Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: موز محصولی است که برای تنظیم کلیه محصولات داخلی وارد می‌شود، زیرا اگر قیمت موز بالای ۳۰ هزار تومان شود تأثیر بسزایی بر روی بار داخلی می‌گذارد و بارهای داخلی را گران می‌کند. مصطفی دارایی‌نژاد در گفت‌وگو با میزان، در خصوص وضعیت بازار میوه و شرایط واردات موز، گفت: واردات موز را در قبال صادرات سیب اعلام کردند درصورتی‌که توقع ما از دولت این است که کلیه اقلام کشاورزی را در نظر بگیرد زیرا دیگر کشاورزان نیز محصولات دارند و فقط صادرات را محدود به سیب نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در دولت قبل وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که در قبال صادرات فقط سیب، اجازه واردات موز صورت می‌گیرد درحالی‌که این مسئله باعث ایجاد رانت می‌شود یعنی زمانی که سیب تمام شد حواله‌ها را به یکدیگر می‌فروشند و این اشتباه است.   رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: مهم این است که اعلام کنند در قبال کلیه محصولات کشاورزی واردات صورت می‌گیرد زیرا ۶۶ نوع قلم سبزیجات و صیفی‌جات و مرکبات داریم و این اشتباه است که دولت و وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کند در قبال صادرات سیب، موز وارد شود. بنا براین دولت باید اعلام کند در قبال صادرات تمام محصولات کشاورزی موز را وارد می‌کند.

وی اظهار کرد: در خصوص میوه موز هیچ مشکلاتی نداریم و در حال حاضر از هند، فیلیپین و اکوادور موز وارد می‌شود همچنین قیمت موز از ۲۱ هزار تومان تا ۲۳ هزار تومان فروخته‌شده است و به مدت ۵ ماه است که اجازه ندادیم قیمت‌ها خارج از قیمت‌هایی که اتحادیه اعلام می‌کند باشد.

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: موز محصولی است که برای تنظیم کلیه محصولات داخلی وارد می‌شود، زیرا اگر قیمت موز بالای ۳۰ هزار تومان شود تأثیر بسزایی بر روی بار داخلی می‌گذارد و بارهای داخلی را گران می‌کند.   دارایی نژاد بیان کرد: در حال حاضر موز را الگو قرارداده و اعلام کردیم که موز با ارز آزاد وارد می‌شود و ۲۳ هزار تومان به فروش می‌رود و محصولاتی مثل گلابی، هلو، شلیل، پرتقال، نارنگی، کیوی و ... باید زیر قیمت موز به فروش برسد و از این طریق می‌توانیم  بازار را تنظیم کنیم و اجازه ندهیم قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

وی اذعان کرد:  در حال حاضر حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید مرکبات فقط در استان مازندران بوده است و از این میزان ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن یک و نیم میلیون تن مصرف داخلی در کل کشور است و یک‌میلیون تن را برای صادرات به ترکمنستان، قزاقستان، ارمنستان، عراق و روسیه برنامه‌ریزی می‌کنیم. درزمینه مرکبات امسال هیچ مشکلی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: امسال از مراغه، دماوند، میانه، نقده، پیرانشهر، مهاباد، مشهد، اهر، میاندوآب و... در کل کشور بین چهار و نیم تا پنج میلیون تن تولید سیب داریم که ۲ میلیون تن مصرف داخلی در کل کشور است و برای بقیه محصول نیز باید برنامه‌ریزی شود و یک میلیون تن سیب پادرختی موجود است که مصرف داخلی ندارد و برای کنسانتره استفاده می‌شود.   دارایی نژاد تأکید کرد: فقط  مدتی مشکل هویج را داشتیم که فقط از ازنا و الیگودرز به‌دست ما می‌رسید ولی در حال حاضر هویج از بناب، بوستان آباد، اقلید فارس به‌دست ما رسیده است و  قیمت هویج ۸ الی ۱۲ هزار تومان  است و دیگر با قیمت بالا هویج عرضه نمی‌شود همچنین قیمت ۸ هزارتومانی را برای آبگیری استفاده می‌کنند و هویج ۱۲ هزار تومان نیز برای صادرات است.

وی اظهار کرد:  ۹۹ درصد اقلام میوه و تره‌بار به زیر قیمت ۲۵ الی ۲۰ هزار تومان کاهش پیداکرده است و دیگر قیمت‌های ۳۰ هزار تومان و ۴۵ هزار تومان را نداریم بنابراین افت قیمت داشته‌ایم و این افت قیمت به دلیل بارهایی بوده که زیاد شده است.     بیشتر بخوانید: چیدن نارنگی‌های سبز تا ابتدای مهر و پرتقال تا ۱۰ آبان متوقف شد

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی میوه و تره بار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی میوه و تره بار قبال صادرات وارد می شود واردات موز قیمت موز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد

رضا فتوحی گفت: براساس برنامه هفتم، امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی باید در کشورهای هدف در راستای تامین محصولات راهبردی کشور صورت گیرد.

به گفته او، با توجه به محدودیت آب و خاک کشور، تغییر اقلیم و افزایش جمعیت مهمترین اولویت‌ها در بخش کشاورزی، سرمایه‌گذاری در کشاورزی فراسرزمینی است.

فتوحی درباره مشوق‌های کشت فراسرزمینی افزود: براساس آیین‌نامه کشاورزی فراسرزمینی، اولویت پرداخت تسهیلات با افرادی است که کشاورزی فراسرزمینی انجام دهند.

مشاور وزیر جهاد ادامه داد: افرادی که در کشورهای هدف می‌خواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند برای جذب حمایت‌های تسهیلاتی دولت، می‌توانند اسناد مالکیت زمینی که در کشورهای دیگر اجاره کرده‌اند را به تایید سفارتخانه‌ها، ثبت اسناد، امور اراضی و یا وزارت کشاورزی آن کشورها برسانند و مدارک تایید شده را به دفتر کشاورزی فراسرزمینی ارایه دهند تا ما آنها را به بانک مرکزی معرفی کنیم.

او با اشاره به واردات حدود ۲۵ میلیون تن نهاده و محصولات اساسی به ویژه محصولات آب‌بر گفت: ما با توسعه کشت فراسرزمینی به دنبال آن هستیم بخش خصوصی این محصولات را در دیگر کشورها با بهره‌گیری از منابع آب و خاک آنها تولید و وارد کشور کند تا با قیمت مناسب‌تری به دست کشاورزان و مصرف کنندگان برسد.

فتوحی گفت: طبق آیین‌نامه کشاورزی قراردادی، شرکت‌های بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام با بخش خصوصی برای واردات این محصولات قرارداد منعقد می‌کند و دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت امور اقتصادی و بانک‌ها نیز همراهی لازم را برای واردات تولیدات کشت فراسرزمینی انجام خواهند داد.

او درباره میزان واردات تولیدات کشت قراردادی به کشور توضیح داد: اغلب کشورهای هدف، علاوه بر مازادشان، زمین به کشت‌های فراسرزمینی اختصاص می‌دهند، اما کشوری مانند عراق که خودش نیاز به محصولات اساسی دارد، طبق انعقاد قرارداد، در مورد واردات درصدی از این تولیدات توافق می‌کند.

فتوحی درباره اهمیت و نقش دیپلماسی اقتصادی برای توسعه کشاورزی فراسرزمینی گفت: دیپلماسی اقتصادی تنها در بخش گاز، نفت و صنعت مطرح نیست و در بخش امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است.

مشاور وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: ما به وزارت امور خارجه پیشنهاد داده‌ایم در برخی از کشورهای هدف برای کشت فراسرزمینی، رایزن کشاورزی داشته باشند. 

فتوحی سطح کشاورزی فراسرزمینی در جهان را بالغ بر ۸۰ میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: کشاورزی فراسرزمینی بیشتر توسط کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا، انگلستان، چین و ژاپن و حتی کشورهای عربی همچون عربستان و امارات انجام می‌گیرد.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران در بخش‌های کوچکی در بعضی کشورها مانند برزیل ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی دارد و به دنبال توسعه آن است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول