Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، موسسه سلطنتی معماران بریتانیا نام شش نامزد نهایی جایزه ریبا استرلینگ را اعلام کرد که معتبرترین جایزه معماری در انگلستان به شمار می‌رود. در این فهرست نام یک مسجد، یک پل و یک موزه دیده می‌شود و کارشناسان معتقدند مسجد کمبریج بیشترین بخت را برای بردن جایزه دارد.

هر شش نامزد امسال جایزه معماری استرلینگ پیش‌تر جایزه ملی ریبا را برده‌اند، از جمله پروژه مجتمع مسکونی کلرکن‌ول کلوز که شرکت معماری امین طاها طراح آن است و سال ۲۰۱۸ برنده جایزه ریبا شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 هر چند در ادامه درگیر پرونده‌های حقوقی شد و تا آستانه ویرانی کامل هم پیش رفت. این پروژه مسکونی در لندن قرار دارد و داوران جایزه استرلینگ آن را یک پیروزی شگفت‌انگیز معمارانه توصیف کرده‌اند.

دیگر نامزدهای جایزه ریبا استرلینگ ۲۰۲۱ عبارتند از مسجد مرکزی کمبریج، کی ورکر هاوسینگ در کمبریج (تنها شرکت بین نامزدهای این دوره که پیش‌تر هم برنده جایزه شده است)، ساختمان تاون هاوس در دانشگاه کینگستن، موزه ویندرمیر جتی در لیک دیستریکت و پل قلعه تینتجل در کورنوال.

مسجد مرکزی کمبریج که تمام بخش‌های آن با چوب ساخته شده و سازگار با محیط زیست است، بیشترین بخت را برای بردن جایزه امسال ریبا استرلینگ دارد. این مسجد که آن را شاهکار معماری نوین خوانده‌اند، می‌تواند همزمان میزبان بیش از ۱۰۰۰ نمازگزار باشد، بدون آنکه مزاحم دیگر ساکنان محدوده شود.

جایزه سالانه ریبا استرلینگ به نام جیمز استرلینگ، معمار نامدار انگلیسی از ۱۹۹۶ به برترین ساختمان انگلستان اهدا می‌شود و سال گذشته به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا برگزار نشد. هدف از دادن جایزه، تقدیر از معماران و ساختمان‌هایی است که بیشترین کمک را به پیشرفت معماری کرده‌اند.

برنده جایزه ریبا استرلینگ ۲۰۲۱ ویژه بهترین معماری سال ساختمان در انگلستان پنجشنبه ۱۴ اکتبر معرفی می‌شود.

کد خبر 627221 برچسب‌ها معماری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گلوری»؛پدیده‌ای شگفت انگیز در آسمان فضای جهنمی

ستاره شناسان شواهدی از یک هاله نورانی درخشان و چند رنگ به نام گلوری را در سیاره فراخورشیدی که به دلیل شرایط جهنمی اش به نام WASP-۷۶ b شناخته می‌شود، مشاهده کرده اند.

دانشمندان هرگز این صحنه را در خارج یا داخل منظومه شمسی، جز در دو سیاره زمین و زهره ندیده اند.

دانشمندان توضیح دادند که این صحنه شگفت‌انگیز شامل یک سری حلقه‌های متحدالمرکز در اطراف یک مرکز تابان است که به شرایط خاصی برای شکل‌گیری نیاز دارد، زیرا نور باید به مه‌ای از قطرات کروی بتابد که همه تقریباً به یک اندازه هستند. بنابراین، ظهور آن بر روی WASP-۷۶ b می‌تواند اسرار فضای مرموز این دنیای بسیار عجیب را فاش کند.

اولیویه دمانگیونه، ستاره شناس از موسسه اخترفیزیک و علوم فضایی پرتغال، می‌گوید: دلیل اینکه که ما هیچ مورد «گلوری» را خارج از منظومه شمسی ندیده ایم این است که این پدیده شرایط بسیار عجیبی را می‌طلبد. اولا به ذراتی جوی نیاز دارد که کاملا کروی بوده و به اندازه کافی یکنواخت و پایدار است که بتوان در یک دوره طولانی رصد کرد. ستاره نزدیک سیاره باید مستقیماً به آن بتابد، و رصدکننده (ماهواره سیاره فراخورشیدی خئوپس) در سمت درستی قرار داشته باشد.

WASP-۷۶ b، مورد علاقه دانشمندان سیاره‌شناسی، به دور ستاره‌ای زرد-سفید کمی بزرگتر از خورشید در صورت فلکی حوت، در فاصله حدود ۶۴۰ سال نوری از زمین، می‌چرخد.

مدار آن به دور ستاره بسیار باریک است، به این معنی که هوای گرم را نیز به خود جذب می‌کند و دمای روز آن بیش از ۲۴۰۰ درجه سانتیگراد است.

WASP-۷۶ b علاوه بر وجود عناصری مانند سدیم، کلسیم، کروم، لیتیوم، هیدروژن، وانادیم، منیزیم، نیتروژن، منگنز، پتاسیم و باریم، ابر‌های آهن را در جو جذب می‌کند.

شایان ذکر است که شناسایی "Glory" در WASP-۷۶ b به دانشمندان نقشه‌ای برای جستجوی همان پدیده در دیگر سیارات فراخورشیدی می‌دهد.

مشاهدات آینده برای تایید این موضوع در حال برنامه ریزی است.

منبع: ScienceAlert

دیگر خبرها

  • «گلوری»؛پدیده‌ای شگفت انگیز در آسمان فضای جهنمی
  • باور کنید این قاب شگفت‌انگیز در خوزستان است!
  • یافته‌های جدید و شگفت‌انگیز درباره ملکه زنبورها
  • حمله پرسپولیس به رکورد شگفت‌انگیز مجیدی!
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • پنج فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
  • ۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان
  • محافظت از شهرها در برابر تغییرات آب‌وهوا با معماری اقلیمی
  • نقاشی و رنگ آمیزی گرافیکی شگفت انگیز (فیلم)