمایت کند

یکی از مزایای بیشتر مطالعه شده سرکه سیب، توانایی آن در کاهش قند خون است. تحقیقات نوظهور نشان می‌دهند که زردچوبه نیز ممکن است فواید مشابهی داشته باشد، مانند:

سرکه سیب ممکن است کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد: مصرف روزانه ۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر، یا حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری، سرکه سیب رقیق شده در آب ممکن است قند خون ناشتا را کاهش داده و HbA۱c (معیاری از قند خون در سه ماه گذشته) را بهبود بخشد. هنگامی که پیش از غذا مصرف شود، ممکن است قند خون بعد از غذا را نیز کاهش دهد.

کورکومین ممکن است اثرات ضد دیابتی داشته باشد: ممکن است نشانگرهای متابولیک، از جمله تری گلیسیرید، کلسترول و قند خون را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد.

در حالی که هم سرکه سیب و هم کورکومین در حمایت از کنترل قند خون امیدوارکننده هستند، هیچ کدام به خوبی یا بهتر از تغییرات رژیم غذایی یا مداخلات پزشکی نشان داده نشده اند. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ترکیب این دو فوایدی فراتر از استفاده جداگانه آنها دارد.

ممکن است از مدیریت وزن حمایت کند

سرکه سیب مدت هاست که به عنوان گزینه ای برای کاهش وزن تبلیغ می‌شود. خواص ضد التهابی زردچوبه ممکن است به طور غیرمستقیم از مدیریت وزن حمایت کند، مانند:

مصرف روزانه سرکه سیب ممکن است باعث کاهش وزن شود: مطالعات نشان داده اند که ۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر سرکه سیب می‌تواند باعث کاهش وزن شود. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک تأثیر آن و مقایسه آن با دیگر مداخلات مورد نیاز است.

کورکومین فواید احتمالی برای وزن دارد: یک تجزیه و تحلیل در سال ۲۰۱۹ از ۲۱ مطالعه نشان داد که مصرف روزانه کورکومین منجر به کاهش وزن اندک (کمتر از ۱ کیلوگرم) در افراد شده است.

در حالی که سرکه سیب در حمایت از کاهش وزن امیدوارکننده است، بعید است که ترکیب آن با کورکومین فواید بیشتری داشته باشد. تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. شایان ذکر است که هیچ کدام یک راه حل سریع نیستند و بهتر است با تغییرات سبک زندگی، از جمله یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم برای حمایت از مدیریت وزن ترکیب شوند.

ممکن است سلامت متابولیک را بهبود بخشد

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف ۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر سرکه سیب رقیق شده در آب ممکن است سطح تری گلیسیرید و کلسترول را بهبود بخشد. فواید مشابهی با دوزهای بالای کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه، مشاهده شده است. مشخص نیست که آیا این دو با هم فواید ترکیبی ارائه می‌دهند یا خیر، اما هر دو ممکن است مفید باشند.

هیچ کدام جایگزینی برای روش‌های حمایتی اثبات شده تر، مانند دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، خواب کافی، مدیریت استرس یا مداخلات پزشکی اثبات شده نیستند.

ممکن است به داشتن پوست شفاف کمک کند

در حالی که سرکه سیب و زردچوبه به عنوان درمان هایی برای بیماری‌های پوستی از اگزما و پسوریازیس گرفته تا آکنه تبلیغ می‌شوند، داده‌های کمی برای حمایت از استفاده از آنها وجود دارد. مطالعه ای کوچک نشان داد که هنگام ترکیب با یک استروئید موضعی، مصرف دو گرم کورکومین در روز ممکن است علائم را بیشتر از استروئیدها به تنهایی بهبود بخشد. زردچوبه همچنین به درمان‌های موضعی آکنه اضافه شده است، اما شواهد کمی از این کاربرد حمایت می‌کنند.

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد سرکه سیب علائم پوستی را بهبود می‌بخشد و هنگام استفاده موضعی، ممکن است در واقع پوست را تحریک کند.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی احتمالی

ریشه زردچوبه و سرکه سیب به طور کلی برای بیشتر افراد سالم بی خطر در نظر گرفته می‌شوند. با این حال، داده‌های بی خطر بودن در مورد ترکیب زردچوبه و سرکه سیب کافی نیست. اقدامات احتیاطی فردی زیر را در نظر بگیرید.

سرکه سیب

اسیدیته بالا: هنگام پخت و پز، سرکه سیب را در آب رقیق کنید یا با مواد دیگر مخلوط کنید. نوشیدن سرکه سیب به تنهایی توصیه نمی شود زیرا بسیار اسیدی است و ممکن است باعث سوزش در مری (لوله ای که غذا را از دهان به معده می‌برد) شود.

بارداری و شیردهی: در صورت بارداری یا شیردهی، به مصرف مقادیر متوسط بسنده کنید.

تداخلات دارویی: دوزهای بالای سرکه سیب ممکن است سطح پتاسیم را کاهش دهد، که در صورت مصرف داروهای مدر (داروهایی که آب و نمک اضافی را از بدن دفع می‌کنند) یا دیگوکسین (داروی قلب) نگرانی بیشتری ایجاد می‌کند.

کاهش قند خون: سرکه سیب ممکن است قند خون را کاهش دهد، از این رو اگر انسولین (هورمونی که قند خون را تنظیم می‌کند) مصرف می‌کنید، قند خون خود را به دقت کنترل کنید تا از افت آن (هیپوگلیسمی) جلوگیری شود.

زردچوبه

بارداری و شیردهی: مشخص نیست که آیا مکمل‌های کورکومین در دوزهای بالاتر از آنچه در غذا در دوران بارداری و شیردهی یافت می‌شود، بی‌خطر هستند یا خیر. مصرف ریشه یا پودر زردچوبه احتمالاً بی‌خطر است.

ناراحتی معده: هنگام استفاده از زردچوبه، به ویژه در مقادیر زیاد، ممکن است ناراحتی معده و حالت تهوع رخ دهد.

نحوه ترکیب

سرکه سیب و زردچوبه را می‌توان به روش‌های مختلف هنگام پخت و پز ترکیب و از آنها لذت برد، از جمله:

تونیک یا چای سرد: یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب، آب و یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را مخلوط کنید. بیشتر دستور العمل‌ها همچنین شامل افزودن عسل برای متعادل کردن اسیدیته هستند و برخی زنجبیل یا لیمو را برای طعم بیشتر اضافه می‌کنند.

نوشیدنی گرم: یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب و زردچوبه رنده شده یا پودر زردچوبه را به آب گرم اضافه کنید – با لیمو، عسل، زنجبیل رنده شده، دارچین یا وانیل به این نوشیدنی طعم دهید.

سس سالاد: یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب، زردچوبه تازه رنده شده یا پودر زردچوبه، روغن زیتون، نمک و فلفل را مخلوط کنید. ترکیبات طعم دهنده اضافی شامل لیمو، عسل، زنجبیل رنده شده، پودر سیر یا دیگر گیاهان و ادویه‌های تازه یا خشک دلخواه است.

هیچ روش واحدی برای بهره مندی از فواید بالقوه این مواد وجود ندارد. ترکیبات مختلف را امتحان کنید و ببینید چه چیزی برای شما بهترین کارایی را دارد.

در یک مطالعه از ۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر (۱-۲ قاشق غذاخوری) سرکه سیب با ۸ تا ۱۶ اونس (۲۳۶ تا ۴۷۳ میلی لیتر) آب برای تهیه اکسیر یا تونیک استفاده شد. دوز استانداردی برای زردچوبه وجود ندارد، اما بیشتر دستور العمل‌ها حدود یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را توصیه می‌کنند. مطالعات از ۵۰۰ میلی گرم تا بیش از ۲ گرم در روز (مقدار زیاد) به مدت سه تا شش ماه استفاده کرده اند.

از مصرف مقادیر زیاد سرکه سیب یا زردچوبه خودداری کنید مگر اینکه پزشک شما آن را توصیه کند.

منبع خبر: همشـهری

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویش‌های ملی؟ تلفات جاده‌ای؛ ضرورت آموزش و رعایت قوانین برای حفظ جمعیت فعال مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان

دیگر خبرها

  • مضرات شب بیداری چیست؟
  • مضرات عجیب گوجه سبز برای بدن
  • سرکه سیب و زردچوبه برای چی خوبه ؟ ؛ خواص و مضرات مخلوط سرکه سیب و زردچوبه + نحوه مصرف
  • مصرف این میوه مانع پوکی استخوان می‌شود
  • تقویت استخوان ها با مصرف این میوه
  • میوه‌ ای که جلوی شکستگی استخوان رو با لگد می‌ گیره!
  • قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت‌فرنگی، کیوی و نارنگی، گران‌ترین میوه‌ها
  • قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت‌فرنگی، کیوی و نارنگی گرانترین میوه‌ها
  • مصرف این میوه مانع از ابتلا به پوکی استخوان می‌شود
  • تقویت استخوان‌ها با مصرف این میوه