Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری یورک الرت، در بیشتر مبتلایان به کووید-۱۹ علائم این بیماری خفیف است اما برخی از بیماران با علائمی از جمله خستگی طولانی مدت، درد مداوم و تنگی نفس برای ماه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

این شرایط که کووید طولانی نام گرفته است تاثیر مخربی بر زندگی مبتلایان دارد و احساس خستگی حتی پس از یک پیاده روی کوتاه هم بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون تمرکز روی نجات جانِ افراد در طول همه‌گیری بوده هرچند در حال حاضر این شناخت حاصل شده که برخی از افراد با عواقب بلندمدت عفونت کووید روبرو هستند.

با این وجود اکنون حتی پاسخ برخی سوالات اساسی از جمله اینکه چرا افراد دچار کووید طولانی می‌شوند یا آیا همه به طور کامل از این بیماری بهبود می‌یابند؟ مشخص نیست.

اکنون محققان موسسه تحقیقات کودکان مرداک (MCRI) در این بررسی جدید  ۱۴ مطالعه بین المللی را که شامل ۱۹ هزار و ۴۲۶ کودک و نوجوان می شود که علائم مداومی را پس از ابتلا به کووید-۱۹ گزارش می کردند، مورد بررسی قرار دادند. شایع ترین علائم گزارش شده چهار تا ۱۲ هفته پس از ابتلا به این عفونت حاد شامل سردرد ، خستگی ، اختلال خواب ، مشکلات تمرکز و درد شکم بود.

پروفسور نایجل کورتیس از موسسه تحقیقات کودکان مرداک و  استاد بیماری های عفونی اطفال در دانشگاه ملبورن و رییس بیماریهای عفونی در بیمارستان کودکان رویال، گفت: شواهد کمی وجود دارد که نشان دهند علائم کووید طولانی بیش از ۱۲ هفته در کودکان و نوجوانان ادامه می یابد که این موضوع اطمینان بخش است و نشان می دهد که ابتلا به کووید طولانی در کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان کمتر نگران کننده است.

این بررسی که در مجلهPediatric Infectious Disease منتشر شده است نشان می دهد که در مطالعات موجود در زمینه ابتلای کودکان و نوجوانان به کووید طولانی مدت، محدودیت های عمده ای وجود دارد و برخی از این مطالعات تفاوتی را میان علائم افرادی که به SARS-CoV-۲ مبتلا شده اند و افرادی که به این بیماری مبتلا نشده اند، نشان نمی دهند.

این در حالی است که در خلاصه یک تحقیق جدید که توسط محققان موسسه تحقیقات کودکان مرداک (MCRI) در مورد کووید-۱۹ آمده است که پس از گذشت ده ماه از گردش گونه کرونای دلتا، این گونه نسبت به گونه های قبلی کرونا موجب ابتلای کودکان به بیماری جدی تر نشده است و اکثر موارد بدون علامت یا خفیف بوده اند.

با این حال ، مشخص شد که کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری های زمینه ای از جمله چاقی ، بیماری مزمن کلیه ، بیماری های قلبی عروقی و اختلالات ایمنی، ۲۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ هستند. بطوریکه بر اساس نتایج یک بررسی سیستماتیک که به تازگی منتشر شده است، میزان ابتلا به کووید-۱۹ شدید در کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری های زمینه ای یاد شده ۵.۱ درصد و در کودکان فاقد این شرایط ۰.۲ درصد است.

«نایجل کورتیس» از موسسه تحقیقات کودکان مرداک، گفت: در حالی که کودکان مبتلا به عفونت SARS-CoV-۲ معمولاً بدون علامت بوده یا به نوع خفیف این بیماری مبتلا می شوند و میزان بستری شدن آنها در بیمارستان کم است ، هنوز خطر و ویژگی های بیماری کووید طولانی به خوبی درک نشده است.

وی گفت: مطالعات فعلی فاقد تعریف موردی واضح و داده های مرتبط با سن هستند ، زمان پیگیری متغیری دارند و بدون تایید آزمایشگاه بر علائم خود گزارش شده یا والدین تکیه دارند.مشکل مهم دیگر این است که بسیاری از مطالعات میزان پاسخ دهی پایینی دارند به این معنی که ممکن است خطر ابتلا به کووید طولانی را بیش از حد ارزیابی کنند.

دکتر «پترا زیمرمن» از موسسه تحقیقات کودکان مرداک و دانشگاه فرایبورگ ، گفت که تشخیص علائم طولانی مدت کووید-۱۹ از علائم ناشی از اثرات غیر مستقیم این همه گیری مانند تعطیلی مدارس ، ندیدن دوستان یا ناتوانی در انجام ورزش کردن و داشتن سرگرمی دشوار است.

وی گفت: این موضوع نشان می دهد که چرا لازم است مطالعات آتی گروه های کنترل دقیق تری را  از جمله کودکان مبتلا به سایر عفونت ها و کودکانی را شامل شود که به دلایل دیگری در بیمارستان و یا در بخش مراقبت های ویژه  بستری شده اند.

با این حال محققان موسسه تحقیقات کودکان مرداک (MCRI)، تاکید دارند که به مطالعات بیشتری برای بررسی خطر و تاثیر بیماری کووید طولانی مدت در جوانان نیاز است تا بتواند به تصمیمات مربوط به سیاست واکسن در استرالیا کمک کند. 

برچسب‌ها کرونا کووید-19 برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا کووید 19 برگزیدگان علم کرونا کووید 19 برگزیدگان علم کودکان و نوجوانان کووید طولانی طولانی مدت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس

مهرداد شریفی با اشاره به اینکه ۱۷ آوریل برابر با ۲۹ فروردین به عنوان روز جهانی هموفیلی نامگذاری شده است، گفت: براساس بسته‌های حمایتی ابلاغی وزارت بهداشت، خدمات مورد نیاز به بیماران هموفیلی با هدف کاهش هزینه‌های تشخیص و درمان در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان تنها مرکز جامع هموفیلی دانشگاه ارایه می‌شود.

او ادامه داد: ویزیت بیماران توسط پزشک فوق تخصص خون و سرطان‌شناسی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، تهیه و توزیع فاکتور‌های انعقادی رایگان، تزریق فاکتور‌های نادر انعقادی و فرآورده‌های خونی، آموزش، مشاوره و مددکاری به بیماران مبتلا به هموفیلی ارائه می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه بیشتر بیماران مبتلا به هموفیلی دارای پیشینه خانوادگی خونریزی هستند، ادامه داد: از مجموع بیماران شناسایی شده، حدود ۴۲۲ نفر به هموفیلی نوع A، بالغ بر ۵۵ نفر به هموفیلی نوع B و حدود ۴۴۱ نفر به سایر اختلالات انعقادی مبتلا هستند.

شریفی اضافه کرد: بر همین اساس، ۶۶۷ مرد و ۲۵۱ مورد زن مبتلا به هموفیلی تاکنون در شیراز و شهرستان‌های استان فارس شناسایی شده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: تغذیه سالم، ورزش منظم و مستمر، پرهیز از استرس و فشار‌های روانی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی تا حد قابل توجهی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های خاص پیشگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کووید باعث تحریک آسم در کودکان نمی شود
  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران
  • محک میزبان «سرزمین جدید»