Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که در پی پیمان امنیتی ایالات متحده با استرالیا و انگلیس، روابط میان واشنگتن و کانبرا با پاریس به شدت تیره شده است، ژان-ایو لو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه وجود یک بحران جدی خبر داد و گفت شرایط موجود بر تعریف استراتژی دفاعی ناتو سنگینی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، لو دریان که در بخش خبری شامگاهی شبکه دولتی فرانس ۲ حضور یافته بود، از احضار سفرای کشورش از واشنگتن و کانبرا دفاع کرد و گفت: «یک بحران جدی میان ما وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت، که برای نخستین بار در تاریخ روابط پاریس و واشنگتن به وجود آمده، بسیار نمادین است. پای دروغ، دورویی، قطع اعتماد و نادیده گرفتن در میان است و به این ترتیب، اوضاع بین ما و آن‌ها [ایالات متحده] خوب نیست.»

استرالیا چهارشنبه قرارداد عظیم ۵۶ میلیارد یورویی را که در سال ۲۰۱۶ با فرانسه برای خرید ۱۲ فروند زیردریایی‌ امضا کرده بود، فسخ کرد تا قرارداد دیگری به نام آکوس برای خرید همین اقلام با آمریکا و بریتانیا امضا کند. فرانسه این ماجرا را «خنجر از پشت» به خود توصیف کرد.

وزیر امور خارجه فرانسه درباره فراخواندن سفرا گفت: «ما آن‌ها را به پاریس فرا خواندیم که ماجرا را بفهمیم و اینکه به شرکای سابقمان نشان دهیم که به شدت ناراختیم و بحران میانمان،‌ بسیار جدی است.»

با این حال لو دریان درباره احضار نشدن سفیر فرانسه از بریتانیا گفت: «احتیاجی به این کار نبود. ما با فرصت‌طلبی (اپورتونیسم) دائمی آن‌ها آشناییم. بریتانیا وسط این بحران هیچ‌کاره است.»

روابط میان فرانسه و ایالات متحده آمریکا پس از جنگ جهانی دومی چند بار به سردی گراییده است. شاید مهم‌ترین موارد، تهدید ژنرال دو گل به ترک پیمان ناتو و مخالفت دولت شیراک با حمله ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳، مهم‌ترین بحران‌های دیپلماتیک میان پاریس و واشنگتن بوده است.

ژان ایو لو دریان، نسبت به آینده سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم هشدار داد و گفت: «ناتو پس از درخواست امانوئل ماکرون، مشغول بازاندیشی درباره بنیان‌های خود است. به زودی اجلاس سران ناتو در مادرید برای پایان این پروسه برگزار می‌شود. ماجرایی که شاهدش هستیم، طبیعتا تاثیر خود را بر تعریف جدید خواهد گذاشت.»

کشورهای اروپای عضو ناتو بسیار امیدوار بودند که با خروج ترامپ از کاخ سفید و به قدرت رسیدن جو بایدن، شکاف میان دو سوی اقیانوس اطلس پر شود. با این حال پیمان اکوس میان واشنگتن، بریتانیا و استرالیا و بازی خوردن فرانسه در این ماجرا، امیدواری پیشین را با تردیدهای جدی مواجه کرده است.

ایالات متحده به خاطر ایفای نقش بزرگ در آزادسازی فرانسه در جنگ جهانی دوم، تصویر تاریخی مثبتی برای بخش بزرگی از جامعه فرانسه دارد.

لو دریان با انتقاد از شیوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: «پس از آن خروج ناگهانی، آن‌هم بدون هماهنگی با متحدان و حالا این پرونده زیردریایی‌ها، اگر اروپایی‌ها نخواهند فقط در تاریخ درجا بزنند، باید متحد شوند و همراه با هم از منافع خودشان دفاع کنند. آینده کاملا متفاوت خواهد بود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرانسه پیمان اکوس ایالات متحده لو دریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفتگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس

بین الملل تابناک: اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران، هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران، گفتگوی وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه، احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس و هشدار درباره افزایش بهای جهانی نفت به فراتر از ۱۰۰ دلار از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران

منابع رسانه‌ای از اختلافات شدید در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر سر پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی ایران به حمله این رژیم به محل کنسولگری کشورمان در دمشق با انجام حملات موشکی و پهپادی به اراضی اشغالی پرده برداشتند.

 منابع رسانه‌ای عبری زبان گزارش دادند که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نشستی را در مقر وزارت جنگ این رژیم برگزار کرد و طی آن حمله ایران به اراضی اشغالی مورد بررسی قرار گرفت.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد: در مورد لزوم پاسخ به حمله ایران توافق وجود دارد، اما اختلافات درباره نحوه و زمان پاسخگویی است.

طبق این گزارش، «بنی گانتس» و «گادی آیزنکوت» اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی پیشنهاد واکنش فوری به این حمله را دادند، اما این پیشنهاد رد شد.

این شبکه همچنین فاش کرد: برخی در کابینه جنگ معتقدند معادله باید چشم در برابر چشم، در یک دور درگیری کوتاه و فوری باشد، در حالی که برخی دیگر می‌گویند باید منتظر ماند، خوب برنامه ریزی کرد و سپس به حمله ایران پاسخ داد.

هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران

 تارنمای «پولیتیکو» در تحلیلی به بررسی موضع جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا و دستیارانش درباره چگونگی واکنش رژیم صهیونیستی به اقدام موشکی ایران پرداخته و با اشاره به عدم تمایل دولت آمریکا به همکاری با اسرائیل در حمله متقابل تهاجمی علیه ایران نوشت: پیام اصلی دولت بایدن برای اسرائیل این است: "صبر کنید؛ فکر کنید!"

به گزارش این رسانه آمریکایی، ‌مقامات ایالات متحده در هر دو جنبه عمومی و خصوصی به گونه‌ای عمل می‌کنند تا (رژیم) اسرائیل را متقاعد کنند در مقابل اقدام موشکی ایران یک واکنش محدود از خود نشان دهد.

پولیتیکو افزود: آمریکایی‌ها بیم آن دارند مبادا واکنش شدید (رژیم) اسرائیل منطقه (خاورمیانه) را وارد یک جنگ بزرگ کند. جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا به طور خاص می‌خواهد از هر گونه جنگی که نیروهای آمریکایی را در خاورمیانه درگیر می کند، اجتناب ورزد. او این هشدار را برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روشن کرده است.

مقام های آمریکایی امیدوارند که (رژیم) اسرائیل، واشنگتن را دوستی تلقی کند که توانست به‌رغم تنش‌ها در جبهه‌های دیگر، در مواجهه با حمله بی‌سابقه ایران روی آن حساب کند. این در حالی است که در هفته‌های اخیر، بایدن و دستیارانش انتقاد خود را از اقدامات نظامی اسرائیل در غزه، شدیدتر کرده‌اند.

طبق این گزارش یک مقام آمریکایی هشدار داد: هر کاری که (رژیم) اسرائیل از این پس انجام می دهد، باید محدود باشد. وی ادامه داد: با توجه به میزان ریسکی که ما (آمریکایی ها) متحمل می شویم، انتظار داریم آن ها قبل از انجام هر کاری درباره آن به ما خبر دهند.

بایدن روز یکشنبه برای برای انجام هماهنگی در دادن یک پاسخ دیپلماتیک واحد به ایران، با رهبران گروه هفت صحبت کرد. این موضوع نشان دهنده این واقعیت است که ایالات متحده ترجیح می‌دهد اقدامات بعدی غرب شامل تحریم‌ها یا سایر اقدامات غیرنظامی باشد.

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه

وزرای خارجه آمریکا، انگلیس و آلمان در واکنش به حمله تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی بر اهمیت جلوگیری از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه تاکید کردند.

 متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دوشنبه در بیانیه‌ای در تارنمای این وزارتخانه اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در تماس‌های تلفنی با دیوید کامرون و آنالنا بائربوک وزرای خارجه انگلیس و آلمان در این باره گفت‌وگو کرد.

بر اساس این بیانیه، بلینکن، کامرون و بائربوک «بر اهمیت جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع تاکید کردند.»

این بیانیه افزود: بلینکن بر تعهد آهنین و صریح آمریکا به امنیت اسرائیل تاکید کرد و گفت که ما در برابر همه تهدیدها هوشیار می‌مانیم و از اقدامات ضروری برای حفاظت از مردم خود تعلل نمی‌کنیم.

بلینکن پیشتر در تماس‌های جداگانه با همتایان اردنی، عربستانی، مصری و ترکیه‌ای خود درباره حمله تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کرد.

احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس

وزیر خارجه فرانسه یکشنبه شب اعلام کرد که سفیر ایران را در رابطه با حمله تنبیهی به رژیم صهیونیستی، به وزارت خارجه دعوت کرده است.

استفان سژورنه وزیر خارجه فرانسه اظهار کرد: از وزارت خارجه خواستم فردا سفیر ایران را فراخواند.

از سوی دیگر وزارت امور خارجه انگلیس در تداوم حمایت‌های بی‌دریغ از رژیم صهیونیستی، کاردار سفارت ایران در لندن را به این وزارت‌خانه دعوت کرد تا مواضع لندن را درباره پاسخ نظامی ایران به تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی تکرار کند.

این در حالی است که سفرای انگلیس، فرانسه و آلمان در تهران در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات این کشورها در قبال پاسخ متقابل ایران به سلسله اقدامات رژیم صهیونیستی علیه اتباع و منافع کشورمان به وزارت امور خارجه احضار شدند.

هشدار درباره افزایش بهای جهانی نفت به فراتر از ۱۰۰ دلار

تارنمای سی‌ان‌بی‌سی به‌نقل از ناظران بازار جهانی نفت پیش‌بینی کرد که قیمت این محصول ممکن است در صورت تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه به ۱۰۰ دلار در هر بشکه و حتی بالاتر نیز افزایش یابد.

 این رسانه آمریکایی نوشت: ایران از ذخایر گسترده نفت برخوردار است و سومین تولیدکننده بزرگ این محصول در بین کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است.

به نوشته سی ان بی سی، بازارهای نفتی همچنین به دقت در رابطه با تحولات یا بسته شدن تنگه هرمز به عنوان گذرگاه مهم نفتی -که بین ایران و عمان واقع شده و محل عبور یک پنجم نفت جهان است-، رصد می شوند.

اندی لیپو رئیس شرکت «لیپو اویل» گفت: هرگونه حمله به تاسیسات تولید یا صادرات نفت در ایران، قیمت نفت خام برنت را به ۱۰۰ دلار خواهد رساند و بسته شدن تنگه هرمز باعث افزایش قیمت‌ها در محدوده بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ دلار منجر خواهد شد.

سی ان بی سی افزود: قیمت نفت در معاملات اولیه صبح دوشنبه در آسیا اندکی کاهش یافت. شاخص جهانی برنت روز دوشنبه با ۰.۳۱ درصد کاهش به ۹۰.۱۷ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۰.۴۴ درصد کاهش به ۸۵.۲۸ دلار در هر بشکه رسید.

جاش یانگ مدیر شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز «بیستون اینترستز» (Bison Interests)، گفت که تحولات جغرافیایی سیاسی اخیر به دلیل سال ها عدم سرمایه گذاری در اکتشاف و توسعه نفت، منابع جهانی نفت خام را آسیب پذیرتر کرده است.

وی افزود: سرمایه گذاری ناکافی، عرضه را شکننده ‌تر می‌کند و در صورت مختل شدن عرضه، ممکن است بهای نفت به میزان بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه افزایش یابد.

یانگ اظهار داشت: من فکر می کنم که قیمت های نفت در این چرخه به بالاترین سطح افزایش یابد که به دلیل یک دهه سرمایه گذاری اندک در عملیات اکتشاف و توسعه این محصول است.

بر اساس براورد موسسه مورگان استنلی، نفت با کاهش در تولید مواجه است و در صورت فقدان سرمایه گذاری، نرخ کاهش تولید برای یک چاه نفتی حدود ۱۵ درصد است.

سی ان بی سی در ادامه آورده است: قیمت نفت در ماه‌های اخیر به دلیل اختلالات تجاری و تاخیر ناشی از حملات در دریای سرخ از سوی حوثی ها در همبستگی با مردم فلسطین، افزایش یافته است.

این گزارش ایران را قدرت برتر در سیاست های خاورمیانه توصیف کرد و نوشت این کشور از گروه های مخالف رژیم صهیونیستی مانند حماس، حزب الله لبنان، حوثی ها (انصارالله) یمن و دولت بشار اسد در سوریه حمایت می کند.

این رسانه با اشاره به تحولات چند روز اخیر در خاورمیانه از جمله پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی از طریق حمله به مواضع آن رژیم به دلیل حمله آن به کنسولگری ایران در دمشق، افزود: یک مقام ارشد دولت آمریکا در گفت وگو با شبکه خبری ان بی سی خاطرنشان کرد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته است آمریکا در هیچ‌گونه عملیاتی علیه ایران شرکت نخواهد کرد.

سی ان بی سی به نقل از دیوید باسانس (David Bassanese) اقتصاددان ارشد شرکت ارز دیجیتال بتاشیرز (Betashares) مدعی شد اگر تنش ها تشدید شود آمریکا و متحدانش ممکن است تحت فشار جدیدی برای تقویت تحریم ها قرار گیرند.

وی در یادداشتی درباره پاسخ ایران در حمله به مواضع رژیم صهیونیستی نوشت: صادرات نفت ایران در چند سال گذشته افزایش یافته است و به نظر می رسد آمریکا منفعلانه برای حفظ فشار برای کاهش قیمت جهانی نفت، این موضوع را پذیرفته است.

 

دیگر خبرها

  • فارین پالیسی: واشنگتن مقصر تشدید اوضاع در خاورمیانه است نه تهران 
  • فیلم‌های دوهفته کارگردانان کن اعلام شد
  • اعلام فیلم‌های دوهفته کارگردانان جشنواره کن
  • پاسخ ایران به اسرائیل جایگاه ژئوپلتیکی کشور را تقویت کرد
  • پنتاگون: آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست
  • عراق نگران است منطقه به جنگ گسترده‌تری کشیده شود 
  • درخواست تازه وزیرخارجه اسرائیل از انگلیس و فرانسه
  • اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس
  • اختلاف شدید میان اعضای کابینه نتانیاهو درباره حمله ایران/ هشدار مهم آمریکا به اسرائیل درباره پاسخ به ایران/ گفتگوی وزرای خارجه آمریکا انگلیس و آلمان درباره اوضاع خاورمیانه/ احضار سفیر و کاردار ایران از سوی وزارت خارجه فرانسه و انگلیس
  • درخواست ضدایرانی وزیرخارجه اسرائیل از انگلیس و فرانسه