Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباسعلی جمشیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان خسارت به‌دلیل شرایط کم بارشی، بالا بودن میانگین دما نسبت به مقادیر نرمال، افزایش میزان تبخیر سطحی، کاهش پوشش برف نسبت به مقادیر بلندمدت و کاهش رطوبت خاک در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ رخ داد. 

وی ادامه داد:  رودخانه زاینده رود در ۱۰ ماهه گذشته و همچنان در طول مسیر غرب به شهر اصفهان و شرق تا تالاب گاوخونی خشک بود و بسیاری از زمین‌های حاصلخیز رها شده و  هیچ کشتی انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: در همین مدت بسیاری از باغ های حاشیه زاینده رود و همچنین فضای سبز در معرض خطر خشکی قرار گرفته است. 

جمشیدی تصریح کرد: بررسی وضعیت خشکسالی استان در یک دوره ۱۰ ساله نشان می‌دهد که درجه خشکسالی در همه مناطق استان روند افزایشی طی می‌کند به‌نحوی که ۹۰ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی بلند مدت و شدید و اکثر مناطق استان با خشکسالی متوسط تا شدید روبروست. 

وی خاطرنشان کرد: بارندگی استان از ابتدای سال زراعی تاکنون ۳۴ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشته و این میزان در مناطق شرق و شمال استان ۵۰ درصد است. 

رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اظهارداشت: حجم مخازن سدهای استان از جمله زاینده رود و حنای سمیرم بیش از ۵۰ درصد کاهش نسبت به میانگین بلند مدت داشته و در حال حاضر بخش اعظم آن خالی و بخشی نیز دارای رسوب و گل و لای است.

جمشیدی گفت: - برای مدیریت خشکسالی سال زراعی فعلی اعتباراتی محدود از مصوبات هیات دولت برای مدیریت خشکسالی و طرح های زیربنایی مشخص شد، همچنین اعتباراتی با عنوان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد برای خسارت دیدگان کل کشور در نظر گرفته شده اما هنوز به استان تخصیص داده نشده و سازمان برای اخذ آن در حال پیگیری است.

اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان، ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی‌اش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار زیر کشت می‌رود.

مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های طبیعی از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.

مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست.

 مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی خشکسالی اصفهان پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی خشکسالی وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی خشکسالی اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بمپور گفت: کار برداشت گندم از دهه سوم فروردین ماه در شهرستان بمپور آغاز و تا اواسط خرداد ادامه خواهد یافت.
وی افزود: مهمترین ارقام کشت شده در منطقه مهرگان، سیروان، سارنگ و نارین است.
هودیانی گفت: بیش از ۳۰ دستگاه کمباین کار برداشت گندم آبی از سطح ۳۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی بخش‌های مرکزی و کلاتان برعهده خواهند داشت.
وی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۱ هزار تن محصول گندم برداشت شود، افزود: امسال با هدف حمایت از کشاورزان صددرصد اراضی گندم در بمپور بصورت قراردادی کشت شده و بیش از هزار نفر در کار کاشت، داشت و برداشت گندم در بمپور مشغول به کار هستند.
بمپور از شمال به بخش بزمان شهرستان ایرانشهر، از مشرق به شهرستان سرباز و از جنوب به شهرستان نیک‌شهر و از مغرب به شهرستان دلگان محدود می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • کاهش دمای هوا در استان
  • تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • کاهش شمار قربانیان حوادث رانندگی در نوروز امسال
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • خسارت ۶۸۰ میلیارد تومانی بارندگی درخراسان جنوبی
  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان