Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، شب گذشته (یکشنبه، ۲۱ شهریورماه) همزمان با روز ملی سینما جمعی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما و روسای انجمن‌های صنفی مختلف این حوزه و تعدادی از سینماگران با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و به بیان دغدغه‌ها و مطالبات خود پرداختند.

 رئیس مجلس در ابتدای این دیدار صمیمانه که با بیان مطالبات، گلایه ها و مشکلات حوزه سینما همراه بود، ضمن تبریک این روز به اهالی سینمای ایران گفت: نقشی که فرهنگ و هنر در عرصه های مختلف تربیت، ایجاد نشاط در جامعه، استقلال، شادابی و پیشرفت و توسعه دارد بر هیچ کس پوشیده نیست و در تاریخ هنرمندان به اشکال مختلف این اثرگذاری را از خود به جای گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیباف با تاکید بر اینکه خیلی بیشتر از این نیازمند هستیم که فعالان عرصه فرهنگ و هنر با مدیران و مسئولان به هم نزدیک باشند، ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر فاصله زیادی بین هنرمندان و مسئولان وجود دارد و این فاصله به جامعه نیز تعمیم داده می شود. در واقع آغاز فواصل موجود در جامعه از نخبگان هنری و مدیریتی نشئت می گیرد و آثار آن را در جامعه نیز می بینیم.

وی با اذعان به اینکه حتما این اشکال را می پذیرم که مقصر اصلی ما مدیران هستیم، اظهار کرد: از سوی دیگر خواهش من این است که فعالان عرصه فرهنگ و هنر نیز باید در میان خود کنکاش کنند که آیا آن ها در به وجود آمدن این فاصله سهمی دارند یا ندارند.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: یکی  از غصه های من در ۱۵ ماه گذشته که در مجلس مسئولیت دارم این بود که چرا هیچ فرصتی مثل این جلسه حتی یک بار هم رخ نداده تا با فعالان عرصه فرهنگ و هنر و فعالان حوزه اجتماعی بحث و گفت وگو کنیم در حالی که اگر به سوابق مدیریتی من مراجعه کنید می بینید در همان اولین روزهایی که مسئولیتی در هر ارگانی داشتم یکی از اولین گروه هایی که آن ها را دعوت کرده ام تا هم اندیشی داشته باشیم فعالان عرصه فرهنگ و هنر بوده است. از سوی دیگر هم اندیشی با فعالان حوزه فناوری نیز در اولویت کاری من بوده است.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه بدون به کارگیری این دو بخش یعنی عرصه فرهنگ و فناوری هیچ تحولی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: زمانی که در نیروی انتظامی مسئولیت داشتم، با صراحت عنوان کردم که بین رویکرد امنیت محوری و جامعه محوری رویکرد جامعه محوری را انتخاب خواهم کرد و در همان دوران دریافتم که هنر در این عرصه می تواند چه تحول و معجزه ای ایفا کند به طوری که ارتباط با مردم، آموزش و فرهنگ سازی می تواند با استفاده از این دو حوزه محقق شود.

وی اضافه کرد: این باور باید در تک تک مدیران کشور برای موفقیت و توسعه ایران وجود داشته باشد و در این مسیر نقش تک تک شما هنرمندان کم نظیر است، هیچ گاه نباید از این منظر ناامید شوید.

قالیباف با یادآوری اینکه در دوران نیروی انتظامی مقاومت هایی در خصوص به کارگیری از ظرفیت هنر در این عرصه وجود داشت، گفت: اما ما با به کارگیری این ظرفیت آثار احساس امنیت، رابطه نزدیک مردم با پلیس و تغییر نظر مردم نسبت به نیروی انتظامی را ملاحظه کردیم.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: در دوره شهرداری نیز متمرکز بر حوزه های فرهنگی، اجتماعی و هنری بودیم و تلاش کردیم فرهنگ سازی ها با کمک هنرمندان رقم بخورد. در همان دوران بسیاری از کارها پیش رفت و اذهان به هم نزدیک شد. برخی از عزیزان حاضر در این جلسه نیز در بزنگاه هایی با ما همکاری داشتند.

قالیباف تاکید کرد: هیچ گاه و هیچ موقع در حوزه مسائل فرهنگی و هنری که با اصحاب فرهنگ و هنر همکاری داشتیم در حوزه های سیاسی و مدیریتی هیچ توقعی از هیچ کس و در هیچ مقطعی نداشتم ولی همواره مطالبه من ازهنرمندان این بود که جامعه، مردم و کشورمان را دریابیم.  

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دوره های مختلف مسئولیتم تلاش کردم تا جایی که می شود نسبت به توسعه هنر و سینما اقدامات موثری انجام دهم، گفت: یکی از اقدامات موثر در نظر گرفتن تخفیف برای مراکز تجاری که در آن ها سالن سینمایی احداث شود، بود.

وی یادآور شد: امروز که در محل ریل گذاری و سیاستگذاری قرار داریم می توان کارهای بزرگ تری انجام داد اما حتی دوستانی که ما را می شناسند نیز همواره با یک نگاه نقادانه با بار منفی به تحولات می نگرند و در بسیاری از مسائل گفت وگو شکل نمی گیرد درحالی که برای تحول در کشور به گفت وگوی با یکدیگر نیازمندیم.

وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی و کرونایی کشور، تصریح کرد: در چنین شرایطی ضرورت دارد از فشارهای روحی و روانی مردم کاسته و روحیه مردم را ارتقاء داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سینماگران نیز در دوران کرونا وضعیت سختی را پشت سر گذاشتند، تصریح کرد: در این شرایط باید دست به دست هم دهیم و از این مقطع زمانی به سلامت عبور کنیم.

قالیباف با تاکید بر اینکه امروز باید بیش از هر زمان دیگری کنار هم باشیم، تصریح کرد: ما امروز از نداری دچار مشکل نیستیم بلکه از فاصله ها و ضعف در مدیریت دچار مشکل شده ایم. متاسفانه کمتر فرصت را به مردم و جوان ها می دهیم و همین مسائل است که ضعف ما را دو چندان می کند.

وی حل مشکلات در سه حوزه بیمه هنرمندان، مالیات و تشکیل یک کارگروه فنی و علمی برای ریل گذاری در این عرصه را قول و قرار خود با سینماگران برشمرد و افزود: انتظار داریم ظرف مدت یک ماه پیشنهادات سینماگران به مرکز پژوهش های مجلس واصل و در این زمینه بتوانیم راهکارهای عملیاتی  پیش بینی کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در مسائل فرهنگی به ویژه در حوزه هنر و سینما حساسیت ویژه ای دارد و این فرصت برای تعالی سینما بسیار مغتنم است.

کد خبر 626498 برچسب‌ها محمد باقر قالیباف سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محمد باقر قالیباف سینمای ایران فعالان عرصه فرهنگ و هنر رئیس مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات

یک دانشیار زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه اصفهان سال‌ها زبان بومی خود را داشته است، گفت: خاقانی از افرادی بود که هیچکس را به شاعری قبول نداشت اما در برابر شاعری به نام سنایی سر تعظیم فرو می‌آورد؛ در همین راستا باید بگوییم سنایی خود را شاگرد استادی چون ابوالفتح اصفهانی می‌داند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد ابراهیم ایرج‌پور شامگاه سه‌شنبه _چهارم اردیبهشت_ در برنامه تلویزیونی بهار بهار با اشاره به فرهنگ غنی اصفهان در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: حقیقت این است که اصفهان در حوزه‌های مختلف حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ادبیات نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: دریای سخنی که در اصفهان جوشیده تا اقصی نقاط جهان را پیموده و در همین راستا برنامه‌های بسیاری می‌توان از آن ساخت.

این دانشیار زبان و ادبیات فارسی با اشاره به سیر تاریخ ادبیات، شعر و فرهنگ اصفهان تصریح کرد: بعد از اسلام و در چند دوره تاریخی، اصفهان به‌عنوان پایتخت قرار گرفته و از مهم‌ترین این دوره‌ها می‌توان به دوره صفوی و سلجوقی اشاره داشت که رنگ و بوی ادبیات بیشتر بر مشام می‌رسد.

ایرج‌پور با نگاهی به سبک‌شناسی در شعر فارسی عنوان کرد: شعر فارسی از لحاظ سبک شناسی چند دوره عمده دارد که سبک خراسانی آغازین است چراکه زبان فارسی نو یا دری از خطه خراسان سرچشمه گرفته و طبیعتاً شعر فارسی نیز از آن دوره و مکان برخاسته است.

وی با اشاره به اینکه دوره بعدی سبک عراقی است که دو مکان عرب و عجم دارد، گفت: منظور از عراق عجم جایی است که ما در آن قرار داریم و شامل قسمت میانی ایران همچون اصفهان، ری، همدان، اراک و مواردی از این دست است که سبک عراقی برخاسته از این ناحیه است؛ همچنین سبک بعدی هندی است و بعد از آن دوره بازگشت را داریم.

این دانشیار زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه اصفهان سال‌ها زبان بومی خود را داشته و فارسی مشهور پس از دوره صفوی رایج شده است، اظهار کرد: خاقانی از افرادی بود که هیچکس را به شاعری قبول نداشته اما در برابر شاعری به نام سنایی سر تعظیم فرو می‌آورد؛ در همین راستا باید بگوییم سنایی خود را شاگرد استادی چون ابوالفتح اصفهانی می‌داند که به دو زبان شعر می‌گفته.

ایرج‌پور با بیان اینکه در سبک عراقی شاعران بزرگی همچون کمال‌الدین اصفهانی را داریم، ادامه داد: در دوره صفوی و سبک هندی که معروف به سبک اصفهانی است، چون از شعر کمتر استقبال می‌شد شاعران زیادی به هند رفتند اما ویژگی اصلی سبک هندی این است که پرورندگان آن همچون صائب و شاعران زیادی همچون او از اصفهان برخاستند.

وی با بیان اینکه پس از سبک هندی دوره بازگشت را داریم که در آن شاعران دانشمند با محوریت مشتاق اصفهانی کنار هم آمدند و انجمنی بنیانگذاری کرده و دوره جدیدی را در شعر آغاز کردند، تصریح کرد: اگرچه در این دوره تقلید و تکرار وجود داشته اما استاد صفا و سایر افرادی همچون او می‌گویند چه بسا زبان فارسی به طور کلی دچار نابودی می‌شد و این افراد تنها کسانی بودند که با بازگشت خود به شاعران بزرگ سعی کردند این زبان را پاس داشته و آن را حفظ کنند.

این دانشیار زبان و ادبیات فارسی با بیان داستانی از سفرنامه ناصرخسرو در ۱۰۰۱ سال پیش و در طی سفر کوتاه خود به اصفهان گفت: امید به اینکه بازگردیم و این شهر را بشناسیم و برای فرهنگ خود وقت بگذاریم چراکه فرهنگ، هنر و ادب ما غذای روح است که از آن غافل هستیم.

ایرج‌پور اظهار کرد: ما شهر، فرهنگ و داشته‌های اصفهان را نمی‌شناسیم در همین راستا معرفی کردن مهم‌ترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا جایگاه آن را شناخته، به او احترام بگذاریم و در حفظ و پویایی آن تلاش کنیم.

در بخشی دیگر از این برنامه نیز محمد قدسی استاد دانشگاه و حوزه اظهار کرد: از دیرباز شاعرانی همچون سعدی، مولانا، حافظ، صائب و افرادی از این دست را داشتیم که مطالعاتی در مورد معارف دینی داشتند و با دقت نظرهای خود در روایات و آیات و با آمیختن تخیل، شعر فارسی را ارائه و برای ما فرهنگ ساختند.

وی ادامه داد: در ابتدا به نظر می‌رسد که شاعر و شاعر شدن شدن ساده است، غافل از اینکه شاعری اگر بخواهد تمام ابعاد فرهنگی را داشته باشد باید مطالعات سنگینی کند، به خواندن هیچ کتابی بسنده نکند، رنج، تحقیق و تفحص کند، از شاعران پیشین خود الهام بگیرد و روز به روز ذوق خود را تقویت، خلوت سحر و تقوا داشته و مانند سعدی، مولانا و… جامعیت داشته باشد.

این استاد دانشگاه و حوزه تصریح کرد: هر عصری ویژگی‌ها و نقطه نظرات خود را دارد اما اگر شاعری بخواهد در عصر مدرنیته فرهنگ‌سازی کند باید خیلی رنج بکشد تا معارف خود یعنی قرآن و روایات را به اضافه زبان نو که جوان ما آن را بفهمد، تلفیق کند.

قدسی با بیان داستانی افزود: نام قدیمی اصفهان جی بوده و افتخار داریم که از جی ما سلمان فارسی برخاسته؛ همچنین لازم به ذکر است که در ۷۶۰ کتاب، از اصفهان سخن گفته شده و این عجیب است و نشان از مهم بودن آن در دوره‌ها و سلسله‌های مختلف دارد.

کد خبر 747389

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد