Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-18@04:19:57 GMT

تحولات بازار طلا و سکه از زبان رئیس اتحادیه

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۲۴۵۴

تحولات بازار طلا و سکه از زبان رئیس اتحادیه

قیمت سکه و طلا در هفته‌ای که گذشت، روند نزولی داشت که به گفته نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران این افت قیمت به دلیل کاهش نرخ ارز و انس جهانی طلا و همچنین کم شدن تقاضا در این بازار بوده است.

بازار سکه و طلا در هفته‌ای که گذشت، به نسبت هفته پیش، روند نزولی داشت و به استثنای روزهای سه شنبه و چهارشنبه که شاهد افزایش اندک قیمت‌ها بود، در دیگر روزهای هفته کاهش قیمت سکه در بازار قابل توجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در بازار سکه، در روز شنبه (۲۰ شهریور) سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در حدود قیمت ۱۲ میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله شد که این قیمت در روز یکشنبه با کاهش ۴۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون و ۱۰ هزار تومان رسید.

در روز دوشنبه قیمت سکه طرح جدید با ۲۱۰ هزار تومان کاهش وارد کانال ۱۱ میلیون تومان شد و در حدود قیمتی ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد می‌شد. این قیمت در نوسان ۴۰ هزار تومان تا روز چهارشنبه ادامه داشت و در آخرین روز هفته ۱۳۰ هزار تومان کاهش پرونده معاملات با قیمت حدود ۱۱ میلیون ۷۱۰ هزار تومان بسته شد.

این روند در بازار طلای خام و آب شده نیز حاکم بود. یک گرم طلای ۱۸ عیار پس از قیمت یک میلیون و ۱۷۰ هزار تومان در روز شنبه که اوج قیمت بود روند نزولی داشت و در پایان هفته به نرخ یک میلیون و ۱۴۶ هزار تومان رسید. هر مثقال طلا هم در طول هفته بین محدوده قیمت چهار و پنج میلیون تومان رفت و برگشت داشت به این صورت که در ابتدای هفته هر مثال طلا حدود پنج میلیون و ۷۳ هزار تومان معامله می شد در طول هفته روند نزولی داشت و در اواسط هفته به رقم چهار میلیون و ۹۲۰ هزار تومان رسید. اما دوباره رشد داشت و روز چهارشنبه هر مثقال طلا برابر پنج میلیون و ۱۶ هزار تومان داد و ستد می شد و در پایان هفته دوباره به کانال چهار میلیون تومان عقبگرد کرد و پرونده معاملات آن با نرخ حدود چهار میلیون و ۹۶۷ هزار تومان بسته شد.

قیمت انس جهانی در هفته گذشته همچون بازار سکه وطلا در داخل روند نزولی داشت. قیمت انس جهانی طلا در روز شنبه یک هزار و ۷۸۸ دلار بود و این رقم در روزیکشنبه که بازار جهانی تعطیل بود ثابت ماند. این رقم در طول هفته نوسان داشت و در روز چهارشنبه به یک هزار و ۸۰۰ دلار رسید اما دوباره در آخرین روز هفته افت قیمت چهار دلاری داشت.

نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره تحولات بازار سکه و طلا و در هفته گذشته گفت: قیمت انس جهانی در هفته گذشته از  یک هزار و ۷۸۵ دلار تا یک هزار و ۸۰۵ دلار در نوسان بود در واقع به طور متوسط حدود ۲۰ دلار نوسان داشت.

«محمد کشتی آرای» افزود: انس جهانی طلا روز پنجشنبه با کاهش قیمت تا یک هزار و ۷۸۰ دلار به طور متوسط پنج دلار کاهش قیمت داشت و این در حالی است که تا اواسط هفته تا یک هزار و ۸۰۵ دلار افزایش یافت و موجب افزایش قیمت سکه و طلا شده بود.

وی اضافه کرد: قیمت جهانی طلا با کاهش همراه بود و براین اساس پایان هفته به طور متوسط کاهش قیمت پنج دلاری را ثبت کرد.

نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه قیمت انس جهانی طلا و نرخ ارز تعیین کننده بهای سکه و طلا است، گفت: از طرفی با کاهش قیمت ارز که دلار آمریکا شاخص قیمت‌گذاری آن است، شاهد کاهش نرخ سکه و طلا در بازار بودیم.

وی افزود: عامل دیگر افت قیمت سکه و طلا در بازار، کاهش شدید تقاضا و داد و ستدها در بازار طلا است که موجب شد در هفته اخیر شاهد سیر نزولی بهای طلا و سکه باشیم.

کشتی آرای گفت: کاهش تقاضا موجب کاهش حباب انواع سکه شد و قیمت‌ها را نسبت به ابتدای هفته با کاهش همراه کرد. به طوری که سکه طرح قدیم با ۲۰۰ هزار تومان کاهش قیمت به ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.

وی ادامه داد: سکه طرح جدید با ۳۰۰ هزار تومان کاهش به ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان، نیم سکه با ۱۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی به پنج میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، ربع سکه با ۱۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی به سه میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، سکه یک گرمی بانک مرکزی با ۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی به دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان داد و ستد می‌شد.

نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: هر مثقال طلا نیز با ۱۰۰ هزار تومان کاهش در روز پنجشنبه به چهار میلیون و ۹۷۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش هفتگی به یک میلیون و ۱۴۸ هزار تومان تغییر قیمت داشت.

وی با بیان اینکه حباب سکه به طور متوسط ۱۰۰ هزار تومان کاهش داشته است، گفت: حباب سکه در حال حاضر ۴۸۰ هزار تومان است و قسمتی از این کاهش حباب مربوط به کاهش تقاضا و داد و ستدهاست که اتفاق افتاده است.

کشتی آرای گفت: هفته ای که گذشت، هفته کاهشی قیمت طلا، سکه و ارز بود و بازار طلا هم از رکودی برخوردار بوده که رکود کم سابقه‌ای است و معاملات را به حداقل خود رسانده است.

وی با بیان اینکه هفته آینده با توجه به اتفاقات پیش روی، پیش بینی می شود که قیمت‌ها در این سطح باشد، گفت: احتمالا تغییر چندانی در بازار نخواهیم داشت./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تومان کاهش هفتگی روند نزولی هزار تومان رسید هزار تومان کاهش قیمت انس جهانی انس جهانی طلا طور متوسط چهار میلیون سکه و طلا پنج میلیون بازار سکه ۱۱ میلیون کاهش قیمت بازار طلا یک هزار قیمت سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۲۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت کاهش یافت

قیمت‌ نفت در معاملات روز دوشنبه پس از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی و در نتیجه پایین آمدن صرف ریسک در بازار نفت از سوی فعالان بازار سبب شد قیمت‌های نفت روز دوشنبه (۲۷ فروردین‌ماه) کاهش یابد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئن روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۵۰ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش به ۸۹ دلار و ۹۵ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز روز دوشنبه با ۵۲ سنت  معادل ۰.۶ درصد کاهش با قیمت ۸۵ دلار و ۱۴ سنت برای هر بشکه معامله شد.

وارن پترسون، مدیر راهبرد کالا در مؤسسه آی‌ان‌جی گفت: واضح است که هنوز ابهام‌های زیادی وجود دارد.

با این حال در صورت کاهش قابل‌توجه عرضه، ایالات متحده می‌تواند نفت خام بیشتری را از ذخایر راهبردی  خود وارد بازار کند، این در حالی است که اوپک نیز روزانه بیش از ۵ میلیون بشکه ظرفیت تولید مازاد دارد.

مؤسسه آی‌ان‌جی نیز در یادداشتی اعلام کرد: چنانچه  به‌دلیل کاهش عرضه، قیمت‌ها به مقدار قابل‌توجهی افزایش می‌یافت، می‌توان تصور کرد این سازمان بازگرداندن بخشی از این ظرفیت مازاد را به بازار بررسی کند. اوپک نمی‌خواهد با توجه به خطر کاهش شدید تقاضا، قیمت‌ها بیش از حد بالا برود.

پیش‌بینی درباره حمله ایران به رژیم صهیونیستی سبب شد قیمت‌های شاخص‌های نفت خام روز جمعه (۲۴ فروردین‌ماه) به بالاترین سطح خود از ماه اکتبر تاکنون افزایش یابد.

تحلیلگران صبح امروز دست‌کم افزایش کوتاه‌مدت قیمت‌ها را پیش‌بینی می‌کردند، اما اعلام کردند تأثیر قابل‌توجه‌تر و بلندمدت‌تر بر قیمت‌ها به‌دلیل تشدید تنش‌ها مستلزم ایجاد اختلال در عرضه نفت است که از آن جمله می‌توان به ایجاد محدودیت‌های حمل‌ونقل در تنگه هرمز اشاره کرد.

تنش‌های بین گروه مقاومت فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی تاکنون تأثیر محسوس اندکی بر عرضه نفت گذاشته است.

تحلیلگران مؤسسه سیتی ریسرچ می‌گویند با توجه به تداوم تنش‌ها در سه ماه دوم سال جاری میلادی انتظار می‌رود قیمت‌ها در بازه ۸۵ تا ۹۰ دلار برای هر بشکه باشند، از آنجا که به‌طور کلی عرضه و تقاضا در بازار در سه ماه نخست امسال متعادل بوده است، برطرف شدن تنش‌ها می‌تواند به کاهش شدید قیمت‌ها به بازه ۷۰ یا ۸۰ دلار برای هر بشکه منجر شود.

*صرف ریسک، (Risk premium) در علوم مالی به بهره اضافی و بهایی که بابت ریسک از سوی سرمایه‌گذاران، با در نظر گرفتن ریسک اوراق بهادار و درجه ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار پرداخت می‌شود، صرف ریسک می‌گویند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت پژو پارس درب کارخانه/ دلار در مرکز مبادله ثابت مانده است/ جا برای خودرو‌های وارداتی در بنادر نداریم/ واکنش رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به واگذاری پرسپولیس به بانک‌ها
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • بازار رمزارز‌ها / صعود اندک بیت‌کوین
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • فروش دلاری لوازم خانگی قاچاق در بازار امین حضور
  • قیمت نفت کاهش یافت
  • برنج و شکر با قیمت مصوب عرضه می‌شود/ توزیع کالاهای اساسی طبق روال سابق
  • بازگشت ثبات به بازار نفت/ نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • بازگشت ثبات به بازار نفت / نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد