Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، شاید دیدن زباله کنار جاده برای چشم هایمان عادی باشد، اما دیدن پوست‌های گوسفند تلنبار شده در حاشیه جاده‌ها امری غیر طبیعی است.

اولین باری که با این صحنه مواجه شدم دو هفته پس از عید قربان در حوالی میدان دام گنبد کاووس بود، بعد از پرس و جو از اهالی منطقه متوجه شدم مردم برای فروش پوست هایشان به محل همیشگی مراجعه کرده اند، اما چون خریداری نبوده است پوست‌ها را رها می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از شهروندان در این رابطه گفت: امسال پوست‌ها قیمت مناسبی برای خرید نداشت به همین دلیل مردم پوست دام‌های خود را یا دور انداختند و یا دفن کردند.

گرچه برخی افراد گفتند در شهرستان آق قلا پوست دام‌ها خریدار دارد، اما پوست‌های تلنبار شده در سه راهی یلقی آق قلا نشان می‌دهد در این شهرستان هم پوست‌ها خواهانی ندارد.

در پرس و جو از افرادی که در حوزه دام فعالیت می‌کنند متوجه شدیم درفاصله ۲۰ کیلومتری شهرستان آق قلا یک کارخانه چرم سازی وجود دارد.

از آنجایی که ماده اصلی کارخانه‌های چرم سازی پوست دام است کنجکاو شدم بدانم علت تمایل نداشتن به خرید این پوست‌ها برای چیست؟

آدرس کارخانه را پیدا کردم و به آنجا رفتم، اما با کارخانه‌ای با درب‌های بسته رو به رو شدم، نگهبان کارخانه گفت خیلی وقت است که این کارخانه خوابیده است.

شماره صاحب کارخانه را از نگهبان گرفتم و با آقای عباسی صاحب کارخانه صحبت کردم، قرار شد به کارخانه بیاید و از نزدیک با او گفتگو کنم.

وقتی وارد کارخانه شدیم با حجم انبوهی از دستگاه‌های که زیر گرد و خاک مدفون شده بود مواجه شدیم، به گفته آقای عباسی روزگاری ۳۰ کارگر از این کارخانه نان می‌خوردند.

او ادامه داد: برای این کارخانه روزی بیش از ۲ هزار پوست خریداری و چرم تولید می‌کردیم، اما الان که پوست‌های کنار جاده را می‌بینم اشکم در می‌آید.

عباسی گفت: ما در این کارخانه انواع چرم را تولید می‌کردیم و حتی به چندین کشور اروپایی هم صادرات داشتیم.

اما چه شد که این کارخانه بسته شد؟

عباسی در پاسخ به این سوالم از نداشتن سرمایه در گردش مناسب برایم گفت، از کم بودن تنفس تسهیلاتی که دریافت کرده و نتوانسته در زمان مقرر پرداخت کند.

حالا او پس از چند سال بدهی بانک‌ها را پرداخت کرده است، اما برای بازگشت به تولید موانع دیگری سر راه دارد و باز هم یک سر این موانع به تسهیلات بانکی بر می‌گردد.

عباسی در این رابطه گفت: متاسفانه وام‌های کوتاه مدت با بهره بالا که در صورت پرداخت نکردن شامل جریمه هم می‌شود یکی از این مشکلات است.

او ادامه داد: برای راه اندازی مجدد یک کارخانه حداقل یک سال زمان لازم است وسایل و تجهیزات تهیه و یا تعویض شود و یک سال زمان می‌برد تا کارخانه پا بگیرد و برای محصولاتش مشتری پیدا کند، این فرآیند حداقل تنفس ۵ ساله و باز پرداخت ۱۵ ساله وام را می‌طلبد.

عباسی گفت: طی سال‌های مختلف هر بار برای دریافت تسهیلات مراجعه کردم بانک‌ها بخش نامه به من نشان دادند و گفتند این قانون است و نمی‌توانند جز بر اساس قانون رفتار کنند.

به گفته عباسی تنها راه نجات کارخانه اش دریافت تسهیلات بلند مدت و کم بهره است تا رونق به چرخ‌های غبار گرفته تنها کارخانه چرم استان باز گردد.


به سراغ میرزایی رئیس اداره صمت شهرستان آق قلا رفتیم، او در این رابطه گفت: صاحب این کارخانه باید درخواست دریافت تسهیلات و مشکلاتش را در سامانه "بهین یاب" به ثبت برساند تا در ستاد رفع موانع تولید استان مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تصویب تسهیلات مورد نظر به او پرداخت شود.

