Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@07:23:34 GMT

۱.۵ میلیون اصله نهال به روش کشت بافت در اصفهان تولید شد

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۶۰۳۷

۱.۵ میلیون اصله نهال به روش کشت بافت در اصفهان تولید شد

فرشاد شمسی کیا، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی تولید استان سه میلیون اصله انواع نهال است، افزود: بیشتر نهال‌ تولید شده با این روش به سایر مناطق کشور ارسال می‌شود. 

وی اضافه کرد: ۶ واحد فعال کشت بافت در شهرستان‌های اصفهان، کاشان، مبارکه، فلاورجان و نجف آباد در زمینه تولید انواع پایه‌های رویشی درختان میوه، درختان گرمسیری همچون موز و آناناس، گل و گیاهان زینتی و گل محمدی فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناس نهال سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به مزایای این روش در مقایسه با دیگر روش‌های کشت ادامه داد: سرعت تکثیر به شیوه کشت بافت به گونه‌ایست که از یک نمونه کوچک می‌توان در مدت زمان محدود تعداد زیادی گیاه تکثیر کرد. 

شمسی کیا افزود: تولید و تکثیر گیاهان عاری از ویروس و بیماری‌های "فیتوپلاسمایی" (گروه مهمی از بیمارگرهای گیاهی) و تولید متابولیت های ثانویه (ترکیبات آلی‌ که بطور مستقیم در مراحل رشد و نمو یا تولید مثل یک جاندار شرکت نمی‌کنند) گیاهان دارویی از دیگر مزایای این روش به شمار می‌رود. 

وی تصریح کرد: نخستین بار در سال ۸۸ اولین پایه‌های کشت بافتی درختان سیب در اصفهان تولید و بهره گیری از این شیوه در استان آغاز شد. 
کارشناس نهال سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اظهار داشت: لزوم برخورداری از نیروی فنی و متخصص تولید کافی و لزوم داشتن پروتکل‌های تولیدی، تاسیسات و تجهیزات تخصصی به میزان لازم باعث گسترش واحدهای مرتبط در استان با روند آرام شده است. 

شمسی کیا گفت: فرهنگ‌سازی استفاده از تولیدات کشت بافتی و بازاریابی محصولات از دیگر موارد برای افزایش تولید است که باید با برنامه ریزی و تدبیر برای بهبود آن کوشید.

'کشت بافت'، کشت سلول‌ها، بافت‌ها یا اندام‌های گیاهی در مواد مغذی مخصوص فرموله شده است، در این روش و در شرایط مناسب، یک گیاه کامل می‌تواند از یک سلول واحد تولید شود. 

این روش بیش از ۳۰ سال است وجود دارد و بعنوان یک فناوری مهم کشورهای در حال توسعه برای تولید گیاهان فاقد بیماری، دارای کیفیت بالا و تولید سریع گیاهان شناخته شده است. 

همچنین این روش در زمینه به نژادی کشاورزی برای دستیابی به گونه‌های مقاوم استفاده می‌شود.

 اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی (معادل ۵ درصد از مساحت استان) ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی اصفهان وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی اصفهان کشت بافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۶۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله نخست مبارزه با آفات گیاهان تا اواسط اردیبهشت انجام می‌شود

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: مرحله نخست مبارزه با آفات گیاهان تا اواسط اردیبهشت و مرحله دوم خرداد سال جاری اجرا می‌شود.

امیر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به راه‌های مقابله با آفات و حفظ سلامت درختان شهر اصفهان اظهار کرد: از جدیدترین روش‌های کنترل آفات در دنیا استفاده می‌کنیم، بهترین و کامل‌ترین روش مبارزه و کنترل آفات و بیماری‌ها روش مبارزه و کنترل تلفیقی است.

وی با بیان اینکه در زمان‌های دور ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش استفاده از سموم شیمیایی بوده است، اما در روش جدید، سال به سال کمتر از سموم شیمیایی استفاده می‌کنیم، افزود: برنامه سازمان استفاده از سموم ارگانیک بر پایه گیاهی است که روی بعضی از آفات تأثیرگذاری خوبی دارد.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: استفاده از نوارهای زردرنگ دارای چسب روی تنه درختان روش دیگر است که به خاطر رنگی که دارد جذب کننده حشرات است، البته ایده آل این است که نوارهای زردرنگ باید زیست‌پذیر باشد و پس از دو سال تجزیه شود.

رضایی با بیان اینکه دنیا به سمت استفاده از مواد زیست‌پذیر که در طبیعت تجزیه شود، روی آورده است، گفت: شست‌وشوی درختان را با استفاده از صابون پتاسیم در دستور کار داریم، بخشی از آفات را با همین شست‌وشوی ساده می‌توان کنترل کرد.

وی با بیان اینکه روش کنترل بیولوژیک یکی دیگر از روش‌های مبارزه با آفات است، ادامه داد: در این روش، از حشراتی از جمله کفشدوزک هفت نقطه‌ای و شکارگر حشرات شته که شکارگر آفات هستند، استفاده می‌کنیم.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: مرحله نخست مبارزه با آفات گیاهان در اصفهان تا اواسط اردیبهشت و مرحله دوم خرداد سال جاری اجرا می‌شود.

کد خبر 747112

دیگر خبرها

  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • مرحله نخست مبارزه با آفات گیاهان تا اواسط اردیبهشت انجام می‌شود
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • کارگروه گیاهان دارویی و محصولات کم‌آب‌بر در دشتستان تشکیل می‌شود
  • تولید ماهانه ۲۵ هزار گیاه زینتی در سرای نوآوری کشت‌بافت رفسنجان/ رشد ۵ برابری درآمدها در دو سال
  • مجوز احداث باغ مادری انار در استان گلستان صادر شد