Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این آیین، صنعت نوشت‌افزار را یکی از حوزه‌های ثروت‌آفرین و فرهنگ‌ساز دانست و عنوان کرد: موضوع نوشت‌افزار  و رونق شرکت‌های خلاق این حوزه، یکی از اولویت‌های جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، چراکه بخش مهمی از بازار صنایع فرهنگی و خلاق هرکشوری را به خود اختصاص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به نقش فرهنگ‌ساز و هویت‌بخش نوشت‌افزارها گفت: این صنعت حامل محملی فرهنگی برای قشر آینده‌ساز جامعه از کودکان تا جوانان هرکشوری است و اهمیتی راهبردی و چندبعدی دارد.

دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه فناوری‌های نرم و خلاق با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری از رونق تولیدات ایران‌ساخت در بخش نوشت‌افزار افزود: در همکاری و تعاملی که میان انجمن نوشت‌افزار ایران و ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری صورت گرفته، تلاش شد که تولید کالای ایران‌ساخت این حوزه و نیز تولید محتوای فرهنگی و ساخت کاراکتر که از لوازم اصلی این صنعت به شمار می روددر این حوزه رونق بگیرد.

ایجاد خانه خلاق و نوآوری در حوزه نوشت‌افزار

کرمی از ایجاد خانه خلاق و نوآوری و شتابدهنده در حوزه نوشت‌افزار ایران‌ساخت با همکاری مجمع و انجمن تولیدکنندگان خبر داد و اظهار کرد: در قالب تعامل و همکاری با این مجمع، شکل‌گیری خانه خلاق و نوآوری و شتابدهنده تخصصی در حوزه نوشت‌افزار ایران‌ساخت در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: همچنین در استان‌ها خانه‌های خلاق و نوآوری وجود دارد یا در حال راه‌اندازی است که سهم قابل توجهی از این خانه‌ها، به طراحی و خلق کاراکتر، تولید، توزیع و توسعه فناوری‌های حوزه نوشت‌افزار از ایده تا محصول و تا بازار اختصاص می‌یابد.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، از ظرفیت بالای کمی و کیفی نوشت‌افزار ایران‌ساخت برای تامین نیاز داخلی و صادرات گفت و ادامه داد: اگر بخواهیم این دست محصولات ایران‌ساخت ابتدا نیاز کشور را تأمین و ما را از واردات بی‌نیاز کند، سپس به بازارهای فراسوی مرزها ورود پیدا کند و صادرات انجام گیرد باید سه رکن مهم دست به دست هم بدهند؛ در وحله نخست دولت و حاکمیت باید تسهیل‌گیری و زیرساخت و حمایت‌های لازم را صورت دهد، بخش رگولاتوری ضمن تنظیم و تدوین استانداردها بر کیفیت تولیدات نظارت کند و مهم‌تر از همه، تولیدکنندگان نیز می‌باید وظایف خود را در قبال مشتری با اهتمام به کیفیت محصول تولید شده ارتقاء و حفظ استاندارد و تکریم مشتری را در دستور کار قرار بدهند.

کرمی، به نقش مردم در حمایت از کالای ساخت ایران اشاره کرد و افزود: مردم نیز باید تولیدات ایران‌ساخت سرزمین‌شان را با آغوش باز بپذیرند و حمایت کنن زیرا مانند پدر و مادری که  فرزندانشان را دوست می‌دارند. کالای ایران‌ساخت باید به مثابه هویت ایرانی وجهه‌ای ملی داشته باشد و رسانه‌ها می‌توانند این فرهنگ و باور را در جامعه ترویج دهند و بارور کنند.

ضرورت افزایش سهم ۶هزار میلیارد تومانی از بازار ۲۰۰میلیارد دلاری

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به گردش مالی ۲۰۰ میلیارد دلاری صنعت جهانی نوشت‌افزار، بر ضرورت افزایش سهم تولیدکنندگان نوشت‌افزارهای ایران‌ساخت از بازار مصرف داخلی و بین‌المللی تاکید کرد و افزود: گردش مالی نوشت‌افزار در کشور حدود ۶ هزار میلیارد تومان در سال است که ۴۰ درصد آن داخلی و ۶۰ درصد آن وارداتی و خارجی است. البته تا پیش از این، این نسبت، ۸۰ به ۲۰ درصد بود و این میزان بالای واردات به دلیل تولید مشابه نداشتن برخی لوازم‌التحریر است.

کرمی، با بیان این‌که تولیدکنندگان داخلی در زمینه فناورانه نوشت‌افزار توانمند هستند، اما باید زمینه‌های لازم برای تولید بیشتر و صادرات آن‌ها فراهم شود، ادامه داد: علت عدم تولید برخی محصولات حوزه نوشت افزار در داخل کشور نه به دلیل فقدان تکنولوژی و دانش فنی لازم بلکه ناشی از عدم صرفه اقتصادی آن است. در بسیاری از اقلام از دفتر و خودکار و مداد مشکل خاصی نداریم و در سال ۶۰۰ میلیون عدد خودکار در کشور مورد نیاز است که از این میزان ۲۰۰ میلیون را خودکار ایرانی و با کیفیتی خوب پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: اگر وارداتی انجام نگیرد، تولیدکنندگان ایرانی این آمادگی را دارند که تمام این میزان را پوشش بدهند. در زمینه مداد محدودیت وارداتی نداریم و در این محصول، رقابت بسیار خوبی در داخل وجود دارد. با این حال  قاچاق نوشت‌افزار در حداقل ممکن و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد صورت می‌گیرد.

دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز، با اشاره به حمایت از حضور محصولات ایران‌ساخت در کریدورهای توسعه صادرات و تبادل فناوری،  خانه‌های نوآوری و صادرات ایران در سایر کشورها افزود: باید براساس ذائقه کشور هدف صادرات داشت. از این‌رو باید به ذائقه هر کشوری دست یافت و متناسب با سلیقه آنها تولید کرد. این آمادگی وجود دارد که از طریق کریدورهای صادراتی و نیز خانه‌های خلاق و نوآوری ایران در سایر کشورها، زمینه برای صادرات محصولات نوشت‌افزاری ایران‌ساخت فراهم شود.

ضرورت خلق شخصیت در حوزه نوشت‌افزار

کرمی، یکی از موضوع‌های مهم در زمینه طراحی لوازم‌التحریر را کاراکتر و شخصیت‌سازی بومی در این حوزه دانست و گفت: عمده طراحی‌ها در این حوزه به شخصیت‌های انیمیشنی غربی اختصاص دارد. طراحی نوشت‌افزار با زمینه فرهنگی ایرانی و اسلامی و براساس زنجیره‌ای از شخصیت‌سازی‌های انیمیشنی بومی انجام می‌گیرد که در این زمینه باید تحولی صورت بگیرد.

وی افزود: در زمینه طراحی لوازم‌التحریر، محتوا کم نداریم، طراح‌های خوبی نیز در کشور وجود دارند و تنها موضوع این است که چرخه اقتصادی تجاری‌سازی باید با ایجاد قوانین تألیف، فرصت تجاری‌سازی را به طراحی فرهنگی بدهد.

نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در حوزه تولیدات ایران‌ساخت

در کتاب معرفی فعالین زیست‌بوم نوشت‌افزار ایرانی، ضمن تشریح درخت فناوری این حوزه، بیش از ۵۱ فعال تولیدکننده در حوزه نوشت‌افزار که علاوه بر تولید محصول، از برند، نشان و مؤلفه‌های ایرانی اسلامی در محصولاتشان بهره‌برده‌اند، معرفی شده‌اند.

نگارش این کتاب، که با حمایت ستاد فناوری های نرم و  هویت ساز معاونت علمی انجام شده است، حاصل بیش از ۲ سال کار پژوهشی و مطالعاتی است و علاوه بر معرفی سازندگان نوشت‌افزارهای ایران‌ساخت، درخت فناوری این حوزه در ۶ دسته‌بندی شامل تولیدات مبتنی بر پلاستیک، مواد شیمیایی، چوب و کاغذ، فلزی، پارچه‌ای الکترونیک و هوشمند معرفی شده و تمامی دانش‌ها، مهارت‌های مدیریتی و امکان‌سنحی معرفی شده است.

در مراسم رونمایی از این کتاب که علاوه بر پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز، حجت‌الاسلام روح‌الله حزاویری قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، محمود رضا صنعت کار رییس انجمن تولیدکنندگان نوشت افزار کشور و هادی جوهری معاون تامین نهاده‌ها و مشارکت‌های اقتصادی بنیاد برکت و محمد یقینی مدیرعامل نوشت افزار ایرانی اسلامی جمعی از تولیدکنندگان و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فعال در تولید نوشت‌افزارهای ایران‌ساخت نیز حضور داشتند.

برچسب‌ها پرویز کرمی نوشت افزار ایرانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پرویز کرمی نوشت افزار ایرانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرویز کرمی نوشت افزار ایرانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حوزه نوشت افزار نوشت افزار ایران خلاق و نوآوری ایران ساخت دانش بنیان دبیر ستاد خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۴۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر دهقانی در مراسم رونمایی از این موتور با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه افزود: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق ۴ ساله، در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و امرز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دکتر دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آنها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده است، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

وی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرده است.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این طرح، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این طرح موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات این گروه تحقیقاتی و فناور می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سامانه راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالوژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • بزرگترین گردهمایی صنایع خلاق ایران در رویداد مانوین
  • رونمایی از ۶ دستاورد صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد ملی «مانوین»
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق