Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، نمایندگان استان «سرخان دریا» ازبکستان و ولایت «بلخ» افغانستان در چارچوب تحویل محموله کمک بشردوستانه به طرف افغان امکانات توسعه تجارت مرزی و رفع موانع موجود را بررسی کردند.

طرفین در چارچوب این گفت وگوها گسترش همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی، توسعه تجارت مرزی، تداوم فعالیت کمیسیون مشترک کاری متشکل از نمایندگان استان «سرخان دریا» و ولایت «بلخ» و همچنین شناسایی و رفع موانع موجود را بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی «طالبان» در چارچوب این گفت و گوها به نمایندگی مردم افغانستان به رئیس جمهور و مردم ازبکستان به خاطر توجه زیاد، حمایت و همبستگی در این روزهای سخت از این کشور قدردانی کرد.

وی افزود: دولت افغانستان تلاش می‌کند در کشور امنیت و ثبات را تامین و همکاری را با مردم دوست و برادر ازبک در تمام زمینه‌ها گسترش و مجموعه طرح‌های سرمایه گذاری متقابلا سودمند را اجرا کند.

«قدرت الله ابوحمزه» والی «بلخ» نیز اظهار داشت: این دو کشور همسایه هستند و بدین دلیل باید روابط تجاری را بیش از پیش توسعه و مسائل گمرکی را حل و فصل کنند.

وی ادامه داد: برای اینکه کالاهای وارده ازبکستان ارزان باشند، لازم است. این  به نوبه نخست پاسخگویی منافع ماست. ما خواستار تحکیم روابط و همکاری با مردم برادر ازبکستان هستیم.

«توره بابالاف» استاندار «سرخان دریا» نیز گفت: طرفین در مورد فعالیت کمیسیون مرزی تبادل نظر کردند که برای ایجاد شرایط مناسب، ارائه مساعدت به کارآفرینان دو کشور کمک خواهد کرد.

دولت ازبکستان محموله‌ای از کمک‌های بشردوستانه را پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان به این کشور ارسال کرد.

مبادلات بازرگانی این دو کشور در 9 ماه سال 2020 میلادی در سطح از 542 میلیون و 900 هزار دلار قرار گرفته است.

هم اکنون در ازبکستان 110 شرکت با سرمایه سرمایه گذاران افغانی و در افغانستان نیز 8 شرکت با حضور بازرگانان ازبک فعالیت می‌کنند.

افغانستان استقلال این کشور را در تاریخ 22 دسامبر سال 1991 میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ 13 اکتبر سال 1992 میلادی بین این دو کشور روابط دیپلماتیک برقرار شده است.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: ازبکستان و افغانستان توسعه تجارت مرزی استان بلخ دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۴۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۰۳ میلیون دلار شیرینی و شکلات از آذربایجان شرقی

  عظمایی با اشاره به ظرفیت استان آذربایجان شرقی در تولید کالا‌های مزیت دار نظیر مقاطع فولادی، شیرینی و شکلات، شیشه ساختمانی، تراکتور و خشکبار گفت: سال گذشته به همت صاحبان صنایع و بازرگانان بخش قابل توجهی از کالا‌های تولیدی مزیت دار استان به کشور‌های هدف صادرات ارسال شد.

 عظمایی اظهار کرد: آذربایجان شرقی با صادرات ۱۰۳ میلیون دلاری محصولات شیرینی و شکلات جایگاه اول کشور را در اختیار دارد. 

وی با اشاره به رتبه نخست استان در صادرات کشمش به میزان ۷۱ میلیون دلار ادامه داد: در صادرات شیشه ساختمانی با میزان صادرات بیش از ۳۱ میلیون دلار نیز در جایگاه اول قرار داریم. 

عظمایی گفت: آذربایجان‌شرقی با صادرات ۲۶۳ میلیون دلاری محصولات طویل فولادی رتبه نخست کشور را دارد که در این زمینه استان‌های خوزستان و اصفهان در رتبه‌های بعدی قرار دارند. 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: تمام موارد مطرح جزو ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی استان محسوب می‌شود که در نوع خود مهم است به عبارتی توسعه صادرات موجب رشد تولید در بسیاری از صنایع استان شده است. 

عظمایی با بیان این‌که با صادرات ۲۱۸ میلیون دلاری به کشور ارمنستان رتبه اول را داریم گفت: بخش عمده‌ای از کالا‌هایی که به کشور ارمنستان صادر می‌شود در استان تولید می‌شود. 

وی یادآور شد: با وجود مشکلات موجود در بخش صادرات مانند رفع تعهدات ارزی، مشکلات حمل و نقل و تغییرات قوانین و مقررات در بعضی کشو‌های هدف صادرات خوشبختانه ۹۶ درصد هدف گذاری میزان صادرات غیرنفتی استان در سال گذشته محقق شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی ادامه داد: سال گذشته با صادرات یک میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار از گمرکات استان جزو استان‌های برتر کشور بودیم.

عظمایی تاکید کرد: پذیرش و اعزام هیات‌های تجاری موجب توسعه مراودات بین‌المللی می‌شود که در ادامه سیاست‌های تعیین شده توسعه تجارت خارجی استان اقدامات لازم برای اعزام هیات‌های تجاری با هماهنگی استانداری و اتاق بازرگانی انجام شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به اهمیت ارتقای عملکرد میز‌های تجاری در توسعه مراودات اقتصادی بین المللی گفت: در حال حاضر هفت میز توسعه تجاری با کشور‌های ترکیه، آذربایجان، قزاقستان، گرجستان، روسیه، عراق و ارمنستان در استان فعال است که با راهبری این اداره کل استانداری و اتاق بازرگانی جلسات میز‌ها با مشارکت فعالین بخش خصوصی به صورت مرتب برگزار و نسبت به بررسی راهکار‌های توسعه تجارت و گردآوری موانع و مشکلات مرتبط اقدام می‌گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها
  • تجارت ۱۰ میلیارد‌ دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها
  • فوری | فعالیت باندهای تجارت جنسی و پورنوگرافی بین‌المللی در ایران | جزئیات شناسایی اقدامات مجرمانه فحشا توسط پلیس
  • توسعه پایانه های مرزی و افزایش پروازها میان ایران و پاکستان
  • رایزنی قطر و ازبکستان بر سر چگونگی اجرای پروژه کریدور ترانس افغان
  • چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان
  • واکاوی راه‌های توسعه تجارت با آفریقا
  • کاهش حجم مبادلات تجاری میان افغانستان و پاکستان
  • صادرات ۱۰۳ میلیون دلار شیرینی و شکلات از آذربایجان شرقی