Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@03:57:34 GMT

گیاهان آپارتمانی که هوا را خنک می کنند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۶۷۳۵

گیاهان آپارتمانی که هوا را خنک می کنند

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گیاهان می‌توانند هوای خانه را در روز‌های گرم خنک کنند. آن‌ها از طریق منافذی به نام استوماتا (Stomata) که در سطح برگ هایشان وجود دارد، کربن دی اکسید فضا را جذب و از آن برای فوتوسنتز استفاده می‌کنند. سپس از طریق همان منافذ، رطوبت پس می‌دهند. این فرآیند که به آن تبخیر- تعرق (Evapotranspiration) گفته می‌شود، گیاه را خنک می‌کند، همانطور که بدن انسان از طریق تعریق خنک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرآیند به کاهش دمای محیط هم کمک می‌کند.

۱- کائوچو / Rubber tree

این گیاه از طریق ریشه‌های خود آب جذب می‌کند و سپس از طریق منافذ پشت برگ هایش رطوبت پس می‌دهد. برگ‌های این گیاه هر چه بیشتر و بزرگ‌تر باشد، رطوبت بیشتری از آن منتشر خواهد شد.

این گیاه را بهتر است در نزدیکی سایه قرار دهید. کائوچو به نور زیادی نیاز داشته و تحمل چند ساعتی در روز تابش مستقیم نور خورشید را دارد، به شرط آنکه نور شدید نباشد. در آب دادن به آن هم زیاده روی نکنید. وقتی به آن آب دهید که خاکش تقریباً خشک شده باشد.

۲- سرخس بوستون / Boston fern

سرخس بوستون گیاه آپارتمانی پرطرفداری است و اغلب در گلدان‌های سقفی یا موارد مشابه نگهداری می‌شود. این گیاه می‌تواند فرمالدهید، زایلین و تولوئن را از هوا جذب می‌کند. گرچه سرخس در فضای باز سایه‌ی کامل یا نیمه کامل را ترجیح می‌دهد، اما در فضای بسته در سایه رشد نمی‌کند و بهترین پاسخ را به نور زیاد فیلتر شده دارد. این گیاه به آب زیاد، خاک باکیفیت و فضای زیاد برای رشد نیاز دارد.

۳- زبان مادر شوهر / Sansevieria trifasciata

گیاه سانسوریا تریفاسکیاتا که به زبان مادر شوهر هم معروف است از توانایی تصفیه هوا برخوردار است و دمای محیط را تنظیم می‌کند، به خصوص شب‌ها که منافذ بسیار ریز برگ هایش برای پس دادن رطوبت باز می‌شوند.

این گیاه در برابر شرایط نامساعد محیطی، مثل هوای خشک و گرم، کمبود آب و نور کم، بسیار مقاوم است. توصیه می‌شود به این گیاه تنها زمانی آب دهید که خاک آن خشک شده باشد.

۴- پوتوس / Pothos

این گیاه از توانایی تنظیم دما و همینطور حذف آلاینده‌های درون هوای فضا‌های بسته مانند فرمالدهید، زایلین و بنزن برخوردار است.

طول پوتوس با مراقبت مناسب می‌تواند به چندین متر برسد. با فراهم کردن نور غیر مستقیم و متوسط به بهترین نتیجه دست خواهید یافت. این گیاه نور شدید را تحمل می‌کند، اما تابش مستقیم نور خورشید به مدت طولانی باعث سوختن برگ‌های آن می‌شود. به طور کلی پوتوس وقتی به آب نیاز دارد که خاک آن با لمس دست خشک به نظر آید.

۵- گیاه گندمی / Ribbon plant

گیاه گندمی یا عنکبوتی می‌تواند کیفیت هوا را بهبود ببخشد و با جذب فوری گرما دمای محیط را متعادل کند.

بهترین شرایط برای این گیاه حضور در فضایی بسته با نور مناسب است، اما نور خورشید نباید به صورت مستقیم به آن بتابد. میزان رطوبت گیاه باید ثابت باشد: در ماه‌های گرم سال دو بار در هفته آن را آب دهید. در ماه‌های سرد سال هم یک بار در هفته یا هر ده روز یک بار کافی است.

۶- فیکوس بنجامین / Weeping fig

فیکوس بنجامین یا انجیر برگ ریز یکی از معدود درختانی است که در فضای بسته رشد می‌کند. این گیاه به حفظ رطوبت و تازگی هوا کمک می‌کند و هوای خانه را از سموم رایج در آن پاک می‌کند. این درخت در محیط آفتابی و پرنور رشد خوبی دارد. فیکوس بنجامین تابستان‌ها به مقدار متوسطی آب نیاز دارد و در زمستان همین که نگذارید خشک شود کافی است.

۷- آلوئه ورا / Aloe vera

آلوئه ورا که با کاربرد‌های زیبایی و پزشکی اش شناخته می‌شود، بهترین گزینه برای تازه کردن هوای محیط است، چون می‌تواند دمای هوا را تنظیم کند.

نگهداری از گیاه آلوئه ورا بسیار ساده است، چون به مراقبت کمی نیاز دارد. شما می‌توانید تنها وقت‌هایی که خاک آن خشک یا اندکی ترک خورده به نظر می‌رسد، به این گیاه آب دهید. در زمستان بیشتر از یک بار در ماه به آن آب ندهید. این گیاه به نور زیادی نیاز دارد بنابراین باید آن را جایی مثل نزدیک پنجره نگه دارید که بیشترین نور آفتاب به آن برسد.

۸- اسپاتی فیلوم / Peace lily

اسپاتی فیلوم یا گیاه صلح می‌تواند رطوبت اضافه‌ی هوا را جذب و به این ترتیب دمای هوا را متعادل کند. برای گرفتن بهترین نتیجه آن را در یک مکان گرم، به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. این گیاه را با آب مقطر یا آب باران آبیاری کنید تا خاک آن مرطوب باقی بماند. می‌توانید یک اسپری آبپاش را پر کنید و با آن هر روز به گیاه خود آب دهید.

۹- نخل اریکا / Areca palm

نخل اریکا یکی از توانمندترین گیاهان در تصفیه هوا است، چون سطح فرمالدهید و بنزن درون هوای محیط را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد. این گیاه برای زندگی در شرایط مناسب به سایه‌ی کامل یا نیمه کامل نیاز دارد و اگر نور کافی به آن نرسد ضعیف می‌شود.

یک نخل اریکای دو متری در عرض ۲۴ ساعت یک لیتر آب از طریق برگ هایش رطوبت پس می‌دهد، بنابراین به توجه زیادی نیاز دارد. توپ ریشه‌ای گیاه (خاک دور ریشه ها) همیشه باید مرطوب باشد، اما نه بیش از اندازه.

۱۰- آگلونما / Aglaonema

مراقبت از آگلونما یا نخشید کار ساده‌ای است و این گیاه به نور متوسط نیاز دارد. ارتفاع این گیاه به طور کلی به کمتر از نیم متر می‌رسد. آگلونما به پاک شدن هوای خانه از سموم مضر کمک می‌کند و در عین حال به هوای داخل رطوبت می‌بخشد و دمای هوا را کاهش می‌دهد. انواع زیادی از این گیاه با برگ‌های گوناگون وجود دارد. اگر هدف تان خنک کردن محیط است، نوعی را انتخاب کنید که برگ‌های زیادی داشته باشد. به خاطر داشته باشید که برگ‌های این گیاه حاوی ماده‌ی محرکی است که می‌تواند برای حیوانات خانگی سمی باشد.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاهان آپارتمانی گیاهان زینتی آب دهید خاک آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۶۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص درمانی رازیانه

آفتاب‌‌نیوز :

گل‌ها دارای رنگ زرد و به صورت چتر مرکب قرار گرفته اند. میوه‌های رازیانه کوچک و به طول تا ۱۲ و عرض تا ۴ میلی متر هستند. همه‌ی قسمت‌های گیاه معطر است. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه اکثرا میوه است، ولی از ریشه و برگ آن نیز استفاده به عمل می‌آید. محل رویش گیاه در ایران: گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، کرمان و خراسان است

 تاریخچه:

در یونان بر طبق افسانه ها، دانش را شبیه زغالی سوزان می‌دانستند که در ساقه‌ای از رازیانه محصور شده است؛ و تمدن‌های کهن مصر، هند، چین، و یونان این گیاه دارویی را می‌شناختند. در قرون وسطی، این گیاه بسیار مصرف می‌شد. ثروتمندان دانه‌ی رازیانه را به ماهی و غذا‌های گیاهی خود اضافه می‌کردند و فقرا به عنوان بازدارنده‌ی اشتها برای اعیاد مذهبی آن را نگه می‌داشتند. تمام قسمت‌های گیاه برای چاشنی، و ساقه‌های آن به صورت سبزی مصرف می‌شده است. دانه‌ی رازیانه در طب سنتی به عنوان ضد نفخ معروف است. رازیانه به عنوان طعم دهنده در شکلات، لیکورها، دارو و غذا و به ویژه در نان شیرینی، ترشی‌های شیرین و ماهی مصرف می‌شود. روغن رازیانه برای مراقبت از سبزی جات و میوه‌های انبار شده در برابر نفوذ قارچ‌های بیماری زا به کار می‌رود. زنبورداران، این گیاه را برای تولید عسل می‌کارند. بهداشتی‌ها، مصرف آن را به عنوان پادزهری برای گیاهان سمی، قارچ‌ها، مارگزیدگی توصیه می‌کنند. هم چنین برای درمان ورم معده و روده، سوء هاضمه به کار می‌رود، افزون بر آن به عنوان شیر افزا، خلط آورو قاعده آور، موثر شمرده می‌شود. چای حاصل از دانه‌های خرد شده‌ی رازیانه برای شست و شوی چشم مصرف شده است و برطبق شواهد، رازیانه‌ی پودر شده، کک را از لانه‌ی سگ و طویله دور می‌کند.

فر آورده‌های گیاهی:

این فراورده‌ها به صورت تی بگ حاوی ۲ گرم پودر میوه، شربت یا قطره‌های ضد سرفه، خلط آور، مقوی معده وضد نفخ به خصوص جهت کودکان وجود دارد. هم چنین محصولاتی نظیر دراژه، شربت‌های شیرین و آب میوه‌ها از آن تهیه و عرضه شده اند.

عوارض جانبی:

مصرف رازیانه در حد دارویی دارای عارضه نیست. ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث استفراغ و یا حساسیت فوری گردد. هم چنین مصرف آن در زنان باردارتوصیه نمی‌شود و در افرادی که سرطان وابسته به استروژن دارند نیز نباید مصرف شود

طریقه و میزان مصرف:

از ۱ تا ۷ گرم میوه‌ی خشک رازیانه در روز توصیه شده است. برای مصرف باید میزان مذکور را با آسیاب پودر نموده و به طور مستقیم با غذا‌ها و یا بر روی آن یک لیوان آب جوش ریخته، ۱۵ دقیقه صبر نمود و ÷س از صاف کردن، محصول آن را میل کرد.

مهمترین اثرات گزارش شده رازیانه:

ضددرد، ضد باکتری، ضد آندروژن، ضد ورم، ضد سم، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد سرفه، افزایش دهنده‌ی میل جنسی، مقوی قلب، هضم کننده، معرق، ادرار آور، خلط آور، قارچ کش، استروژنیک، محرک معده، افزایش دهنده‌ی شیر، مسهل، مقوی معده، کرم کش و نارکوتیک

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • خواص درمانی گیاه عطسه
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • خواص درمانی رازیانه
  • تعریف کمپوست
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز
  • تورم‏‏‌سنجی در فایل‏‏‌های آپارتمانی