Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@14:36:05 GMT

پیش‌بینی کسری تراز تولید و مصرف گاز کشور در دی و بهمن

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۶۸۲۰۰

پیش‌بینی کسری تراز تولید و مصرف گاز کشور در دی و بهمن

وزیر نفت با بیان این که پیش‌بینی می‌شود در دی و بهمن‌ماه با کسری ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز مواجه شویم گفت: تلاشمان این است با تامین سوخت مایع، هموطنانمان کمترین مشکل را داشته باشند.

به گزارش مشرق، جواد اوجی در حاشیه بازدید از پالایشگاه تهران تامین سوخت زمستانی به ویژه در بخش خانگی را اولویت اصلی وزارا نفت دانست و گفت: حجم ذخایر سوخت نیروگاهی ۳۰ درصد کمتر از پارسال است بنابراین همه تلاشمان این است ظرفیت سوخت مایع نیروگاه ها را بالا ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هم‌اکنون روزانه بیش از ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاه‌ها قرار می‌گیرد و امیدواریم با برنامه‌ریزی و تدابیر اندیشیده شده کمترین چالش را در تامین سوخت زمستانی گاز و در بخش خانگی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: ظرفیت پالایشی کشور ۱.۵ برابر افزایش می‌یابد

وزیر نفت گفت: پیش‌بینی می‌شود در دی و بهمن‌ماه با کسری ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز مواجه شویم که تلاشمان این است با تامین سوخت مایع، هموطنانمان کمترین مشکل را داشته باشند.

اوجی با اشاره به بازدید خود از پالایشگاه تهران هم افزود: ارتقای کمی و کیفی پالایشگاه فعلی و ایجاد و احداث ظرفیت پالایشگاه جدید دو اولویت پالایشی دولت سیزدهم است.

وی اضافه کرد: تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت پالایشی کشور ۲ و نیم برابر خواهد شد و تقریبا به ۳ و نیم میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

وزیر نفت در پاسخ به سوالی درباره گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان هم گفت: قول می‌دهیم تا قبل از پایان سال شهرهای خاش، میرجاوه و زابل به شبکه گاز متصل شوند و تا پایان سال از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

بازدید وزیر نفت از پالایشگاه تهران

وزیر نفت در دومین بازدید عملیاتی خود با هدف بررسی تامین سوخت زمستانی از پالایشگاه تهران بازدید کرد.

جواد اوجی، هفته گذشته در نخستین بازدید عملیاتی خود به عسلویه رفت و ضمن بررسی وضع تولید میدان گازی پارس جنوبی و چگونگی تامین سوخت زمستانی از بعضی از فازهای این میدان مشترک بازدید کرد.

وزیر نفت پس از نشست مشترک با مدیران صنعت نفت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ابراز امیدواری کرد زمستان بدون چالشی را پشت‌سر بگذاریم.

اوجی در نخستین روز کاری خود در وزارت نفت بزرگترین دغدغه خود را تامین سوخت زمستانی عنوان کرده بود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان وزارت نفت جواد اوجی پالایشگاه تهران استان سیستان و بلوچستان میدان گازی پارس جنوبی پالایشگاه تهران تامین سوخت زمستانی وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۸۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام پالایشگاه‌ ها بیشترین افزایش تولید و فروش را در سال ۱۴۰۲ داشته‌اند؟

سه پالایشگاه کاهش حجم فروش و سه پالایشگاه افزایش حجم فروش را در سال ۱۴۰۲ تجربه کردند.

به گزارش انرژی پرس، انتشار گزارش‌های فعالیت ماهانه پالایشگاه‌های بورسی تکلیف کارنامه ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ نفتی‌های بورس را مشخص کرد. طبق این گزارش‌ها مجموع مقدار تولید ۶ پالایشگاه بورسی در سال ۱۴۰۲ جهش بزرگی را نسبت به ۱۴۰۱ نداشته و تنها ۰.۵ درصد افزایش داشته است.

به این ترتیب مجموع مقدار تولید پالایشگاه‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ به ۶۵ میلیون و ۷۹۶ هزار مترمکعب رسیده است. این موضوع در بخش فروش نیز تکرار شد و مجموع فروش پالایشگاه‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ حدود ۰.۹ درصد بالا رفته است.

همچنین نگاهی به ارقام تجمعی مقدار تولید پالایشگاه‌های بورسی در دو بازه ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، نیمی از پالایشگاه‌ها افزایش تولید و نیم دیگر کاهش تولید را در سال ۱۴۰۲ تجربه کردند. این روند در سمت فروش نیز تکرار شد و سه پالایشگاه بورسی در سال ۱۴۰۲ کاهش فروش و سه پالایشگاه دیگر افزایش فروش داشتند.

حال باید دید کدام پالایشگاه در سال ۱۴۰۲ عملکرد بهتری را نسبت به سایر رقبا در بخش تولید و فروش داشته است. انرژی پرس در این گزارش کارنامه سالانه ۶ پالایشگاه بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است. پیش از هرچیزی باید گفت نرخ فروش پالایشگاه‌های بورسی در صورت‌های مالی سالانه مشخص می‌شود؛ از این رو برآورد مبلغ فروش این شرکت‌ها در حال حاضر میسر نیست.

بیشترین درصد افزایش مقدار تولید نسبت به ۱۴۰۱

بررسی ارقام تجمعی مقدار تولید پالایشگاه‌های بورسی در دو بازه زمانی ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خبر از آن می‌دهد که پالایش نفت شیراز با افزایش ۱۲ درصدی مقدار تولید، بیشترین درصد افزایش مقدار تولید را از آن خود کرده است. به طوری که مقدار تولید این شرکت از حدود سه میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۱ به سه میلیون و ۳۷۹ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

همچنین پالایشگاه لاوان نیز دیگر پالایشگاهی بود که در بخش تولید عملکرد خوبی را از خود نشان داده است. به طوری که این پالایشگاه موفق شد مقدار تولید خود را از دو میلیون و ۶۹۹ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۱۱.۱ درصدی به دو میلیون و ۹۹۷ هزار مترمکعب برساند.

سومین پالایشگاهی که در سال ۱۴۰۲ عملکرد قابل توجهی در بخش تولید داشته، پالایشگاه اصفهان بود. چرا که این پالایشگاه با افزایش ۸.۲ درصدی مقدار تولید، بیشترین مقدار افزایش تولید (مترمکعب) را داشته است. به این ترتیب مقدار تولید پالایشگاه اصفهان با رشد یک میلیون و ۶۷۹ هزار مترمکعبی به ۲۲ میلیون و ۱۵۵ هزار مترمکعب رسید.

در طرف مقابل اما سه پالایشگاه تهران، بندعباس تبریز در سال ۱۴۰۲ با کاهش تولید نسبت به سال ۱۴۰۱ روبه‌رو شده است. در این میان پالایشگاه تهران بیشترین کاهش تولید را میان سایر پالایشگاه‌ها به ثبت رسانده است. به طوری که مقدار تولید این شرکت با کاهش ۷۵۵ هزار مترمکعبی که معادل ۵.۶ درصد بوده به ۱۲ میلیون و ۷۰۶ هزار مترمکعب رسیده است.

همچنین مقدار تولید پالایشگاه بندرعباس و تبریز نیز در این سال به ترتیب ۵.۱ و ۴.۶ درصد کاهش داشته است.

بیشترین درصد افزایش مقدار فروش نسبت به ۱۴۰۱

بررسی گزارش‌های ماهانه دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، روند تولید پالایشگاه‌ها در مقدار فروش آن‌ها نیز تاثیر گذاشته است. به طوری که مقدار فروش سه پالایش شیراز، اصفهان و لاوان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است. همچنین سه پالایشگاه تهران، تبریز و بندرعباس در سال ۱۴۰۲ با کاهش فروش روبه‌رو شده‌اند.

در این میان اما پالایشگاه شیراز با افزایش حدود ۱۰ درصدی مقدار فروش بهترین عملکرد را میان پالایشگاه‌ها در این بخش داشته است. به طوری که مقدار فروش این شرکت از حوالی سه میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۳۰۴ هزار مترمکعبی به سه میلیون و ۳۸۴ مترمکعب رسیده است.

پالایشگاه اصفهان نیز دومین پالایشگاه برتر سال ۱۴۰۲ در زمینه افزایش مقدار فروش بود؛ به طوری که پالایش نفت اصفهان در این سال مقدار فروش خود را نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۲ درصد بالا برد و به ۲۲ میلیون مترمکعب رساند. همچنین باید گفت بیشترین مقدار افزایش فروش (مترمکعب) نیز در این سال به شپنا تعلق گرفته است.

لاوان نیز دیگر پالایشگاهی بود که در سال ۱۴۰۲ توانست مقدار فروش خود را بالا ببرد و این عدد حدود هشت درصد بالا ببرد.

بیشترین درصد کاهش مقدار فروش نسبت به ۱۴۰۱

در سمت دیگر اما مقدار فروش سه پالایشگاه تهران، تبریز و بندرعاس در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است. در این حین گفت پالایشگاه تهران بدترین عملکرد را در این بخش به ثبت رساند. به طوری که مقدار فروش این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۶ درصد پایین آمد.

همچنین مقدار فروش پالایشگاه تبریز و بندرعباس به ترتیب ۴.۹ و ۲.۶ درصد کاهش داشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آمادگی پالایشگاه های نفت ژاپن برای استفاده از ذخایر اضطراری
  • مشهد تابستان سختی را پیش رو دارد، کمبود ۶ هزار لیتر بر ثانیه آب
  • پیش بینی ذخیره ۶۰۰ هزار تن گندم در لرستان
  • اجرای طرح کیفیت بخشی محصولات سنگین، اولویت پالایشگاه بندرعباس است
  • کشتی خرس‌های قهوه‌ای در قلب کوه‌های شمال ایران
  • مصرف ۵۷۰۰ مگاواتی برق دوره پیک در مازندران پیش بینی می شود
  • وزیر صمت: حل مشکل تامین لاستیک به زودی
  • حدود ۳۱ میلیون کارت سوخت فعال در کشور وجود دارد
  • بیمه شدگان اجباری در استان مرکزی هفت درصد افزایش یافت
  • کدام پالایشگاه‌ ها بیشترین افزایش تولید و فروش را در سال ۱۴۰۲ داشته‌اند؟