Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی در گفتگویی با جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، آخرین تحولات آمریکا و جهان و موضوع توافق هسته‌ای با ایران را بررسی کرد.

جو تابت، مجری اسکای نیوز در ابتدای گفتگو به بولتون گفت: تردیدی نیست که همه می‌دانند و خود شما هم می‌دانید که از تندروترین شخصیت‌های سیاسی در قبال ایران هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر شما بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران چه مشکلاتی در پی دارد؟

بولتون در پاسخ مدعی شد: گمان نمی‌کنم ایران تصمیمی راهبردی برای دست برداشتن از ساخت سلاح هسته‌ای اتخاذ کرده باشد. گمان نمی‌کنم توافق هسته‌ای که طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ اجرا می‌شد حرکت تهران در این مسیر را کُندتر کرده باشد. این توافق از ابتدا اشتباه بود و به نظر من احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ احساس امنیت کاذب به آمریکا و دیگر کشور‌های جهان می‌دهد.

وی در پاسخ به اینکه اگر الآن دونالد ترامپ در کاخ سفید بود اوضاع و رویکرد در قبال ایران چگونه بود، گفت: به نظر من اوضاع طور دیگری بود، زیرا ترامپ بیش از بایدن اهل نمایش دادن است. ترامپ در تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ درباره خروج از توافق هسته‌ای سخن گفت. به نظر من وی به خوبی نفهمیده بود که برنامه هسته‌ای ایران چیست. شاید اطلاعات اشتباه به وی داده بودند.

جان بولتون درباره خروج آمریکا از افغانستان اذعان کرد: به نظر من تصمیم به خارج کردن نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان اشتباه بزرگی بود. گمان می‌کنم مذاکره با طالبان اصلی‌ترین اشتباهی بود که در این خصوص اتفاق افتاد. ما با یک گروه تروریستی مذاکره کردیم نه با دولت قانونی افغانستان که خودمان در تشکیل آن نقش داشتیم. دولت قانونی افغانستان با وجود مشکلاتی که داشت به هر حال دولت قانونی بود و مشروعیت دیپلماتیک داشت. به نظر من اگر ترامپ بار دیگر در انتخابات پیروز می‌شد همین سیاست بایدن را دنبال می‌کرد.

وی افزود: می‌دانم که بایدن از مدت‌ها پیش به دنبال خروج از افغانستان بود و این اشتباه بزرگی بود که آمریکا مرتکب شد. موضوع فقط بازگشت القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی به افغانستان و استفاده از خاک این کشور به عنوان مکانی امن برای برنامه ریزی و اجرای حملات تروریستی علیه آمریکا نیست. متاسفانه پیامی را به روسیه و چین دادیم و گمان می‌کنم این کشور‌ها آن را نشانه ضعف آمریکا می‌دانند و بر متحدان ما در آسیا و اروپا فشار اعمال می‌کنند. بحث و جدل‌های زیادی در آمریکا درباره خروج این کشور از افغانستان وجود دارد.

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا درباره گفتگو‌های متحدان واشنگتن مثل قطر و ترکیه با طالبان تصریح کرد که قطر درخواست ترامپ برای تسهیل مذاکرات آمریکا با طالبان را پذیرفت. در واقع هدف قطر همکاری با رئیس جمهور آمریکا بود. در نتیجه مسئولیت را به گردن قطر نمی‌اندازم بلکه از نظر من ترامپ و بایدن مسئول هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جان بولتون اظهارات ضد ایرانی دونالد ترامپ توافق هسته ای ایران توافق هسته ای نظر من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۹۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس

به گزارش تابناک، حماس اظهارات «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا را که در آن این جنبش را مسئول مانع‌تراشی در دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه دانست، محکوم کرد.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اظهارات (وزیر خارجه آمریکا) آنتونی بلینکن هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد و با این واقعیت که تأیید می‌کند حماس بیش از یک بار انعطاف‌پذیری برای تسهیل دستیابی به توافق برای توقف جنگ نسل‌کشی و توقف کشتار ملت ما را نشان داده، در تناقض است.»

طبق گزارش المیادین، در این بیانیه آمده است که اظهارات بلینکن «با سرسختی و تعلل (نخست وزیر اسرائیل) بنیامین نتانیاهو و دولت او» که موانع و مشکلاتی بر سر راه توافق ایجاد می‌کنند و به دنبال طولانی کردن جنگ خشمگینانه خود علیه مردم ما هستند، در تضاد است. موضوع اسیران صهیونیست جزو اولویت‌های آنها نیست.

در ادامه این بیانیه آمده است: «مطالبات حماس و مقاومت از روز اول مشخص بوده و همان مطالباتی است که در مارس گذشته ارائه کردند و مورد استقبال همه طرف‌ها و میانجی‌ها قرار گرفت این مطالبات در ضرورت آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر و بازگشت آوارگان به محل سکونت خود در تمام مناطق نوار غزه، افزایش  امداد‌رسانی و شروع بازسازی خلاصه می‌شود.»

در این بیانیه همچنین عنوان شده است: «آمریکا به عنوان شریک کامل در جنگ نسل‌کشی علیه مردم ما که همچنان با سلاح، مهمات و پوشش سیاسی از اشغالگری حمایت می‌کند، با اتهامات واهی علیه حماس این نقش خصمانه خود علیه مردم ما را تکمیل می‌کند.»

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد حماس در مذاکرات برای دستیابی به توافقی برای بازگرداندن اسیران و آتش‌بس خواسته‌های خود را «تغییر» داده است.

متئو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که حماس در مذاکرات با اسرائیل، با میانجی‌گری مصر و قطر، «خواسته‌های خود» را تغییر داده است.

حماس پیشتر هم گفته بود که ادعای آنتونی بلینکن مبنی بر اینکه این جنبش مانع آتش‌بس در نوار غزه می‌شود، «جانبداری آشکار» از اسرائیل است.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • تظاهرات‌ها در آمریکا در حمایت از ایران نگران‌کننده است