Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@06:31:15 GMT

چالش های «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها» در بخش ICT

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۴۸۵۳

چالش های «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها» در بخش ICT

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت مطالعات امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی موانع تولید در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را در راستای تحقق شعار سال (تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها) از دو منظر مورد بررسی قرار داد.

در این گزارش آمده است: برخی از موانع در نتیجه شرایط سیاسی و اقتصادی جدید ناشی از اعمال تحریم‌های آمریکا ایجاد شده اند و دسته دوم فراتر از دوره تحریم‌ها بوده و در بلندمدت بر رونق تولید تأثیر گذاشته اند که عمدتاً به نحوه اجرای قوانین و سیاست‌های حوزه ICT مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالش‌های ناشی از تحریم، آثار مستقیم و غیرمستقیم دارد که عمده آثار مستقیم در تأمین تجهیزات مخابراتی و لایسنس ها (گواهی‌ها یا اجازه‌های مربوط به فناوری‌ها و نرم افزارهای وابسته) نمود پیدا می‌کند.

مهم‌ترین چالش غیرمستقیم ناشی از تحریم نیز شامل محدودیت ارز و عدم تخصیص ارز به تجهیزات این حوزه یا عدم امکان انتقال ارز برای تأمین تجهیزات از شرکت‌های اروپایی است. افزایش هزینه مبادلات ارزی نیز خواه ناخواه موجب افزایش هزینه اپراتورها، پیمانکاران و خروج سرمایه گذاران شده است.

همچنین، سیاست ثابت نگه داشتن تعرفه‌ها و محدود شدن راه‌های درآمدزایی اپراتورها به کاهش علاقه سرمایه گذاران این حوزه به ویژه شرکای خارجی منجر شده است.

دسته دیگری از موانع تولید در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز مربوط به زیرساخت قانونی یا نحوه اجرای قوانین (چالش‌های ارائه خدمات بخش فناوری اطلاعات) است که از اهم موارد می‌توان به عدم امکان استفاده از باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگا هرتز برای گسترش خدمات اپراتورها، وجود انحصار بخش خصوصی در شبکه کابلی مخابراتی درون شهری، بلااستفاده ماندن ظرفیت‌های خالی در شبکه زیرساخت ارتباطات مخابراتی سازمان‌های دولتی، عدم پوشش فعالیت کسب و کارهای فضای مجازی از سوی قانون تجارت الکترونیک، ضعف در فرایند اعطای نماد اعتماد الکترونیک، تداوم تصدی گری دولت در بخش پست کشور و مشکلات دفاتر پیشخوان دولت اشاره کرد.

جزئیات بیشتری از این گزارش در این لینک در دسترس است.

در این گزارش تلاش شده پیشنهادهای مشخص تقنینی، نظارتی یا اجرایی برای هریک از چالش‌های شناسایی شده ارائه شود.

کد خبر 5308558 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز پژوهشهای مجلس تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها فناوری اطلاعات و ارتباطات فضای فرکانسی فضای کسب و کار حاکمیت سایبری نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایرانسل شبکه ملی اطلاعات امنیت اطلاعات فیس بوک شرکت دانش بنیان عیسی زارع پور اینترنت فناوری فضایی فضانوردان کسب و کار شرکت اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۴۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسان در تولید مانع صادرات پایدار مرغ شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: به دلیل نوسان در تولید مرغ نمی‌توان روی صادرات پایدار این محصول حساب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی امروز -چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین- در جلسه شورای هماهنگی روابط خارجی استان قزوین، اظهار کرد: هر ساله حدود ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی، باغی و خشکبار از استان قزوین صادر می‌شود.

وی افزود: صیفی‌جات گلخانه‌ای برای صادرات در اولویت است و در زمینه تولید مرغ نیز ظرفیت بالایی داریم، اما باید یک بازار ثابت داشته باشیم تا صادرات محقق شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت خوب و مستعد بخش کشاورزی این استان سالانه این میزان صادرات انجام می‌شود و نگاه ما جایگزینی صادرات به جای واردات است.

عطایی با بیان اینکه در زمینه تولید مرغ تولید ثابت نداریم و نمی‌توان روی صادرات پایدار حساب کرد، گفت: قادر هستیم تخم مرغ را صادر کنیم، در بخش کشاورزی افراد توانمندی داریم که در صورت معرفی آن‌ها می‌توان برای توسعه صادرات نیز اقدام کرد.

وی با اشاره به راه‌اندازی صندوق حمایت از صادرات کشمش، افزود: با راه‌اندازی صندوق حمایت توانسته است مشکل صادرات کشمش را حل کند و آمادگی داریم ارتباط تعدادی از تولیدکنندگان نهال، کشمش، خشکبار و میوه را با طرف‌های بلاروس مهیا کنیم.

کد خبر 745367

دیگر خبرها

  • تعهد شرکت پشتیبانی امور دام به تامین گوشت بازار داخل
  • مسؤولان مانع اصلی رشد تولید / چوب لای چرخ کارآفرینان نگذاریم
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • تولید انرژی با توربین‌های بادی خیابانی/ کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • قوانین خلق الساعه مانع جهش تولید است
  • محدودیتی برای خرید مازاد تولید مرغ نداریم
  • کرملین خواستار تنش زدایی بین اسرائیل و ایران شد
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • نوسان در تولید مانع صادرات پایدار مرغ شده است
  • مولدسازی دارایی‌های دولت برای پشتیبانی از تولید و مشارکت عمومی