طلوعیان رئیس اداره کل صمت گلستان هم در این رابطه گفت: برای راه اندازی صنعت تولید چرم در استان از نظر وجود مواد اولیه و پوست، هیچ مشکلی نداریم و با توجه به ظرفیت موجود، زمینه و نیاز برای ایجاد ۲واحد تولیدی متوسط و یا یک واحد بزرگ چرم سازی در استان وجود دارد.

اما به گفته عباسی کارخانه دار سابق چرم سازی حتی اگر این کارخانه هم به چرخه تولید بازگردد باز هم مشکل بزرگتری وجود دارد و آن وجود برخی دلالان است که پوست‌ها را از استان خارج می‌کنند.

او ادامه داد: حتی در کشتارگاه‌ها مافیا به وجود آمده است که به راحتی پوست‌ها را خریداری و به ترکیه ارسال می‌کنند و چرم فراوری شده را مجدد به کشور باز می‌گردانند.

البته خام فروشی در تمام محصولات اقتصادی کشور از مواد معدنی گرفته تا محصولات نفتی، پتروشیمی و ... وجود دارد و بعد از تبدیل شدن به کالا با قیمت‌های چند برابری به کشور باز می‌گردد.

با زیر نظر گرفتن چند کشتارگاه‌ها متوجه شدیم روزانه بیش از هزار پوست گوسفند ازکشتارگاه‌ها خریداری می‌شود.

یکی از افراد فعال در حوزه خرید پوست دام که نخواست نامش فاش شود، گفت: این پوست‌ها را دانه‌ای ۵ هزار تومان می‌خریم و ۷ هزار تومان می‌فروشیم، این پوست‌ها به سمت تهران و چرم شهر برده می‌شود در نهایت به دست دلالان به پاکستان قاچاق می‌شود.

امروزه صنعت چرم یکی از صنایع مهم در اقتصاد بین‌الملل محسوب می‌شود و طیف گسترده‌ای از کالا‌ها مانند چمدان، کاپشن، دستکش، کیف پول، کیف دستی، کمربند و... را شامل می‌شود.

در چنین فضایی که هر سال شاهد تقاضای روزافزون برای صنعت چرم در سطح جهان هستیم، با توجه به ظرفیت گلستان در تهیه پوست می‌توانیم با همت جمعی مسئولان حرفی برای گفتن در این صنعت داشته باشیم، البته به شرطی که دست دلالان کوتاه و موانع تولید حذف شوند.

گزارش از مونا محمد قاسمی

انتهای پیام/ق

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چرم سازی تسهیلات ارزان رابطه گفت پوست ها پوست دام چرم سازی آق قلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ریزش موها چیست؟

ریزش مو می‌تواند تجربه ناخوشایندی باشد و ممکن است در عرض چند هفته تا چند ماه مقدار زیادی از موهای خود را از دست بدهیم.

رشد مو دارای چهار مرحله است: آناژن، مرحله‌ای که در آن مو به‌طور فعال درحال رشد است؛ کاتاژن، مرحله قبل از توقف رشد مو؛ تلوژن، زمانی که رشد مو متوقف می‌شود و اکسوژن، زمانی که مو از فولیکول جدا شده و می‌ریزد.

به گزارش زومیت، مرحله‌ آناژن دو تا هشت سال، مرحله کاتاژن دو هفته و مرحله تلوژن حدود سه ماه طول می‌کشد تا درنهایت موها بریزند. در طول زندگی فرد، هر فولیکول مو چرخه توصیف‌شده را ۱۰ تا ۳۰ بار طی می‌کند. با افزایش سن، آناژن یا مرحله رشد کوتاه‌تر می‌شود و فولیکول‌های موی کمتری در مرحله آناژن باقی می‌مانند.

همه ریزش‌های مو واقعی نیستند. در بسیاری از مواقع، ریزش مو در واقع شکستگی مو است. شکستگی ممکن است براثر برس کشیدن بیش از حد موها یا استفاده از مدل‌های مویی مانند بافتن رخ دهد که پوست سر را می‌کشند. شکستگی مو همچنین می‌تواند درنتیجه‌ی استفاده مکرر از مواد شیمیایی قوی یا استفاده مداوم از سشوار و اتو مو رخ دهد.

