Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@18:09:42 GMT

۳ عامل ریزش بورس ۲۷ شهریور ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۷۹۷۲

۳ عامل ریزش بورس ۲۷ شهریور ۱۴۰۰

به گزارش بورس تابناک، شاخص کل بورس در معاملات دیروز افت ۲.۵۵ درصدی را تجربه کرد و نزدیک به ۳۸ هزار واحد عقب نشست. وضعیت شاخص هم‌وزن نیز چندان بهتر نبود. این شاخص نیز ۲.۳۴ درصد ریزش کرد تا نشان دهد وضعیت کوچکتر‌های بازار هم بهتر از نماد‌های شاخص‌ساز نبوده است. در هنگام خاتمه معاملات امروز ۲۵۴ نماد در محدوده صف فروش قرار داشتند و این در حالی بود که تنها ۵۵ نماد صف خرید داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چه شد که بازار این هفته را ریزشی آغاز کرد؟

عوامل ریزش بازار

۳ عامل اساسی را می‌توان در روند امروز بازار دخیل دانست. ۲ عامل به صورت عینی در معاملات قابل‌مشاهده‌اند و دیگری به صورت غیر رسمی بازار را تحت‌تاثیر قرار داده است. دو دلیل بازاری را می‌توان به صف خرید عرضه‌های اولیه و موقعیت نامناسب شاخص‌های بازار از لحاظ تکنیکالی نسبت داد. اما به نظر می‌رسد عامل نهانی و غیررسمی اثر بیش‌تری بر بازار داشته است و آن هم شایعه انتخاب احتمالی «علی طیب‌نیا» به سمت ریاست بانک مرکزی است.

صف خرید عرضه‌های اولیه و انحراف تقاضا 

هفته گذشته ۴ نماد در بورس عرضه شدند: «کیمیاتک»، «فجهان»، «فسبزوار» و «توسن». روند سنتی عرضه‌های اولیه نشان داده است که معمولا این دسته از نماد‌ها بستر مناسبی برای کسب سود هستند. به همین خاطر تمام معامله‌گران بازار سعی می‌کنند هر چه زودتر و قبل از این که این نماد‌ها موج اول صعودی را به انتها برسانند موفق به خرید آن‌ها شوند.

اتفاقی که به صورت معمول برای سهامداران معمولی می‌افتد آن است که در انتهای موج اول موفق به خرید سهم می‌شوند. با این حال اصرار خاصی برای نشستن در صف خرید این سهام وجود دارد.

به این ترتیب طی ساعات اولیه معاملات امروز نزدیک به ۱۶۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در سمت تقاضای این ۴ نماد به انتظار نشسته بود و این در حالی بود که مجموع ارزش معاملات این ۴ نماد کمتر از ۲۱ میلیارد تومان بود.

رویه‌ای که سازمان بورس برای معاملات سهام عرضه اولیه‌ای در نظر گرفته سبب می‌شود تا حجم عظیمی از تقاضای بالقوه بازار به حاشیه رفته و از گردونه معاملات خارج شود. در صورتی که اگر همان روز نخست معاملات این سهام، دامنه نوسان را حذف می‌کردند احتمالا در همان روز نخست این سهام به نزدیکی قیمت‌های تحلیلی می‌رسیدند و دیگر این حجم از نقدینگی را متوقف نمی‌کردند.

وضعیت نامساعد تکنیکالی شاخص‌های بورس

شاخص کل بورس طی روز‌های اخیر چندین حمایت مهم را از دست داده است و عموم نماگر‌ها و اندیکاتور‌های پراستفاده نشان می‌دهند که احتمال ادامه روند نزولی شاخص بسیار بیشتر از روند صعودی آن است. سوال مهم آن است که حمایت معتبر شاخص در این وضعیت کجاست:

تحلیل تکنیکال شاخص کل - 27 شهریور 1400  

با نگاهی به نمودار شاخص کل شاهد تشکیل کف‌ها و سقف‌های پایین‌تر به شکل متوالی هستیم که حاکی از آغاز یک روند نزولی میباشد. شکست خط روند صعودی به سمت پایین نیز تاییدی دیگر بر روند نزولی فوق است. در حال حاضر شاخص کل از لحاظ تکنیکالی در شرایط مساعدی قرار ندارد و بعد از پولبک به خط روند صعودی مجددا افت کرده است. این شاخص حمایت خط کیجنسن که حمایت معتبری محسوب می‌شود و همچنین میانگین متحرک ۲۵ روزه را در حال حاضر از دست داده است. از طرفی اندیکاتور RSI نیز در یک روند نزولی در حال حرکت است و بعد از برخورد با این خط روند در شکست ان ناکام مانده و مجددا کاهش یافت. اندیکاتور MACD نیز نشانی از ادامه روند نامساعد شاخص کل را منعکس می‌کند.
به طور کلی تحلیل تکنیکال نشان دهنده شرایط نامطلوب شاخص کل است و احتمال کاهش آن تا محدوده ۱.۴ میلیون واحد را نشان می‌دهد. این حمایت منطبق بر نسبت‌های فیبوناچی و سقف ابر کمو ایچیموکو است.

شایعه انتخاب طیب‌نیا به ریاست بانک مرکزی

اخبار رسمی هنوز این شایعه را تایید نمی‌کنند. با این حال زمزمه‌هایی در این رابطه در جریان است و به خصوص بورسی‌ها به آن وزن زیاد داده‌اند. دلیل ترس بورسی‌ها از طیب‌نیا نیز به دوره نخست ریاست جمهوری حسن روحانی باز می‌گردد. زمانی که طیب‌نیا وزیر اقتصاد کابینه بود و البته کشور یکی از مثبت‌ترین دوره‌های نرخ بهره حقیقی را تجربه کرد.

به دنبال نرخ بهره بالای آن دوره فاجعه موسسات مالی و اعتباری به وقوع پیوست؛ اما دولت موفق شد برای چند سال تورم را در سطوح پایین نگه دارد. یکی دیگر از تبعات سیاست‌های انقباضی طیب‌‎‌نیا ورود بورس به دوره رکود طولانی بود.

حالا که این شایعه سر زبان‌ها افتاده است اهالی بازار به مرور دوره مذکور پرداخته‌اند و نگران افزایش نرخ بهره هستند؛ مساله‌ای که در صورت صحت می‌تواند P/E تحلیلی بازار را کاهش دهد و فشار بر بورس را بیشتر کند.بورسان

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت حسن میرکاظمی سازمان همکاری شانگهای شاخص کل بورس ریزش بورس بانک مرکزی تحلیل تکنیکال اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت حسن میرکاظمی سازمان همکاری شانگهای روند نزولی صف خرید طیب نیا شاخص کل ۴ نماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شاخص هم وزن نیز با ۴ هزار و ۶۵۰ واحد افزایش معادل ۶۱ صدم درصد در محدوده ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحد قرار گرفت.
نماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
نماد‌های ذوب، خزامیا، فولاد، کاما، کساپا، خودرو و فاذر هم از نماد‌های پرتراکنش بر بازار سهام بودند.
شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۱۱۶ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحد رسید.
نماد‌های فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر از نماد‌های با تاثیر مثبت و نماد‌های آریا، آریان، ساروج، بپاس و بمپنا از نماد‌های با تاثیر منفی بر بازار فرابورس امروز بودند.
بازار امروز سهام شاهد ۴۳۴ نماد مثبت برابر ۳۷۳ نماد منفی بود. ۹۶ صف خرید مقابل ۲۸ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به مثبت ۱۶۱ میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز ۹ میلیارد و ۲۹۰ میلیون سهام را به ارزش ۴ هزار و هشت میلیارد تومان دست به دست کردند.
ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۶ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت/ رشد بورس موقتی بود؟
  • ریزش بیش‌از سه هزار واحدی شاخص در شروع معاملات صبحگاهی بورس
  • ریزش بیش‌از سه هزار واحدی بورس در شروع معاملات صبحگاهی بورس
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود