Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اینکه مدتها از شیوع نوع دلتا در کشورهای مختلف می‌گذرد، همچنان ابهامات زیادی درباره این ویروس وجود دارد.

به گزارش برنا؛ تعدادی از پژوهشگران اخیرا به بررسی ایمنی ایجاد شده توسط واکسن و بهبودی از کرونا پرداخته و آنها را با یکدیگر مقایسه کردند. نتایج حاکی از آن است که ایمنی طبیعی بعلاوه تزریق یک دوز از واکسن موثرترین ترکیب برای جلوگیری از ابتلای مجدد به عفونت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که سوالات مربوط به ایمنی طولانی مدت واکسن COVID-۱۹ بسیار زیاد است؛ اینکه مدت زمان برخورداری از ایمنی چقدر است؟ آیا تقویت‌کننده مورد نیاز است؟ آیا واکسن‌ها در برابر سویه دلتا نیز موثر هستند؟ آیا واکسن‌ها به اندازه ایمنی طبیعی، موثر هستند؟

باتوجه به اینکه سویه دلتا در بسیاری از کشورها، حتی آنهایی که دارای بالاترین آمار واکسیناسیون هستند، رو به افزایش است مردم درباره اینکه آیا واکسن‌ها در مقابله با این سویه ایمنی ایجاد می‌کنند یا خیر، ابهاماتی دارد. علاوه بر این، گزارش‌های رسمی از کاهش حفاظت برخی واکسن‌ها در برابر ویروس خبر داده‌اند.

دکتر الیزا سیل، مدیر آزمایشگاه سرولوژی بیماریهای عفونی اخیراً به طی اظهاراتی تاکید کرد: پس از مطالعات متعدد، اکنون ما می‌دانیم که افراد مثبت (آنتی بادی مثبت)، چه درگذشته عفونت طبیعی را تجربه کرده و چه واکسن دریافت کردند، در مقایسه با افراد غیرمبتلا یا واکسینه نشده در معرض خطر کمتر COVID-۱۹ هستند.

با این حال، علیرغم گزارش‌های گاه و بیگاه در مورد کاهش ایمنی برخی واکسن‌ها، هنوز اثربخشی بلندمدت این نوع حفاظت در برابر سویه‌های مختلف ویروس کرونا ناشناخته است. در همین حال، درجه و مدت حفاظت ایجاد شده بواسطه ابتلا به عفونت SARS-CoV-۲ نامشخص است و شناسایی عفونت‌های مجدد، برخلاف انتشار ویروسی طولانی‌مدت، یک یک چالش باقی می‌ماند. اکنون، از آغاز همه‌گیری و شروع تزریق واکسن‌ها زمان کافی گذشته تا حفاظت طولانی مدت در ارتباط با ایمنی طبیعی و همچنین ایمنی ناشی از واکسن ارزیابی شود.

تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد افرادی که هرگز به این عفونت مبتلا نشده‌اند و در ژانویه یا فوریه ۲۰۲۱ واکسن دریافت کرده‌اند، تا ۱۳ برابر بیشتر از افرادی که قبلاً به این عفونت مبتلا شده بودند، به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند. پژوهشگران همچنین میزان عفونت مجدد را در افرادی که قبلاً عفونت SARS-CoV-۲ آنها تأیید شده و هنوز واکسینه نشده بودند با افرادی که یک بار به این عفونت مبتلا شده بودند و همچنین یک دوز واکسن نیز دریافت کرده بودند، مقایسه کردند. نتایج نشان داد که گروه واکسینه نشده در مقایسه با افرادی که یک دوز واکسن دریافت کرده بودند، دو برابر بیشتر به عفونت مبتلا شدند.

یافته‌ها نشان دهنده افزایش حفاظت ایمنی طبیعی نسبت به ایمنی واکسن است. به گفته محققان، این ممکن است به دلیل پاسخ ایمنی گسترده تر به پروتئین‌های SARS-CoV-۲ در مقایسه با فعال‌سازی ایمنی ارائه شده توسط واکسن باشد. این در حالی است که کارشناسان بیماری‌های عفونی هشدار می‌دهند که چنین یافته‌هایی نباید بهانه‌ای برای اهمال یا کنار گذاشتن واکسیناسیون تلقی شود.

گفتنی است محققانی که این بررسی را انجام دادند تاکید کرده که بررسی‌های آنان دارای محدودیت بوده و عفونت‌های بدون علامت را در نظر نگرفته است. همچنین تجزیه و تحلیل و تاثیر عواملی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک در این تحقیق در نظر گرفته نشده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: واکسیناسیون ویروس ماسک واکسن کرونا ایمنی طبیعی عفونت مبتلا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۲۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت گازرسانی در جیرفت از زبان فرماندار 

ایسنا/کرمان فرماندار جیرفت گفت: در شهر جبالبارز ۱۲ کیلومتر خط تغذیه و ۷۶ کیلومتر شبکه توزیع گاز اجرا شده و پروژه خط انتقال به بخش اسفندقه به زودی شروع و در بخش اسماعیلی و بخش مرکزی هم درحال انجام است.

احمد بلندنظر هشتم فروردین ماه در جلسه ستاد سوخت با اشاره به آخرین وضعیت عملیات گازرسانی در جیرفت گفت: در اسفند ۱۴۰۲روستاهای جنگل آباد و طوهان با جمعیت قابل توجهی تزریق گاز انجام و در شهرعلی آباد نصب انشعابات تکمیل شده است.

وی با تشریح جزئیات گازرسانی در مناطق سردسیر افزود: در شهر جبالبارز ۱۲ کیلومتر خط تغذیه و ۷۶ کیلومتر شبکه توزیع گاز اجرا شده و در برخی روستاهای بخش ساردوییه نظیر محمدآباد روز پیکر و هشت پارچه روستا، گاز به شبکه تزریق شده و پروژه خط انتقال گاز به بخش اسفندقه به زودی شروع و در بخش اسماعیلی و بخش مرکزی هم درحال انجام است. 

فرماندار جیرفت گفت: در شهر جیرفت نیز ۲۸ کیلومتر شبکه توزیع همراه با تزریق گاز انجام شده است. 

وی به خانوارهای همجوار با خط انتقال گاز هشدار داد که در صورت عدم اقدام نسبت به گازکشی منازل، سوخت آنها قطع خواهد شد، افزود: در نقاطی که شبکه توزیع و انشعابات ویژه مشترکین اجرا شده، توصیه می‌شود ساکنان نسبت به لوله‌کشی داخلی منازل خود اقدام نمایند زیرا طی دو ماه آینده سهمیه سوخت آنها قطع خواهد شد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۶ هزار دز واکسن نیوکاسل توزیع شد
  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • سهمیه سوخت مناطق گازکشی شده جیرفت قطع می شود
  • توزیع ۶ هزار دز واکسن نیوکاسل بین پرورش دهندگان بومی در قاینات
  • قطع سهمیه سوخت مناطق گازکشی شده در جیرفت
  • راه اندازی سردخانه نگهداری واکسن در مرکز بهداشت غرب اهواز
  • آخرین وضعیت گازرسانی در جیرفت از زبان فرماندار 
  • آخرین وضعیت رضا داوودنژاد در بیمارستان
  • فیلسوف چگونه موجودی است؟
  • آیا توصیه به «شمارش گوسفند» برای بی‌خوابی واقعا مفید است؟