Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری آمریکا با ارسال پیامی برای مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در وین جریان دارد، بار دیگر ادعای تمایل واشنگتن برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران را تکرار کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، جو بایدن در پیام کتبی خود که روز دوشنبه (۲۹ شهریور ۱۴۰۰) از سوی نماینده این کشور در شصت و پنجمین نشست مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرائت شد، گفت: از تمام کشور‌ها می‌خواهم که پروتکل الحاقی را به عنوان استاندارد جهانی در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا ایالات متحده همچنان به دنبال بازگشت متقابل به توافق هسته‌ای ایران و خلع کامل سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره است.

وی که اخیرا کشورش وارد پیمان امنیتی و پرحاشیه جدیدی با انگلیس و استرالیا شده و از منظر بسیاری کارشناسان، معاهده عدم اشاعه تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) را زیر سوال برده است، از تمام کشور‌های شرکت کننده در نشست خواست تا پایبندی پایدار خود را به پیمان ان‌پی‌تی در اجلاس پیش رو نشان دهند.

ادعای بازگشت بایدن به برجام در حالی تکرار می‌شود که او با گذشت ۹ ماه از گرفتن قدرت در کاخ سفید به سیاست فشار حداکثری دولت قبل و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحده ادامه می‌دهد.

آمریکا یک سال پس از آغاز اجرای برجام، کارشکنی و بدعهدی‌های خود را در قبال این توافق آغاز کرد. دولت پیشین‌آمریکا نه تنها از توافق برجام خارج شد و تحریم‌های مندرج در این توافق را اعاده کرد بلکه با در پیش گرفتن سیاست ناگزیرسازی، سایر شرکای برجام و جامعه جهانی را مجبور به قطع مناسبات اقتصادی و تحریم عملی ایران کند. در این مدت با وجود اذعان جامعه جهانی به غیرقانونی بودن اقدام آمریکا، عملا اقدام عاجلی برای ایفای حقوق ایران در برجام نشده است.

بعد از گذشت یک سال از خروج‌آمریکا از برجام و بی عملی سایر شرکای برجام، ایران کاهش تعهدات برجامی خود را در پنج مرحله آغاز و غلط بودن محاسبات‌آمریکایی‌ها را به طور عملی ثابت کرد. از همان زمان مخالفت‌ها با سیاست فشار حداکثری آغاز شد و رقیب دموکرات ترامپ یعنی جو بایدن سیاست تبلیغاتی خود را بازگشت به برجام عنوان کرد.

نکته قابل تامل اینکه هر زمان که سیاست فشار حداکثری علیه تهران اعمال می‌شد، رییس جمهوری این کشور بر طبل مذاکره و گفتگو با ایران می‌کوبید. در سطح بین‌المللی هم برخی از مقامات کشور‌ها تلاش کردند ایران را وارد گفتگو با دولت پیشین‌آمریکا کنند با این حال ایران بر مواضع خود ایستادگی کرد و به مذاکره زیر فشار و تحریم تن نداد.

با شکست ترامپ و ورود جو بایدن به کاخ سفید انتظار می‌رفت آمریکا به شعار‌های تبلیغاتی و تعهدات خود تحت برجام عمل کند؛ با این حال با وجود ۶ دور مذاکره نمایندگان ایران با شرکای برجام که با حضور غیر مستقیم نماینده‌آمریکا برگزارشد، مشخص شد که آمریکایی‌ها همچنان به دنبال بهره برداری از جعبه ابزار تحریم و سیاست فشار علیه تهران هستند. رویکردی که غلط بودن آن در چهارسال اخیر ثابت شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بایدن بازگشت به برجام اتمی سیاست فشار جو بایدن هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۵۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریه بریتانیایی: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، ستون‌نویس فایننشال تایمز در تحلیلی ضمن نقد حمایت‌های بی‌قیدوشرط جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از رژیم اسرائیل، تبعات ناشی از این رویکرد را برای دولت او تبیین و رژیم صهیونیستی را به جای «سرمایه راهبردی»، «وبال راهبردی» ایالات متحده ارزیابی کرد.

ستون‌نویس سیاست‌خارجی نشریه فاینشال تایمز در پی پاسخ تنبیهی ایران به رژیم اسرائیل طی یادداشتی مواضع دولت بایدن در قبال رژیم اسرائیل را زمینه‌ساز گسترش تنش در خاورمیانه توصیف کرد.

گیدئون راچمن در این یادداشت دو هدف بایدن در سیاست خاورمیانه را «حمایت آهنین» از رژیم اسرائیل و جلوگیری از جنگ تمام‌عیار منطقه‌ای عنوان کرد که در حال حاضر سیاست منطقه‌ای او را با شکست مواجه کرده است.

او عملکرد حمایتی بایدن در قبال رژیم اشغالگر را «چک سفید امضاء» توصیف کرد که به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل اجازه هرگونه اقدام خودسرانه را می‌دهد با این اطمینان که در هر صورت آمریکا پشتیبان او خواهد بود.

راچمن پاسخ تنبیهی ایران در مقابل تجاوزگری رژیم اسرائیل را «به‌جا» توصیف کرد و آن را پیامد سیاست غلط کاخ سفید دانست که به نتانیاهو اجازه داد حمله به کنسولگری ایران در دمشق را بدون اطلاع آمریکا انجام دهد.

تحلیلگر فاینشال تایمز با اشاره به اصرار کابینه نتانیاهو برای دادن پاسخ داندان‌شکن به ایران، با نقل‌قول از یکی از مقام‌های آمریکایی گفت: مشکل اینجاست که «اسرائیل با پول کاخ سفید قمار می‌کند».

این گزارش می‌افزاید: در نهایت، امیدواری که بایدن در تل‌آویو ایجاد کرده اسرائیل را به سمت جنگی سوق می‌دهد که امیدوار است آمریکا در نهایت ناچار به پیوستن به آن باشد و اینجاست که باید سؤال نهایی را طرح کرد: آیا اسرائیل همچنان سرمایه راهبردی آمریکاست یا تبدیل به یک وبال راهبردی شده است؟

راچمن توضیح می‌دهد که نگرانی شدید از کشیده شدن پای آمریکا به یک جنگ تمام‌عیار در خاورمیانه، آسیبی که حمایت از جنگ غزه به وجهه بین‌المللی ایالات متحده وارد کرده، و ناکامی آمریکا برای رقابت با نفوذ چین و روسیه به این معنی است که بخش دوم سؤال صحت دارد.

از سویی، بایدن با حمایت از یک چهره ضد دموکراسی در محافل داخلی اسرائیل و یکی از نزدیکان دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین و جمهوری‌خواه آمریکا، در داخل نیز وجهه خود را در میان جوانان از دست داده است.

در نهایت، راچمن تأکید می‌کند که اگر کاخ سفید تحلیلگری ندارد که بتواند بین منافع و مضرات حمایت از اسرائیل به نتیجه معقول و منطقی برسد، ناچار باید خود را به دست سرنوشت بسپارد.

دیگر خبرها

  • واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • نشریه بریتانیایی: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • بایدن از پس تبعات تحریم نفت ایران برنمی‌آید
  • اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • دیدار «السودانی» و «بایدن» در کاخ سفید
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • کاخ سفید: شرایط فعلی منطقه، نتیجه عملکرد ترامپ با برجام است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است