به‌طور معمول روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می‌دهیم

ریزش مو به اندازه‌ای بیشتر از مقدار مویی که دوباره رشد می‌کند، می‌تواند نشانه ای از آلوپسی باشد. آلوپسی اصطلاح پزشکی برای ریزش مو است. انوع مختلفی از ریزش مو وجود دارد: از ریزش موی ناشی از هورمون‌ها گرفته تا ریزش موی ناشی از اختلالات خودایمنی.

ریزش مو علت‌های متعددی دارند. عواملی نظیر رژیم غذایی، استرس بدنی یا روانی شدید، تغییرات هورمونی، اختلالات خودایمنی، داروهای خاص و سلامت پوست سر می‌توانند بر مقدار و نوع ریزش مو تاثیر بگذارند.

در نوعی از آلوپسی به نام تلوژن افلوویوم مقداری از موها به‌طور ناگهانی از سراسر پوست سر می‌ریزد. جراحی‌های بزرگ، موارد شدید آنفلوانزا یا کووید ۱۹، شیمی‌درمانی، دیابت، کم‌خونی، اختلالات تیروئید، نوسانات هورمونی و مجموعه‌ای از مشکلات سلامتی دیگر می‌توانند موجب این نوع ریزش مو شوند. تغییرات هورمونی در طول بارداری می‌تواند توقف ریزش مو را در پی داشته باشد، اما در دوران پس از زایمان موجب آغاز تلوژن افلوویوم شود.

وقتی مقدار انرژی در دسترس محدود باشد، بدن ممکن است رشد مو را متوقف کند تا زمانی که بیمار هستیم یا استرس داریم، بتواند انرژی را جای دیگری صرف کند. اغلب اوقات این وضعیت سه تا شش ماه طول می‌کشد و پس از آن رشد مو دوباره شروع می‌شود.

سایر اشکال رایج آلوپسی شامل ریزش موی با الگوی مردانه و زنانه می‌شود. ویژگی ریزش موی با الگوی مردانه پس رفتن خط رویش مو است و ویژگی ریزش موی با الگوی زنانه، نازک شدن و کم پشت شدن کلی موها است. هم مردان و هم زنان بسته به سطح هورمون‌های خاص می‌توانند دچار هر یک از این الگوهای ریزش مو شوند.

سلامت پوست سر نیز می‌تواند بر میزان ریزش مو تأثیر بگذارد. التهاب پوست سر مثلا براثر پسوریازیس می‌تواند رشد مو را توقف کند، اما این وضعیت درمان‌شدنی است.

شرایط کمتر شناخته‌شده مانند درماتیت سبوره‌ای که نوعی بیماری قارچی است نیز می‌تواند موجب التهاب شود. درماتیت سبوره‌ای موجب خارش پوست سر می‌شود و خاراندن پوست سر می‌تواند به فولیکول‌های مو آسیب بزند.

افراد دارای موهای بلند شاید حس کنند موهای آن‌ها بیشتر می‌ریزد. علت ممکن است آن باشد که به دلیل بلندبودن تارهای مو، موها روی شانه بیشتر به چشم می‌آید. اما در صورت کم شدن حجم موها، ظاهر شدن تکه‌های بدون مو روی پوست سر یا پسروی خط رویش مو بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

پوست، مو و ناخن منعکس‌کننده سلامتی کلی شما هستند و بررسی وضعیت آن‌ها به متخصصان در تشخیص بیماری‌های زمینه‌ای همچون مشکلات قلبی و کبدی، کم خونی و التهاب مفاصل کمک می‌کند.

در شبکه‌های اجتماعی محصولات فراوانی برای تقویت رشد مو تبلیغ می‌شود. اغلب این برندها در حمایت از ادعاهای خود به جای آزمایش‌های علمی دقیق، روی نظرسنجی از افراد متکی هستند. تا زمانی که با پزشک متخصص مشورت نکرده‌اید، از این محصولات استفاده نکنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آسمانی شدن مادر شهید عباسی در کازرون
  • درگذشت مادر شهید عباسی در کازرون
  • بهترین روش دوش گرفتن برای اجتناب از آسیب رسیدن به پوست
  • ۱۰ دقیقه‌ای دوش بگیرید/ مضرات حمام طولانی چیست؟
  • عکس | تصویری متفاوت از گلاره عباسی با شتر و لباس جنوبی
  • تسهیلات اشتغال برای رهاشدگان از دام اعتیاد
  • هیچ مانعی وجود ندارد که نمایندگان از دستگاه قضائی ایراد بگیرند
  • مرغ در بازار امروز چند؟
  • ۶۸ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر گلستان پرداخت شد
  • علت ریزش موها چیست؟