Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، اسماعیل بقایی هامانه، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان مل متحد و دیگر سازمان های بین امللی در آستانه برگزاری چهل و هشتمین نشست شورای حقوق بشر با اشاره به گزارش ویژه در باره تاثیر منفی اجرای اقدامات یک جانبه اجباری بر رعایت حقوق بشر، گفت: زمان پیگرد ایالات متحده به عنوان مقصر اصلی و برخی کشورهای اروپایی به علت اعمال تحریم های غیرقانونی بر کشورهای هدف، فرارسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تحریم ها معمولا به همراه بسته ای از تحریف ها و دروغ های آشکار شامل به اصطلاح معافیت ها و استثناء های انساندوستانه، به همگان عرضه می شوند که اصلا وجود خارجی ندارد. حتی اوضاع اضطراری جهان یعنی همه گیری کووید ۱۹ نه تنها نتوانست ایالات متحده را به نشان دادن انسانیت وادار کند، بلکه گستره و لایه های تحریم های یکجانبه واشنگتن در ۲ سال گذشته تشدید هم شده به گونه ای که حتی (تامین و خرید) واکسن های کووید ۱۹ یا سازوکار کوواکس را از تاثیرهای منفی و آسیب زای این تحریم ها، استثناء نکرده است.

به گفته سفیر کشورمان در ژنو، تحریم های یک جانبه (واشنگتن) اقدامات نادرستی هستند که برای کشورهای اجراکننده آنها به عنوان شریک جرم، مسئولیت بین المللی در پی دارند. این اقدامات به علت تاثیرهای آسیب زای عمدی و همگانی بر شهروندان بی گناه با قرار دادن آنها تحت دشواری های شدید اقتصادی که معادل گرسنگی و قحطی است، جنایت علیه بشریت شمرده می شوند. پیگرد باید بخشی از هر برنامه ای برای مهار تاثیرهای منفی تحریم ها بر رعایت حقوق بشر باشد.

بقایی هامانه ضمن قدردانی از گزارش فراگیر و هشدار دهنده گزارشگر ویژه در باره اقدامات یکجانبه اجباری (UCM)، مفهوم، انواع و شرایط و حمایت از ماموریت انساندوستانه او، افزود: ما موافق نیاز به رویکردی منسجم برای برخورد فراگیر با جنبه های گوناگون تحریم های یکجانبه ایالات متحده و تاثیرهای منفی آنها شامل غیرقانونی بودن اعمال قوانین محلی به صورت فراسرزمینی و بین المللی و همچنین پیامدهای حقوق بشری و انسانی آنها هستیم.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حقوق بشر اسماعیل بقایی هامانه کووید ۱۹ کوواکس تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست‌های راهبردی آمریکا در برابر ایران

به گزارش قدس آنلاین، وی می نویسد: «اینجا باید به یک سؤال اساسی پاسخ داد: آیا بازدارندگی ایالات متحده علیه ایران مؤثر بوده است؟».

تحلیلگر مرکز آمریکایی مطالعات استراتژیک و بین‌المللی ادامه می‌دهد: «واشنگتن از زمان تأسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ با مشکلاتی روبه‌رو بوده است و از آن زمان، ایالات متحده برای یافتن یک راهبرد موفق برای مقابله با آن تلاش کرده است. باوجود این واقعیت که اقتصاد ایالات متحده بیش از ۱۶برابر ایران و بودجه نظامی آن بیش از ۱۰۰برابر بزرگ‌تر است، ایران به‌طور مداوم تلاش‌های ایالات متحده برای ایجاد یک نظم منطقه‌ای با ثبات را به چالش می‌کشد. اگر چه به‌سختی می‌توان به شرایطی فکر کرد که تهران در آن حتی به‌طور مبهم با واشنگتن رقابت کند، اما باید گفت عمده تلاش‌های ایالات متحده برای به حاشیه راندن ایران در طی چهار دهه گذشته شکست خورده است. این حقیقت، یک پازل را پیش روی ما قرار می‌دهد. اختلافات میان دو طرف به‌قدری زیاد است که می‌توان تصور کرد بازدارندگی یک عامل برای تنظیم صحیح سیاست و تصمیم ایالات متحده است. این منطق پشت کارزار «فشار حداکثری» دولت ترامپ در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ نهفته بود و همچنین مسیر واشنگتن در خاورمیانه را پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر نشان داد. اما این فرض اشتباه است. در بررسی کلی باید گفت آمریکا به یک سیاست ساده‌تر در قبال ایران نیاز دارد؛ البته نه آن‌قدر که به این کشور نزدیک شود». این یادداشت می‌افزاید: «باید گفت مشکل از بازدارندگی نیست. بلکه مشکل این است که واشنگتن در یک دوره زمانی بسیار طولانی، با ابزارهای بسیار محدود، تلاش کرده است پاسخی به کارهای تهران دهد. اگرچه اولویت‌ ایالات متحده و اتخاذ مجموعه‌ای از پاسخ‌های انعطاف‌پذیرتر، خاورمیانه را اصلاح نمی‌کند، اما مطمئناً روند آن را بهبود می‌بخشد».

«فارین افرز» معتقد است: «در ۴۵سال گذشته، ایالات متحده تلاش کرده است هم از قدرت بازدارندگی و هم اجبار علیه ایران استفاده کند، اما انتخاب این رویکرد اشتباه است. تئوری بازدارندگی برای مقابله با انواع چالش‌هایی که تهران امروز ارائه می‌کند، مناسب نیست. بازدارندگی در طول جنگ سرد، از آزمایش موفقیت‌آمیز بمب اتمی شوروی در سال ۱۹۴۹ تا پایان اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ توسعه یافت و در مورد شوروی صحیح بود».

 «جان بی آلترمن» در ادامه با اشاره به طرح «اجبار» آمریکا در مقابل ایران می‌نویسد: «اجبار بسیار سخت‌تر از بازدارندگی است؛ زیرا مستلزم آن است که حریف از انجام کاری که در حال حاضر در حال حرکت است، دست بردارد که فقط در یک سوم مواقع این اتفاق می‌افتد. اما در مورد ایران، نه تئوری بازدارندگی و نه تئوری اجبار مشکل را حل نکرده است».

مهدیه قمری

دیگر خبرها

  • آمریکا؛ از «گزینه نظامی روی میز است» تا «ما هیچ نقشی نداشتیم»
  • آمریکا ۱۰۰۰ تن از نیروهایش را از نیجر خارج می‌کند
  • شکست‌های راهبردی آمریکا در برابر ایران
  • بایدن قمار کارتر را تکرار خواهد کرد؟
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران | کدام شرکت هدف قرار گرفت؟
  • بیانیه ضدایرانی آمریکا و متحدانش برای تقویت روحیه رژیم صهیونیستی
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • بیانیه ضد ایرانی آمریکا و متحدانش برای تقویت روحیه رژیم صهیونیستی
  • بیانیه ضد ایرانی آمریکا و متحدانش
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند