Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محسن قهرمان نژاد روز یکشنبه در یک گفت و گوی خبری افزود: مکانیزه شدن کشاورزی باعث کاهش سختی کار، کاهش در زمان عملیات، اقتصادی نمودن تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح می شود.

وی گفت: آذربایجان شرقی ۴۰ هزار دستگاه تراکتور، ۹۹۵ دستگاه کمباین برنج و گندم و ۱۳۰ هزار انواع ادوات کشاورزی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در آذربایجان شرقی ۲.۵۶ اسب بخار بر هکتار است که از میانگین کشوری با ضریب مکانیزاسیون ۲.۱ بالاتر بوده و در جایگاه مناسبی قرار داریم.

قهرمان‌نژاد تشریح کرد: در سال جاری ۳۵۰ دستگاه انواع تراکتور،۵۲۰ دستگاه انواع دستگاه ادوات کشاورزی دنباله بند، ۶ دستگاه کمباین و ۹ دستگاه تجهیزات واحدهای دام و طیور در سطح استان با ارائه ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی توسط بانک کشاورزی با سود ۱۵ درصد به صورت ۵ ساله در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.

وی با اشاره بر امکان واردات ماشین آلات کشاورزی به داخل کشور افزود: مرکز توسعه مکانیزاسیون به صورت متمرکز بر واردات ماشین آلات کشاورزی نظارت داشته و بعد از تست و تایید امکان پلاک گذاری و استفاده وجود دارد اما با توجه به قیمت بالای ارز واردات این ماشین آلات به صرفه نیست.

رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه کشاورزی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ارتباط با چالش ها و مشکلاتی که در حوزه مکانیزاسیون وجود دارد، گفت: کوچک بودن قطعات زمین های کشاورزی در اکثر مناطق استان، ابزار ها و ماشین آلات کوچک می طلبد که به دلیل تحریم امکان واردات نیست و در داخل کشور تولید نمی شود.

وی ادامه داد: از طرفی تعداد شرکت های خدماتی و فنی مشاوره ای مکانیزاسیون توانایی تامین ماشین آلات و ادوات کشاورزی را به دلیل هزینه بالای نگهداری، ندارند.

رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه از این به بعد کارت سوخت به تراکتور های بدون پلاک تعلق نمی گیرد افزود: از ۴۰ هزار ۲۳ دستگاه تراکتور در سطح استان حدود ۳۰ هزار تراکتور پلاک گذاری شده و کارت سوخت دارند، اما حدود ۱۰ هزار تراکتور بدون پلاک هستند که باید برای دریافت کارت سوخت باید به مراکز  پلاک گذاری و ثبت سند مراجعه کنند. 

وی با بیان اینکه با افزایش ضریب مکانیزاسیون در حوزه کشاورزی، میزان اشتغال مستقیم کاهش می یابد، گفت: در زنجیره های بعدی اشتغال و به صورت غیرمستقیم در حوزه صنایع تبدیلی و ماشین آلات اشتغال افزایش یافته و کارها تخصصی تر می شوند.

قهرمان نژاد با بیان اینکه تسهیلات حوزه مکانیزاسیون علاوه بر تراکتور و کمباین به دیگر ماشین آلات و ادوات دنباله بند شامل می شود، افزود: سال گذشته ۱۵۸ میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی به کشاورزان و فعالان این حوزه پرداخت شد.

وی گفت:  در حال حاضر کشاورزان می توانند برای خرید ۲ هزار و ۳۴۹ دستگاه ادوات کشاورزی در ۱۴ زیربخش از قبیل ماشین های برنج، ماشین های کشاورزی حفاظتی ، ماشین های کشاورزی باغبانی ، ماشین های کشاورزی دام و طیور و آبزی پروری ، نیرو محرکه کشاورزی و سایر ادوات و دنباله بندها ، سمپاش های استاندارد و دارای تائیدیه آزمون مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ، تراکتورهای باغی زراعی بجز شالیزاری دارای استاندارد ملی و بین المللی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه کشاورزان می توانند برای دریافت تسهیلات با مراجعه به مرکز خدماتی روستاها و ادارات مراکز شهرستان ها و از طریق کارشناسان پهنه با ثبت تقاضا و ارائه مدارک اقدام کنند، افزود: برای دیگر ماشین آلات سهمیه بندی وجود ندارد.

رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه کشاورزی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به ارتباط نزدیک و پیوسته حوزه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی استان با نظام صنفی کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی استان اشاره کرد.

وی اظهار کرد: ضریب ریزش ضایعات در برداشت کمباین در سال ۱۳۹۷ برابر با ۷.۴  بوده که بعد از عقد تفاهم نامه بر نظارت برداشت کمباین با نظام مهندسی کشاورزی و مراکز خدماتی آن ضریب ریزش ضایعات به ۴.۵۳ در سال جاری رسیده است.

برچسب‌ها مكانيزاسيون آذربایجان شرقی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مكانيزاسيون آذربایجان شرقی کشاورزی مكانيزاسيون آذربایجان شرقی کشاورزی مکانیزاسیون کشاورزی آذربایجان شرقی ادوات کشاورزی جهاد کشاورزی ماشین آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۲۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد

به گزارش خبرنگار مهر، داداش نصیری صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: از مجموع اراضی که سال گذشته واگذار شد ۲۱۵ هکتار برای طرح‌های کشاورزی و وابسته به آن و ۱۸۰ هکتار برای طرح‌های غیرکشاورزی تعلق داشت.

وی ادامه داد: قرارداد طرح واگذاری زمین به طرح‌های کشاورزی و وابسته به آن در چهار فقره و قرارداد واگذاری زمین به طرح‌های غیرکشاورزی در ۱۰ فقره و در مجموع در ۱۴ قرارداد امضا و واگذار شد.

نصیری در مورد عملکرد مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با حفظ کاربری اراضی تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری‌ها، گفت: با توجه به لزوم تغییر کاربری اراضی کشاورزی به فعالیت‌های غیرزراعی و باغی، ۱۵۶ هکتار زمین در سال گذشته در استان تغییر کاربری یافته و از این محل ۵۰۸ میلیارد ریال به حساب خزانه واریز شده است.

وی افزود: این تغییر کاربری‌ها در قالب ۵۸۵ فقره صادر شد.

نصیری اضافه کرد: در سال گذشته مجوز ۳۲ هکتار تغییر کاربری در قالب ۳۰۹ فقره که مشمول عوارض تبصره یک ماده یک بودند و ۱۲۴ هکتار در قالب ۲۷۶ فقره مجوز که معاف از عوارض بودند از سوی امور اراضی استان صادر شد.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به عملکرد این واحد در تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۱۸ مورد تجمیع به مساحت یک هزار و ۱۸۵ هکتار در استان انجام شد.

نصیری افزود: همچنین در این مدت چهار مورد اراضی به مساحت ۶۴۲ هکتار در استان یکپارچه سازی شد.

وی با تبیین عملکرد مدیریت امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲، گفت: از مجموع سه هزار و ۹۰ روستایی که در استان وجود دارد تعداد یک هزار و ۲۳۴ روستا دارای تداخل شناسایی شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر هفته ۱۲ روستا در کمیسیون رفع تداخلات استان بررسی می‌شود در سال گذشته یک هزار و ۱۲۶ روستا تعیین تکلیف و به ادارات ذیربط ابلاغ شد.

نصیری افزود: ۱۰۸ روستای باقیمانده نیز در دست بررسی است.

وی تعداد پلاک‌های تعیین تکلیف شده در قالب این طرح را ۳۶۵ پلاک و مساحت این اراضی را ۴۳۸ هزار و ۷۸۱ هکتار اعلام کرد.

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در مورد عمکلرد این واحد در مورد صدور سند اظهار کرد: سال گذشته برای ۱۹ هزار و ۸۷۹ قطعه زمین به مساحت ۹۰ هزار و ۸۱۰ هکتار سند زراعی صادر شد.

نصیری افزود: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ نیز برای ۲۴ هزار و ۲۰۰ قطعه به مساحت ۲۸ هزار و ۴۴ هکتار سند صادر شده بود و در مجموع هفت سال گذشته نزدیک به ۶۰ هزار قطعه زمین به مساحت بیش از ۴۵۰ هزار هکتار، سند دار شد.

نصیری به آمار حفاظت و شناسایی و قلع و قمع تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۱۸ هکتار در قالب پنج هزار و ۱۱۵ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در استان شناسایی شد که از این تعداد ۱۹۰ فقره به مساحت ۶.۳ هکتار با استناد به احکام صادره قلع و قمع شد.

وی ادامه داد: همچنین ۹۰ هکتار و به تعداد ۲ هزار و ۵۵ فقره با استناد به تبصره ۲ ماده ۱۰ قلع و قمع شد و ۳۸۱ فقره نیز در نوبت اجرای احکام است.

کد خبر 6086047

دیگر خبرها

  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • شهرداری‌ها خط اول خدمت به مردم هستند
  • ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است
  • یک شهرستان جدید به کشور اضافه شد | ترکمانچای کجاست و چرا شهرستان شد؟
  • کشف حدود ۶ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • ۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد
  • ناوگان خدمات شهری شبستر به ماشین آلات جدید تجهیز شد
  • خسارت سیل به بیش از ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی در زرآباد